Asikkala-Jukola 2002

54. Jukolan ja 25. Venlojen viesti kilpailtiin Asikkalassa Vesivehmaan lentokentän pohjoispuolisessa maastossa. Lentokenttä tarjosi erinomaisen alueen kilpailutoimintoihin, majoitukseen ja pysäköintiin. Maastokin oli lentokentän viereiseksi poikkeava – vaihteleva ja vaativa. Radat olivat siksi keskimääräistä selvästi lyhyempiä. Edellisen syksyn myrsky aiheutti ratamestareille melkoisesti päänvaivaa, niin paljon puita kaatui. Kun sää suosi kisapäivinä, olosuhteet olivat kuitenkin otolliset hienoille kilpailuille. Ja sellaiset todella nähtiin.

Viestien järjestäjinä olivat aiemminkin monesti Jukolan vastuuta kantaneet Asikkalan Raikas ja Lahden Suunnistajat -37 onnistuivat erinomaisesti.

Kummassakin viestissä saavutettiin osanottajaennätykset. Ne olivat 764 Venla- ja 1264 Jukola-joukkuetta.
Kilpailun suojelijana toimi Partekin konsernijohtaja Christoffer Taxell (yritysjärjestelyiden seurauksena ei enää tehtävässä kilpailupäivänä). Viestisanoma osoitettiin 125-vuotisjuhliaan viettäneelle Suomen Punaiselle Ristille.

Mainittu syysmyrsky kaatoi eräässä metsäsaarekkeessa niin paljon puita, että sille aiottu videorasti, jolla siis jokainen yli 10.000 kilpailijasta tuli käymään, piti siirtää. Maanomistajan luvalla se siirrettiin viereisen suuren taimikon reunassa sijaitsevalle isolle kivelle. Taimikossa oli kaikkiaan tuhansia 30-50 cm:n männyn taimia. Kilpailijat tulivat eri suunnista ja lähtivät rastilta taimikkoa pitkin. Mahdollisen taimikon vahingoittumisen ja siitä seuraavan korvauksen määrittelemiseksi suoritettiin kilpailun jälkeen taimikon katselmus. Kulku-urilla ei todettu yhtään vahingoittunutta tainta. Rastin vieressä, jossa samanaikaisesti oli ollut enimmillään kymmeniä suunnistajia, löytyi 2 tuhoutunutta, 2 vahingoittunutta ja muutama vinoon astuttu taimi.
Miksi vahingot olivat näin pienet? Suunnistajat eivät tahallaan astu taimien päälle. Kulku-urat muodostuvat taimirivien väleihin. Ja niillä edetään. Maanomistaja ei vaatinut mitään korvauksia. Taimikon tila on tarkastettu myös kolme vuotta tapahtuman jälkeen eikä uusia Jukolan aiheuttamia vahinkoja ollut ilmennyt.

Venlojen viesti – hieno loppukiritaistelu

Norjalaisen Halden SK:n varsin kansainvälinen joukkue (2 suomalaista, yksi sveitsiläinen, britti ja norjalainen) oli ollut paras Tiomilassa. Kotimaisissa kevätviesteissä Turun Suunnistajat ja Kalevan Rasti olivat olleet nopeimmat. Myös edellisvuoden Venla-voittaja Liedon Parmalla sekä norjalaisilla Nydalenilla ja Bäkkelagetilla arveltiin olevan mahdollisuuksia kärkeen.
Venlojen reitti oli keskimääräistä pari kilometriä lyhyempi (25,2 km), mutta ratamestari arvioi aikaa siihen menevän 3 tunnin keskimäärän verran, joten aivan helposta tehtävästä ei tulisi olemaan kyse.

Ensimmäinen osuus oli ’vain’ 5,6 km. Siltä tuli ensimmäisenä Uddevalla OK:n Malin Sand ja hänen jälkeensä harvassa jonossa Rastikarhut (Anu Kopra), IFK Mora Ruotsista, Tampereen Pyrintö (TP), IFK Hedemora, Kalevan Rasti (KR) jne. Muut suosikit olivat enimmäkseen sijoilla 14-22 runsaat kaksi minuuttia johtavasta. Vain Liedon Parma oli jäänyt runsaan minuutin enemmän.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Toiselta saman pituiselta osuudelta tulivat ensimmäisinä kaksi Turun Suunnistajien joukkuetta. Ykkösen Vroni König-Salmi edellä ja kakkosen Johanna Seppinen parikymmentä sekuntia perässä. He olivat myös osuuden nopeimmat. Seppisestä muutaman kymmenen metrin päässä saapui KR. Norjalaiset Larvik OK, Bäkkelaget ja Halden olivat seuraavina vähän yli kaksi minuuttia sekä TP seitsemäntenä vajaa kolme minuuttia kärjestä. Liedon Parma nousi kymmenenneksi, mutta Nydalen putosi kärjestä yli seitsemän minuutin päähän (36.).

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Kolmas osuus oli 6,2 km. Vaikka siinä oli pituutta vain vähän enemmän kuin kahdella ensimmäisellä, nousua oli melkein tuplasti. Turun ykkösen Terhi Holster tuli vaihtoon ylhäisessä yksinäisyydessään, sillä kesti lähes kaksi minuuttia ennen kuin Bäkkelaget vaihtoi. Heti sen perässä tulivat Turun kakkonen, Halden ja viidentenä OK Orion. Niistä parin minuutin kuluttua tulivat parin-, kolmenkymmenen sekunnin välein KR, TP, OK Linne sekä rinnatusten Lieto ja Rastikarhut kymmenentenä. OK Ronnebyn puolalainen Anna Gornicka oli osuuden vikkelin.

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Ankkuriosuuden pituus oli 8 km. Sille pääsi siis ensimmäisenä maailman paras naissuunnistaja, sveitsiläinen, Turun Suunnistajia tässä Jukolassa edustava Simone Luder reilussa johdossa. Oslolaisen Bäkkelagets SK:n ankkuri, kevään kilpailujen perusteella maailman listan toinen Hanne Staff (Venla-voittaja 1996-97), otti Luderin kiinni ja meni jopa muutamalla metrillä ohi. Luder oli kuitenkin loppuviitoituksella vahvempi ja puristi kolmen sekunnin erolla voittoon. Kolmanneksi kiristi Haldenin britti Heather Monro, joka kuitenkin jäi Luderista 3,5 minuuttia. Liisa Anttila nosti osuuden toiseksi nopeimmalla ajalla Tampereen Pyrinnön neljänneksi ja tuli pian Monron jälkeen. Turun Suunnistajien kakkonen suunnisti loppuun saakka hyvin ja tuli maaliin viidentenä puolisen minuuttia Haldenista. Kuudenneksi noussut Rastikarhut, Kalevan Rasti, OK Orion ja Liedon Parma yhdeksäntenä kirivät keskenään pienin eroin sekä Sundsvalls OK oli maalissa kymmenentenä. Ero voittajasta siihen oli 8.48 min. Hanne Staff oli osuuden nopein, Anttila ja Luder seuraavina yli minuutin kauemmin viipyneinä.

Seitsemän vuotta kilpaillun venlojen kiertopalkinnon, taiteilija Reijo Paavilaisen tekemän Kultaisen palmikon, vei omakseen Bäkkelagets SK. Toiseksi eniten pisteitä keräsi Liedon Parma ja kolmanneksi Tampereen Pyrintö.


Turun Suunnistajien Simone Luder ohittaa loppuviitoituksella Bækkelagets SK:n Hanne Staffin. Kuva Aki Saranen kirjasta Rastivuosi 2002.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Parhaat tulokset:

  1. 1. Turun Suunnistajat 1 3.00.50 (Bohdana Terova 17-41.23, Vroni König-Salmi 1-1.16.13, Terhi Holster 1-2.05.27, Simone Luder)
  2. 2. Bäkkelagets SK 1 NOR 3.00.53 (Marte Balchen 22-41.34, Lene Moe 5-1.18.25, Anne Margrethe Hausken 2-2.07.15, Hanne Staff)
  3. 3. Halden SK 1 NOR 3.04.23 (Kaisa Salminen14-41.19, Ragnhild Bente Andersen 6-1.18.45, Maria Hoffman 4-2.07.20, Heather Monro)
  4. 4. Tampereen Pyrintö 1 3.04.34 (Maria Rantala 4-39.11, Satu Vesalainen 7-1.18.59, Heidi Haapasalo 7-2.09.45, Liisa Anttila),
  5. 5. Turun Suunnistajat 2 3.05.05 (Johanna Hartvik 11-41.15, Johanna Seppinen 2-1.16.34, Salla Sukki 3-2.07.19, Ingunn Fristad)
6. Rastikarhut 1 3.08.17, 7. Kalevan Rasti 1 3.08.21, 8. OK Orion 1 SWE 3.08.28, 9. Liedon Parma 1 3.08.49, 10. Sundsvalls OK 1 SWE 3.09.38, 11. Stora Tuna IK 1 SWE 3.12.11, 12. OK Linne 1 SWE 3.12.38, 13. Ulricehamns OK 1 SWE 3.12.42, 14. Fredriksstad SK 1 NOR 3.12.44, 15. OK77 1 3.12.54.

Jukolan viesti – kaikkien aikojen loppuvaiheet

Miestenkin viestissä ennakkotiedot kertoivat, että edessä on hiukan keskimääräistä rankempi kilpailu, jossa ei huippuvauhdilla mässäillä. Yhteismatka oli viitisen kilometriä lyhyempi kuin edellisenä ja kymmenkunta lyhyempi kuin kahtena sitä edeltävänä vuonna. Aikaa ratamestari arvioi siihen kuluvan 7,5 tuntia eli viime aikojen keskimäärän verran.
Halden SK oli Tiomilassa jatkanut norjalaisten voittosarjaa ja vienyt miestenkin viestin. Turun Metsänkävijät oli ollut toinen ennen Bäkkelagets SK:ia ja Leksands OK:a. MS Parma ja Hiisirasti olivat esiintyneet kotimaassa edukseen. Turun Suunnistajathan voitti edellisen Jukolan Jurvassa ja omasi Kalevan Rastin ohella vahvan seitsikon.

Runsas tunti lähdöstä oli kulunut, kun ensimmäiset valot iltahämärässä ilmaantuivat lentokentän pään takaisen hiekkakuopan reunaan sen merkiksi, että ensimmäisen osuuden 10,7 km alkaa olla takana. Ensimmäiset valot olivat Kankaanpään Suunnistajien Vesa Taanilan perässään rinta rinnan OK77 ja Turun Metsänkävijät (TuMe) ja niiden jäljessä heti Ulricehamns OK, Södertälje-Nykvarn, OK Orion jne. Turun Suunnistajat (TuS) oli 11., Bäkkelaget 16., Delta 27., MS Parma 33., Halden 40. (+3,5 min.) ja Hiisirasti 47., mutta Kalevan Rastin (KR) aloittaja viipyi lähes 7 min. kärkeä kauemmin tullen 137:ntenä.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Saman pituisella toisella osuudella Deltan Miika Hernelahti jatkoi hyviä Jukola-suunnistuksiaan (osuusajassa 2.) ja tuli kärjessä. Hänen kannoillaan oli Orion ja heistä 45 sekunnin päässä Malungs OK. Minuutin Deltasta vaihtoi neljäntenä TuS, parikymmentä sekuntia siitä jääneenä OK77, josta oli runsas minuutti Bäkkelagetiin ja Södertäljeen, joita SK Pohjantähti Oulusta seurasi kahdeksantena nelisenkymmentä sekuntia jääneenä. Metsänkävijät oli 15., Halden 5 minuuttia keulasta 23. ja KR 56. erona kärkeen yli 9 minuuttia. Kärkijoukko oli siten hyvin hajallaan, jopa yksin kulkevina. Osuuden nopein oli Århusin Flemming Jörgensen. Kotimaisista kärkijoukkueista Rajamäen Rykmentin kilpailu päättyi toiseen osuuteen.

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Kolmannella, pimeimmällä osuudella oli pituutta 12,8 km. Deltan Samuli Launiainen pystyi pitämään piikkipaikan, vaikka TuSn Janne Salmi pääsi 10 sekunnin päähän eikä kovasti nousseeseen Metsänkävijöihin ja Bäkkelagetiin ollut kuin saman verran lisää. Paimion Rasti nousi viidenneksi, Södertälje oli kuudes ja seitsemäntenä vaihtoi Pohjantähti. Orion putosi (20.), samoin Halden (23., +8 min.), mutta KR jatkoi nousuaan ja oli nyt 29. Yön pimeydessä juosseista kärkiseuroista teki nopeimman osuusajan TuMen Sami Hämälistö.

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Sitten seurasi kaksi vain runsaan 6 km:n osuutta. Niistä ensimmäiseltä vaihtoi kärjessä TuMen Mikko Knuuti, jolla oli etumatkaa taas terävimpään kärkeen palanneeseen Malungs OK:iin ja Bäkkelagetiin lähes 2 minuuttia. Niistä reilun puolen minuutin päässä etenivät pienin välein TuS, Södertälje, Delta ja Paimio seitsemäntenä. Neljä minuuttia ensimmäisen jälkeen vaihtoivat IK Hakarpspojkarna ja usein Jukolassa erinomaisesti juossut (tosin monesti seuransa kakkosjoukkueessa) – nytkin osuuden nopein – Haldenin ykkösen Öystein Kristiansen. Kalevan Rasti oli noussut 11:nneksi (+5.32). Pohjantähti oli 18.

Väliaikatuloksia 4. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Bäkkelagetin Björnar Valstad (Jukola-voittaja 1995 ja 99, toisena I-osuudella jo 1990) kiristi keulaan viidennellä osuudella runsaan puolen minuutin erolla Södertäljeen ja Malungiin. Kalevan Rastin Antti Harju tuli osuuden toiseksi parhaalla ajalla neljäntenä reilun kaksi minuuttia Valstadin jälkeen ja hänestä puolentoista minuutin kuluttua Delta, Halden ja TuS. TuMe oli kahdeksas (+5.09) ja Paimio yhdeksäs. Tampereen Pyrintö jatkoi nousua ja oli nyt 10. (sijat vaihdoissa 78-30-17-12-10). Osuuden nopein oli Orionin Yuri Omeltchenko. Tavallisesta poikkeavasti eivät sijat muuttuneet eivätkä aikaerot kasvaneet oleellisesti lyhyillä osuuksilla. Huippujoukkueilla on nykyään täysi määrä eli 7 hyvää suunnistajaa.

Väliaikatuloksia 5. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 5. osuudelta

Kuudes osuus oli 10,3 km. Jos kärkipään miehillä olisi ollut metsässä aikaa keskustella, mistähän yhteinen kieli olisi löytynyt? Ensimmäisten joukossa kun olivat venäläinen, ranskalainen, Pohjanmaan ruotsinkielinen, riikinruotsalainen, englantilainen, norjalainen, australialainen ja keskisuomalainen. Kärkijoukkueena vaihtoon tuli Deltan Valentin Novikov, jolla oli yli 1,5 minuutin johto Kalevan Rastin Thierry Gueorgiouhin. Tästä yli 2,5 minuutin kuluttua tuli kolmen ryhmä Halden (Mats Haldin), Södertälje ja viidentenä Malung. Kuudennen, Bäkkelagetin ero Deltaan oli 6.03 ja siitä viidenkymmenen metrin välein tulivat vaihtoon TuS, TP ja Orion sekä kymmenentenä Nydalens SK (+10.21). Henkilökohtainen järjestys oli Novikov, Gueorgiou, Haldin ja TP:n Jouni Kahelin.

Väliaikatuloksia 6. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 6. osuudelta

Deltan Jani Lakasella oli mukava, mutta ei suinkaan turvallinen etumatka, jota KR:lla lähti tavoittamaan Simo Martomaa, Haldenilla Jarkko Huovila (Jukola-voittaja 2000), Södertäljellä Niclas Jonasson, Malungilla Niklas Lindberg, Bäkkelagetilla Bernt Björnsgaard (voittaja 1997, -98 ja 2000), TuS:lla Jörgen Rostrup (voittaja 1999 ja 2001), Pyrinnöllä Jouni Mähönen, Orionilla usein Jukolassa onnistunut Tobias Andersson ja Nydalenilla Mikkel Lund. Lista siis todella vilisi maaottelumiehiä maailman mestareiksi saakka.

Ankkuriosuus: Matkaa oli 14,2 km, ja kärkeen lähti puolentoista minuutin kaulalla Deltan Lakanen. Tavan mukaan ensin oli hajontavälejä ja lopuksi putki, jonka aluksi kilpailijat kävivät yleisön näkyvillä. Tilanteet vaihtelivat moneen otteeseen ja ainakin viisi eri miestä kävi kärjessä ja sitten teki pikku virheen, jolloin toiset taas saavuttivat. Tilanne tiivistyi viimeisen 11.1 km väliaikapisteen jälkeen. Väliaikapisteelle saapuivat Huovila ja Malungsin Lindberg reilun minuutin karkumatkalla.Odotettiin kahden miehen kamppailua. Liekö painetilanne vai mikä, mutta seuraavalla lyhyellä siirtymävälillä kohti kilpailukeskusta miehet tekivät lähes kahden minuutin virheen lukemalla syvän supan käyrät väärin päin ja kuuden miehen joukko kasaantui muutaman metrin välein yleisörastille, jolloin jäljellä oli vielä neljän rastin putkiosuus. Huovila ja Martomaa tekivät 10 s pikkuvirheen kolmanneksi viimeisellä, Huovila putosi ryhmästä, mutta Martomaa jaksoi vielä uskoa mahdollisuuksiinsa ja lähti takaa-ajoon.

Rostrup johti ryhmää vielä toiseksi viimeisellä, Björnsgaard rinnallaan. Viisi miestä tuli viimeiselle rastille yht’aikaa. Kovana ratajuoksijanakin tunnettu oslolainen oli vahvin loppurinteessä ja –suoralla ja kiristi Bäkkelagetin voittoon yhden sekunnin erolla Kalevan Rastin Simo Martomaahan, joka antoi tiukan vastuksen. Martomaa ohitti suoralla Turun Rostrupin, joka tuli kolmantena 3 sekuntia voittajaa myöhemmin maaliin. Deltan Lakasella ei riittänyt paukkuja kovaan loppurutistukseen, vaan hän tuli neljäntenä 7 sekuntia voittajasta. Malungin Lindberg oli Deltasta kaksi sekuntia jääneenä viides. Huovila ylitti maaliviivan kuudentena puoli minuuttia voittajan jälkeen. SK Pohjantähti tuli seuraavana yli 4 minuuttia Haldenista, puolisen minuuttia ennen Södertäljeä. Tampereen Pyrintö oli maalissa yhdeksäntenä lähes 7 minuuttia voittajasta ja OK Orion kymmenentenä minuuttia myöhemmin.

Loppukiri oli niin tiukka, että joukkuetoveritkaan eivät päässeet heti maalisuoralle voittaja-ankkuriaan saattamaan eikä kilpailun johtaja antamaan viestisanoman koteloa, jottei tilanne häiriintyisi. Björnsgaard sai siis neljännen Jukola-voittonsa.

Oli nähty yksi Jukolan hienoimmista loppuratkaisuista, jopa tiukempi kuin 1999 Eurajoella. Lakanen ja Martomaa saivat silloinkin todeta Bäkkelagetin ehtineen edellään maaliin. Sen ankkurina oli silloin Björnar Valstad, nytkin merkittävässä roolissa vietyään joukkueen johtoon viidennellä osuudella.
Rostrup oli ankkuriosuuden nopein ennen Pohjantähden Pasi Ikosta ja Björnsgaardia. Toisten kiinniotto oli kuitenkin vienyt osuusnopeimman mehut eikä kiriherkkyyttä ja voimaa enää riittänyt syvästä supasta nousuun ja loppusuoralle.


Bækkelagets SK:n Bernt Bjørnsgaard matkalla kohti voittoa. Toiseksi ehtii Kalevan Rastin Simo Martomaa ohitse Turun Suunnistajien Jörgen Rostrupia . Kuva Aki Saranen kirjasta Rastivuosi 2002.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 7. osuudelta

Parhaat tulokset:

  1. 1. Bäkkelagets SK 1 NOR 7.47.37 (Ulf Brenna 16-1.12.35, Johan Ivarsson 5-2.28.40, Hans-Olof Amblie 4-3.50.43, Jörn Sundby 3-4.35.22, Björnar Valstad 1-5.13.09, Thormod Berg 6-6.22.22, Bernt Björnsgaard)
  2. 2. Kalevan Rasti 1 7.47.38 (Antti Tolonen 137-1.18.40, Tommi Tölkkö 56-2.35.41, Mikael Boström 29-3.57.55, Petri Vainio 11-4.38.02, Antti Harju 4-5.15.22, Thierry Gueorgiou 2-6.18.50, Simo Martomaa)
  3. 3. Turun Suunnistajat 1 7.47.41 (Jaromir Shihovsky 11-1.12.13, Matthias Niggli 4-2.27.08, Janne Salmi 3-3.50.28, Tero Heikkilä 4-4.35.51, Ville Repo 7-5.17.15, Troy de Haas 7-6.23.35, Jörgen Rostrup)
  4. 4. Delta 1 7.47.44 (Tuomas Tala 27-1.12.53, Miika Hernelahti 1-2.26.03, Samuli Launiainen 1-3.50.18, Esa Orava 6-4.36.02, Jonne Lakanen 5-5.16.56, Valentin Novikov 1-6.17.17, Jani Lakanen)
  5. 5. Malungs OK Skogsmårdarna 1 SWE 7.47.46 (Lars Åkerman 18-1.12.40, Anders Åkerman 3-2.26.56, Staffan Eriksson 11-3.54.34, Jimmy Birklin 2-4.35.18, Håkan Eriksson 2-5.13.51, Grant Bluett 5-6.21.32, Niklas Lindberg)
6. Halden SK 1 NOR 7.48.08, 7. SK Pohjantähti 1 7.52.29, 8. Södertälje Nykvarn Orienter 1 SWE 7.52.54, 9. Tampereen Pyrintö 1 7.54.28, 10. OK Orion 1 SWE 7.55.24, 11. Nydalens SK 1 NOR 7.55.55, 12. Leksands OK 1 SWE 7.56.02, 13. Paimion Rasti 1 7.58.24, 14. IK Hakarpspojkarna 1 SWE 7.59.15, 15. Turun Metsänkävijät 1 7.59.22.

Björnsgaard luki sanoman ruotsiksi, mutta suomeksi sen teksti on:

Suomen Punainen Risti viettää tänä vuotena perustamisensa 125-vuotisjuhlia. Aikoinaan sodan sammuttamattoman tuhon uhrien pelastamiseksi ja hoivaamiseksi syntyneen järjestön työ on laajentunut monipuoliseksi avustamistyöksi ja ensiavun järjestämiseksi.
Me Jukolan viestin suunnistajat, nyt Asikkalan laajoissa metsissä viestiämme kuljettaen, muistamme kiivaassa kilvassa saamiamme kolhuja jo kymmenien vuosien ajan lempeästi ja taidolla paikkailleita SPR:n ensiapuryhmiä.
Lähetämme kiitollisen tervehdyksemme järjestönne juhliin mielessämme Aleksis Kiven Seitsemään veljekseen kirjaamat Tammistossa kiukkuisesti käydyn kamppailun jälkeisen päivän tunnelmia kuvaavat sanat:

’Pirtissään istuivat veljekset, he ovat voidelleet ja sitoneet haavojansa
niin kuin parhaiten on käynyt.’

Asikkalan Jukolassa, 16. kesäkuuta 2002

Jukolan viestin suunnistajat

Logo

Perustiedot

Päivämäärä:
15.06.2002
Paikka:
Asikkala
Järjestäjät:
Asikkalan Raikas Lahden Suunnistajat-37

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Heino Avikainen
Ratamestari:
Jouko Heinonen, Esko Jokinen (J), Pekka Nieminen (V)
Kilpailunvalvoja:
Arvo Kantola
Ratavalvoja:
Reijo Pitkänen, RaRe

Tulokset

Kartat

Jukolan Viesti
Appletti kuva
1-3. Osuus gif – kuva
4-5. Osuus gif – kuva
6-7. Osuus gif – kuva
Venlojen Viesti
Appletti kuva
1-2. Osuus gif – kuva
3-4. Osuus gif – kuva

Kuvia

Jukola 2002. Bækkelagets SK:n Bernt Bjørnsgaard matkalla kohti voittoa. Toiseksi ehtii Kalevan Rastin Simo Martomaa ohitse Turun Suunnistajien Jörgen Rostrupia . Kuva Aki Saranen kirjasta Rastivuosi 2002.
Jukola 2002, Venlat. Turun Suunnistajien Simone Luder ohittaa loppuviitoituksella Bækkelagets SK:n Hanne Staffin. Kuva Aki Saranen kirjasta Rastivuosi 2002.
Asikkala-Jukola 2002. Venlojen viestin kärkikolmikko. 	Baekkelagets Sk (vas.), Turun Suunnistajat ja Halden SK. Kuva: Matti J. Koski.
Asikkala-Jukola 2002. Venlojen viestin voittajajoukkue Turun Suunnistajat: Bohdana Terova (vas.), Vroni König-Salmi, Terhi Holster, Simone Luder Kuva: Matti J. Koski.