Jukola 2003 Sulkava

55. Jukolan ja 26. Venlojen viesti kilpailtiin aivan Sulkavan kirkonkylän tuntumassa. Vaikka, kuten usein, nytkin parhaat maasto-osat olivat kartan kauimmaisessa kolkassa, jonne vain pisimmät radat ulottuivat, keskuksen oli lähimaastokin oivallista. Maastoja luonnehdittiin savolaisen lupsakkaiksi. Järjestäjänä ollut seurayhtymä Juvan Urheilijat, Olavin Rasti ja Sulkavan Urheilijat –41 selvisi urakastaan kiitettävästi.

Kilpailun suojelijana oli UPM-Kymmenen toimitusjohtaja Juha Niemelä, jonka tytär juoksi Venlojen viestissä Valkeakosken Hakan joukkueessa. Käsiohjelman tervehdyksessään suojelija korostikin suunnistuksen monipuolisuutta, kaiken ikäisten ja kuntoisten saamia elämyksiä ja perheenomaisuutta. Hän korosti myös Jukolan omaa, aitoa perinnettä ja tyyliä sekä järjestelyjen korkeaa tasoa.
Viestin sanoma osoitettiin Saaristoasiain neuvottelukunnalle, joka toimii kesäasukkaiden asioiden edistäjänä. Sanomassa viestittiin, että lomanviettäjille ja kesäasukkaille on tarjolla ympäri maata satoja kuntorasteja, joilta voi hakea vaihtelua ja virkistystä.

Sulkavallekin on hiukan pitkä ja siten kustannuksia aiheuttava matka ulkomaisten joukkueiden rantautumissatamista, joskin itäinen sijainti kaksinkertaisti venäläisten joukkueiden määrän. Venloja oli 708 eli parikymmentä ja Jusseja 1205 eli viitisenkymmentä vähemmän kuin edellisvuoden Asikkalan ennätysluvut.

Pääratamestarina oli Juvan Jukolan 1990 ratamestari, Juhani Sihvonen. Noususummat kertoivat keskimääräisestä maastosta. Jukolan yhteismatka oli keskiluokkaa, mutta Venlojen tehtävä oli kaikkien aikojen lyhin, koska lähimaaston takana olisi mennen tullen ollut toista kilometriä melko mitään sanomaton maastonosa, johon ei haluttu mennä. Aika-arviokin oli venloille ennätyslyhyt. Kilpailijat antoivat runsaasti kiitosta ratojen vaativuudesta ja suunnistuksellisuudesta sekä hyvistä hajonnoista.

Sulkavan asukkaat antoivat osaltaan taas tunnustusta tapahtumalle häiriöttömyydestä ja siisteydestä. Tapahtuman jälkeisessä loppukaronkassa lukuisat ihmiset kertoivat, kuinka he viestiä seuranneella viikolla olivat tehneet iltalenkeillään ”tarkastuskäyntejä” kilpailukeskukseen ja olivat todella ihmeissään havainnoistaan. Keskuspellolla ainoa merkki pidetystä Jukolasta oli tallautunut heinikko, jolta kuitenkin jo muutaman viikon kuluttua korjattiin nurmisato ja sen jälkeen pelto kynnettiin jatkoviljelyyn. Ei majoitus- eikä pysäköintialueillakaan jälkiä runsaan parinkymmenentuhannen vieraan oleilusta ollut.
Syksyllä Etelä-Savon Ympäristökeskus myönsi Jukolalle vuoden Ympäristöpalkinnon ympäristöarvojen poikkeuksellisesta huomioon ottamisesta kaikilla osa-alueilla. Sulkavalaisilta saatu palaute kisan jälkeen oli ollut eräs palkintoa myönnettäessä huomioon otettu tekijä.

Venlojen viesti – suomalaisjuhlaako sekin?

Tiomila oli ollut suomalais-juhlaa. Turun Suunnistajien ja Tampereen Pyrinnön kaksoisvoiton takana Kalevan Rasti oli kuudes, OK77 kahdeksas jne. Halden SK ja IK Hakarpspojkarna antoivat periksi suomalaiskaksikolle vasta aivan lopussa, joten niilläkin varmasti olisi sanansa sanottavana Jukolan Venla-voittajaa ratkaistaessa. Voihan Venlojen kisassa Tiomilaan verraten pudottaa heikoimmaksi arvioidun pois, kun osuuksia on yksi vähemmän.

Suomen kesä oli kauneimmillaan, mutta rankka sadekuuro kasteli lähtömerkkiä odottavat Venlat ennen kuin he yleisön suosionosoitusten saattelemina kiihdyttivät vihreän nurmen peittämää lähtösuoraa metsän syliin. Onneksi kuuro jäi ainoaksi, sillä keskuspelto ei olisi ongelmitta uusia suuria sateita kestänyt.

Jukola 2003 Venlojen lähtö

Sadekuuron vilvoittamat Venlat valmiina lähtöön. Kuva: Jämi-Jukolan nettiarkisto.

Venlojen 5 km:n ankaralta rutistukselta tuli ensimmäisenä vaihtoon Ikaalisten Nousevan Voiman Terhi Holster, jolla oli ollut merkittävä osuus Turun Suunnistajien edellisvuoden Venla-voittoon. Toisena vaihtoi yli minuuttia myöhemmin entinen (ja tuleva) pyrintöläinen, Sulkavalla Lidingöä edustanut Riina Kuuselo. Hänestä puolen minuutin päässä ryhmänä tanskalainen Farum-Tisvilde, ruotsalainen Järla IF sekä Närpes OK. Puolen minuutin päässä alkoi yhtenäinen jono, jonka keulassa olivat Turun Metsänkävijöiden ja KooVeen vierasvahvistukset. Tampereen Pyrinnön Satu Vesalainen vaihtoi sijalla 11 1.37 Holsterin jälkeen.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Toisella saman pituisella, mutta hiukan vähempinousuisella osuudella kärkeen siirtyi osuuden toiseksi nopeimmalla ajalla OK77:n Bodil Holmström. Pyrinnön Heidi Haapasalo vaihtoi hänen kannassaan kaksi sekuntia myöhemmin. Halden oli kolmantena 14 sekuntia johtavasta. Sitten oli lähes minuutin rako IFK Moraan ja puoli minuuttia lisää Hakarpspojkarniin, jonka Lena Eliasson oli osuuden nopein. Sitten parikymmentä sekuntia kuudenteen Nydaleniin. Helsingin Suunnistajat (HS) oli seitsemäs (+2.43) ja sitä 20-30 sekunnin raoin seurasivat Asikkalan Raikas (AR), yli 90 sijaa noussut Liedon Parma ja Fredrikstad SK kymmenentenä 3.50 kärjestä. Jyvät erottuivat kovasti tällä osuudella. Yhdeksän parhaan joukkueen viestinviejät olivat kaikki osuuden 10:n henkilökohtaisesti nopeimman joukossa!

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Kärki vaihtui kolmannellakin osuudella, joka oli myös noin 5 km, mutta sillä oli vähän enemmän mäkiä noustavana. Ensimmäisenä vaihtoi reilun minuutin etumatkalla Tampereen Pyrinnön Maria Rantala, joka oli osuutensa toiseksi nopein.. Toisena vaihtoi OK77 1.19 Pyrinnön jälkeen, IKHP kolmantena tasan 2 minuuttia ja neljäntenä König-Salmen osuuden nopeimmalla ajalla nostama TuS 3.45 Pyrinnön jälkeen. Lieto oli viides ja sitten seurasivat 10-50 sekunnin välein Halden, Fredrikstad, HS, AR ja Leksands OK, joka kymmenentenä oli 7.24 johtavasta.

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Bäkkelagetin Hanne Staff oli ankkuriosuuden 6,5 km:n ylivoimaisesti (lähes 2 min. ero toiseen) nopein. Kun hänen lähtösijansa oli 37, hän ei kuitenkaan muodostanut vaaraa kärjessä lähteneelle Pyrinnön Liisa Anttilalle. Kun muutkin huippunimet, jotka olisivat saattaneet uhata Pyrinnön voittoa, lähtivät kohtuullisen tuntuiselta takamatkalta, Liisa tulisi normaalijuoksulla ensimmäisenä maaliin. Ja niin hän tulikin. Kolme Pyrinnön puna-valkoisissa asuissa olevaa kotimaista joukkuetoveria saattoi hänet maaliin ja voittoon neljän vuoden tauon jälkeen Jukolan tähän astisen historian nopeimmassa kilpailussa.

Turun Suunnistajien monikansallisen joukkueen Simone Luder sai Liisaa kiinni vain 38 sekuntia osuuden kolmanneksi parhaalla ajallaan ja niin ero maalissa oli yli 3 minuuttia Pyrinnön hyväksi. kolmantena, kuusi minuuttia voittajasta, tuli OK77 kolmen sveitsiläisen ja yhden seuran oman kasvatin voimin. Halden tuli neljäntenä lähes 8 minuuttia Pyrinnöstä ja siitä alkoi harva ryhmä, joka metsässä oli käynyt kovaa keskinäistä kisaansa. Ryhmään kuuluivat lisäksi Liedon Parma, Rastikarhut, jonka Heli Jukkola oli osuuden toiseksi nopein, Asikkalan Raikas, Fredrikstad, Staffin nostama Bäkkelaget sekä Ulricehamns OK, joka tuli kymmenentenä maaliin 9.03 voittajasta.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Parhaat tulokset:

  1. 1. Tampereen Pyrintö 1 2.33.16 (Satu Vesalainen 11-37.44, Heidi Haapasalo 2-1.12.58, Maria Rantala 1-1.48.27, Liisa Anttila)
  2. 2. Turun Suunnistajat 1 2.36.24 (Bohdana Terova 18-37.58, Eija Koskivaara 18-1.17.43, Vroni König-Salmi 4-1.52.13, Simone Luder)
  3. 3. OK77 1 2.39.17 (Angela Wild 40-38.57, Bodil Holmström 1-1.12.55, Brigitte Gruniger 2-1.49.46, Brigitte Wolf)
  4. 4. Halden SK 1 NOR 2.41.03 (Kajsa Nilsson 32-38.21, Ingunn Fristad 3-1.13.10, Maria Hoffman 6-1.54.01, Heather Monro),
  5. 5. Liedon Parma 1 2.41.17 (Katja Peltola 101-41.03, Anniina Paronen 9-1.16.11, Outi Sareila 5-1.53.09, Reeta-Mari Kolkkala)
6. Rastikarhut 1 2.41.24, 7. Asikkalan Raikas 1 2.41.26, 8. Fredriksstad SK 1 NOR 2.41.37, 9. Bäkkelagets SK 1 NOR 2.42.13, 10. Ulricehamns OK 1 SWE 2.42.19, 11. IK Hakarpspojkarna 1 SWE 2.43.31, 12. Leksands OK 1 SWE 2.43.36, 13. IF Thor 1 SWE 2.43.46, 14. OK Linne 1 SWE 2.43.57, 15. Rajamäen Rykmentti 1 2.44.11.

Jukolan viesti

Viikkoa ennen Tiomilaa pidetyssä 4-osuuksisessa Finnspringissä (vuonna 2002 Finspring nimellä juostu Isotonic-viestin seuraaja) olivat lohjalaisen Deltan joukkueet 1. ja 4. sekä kolmonenkin vielä 16. eli ennen monen mahtiseuran ykkösiä. Kisa tosin käytiin vain kotimaisin voimin. Delta oli siten vahvin suomalaissuosikki Tiomilaan. Paras se olikin, mutta kotimaisten kisojen taso vaikutti sillä kertaa vaatimattomalta, sillä ylivoimainen Halden ja ruotsalaisseurat IFK Göteborg, Orion, Malung jne. jättivät sen seitsemänneksi. Muita suomalaisia ei kymmenen parhaan joukkoon mahtunutkaan. Tarkempi analyysi osoitti, että Deltalla oli useita huippusuorituksia, mutta muutama alisuoritus normaalitasoon vei Tiomilan kärkimahdollisuudet.

Jukolassahan tarvitaan vain 7 miestä. Mutta miten osata valita juuri oikeat 7 veljestä? Siinä oli joukkueen johtaja Seppo Väli-Klemelällä pulma. Tiomilassa pummanneet saivatkin käskyn Deltan kakkoseen, joten Delta oli Haldenin ja Tiomilan kärjen ruotsalaisjoukkueiden ohella suurimpia voittajasuosikkeja. Tietysti niihin lukeutuivat myös edellisen Jukolan kaksi parasta; oslolainen Bäkkelagets SK ja joensuulainen Kalevan Rasti.

Kisan jälkeen käytiin keskusteluja hajontojen tasapuolisuudesta. Erityisesti jos aloitusosuuden alussa jokin hajonta on muita nopeampi, muiden hajontojen puhtaan suorituksenkin kärkijoukkueilla on yhteisillä väleillä edessään kenties satoja ohitettavia. Vaikka luulisi metsässä olevan tilaa ohittaa, käytännössä mennään lähes yhtä jonoa. Juuri tällainen tilanne syntyi Sulkavan aloitusosuudella. Hajonnat olivat kuitenkin puolen minuutin tarkkuudella tasaiset, mutta yhdelle kolmesta ykkösrastista kärki ei havainnut metsätietä tuhatta ja sataa juostessaan edullisinta loppureittiä rastille ja vielä haki sitä muutaman minuutin. Niinpä sen eteen ehti muilta hajonnoilta satoja joukkueita. Oli tietysti aivan oikein, että he jäivät jonossa jäljemmäs. Rastivälin vaikeudessa ei ollut eroa muihin. Em. seurannaisvaikutus kenties lisäsi vähän eroa kärkeen. Tämä kaikki näkyy vaihtoajoissa.

Jukola
Jukolan viestin ensimmäisen osuuden ensimmäiset rastit aiheuttivat spekulaatiota kisan jälkeen.

Ensimmäisen osuuden kärkipäässä tulevat usein pikkuseurojen huiput ja satunnaiset onnistujat. Huippujoukkueet tulevat varman päälle hiukan taaempana. Yleisesti tämä päti Sulkavallakin, vaikka 11,4 km:n jälkeen kärjessä olikin Turun Metsänkävijöiden (TuMe) edellisvuonnakin hyvin aloittanut latvialainen Girts Vegeris. Kymmenen joukossa olivat mm. Ikaalisten, MS Parman ja Haldenin kakkosjoukkueet, Hellas, Skogsfalken jne, mutta myös Stora Tuna, Nydalen ja Tampereen Pyrintö (TP). Erot joukkueiden välillä olivat vain sekunnin tai kaksi. Kalevan Rasti (KR) alkoi sijalla 18 minuutin johtavasta, Göteborg sijalta 22, Malung 44 ja Bäkkelaget 98 (+5.18). Runsaat 50 joukkuetta vaihtoi peräjälkeen ja jono jatkui lähes katkeamatta usean sadan juoksijan verran. Suurimpien suosikkien eli Haldenin ja Deltan taival alkoi vähän tahmeasti. Haldenin suunnistaja teki useita pikkuvirheitä ja oli 103. (+5.52) ja Deltan aloittaja joutui etsimään heti em. ensimmäistä rastia ja tuloksena oli sija 127 (+6.50). Haldenin 2.- ja 3.-joukkueet ja Deltan 5.-, 3.- ja 2.-joukkueet olivat omia ykkösiään nopeampia. Suunnistus on joskus sellaista.

Väliaikatuloksia 1. vaihdosta

Toiselta noin 12 km:n osuudelta tuli kärjessä Halden. Mutta ei suinkaan sen ykkös- vaan kakkosjoukkue. Sen Öyvind Helgerud vaihtoi ensimmäisenä, osuuden toiseksi nopeimpana, noin minuuttia ennen Hiisirastia ja Nydalenia, jota seurasi neljäntenä parinkymmenen sekunnin päässä Ikaalinen, nyt sen ykkösjoukkue. Ryhmänä vaihtoivat seuraavina Göteborg Majorna, Hämeenlinnan Suunnistajat ja seitsemäntenä Vehkalahden Veikot, josta seuraavat olivat lähes minuutin päässä. Osuudelle kärjessä lähtenyt TuMe oli nyt 26., Malung 15., TP 18., Orion 36., Delta 39., IFK Göteborg 46. ja KR 47. (+10.20). Haldenin ykkösen Emil Wingstedt oli osuuden ylivoimaisesti nopein ja nosti Haldenia 91 sijaa sijalle 12 vajaan 4 minuuttia seuran kakkosesta. Osuuden 2 nopeinta olivat siis Haldenin miehiä, jotka etenivät maastossa 4 minuutin eroin. Bäkkelagetin taival oli edelleen vaikeaa; tuloksena vaihdossa sija 74 yli 13 minuuttia kärjestä.

Väliaikatuloksia 2. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 2. osuudelta

Pitkältäkin 13,3 km:n yöosuudelta, jonka lopussa kärjellekin jo taivaanrannan kajo antoi valoa, tuli ensimmäisenä Halden, nyt ykkösen Öystein Kristiansen, jolla on useita huippujuoksuja Jukolassa, osuuden nopeimmalla ajalla. Toisena vaihtoi Vehkalahti lähes 5 minuuttia johtavasta. Vähän sen jälkeen vaihtoi kolmantena Haldenin kakkonen ja runsas 5,5 minuuttia kärjestä vaihtoi ryhmänä Orion, voittotaistoon palannut TuMe, TuS ja seitsemäntenä OK Linne. Minuuttia myöhemmin tulivat TP ja Hiisirasti. KR oli kymmenentenä 8 minuuttia keulasta. Delta oli 17., Bäkkelaget seuraavana ja Malung oli 21. (+10.14).

Väliaikatuloksia 3. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 3. osuudelta

Aamun valjettua neljännen osuuden 6,7 km:ltä tuli keulassa edelleen Haldenin ykkönen, nyt Jukolan 4-kertaisen voittajan, veteraani Petter Thoresenin viemänä. KR nousi toiseksi ja supisti eroa lähes 4 minuutilla, sillä sen Mikael Boström teki nappijuoksun ja oli osuuden vikkelimpänä tuon verran Thoresenia nopeampi. Kolmantena heti Boströmin jälkeen vaihtoi TP, jonka Jarmo Puttonen oli osuuden toiseksi nopein. Yli 7 minuuttia johtavasta vaihtoi TuMe, minuutin siitä viidentenä Delta. Lähes 10 minuuttia johtavan jälkeen vaihtoivat Linne, Bäkkelaget, Vehkalahti ja yhdeksäntenä Ikaalinen. Kun vielä Malung oli 14. (+12.14), niin suosikit olivat kerääntyneet keulille.

Väliaikatuloksia 4. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 4. osuudelta

Viides osuus oli saman pituinen. Sillä piti henkilönä suurinta kiirettä IFK Göteborgin suomalainen Kim Fagerudd, joka oli 24 sekuntia Haldenin Tore Sandvikia ja 49 Bäkkelagetin Holger Hott Johansenia nopeampi. Muutenkin lähes kaikki edellisen osuuden 10:n parhaan joukkueen juoksijat olivat osuuden nopeimpia, joten kärkikymmenikkö oli lähes sama, mutta järjestys hiukan vaihtui. Henkilökohtaisesti erot olivat kuitenkin yllättävän suuret, vaikka osuus oli lyhyt, sillä henkilöajoissa kymmenes oli Fageruddia yli 3 minuuttia hitaampi. Joukkueiden erot saattoivat siten kasvaa merkittävästikin. Kärjessä tuli Halden, joka Sandvikin hyvän juoksun ansiosta venytti eron Kalevan Rastiin 6,5 minuuttiin. Siitä parikymmentä sekuntia vaihtoi TP, mutta eroa kärjestä Deltaan oli jo yli 9,5 minuuttia. Viidentenä tuli Bäkkelaget, sitten Linne, TuMe, IFK Göteborg, Vehkalahti ja kymmenentenä Malung 15 minuuttia johtavan jälkeen.

Väliaikatuloksia 5. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 5. osuudelta

Kuudennellakin runsaan 10 km:n osuudella parhaita osuusaikoja teki harva kärkikymmenikön ulkopuolelta. Oikeastaan vain Södertälje Nykvarn Orienteering (aik. Södertälje Orienteering) tuli uutena kymmenen joukkoon työntäen Vehkalahden 11:nneksi. Osuuden nopein oli Bäkkelagetin Björnar Valstad, joka oli runsaan minuutin MS Parman Juha Peltolaa ja Haldenin Jarkko Huovilaa nopeampi. Keulassa tuli siten edelleen Halden. Ero toiseen, KR:n Simo Martomaahan kasvoi vähän, 7 minuuttiin. Pyrintö vaihtoi heti KR:n jälkeen. Bäkkelaget oli nyt neljäs ja minuutin sille jääneenä Delta viides (+9.53). TuMe ja Linne tulivat yhdessä 13,5 minuuttia Haldenista. IFK Göteborg oli kahdeksas sekä Malung ja Södertälje Nykvarn seuraavina runsaat 18 minuuttia keulasta.

Väliaikatuloksia 6. vaihdossa

Henkilökohtaisia tuloksia 6. osuudelta

Ankkuriosuus oli 14,5 km. Haldenin ankkurina oli suomalainen Mats Haldin (aik. IF Femman), KR:llä Thierry Gueorgiou, Pyrinnöllä Karkki-Rastin juniorikasvatti Jarno Salmelin, Bäkkelagetilla 4-kertainen Jukola-voittaja Bernt Björnsgaard ja Deltalla Valentin Novikov. Seitsemän minuuttia on pitkä etumatka, yli kilometrin matkassa, mutta toisaalta sen menettää parilla pienellä virheellä. Kisan jälkeen Haldin myönsi olleensa ennen lähtöä vähän hermostunut. Aivan huippujuoksua hän ei tehnyt, sillä osuuden paras Deltan Valentin Novikov oli häntä 5.13 nopeampi. Kun Novikov kuitenkin lähti liki 10 minuutin takamatkalta eivätkä lähempää lähteneet merkittävästi saavuttaneet, Haldenin Haldin tuli maaliin selvänä voittajana.

Sulkava Jukola 2003 Mats Haldin ja Halden
Mats Haldin tuo Haldenin voittajana maaliin

Kun Kalevan Rastin Gueorgiou teki muutamia pikkuvirheitä, Novikov ohitti hänet ja Pyrinnönkin ja niin Delta tuli toiseksi 4.40 Haldenille jääneenä. KR oli kolmas puoli minuuttia Deltan jälkeen. TP tuli maaliin neljäntenä puolisen minuuttia joensuulaisia myöhemmin. Bäkkelaget oli viides 11,5 minuuttia voittajasta, Turun Metsänkävijät kuudes yli 6 minuuttia myöhemmin heti perässään IFK Göteborg. OK Linne tuli maaliin lähes 19, Södertälje Nykvarn 21,5 ja kymmenentenä Malungs OK yli 23 minuuttia Haldenin jälkeen.
Edellisen Jukolan ja Tiomilan parhaat olivat parhaat nytkin. Ei siis mitään uutta taivaan alla. Ero kärkeen seitsemännestä lähtien oli vaan tavallista suurempi.

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Henkilökohtaisia tuloksia 7. osuudelta

Parhaat tulokset:

  1. 1. Halden SK 1 NOR 7.35.48 (Joacim Carlsson 103-1.18.21, Emil Wingstedt, 12-2.29.54, Öystein Kristiansen 1-3.48.57, Petter Thoresen 1-4.32.16, Tore Sandvik 1-5.09.18, Jarkko Huovila 1-6.09.32, Mats Haldin)
  2. 2. Delta 1 7.40.28 (Marko Loukkalahti 127-1.19.19, Petri Harjamäki 39-2.35.09, Petri Noponen 17-3.58.36, Jonne Lakanen 5-4.40.35, Miika Hernelahti 4-5.18.56, Jani Lakanen 5-6.19.26, Valentin Novikov)
  3. 3. Kalevan Rasti 1 7.40.58 (Mika Venho 18-1.13.36, Petri Vainio 47-2.36.16, Tommi Tölkkö 10-3.57.04, Mikael Boström 2-4.36.41, Antti Harju 2-5.15.48, Simo Martomaa 2-6.16.34, Thierry Gueorgiou)
  4. 4. Tampereen Pyrintö 1 7.41.24 (Vladimir Lucan 7-1.12.44, Jouni Kahelin 18-2.32.49, Jouni Mähönen 8-3.55.35, Jarmo Puttonen 3-4.36.49, Michael Jedlicka 3-5.16.11, Ilkka Leppävuori 3-6.16.36, Jarno Salmelin),
  5. 5. Bäkkelagets SK 1 NOR (Daniel Marston 98-1.17.48, Christian Böen 74-2.39.18, Thormod Berg 18-3.58.50, Hans-Olof Amblie 7-4.42.03, Holger Hott Johansen 5-5.19.30, Björnar Valstad 4-6.18.20, Bernt Björnsgaard)
6. Turun Metsänkävijät 1 7.53.34, 7. IFK Göteborg 1 SWE 7.53.42, 8. OK Linne 1 SWE 7.54.29, 9. Södertälje Nykvarn Orienter 1 SWE 7.57.23, 10. Malungs OK Skogsmårdarna 1 SWE 7.58.03, 11. Kristiansand OK 1 NOR 7.58.36, 12. Rajamäen Rykmentti 1 7.58.40, 13. Paimion Rasti 1 7.58.43, 14. Ikaalisten Nouseva Voima 1 7.58.51, 15. Vehkalahden Veikot 1 7.59.05.

Jukolan viestin sanoma:

Kesän kauneimmalla hetkellä, kuuminta viestikilpaamme käyden syvällä Savonmaan
sydämessä, me Jukolan suunnistajat muistamme mistä olemme tänne tulleet: ankaran,
mutta ilonhetkiä tuoneen harjoittelun kautta, iltarasteilta ja kuntosuunnistuksista.
Tänä vuonna tuomme viestimme kaikille kesäisen Suomen eri puolilla matkaileville,
retkeileville, mökeillä ja majoilla lomaileville haastaen teidät mukaan niille sadoille rastireiteille, joita kaikkialla maassamme järjestetään varhaisesta, kirkkaasta keväästä aina tummeneviin syyspäiviin saakka.
Tervehdimme teitä kansalliskirjailijamme Aleksis Kiven Seitsemään veljekseen sijoittamin sanoin, joissa hän kuvaa uusiin maisemiin rientävien edessä avautuvaa näkymää:
”Heidän silmänsä näki kaukaisia kyliä, niittuja, peltoja, sinertäviä järviä
ja lännen metsien reunalla kirkon korkean tornin.”

Sinne, kotimaamme syliin, kutsumme teidät lomanviettäjät nauttimaan suloisesta suvesta.

Sulkavalla 14.- 15. kesäkuuta 2003

Jukolan viestin suunnistajat

Logo

Perustiedot

Päivämäärä:
14.-15.6.2003
Paikka:
Sulkavan kirkonkylän pohjoispuolella
Järjestäjät:
JuvU, ORa, SU-41

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Mauri Ralli
Ratamestari:
Juhani Sihvonen (J), Vesa Hienonen (V)
Kilpailunvalvoja:
Arvo Kantola
Ratavalvoja:
Juha Kettunen, SaSu

Tulokset

Kartat

Jukolan Viesti
Appletti kuva
1. Osuus gif – kuva
2. Osuus gif – kuva
3. Osuus gif – kuva
4. Osuus gif – kuva
5. Osuus gif – kuva
6. Osuus gif – kuva
7. Osuus gif – kuva
kaikki. Osuus gif – kuva
Venlojen Viesti
Appletti kuva
1. Osuus gif – kuva
2. Osuus gif – kuva
3. Osuus gif – kuva
4. Osuus gif – kuva
kaikki. Osuus gif – kuva

Tarinat

tulossa pieni tarina

Kuvia

Jukola 2003 Sulkava. Venlojen viestin kolme parasta: Turun Suunnistajat (vas.), Tampereen Pyrintö ja OK77. Kuva: Matti J. Koski.
Sulkava Jukola 2003. Venlojen lähtö. Kuva: Jämi-Jukolan nettiarkisto.
Sulkava Jukola 2003. Halden lunasti sille monen asettaman tavoitteen. Kuva: Jämi-Jukolan nettiarkisto.
Jukola 2003 Sulkava. Venlojen viestin voittajajoukkue Tampereen Pyrintö: Maria Rantala (vas.ylh.), Liisa Anttila, Satu Vesalainen, Heidi Haapasalo. Kuva: Matti J. Koski.