Louna-Jukola 2015

Jokainen on voittaja

Louna-Jukola oli 67. Jukolan ja 38. Venlojen viesti, jonka järjestivät Paimion Rasti ja Turun Suunnistajat 13.-14.6.2015 Paimiossa. Kilpailu järjestettiin teemalla ”Jokainen on voittaja”. Kilpailuun ilmoittautui 1412 Venla- ja 1781 Jukola-joukkuetta. Ilmoittautuneiden kilpailijoiden määrä oli Jukolan historian suurin, 18115 suunnistajaa. Suomalaisia joukkueita ilmoittautui edelleen ennätysmäärä. Lähteneitä joukkueita oli Venloissa 1385 ja Jukolassa 1765 eli yhteensä 17895 suunnistajaa.

Kilpailukeskus rakentui Paimion ajoharjoittelukeskuksen alueelle entisen motellin viereen. Maasto oli sama kuin vuoden 1972 Jukolan viestissä. Kilpailukeskuksen katkaisi Helsinki-Turku moottoritie, joka asetti omat haasteensa kilpailukeskuksen suunnittelulle. Nopea, mutta taidollisesti vaativa kalliomaasto vaati kilpailijoilta vauhdikasta etenemistä kalloilla ja entisillä hiekkakuopilla. Toisaalta jyrkissä kalliorinteissä vaadittiin tarkkaa suunnistustaitoa.

Jukolan viestin sanoma suunnistettiin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:lle. Sanoman vastaanottivat VAU:n kerho- ja vertaisohjaaja Antti Rusi, sporttiklubilainen Leo Immonen ja äiti Tiia Immonen

Kilpailun suojelijana toimi Osuuspankin toimitusjohtaja Reijo Karhinen. Kilpailunjohtajana toimi Janne Virtanen ja ratamestareina Jukka Oksa (Jukola) ja Jyrki Kajavalta (Venlat). Kilpailukartan tekijöinä olivat Jussi Silvennoinen ja Eero-Antti Lonka.

Venlojen viesti

Louna-Jukolan Venlojen viestiin ei ennakkoon löytynyt yhtä ylivoimaista suosikkia. Kuopion Jukolassa dominoineen tanskalaisen OK Pan Århusin nelikosta oli kaksi suunnistajaa vaihtunut, eikä menestys kevään naisten 10Milassa ollut erikoista. Myös edellisvuoden kakkonen Tampereen Pyrintö oli menettänyt kaksi suunnistajaa, kun kokeneet Riina Kuuselo ja Anni-Maija Fincke olivat vaihtaneet ulkomaalaisiin seuroihin. Kevään 10Milan oli vienyt Ruotsalainen Domnarvets GOIF, joka oli Paimiossakin parhaalla mahdollisella joukkueella viivalla. Suomalaisista joukkueista eniten odotettiin SK Pohjantähdeltä.

1. osuus

Venlojen startti. (Kuva Risto Raunio)

Venlojen viestin 1412 joukkuetta säntäsivät ensimmäiselle osuudelle Paimion moottoriradalta. Kuten aina ennenkin, ensimmäiset rastit olivat haastavia myös joillekin kärkijoukkueiden suunnistajista. Tällä kertaa isoimmat virheet tekivät Kalevan Rastin Aija Skrastina, Kangasala SK:n Evely Kaasiku ja IFK Moran unkarilainen Fanny Guyrko. Nämä joukkueet olivat ensimmäisessä väliaikapisteessä 2,2 kilometrin kohdalla reilu kaksi minuuttia numeronsa mukaisesti kärjessä edenneestä Pan Århusin Miri Thrane Ödumista.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 1. osuuden 2,2 km väliajassa

Seuraava hajonta oli vuorossa ennen 5km väliaikarastia. Suurin osa kärkijoukkueista osaa valita kahdesta jonosta oikean, mutta Ödum, edellisvuoden kolmosen OK Linnen Hilda Forsgren ja IGTISAn Kristina Rybakovaite ovat vaikeuksissa.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 1. osuuden 5,0 km väliajassa

Heti väliaikarastin perään tarjoillaan viestin vaativin hajonta vaativimmassa paikassa. Ödum pummaa lisää ja tippuu peräti kuuden minuutin päähän kärjestä. Myös Lidingön Sarina Jenzer ja Stora Tunan Julia Gross ovat vaikeuksissa.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 1. osuuden 5,7 km väliajassa

Loppumatka tullaankin jokseenkin muuttamattomassa tilanteessa ja ensimmäisenä vaihtoleimaukseen ennättää OK Tisarenin Lilian Forsgren. Seuraavina vaihtavat Angelniemin Heini Saarimäki ja MS Parman Anastasia Rudnaya. Kärjen erot ovat yllättävän suuret. Domnarvetsin Dana Brozkova on vaihdossa 13. vajaat 2 minuuttia Tisarenista, Pohjantähden Heini Wennman 22. kolme minuuttia kärjestä ja Pyrinnön Lotta Karhola 26. vajaat puoliminuuttia Pohjantähdestä, Ödum tuo Pan Århusin vaihtoon 44. 5.40 Tisarenista.

Tilanne 1. vaihdossa

OK Tisarenin Lilian Forsberg saa puu ensimmäisenä Louna-Jukolan vaihtoon. (Kuva Jukka Lamsa)

2. osuus

Toisen osuuden alussa kärkeen muotoutuu kolmen joukkueen letka ja ensimmäiselle väliaikarastille tullaan MS Parman Maija Sianojan johdolla. Alun rasteilla isoimmat vaikeudet ovat Angelniemen Ankkurin Selja Kaartisella. Myös KR:n Paula Iso-Markku suuntaa väärälle ykköselle.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 2. osuuden 2,2 km väliajassa

Sianoja ei kuitenkaan kestä kärjen paineita vaan tekee kuudennelle rastille yli kahden minuutin virheen ja tippuu seruaavassa väliajassa 18:nneksi.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 2. osuuden 3,0 km väliajassa

Seuraavaksi toisen osuuden suunnistajilla on edessään kisan vaikein hajonta, joka sekoittaakin monen kärkijoukkueen pasmat. Parhaiten hajonnat selvittävät Järlan Elsa Jansson ja Hiidenkiertäjien Jenny Patana, jotka siirtyvät keulaan. Virheitä tulee mm. Tisarenin Lovisa Perssonille, Alfta ÖSA OK:n Sara Eskilssonille, Pyrinnön Sonja Kyrölällle, Pohjantähden Anna Haatajalle sekä Kooveen Marjo Niittyselle.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 2. osuuden 3,7 km väliajassa

Loppuosuus ei suuria muutoksia kärjen osalta tarjoile. Leksandin Linnea Gustafsson ajaa kärkikaksikon kiinni ja nappaa loppusuoralla piikkipaikan Patanalta. Jansson jää Gustafssonista 25 sekuntia. Reilu 20 sekuntia myöhemmin vaihtavat OK Kåre ja Domnarvets. Sonja Kyrölä juoksee lopun rivakasti ja nostaa tamperelaiset seitsemänneksi 1.18. kärjestä. Seuraavina vaihtavat Göteborg Majorna, Halden ja Pohjantähti. Kuuden minuutin päästä Leksandin vaihdosta tulevat vasta Pan Århus, Stura Tuna, Linne ja Stora Tuna.

Tilanne 2. osuuden vaihdossa

3. osuus

Kolmannen osuuden alussa Leksandin Helena Jansson laittaa ison vaihteen silmään. Hiidenkiertäjien Anu Åkerman yrittää pyristellä kannoilla, mutta ajautuu väärän hajonnan suuntaan ja tippuu yli kahden minuutin päähän kuudenneksi. Väliaikarastilla Janssonilla on 40 sekunnin kaula Järlan Emma Klingenbergiin.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 3. osuuden 2,2 km väliajassa

Hajontahässäkkäkin on Janssonille pala kakkua ja neljän kilometrin kohdalla Leksandin johto toiseksi nousseeseen Domnarvetsin Lena Eliassoniin on jo 1.47. Eliassonin kannassa on Klingenberg. Neljäntenä leimaa Alfta ÖSA OK:n Josefine Engström 3.25 Leksandista. Muut joukkueet ovatkin yli neljä minuuttia perässä. Takaa-ajajissa pieniä virheitä tekevät Pyrinnön Venla Niemi sekä Lidingön Anna Bachman.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 3. osuuden 3,9 km väliajassa

Loppumatkalla Klingenberg supistaa hieman eroa kiinni ja vaihtaa 1.11 Janssonin jälkeen. Eliasson joutuu lopussa antautumaan tanskalaiselle 18 sekuntia. Nämä kolme suunnistajaa ovat myös osuuden nopeimmat. Neljäntenä vaihtoleimauksen suorittaa Halden, eron ollessa kärkeen tasan neljä minuutta. Heti perässä vaihtaa Alfta. Pyrinnön Niemi ja Pohjantähden Marttiina Joensuu ovat vaihdoissa seuraavina vajaat viisi minuuttia Leksandista.

Tilanne 3. osuuden vaihdossa

4. Osuus

Viimeisen osuuden alkumatkan Leksandin sveitsiläisankkuri Rahel Friedrich selvittää varmasti. Sen sijaan Järlan Elin Hemmyr Skantze haksahtaa juuri ennen väliaikarastia edellisen osuuden suunnistajien mukana väärälle puolelle lampea ja Domnarvetsin Emma Johansson pääsee edelle. Takaa-ajajat lähestyvät kuitenkin jonkin verran Leksandia. Varsinkin Linnen britti Catherine Taylor pitää vauhtia, mutta eroa kärkeen on vielä 5.33.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 4. osuuden 2,1 km väliajassa

Väliaikarastin jälkeen Hemmyr Skantze jatkaa sekoiluaan ja juoksee polun yli suolle. Samalla Alfta ÖSA OK:n Natalia Vinogradova ohittaa Hemmyr Skantzen ja nousee kolmanneksi. Kärjessä Johansson nipistää eron jo 37 sekuntiin. Tampereen Pyrinnön Saila Kinni tekee puolestaan pikku koukun ja jää Pohjantähden Sofia Haajasesta hetkellisesti


HTML5-canvas not supported

Tilanne 4. osuuden 3,4 km väliajassa

Pitkällä 8-9 -välillä Johansson kuittaa paremman reitinvalinnan turvin Friedrichin ja siirtyy johtoon reilulla puolella minuutilla. Vinogradova pääsee myös lähelle sveitsiläistä mutta tekee virheen rastille. Pyrintö, Pohjantähti ja Haldenin Sabine Hauswirth nappaavat puolestaan Järlan kiinni.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 4. osuuden 5,9 km väliajassa

Seuraava kahden hajonta menee kärkijoukkueilta ilman pahoja virheitä, mutta neljän hajonnalla alkaa helisemään. Johansson ei kärjessä vapise vaan tekee ratkaisevan eron kun sekä Leksand että Alfta sortuvat pieniin virheisiin. Hajonnan jälkeen toisesta sijasta kamppaileekin yht’äkkiä viisi juokkuetta kun Järla, Pohjantähti ja pienistä koukuista huolimatta Pyrintö ovat lähes kasassa. Haldenin Hauswirthin virheet ovat puolestaan aivan liian isot ja Halden tippuu lähes 1,5 minuutin päähän Pyrinnöstä.


HTML5-canvas not supported

Tilanne 4. osuuden 6,7 km väliajassa

Johansson ei sorru virheisiin loppumatkastakaan vaan tuo Domnarvetsille kauden toisen suurviestivoiton ylivoimaisella erolla. Ruotsalaisjoukkueen juhliessa loppusuoralla pääsee Vinogradova muusta letkasta hieman irti ja meinaa karata kohti kakkossijaa. Kolmanneksi viimeinen rasti tuottaa kuitenkin pienen virheen ja viisikko on jälleen kasassa. Toiseksi viimeiselle puolestaan Haajasen suunta on hieman hukassa, mutta rastin jälkeen hän ajaa muut kiinni. Samalla Kinnin peli alkaa olla pelattu ja Pyrinnölle jää käteen kuudessija. Lopulta Vinogradova osoittautuu porukan vahvimmaksi ja näin Alfta ÖSA OK:lle toinen sija reilu kolme minuuttia Domnarvetsista. Kolmenneksi kirii Järlan Hemmyr Skantze ennen parasta suomalaisjoukkuetta SK Pohjantähteä. Kärjessä matkaan lähtenyt Leksandin Rahel Friedrich on maalissa viides ja Pyrintö siis kuudes. Seitsemäntenä maaliin porhaltaa osuuden toiseksi nopein Anne Marit Hausken Nordberg, joka nostaa Nydalenia seitsemän sijaa. Kahdeksas on Halden, yhdeksäs Tisaren ja kymmenes IFK Lidingö. Ankkuriosuuden nopein on Lahden Suunnistajien Minna Kauppi, joka ohittaa matkalla 35 joukkuetta ja saapuu maaliin sijalla 35.


HTML5-canvas not supported

Domnarvets juhlii voittoa loppusuoralla. (Kuva Risto Raunio)

Lopputulokset

Jukolan Viesti

Jukolan startti. (Kuva Risto Raunio)

Louna-Jukolan Jukolan viestin odotettu startti tapahtui 23.00, kun panssariajoneuvon raskaan konekiväärin sarja lähetti Jukolan viestin joukkueet matkaan. Kilpailuun lähti kaikkiaan 1756 joukkuetta. Suurimmat ennakkosuosikit olivat jälleen kerran norjalaiset Halden SK ja Kristiansand OK, voittoa puolustava Kalevan Rasti sekä edellisvuoden kakkonen, ruotsalainen Lidingö SOK. Omat mahdollisuutensa voittotaisteluun omasivat myös vahvistunut Turun Metsänkävijät sekä Södertälje Nykvarn. Sen sijaan kevään 10Milan voittanutta IFK Göteborgia ei veikkailtu aivan terävimpään kärkeen.

1. osuus 13,8 km

Ensimmäinen väli reitinvalintoineen muodostaa aloittajista useamman letkan. Kärkijoukkueet poimivat ensimmäiset rastit ilman suuria vaikeuksia lukuun ottamatta OK Linnen Henrik Löfäsia, joka tekee klassisen väärälle ykköselle –virheen. Aikaa kuluu ylimääräistä kolme minuuttia ja edelle kerkeää yli 300 joukkuetta. Ensimmäisellä väliaikarastilla 3,3 kilometrin kohdassa ensimmäisenä leimaa Ounasvaaran Hiihtoseuran 18-vuotias Olli Ojanajo, jonka hyvää starttia ei hidastanut edes kaatuminen lähtökiihdytyksessä.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 3,4 km väliaika

Seuraavat kilometrit letka etenee ilman suuria mullistuksia, vaikka tarjolla on muutama hajontarasti sekä erilaisia reitinvalintoja. Yhdeksännellä rastilla nähdään sitten erikoinen virhe. Tampereen Pyrinnön nuoren joukkueen sveitsiläisaloittaja Simon Brändli etenee letkassa reilun minuutin päästä kärjestä sijoituksen ollessa hieman sadan paremmalla puolella. Rastin läheisyydessä Brändlille sattuu kuitenkin totaalinen nukahdus – sveitsiläinen kääntyy 15 metriä ennen kaikille yhteistä rastia, sieltä lähtevien suunnistajien perään eikä käy leimaamassa. Tilanne valkenee pyrintöläiselle vasta useamman sadan metrin päässä, kun vastaan tulee tie. Virhe maksaa yli seitsemän minuuttia ja sijoitus tippuu 400 huonommalle puolelle. Samalla Pyrinnön nuoren ja potentiaalisen joukkueen todellinen läpilyönti Jukolan Viestissä jää odottamaan tulevia vuosia.


HTML5-canvas not supported

Seuraavaksi aloittajille tarjoillaankin haastava kolmen hajonta alarinteessä. Kun suurin osa letkan kärjestä suuntaa keskimmäiselle hajonnalle on muiden vaikea irrottautua omia hajontoja kohti. Virhettä tekevät mm. Kalevan Rastin Kiril Nikolov, Rajamäen Rykmentin Sander Vaher, Lidingön Nicolas Simonin, Vaajakosken Terän Toni Saari, Frol IF:n Carl Petter Lyngen ja Malungs OK Skogsmårdarnan Erik Rost. IFK Göteborgin Francois Gononille sattuu puolestaan nukahdus seuraavalla rastilla, kun entinen Paimion Rastin suunnistaja ei huomaa muiden leimaavan vaan jää pariksi minuutiksi tiheikköön pyörimään. Hajonnan jälkeen väliaikarastilla leimaa ensimmäisenä Turun Metsänkävijöiden kakkosjoukkueen Esa Huttunen.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 7,7 km väliaika

Vaikka seuraavaksi aloittajat kulkevat useamman kilometrin ilman hajontaa, merkittäviä virheitä tapahtuu. 15. rastille mennessä eivät kaikki osaa mennä suoraan polun päähän ja näin ajanhukkaa kertyy mm. Malungsille ja etukäteen kisan jokerikorttina pidetylle sveitsiläisseura OLV Bassellandille. Vielä pahemmin seikkailee jo kauaksi kärjestä jäänyt Lidingön Simonin, 15:nnella eroa kärkeen on jo yli kuusi minuuttia ja edellisvuoden kakkosen menestyshaaveet ovat karisseet Paimion metsään.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 9,4 km väliaika

Loppumatkalla aloittajien haasteena on vielä yksi kolmen hajonta sekä kahden hajonta. Ensimmäinen hajontarypäs tuottaa oikeastaan kaikille joukkueille pientä virhettä, eivätkä erot tai järjestys oleellisesti muutu. Viimeinen hajonta ei myöskään enää kärjen järjestykseen pahemmin vaikuta. Näin useamman kymmenen joukkueen letka lähestyy vaihtoa. Loppurutistuksessa ylivoimaisesti reippainta vauhtia pitää Lidingön Hector Haines, joka karkaa toisena vaihtavalta Rehns BK:n Jesper Lyselliltä peräti 14 sekunnin päähän. Lidingöläisten harmiksi Haines on kakkosjoukkueen aloittaja ja ykkösen Simonin ottaa vaihtoleiman peräti 9.50 myöhemmin. Kolmantena vaihtaa Kooveen Topi Anjala ennen KR:n Nikolovia. Halden SK on vaihdossa 17. ja Turun Metsänkävijät 21. noin minuutti kärjestä. Samassa letkassa vaihtaa Linnen alussa ison virheen tehnyt Löfås sekä Kristiansand.

1. vaihto

2. osuus 12,3 km

Toisen osuuden alku sujuu kärkijoukkueilta suhteellisen varmasti, mutta toinen hajonta sekoittaa kärkiletkaa ja Turun Metsänkävijöiden Antti Parjanne sekä IFK Morasin Andreas Holmberg pääsevät muista irti. Mikään kärkiletkan huippujoukkueista ei kuitenkaan tee liian isoa virhettä, että menettäisi pelin.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 6,0 km väliaika

Rastin jälkeen KooVeen Lauri Sild kiskaisee tiheikköön ja Hiidenkiertäjien Tomi Närvä seuraa. Närvän luotto edellisvuoden seurakaveriin loppuu kuitenkin, mutta muu letka on jo karannut. Sildin valinta ei lopulta ole hirvittävän huono vaan Koovee on edelleen kärkiletkan kintereillä, joka on ajanut karkurikaksikon lähes kiinni. Samalla kärkiletka on supistunut kuuden joukkueen kokoiseksi.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 7,9 km väliaika

Väliaikarastin jälkeen Parjanne tekee saman virheen kuin muutama joukkue avausosuudella: ei käännä polun päähän riittävän jyrkästi. Takaa-ajajat karauttavat nätisti perässä ja hieman taaempana oleva omaa työtä tekevä Sild karkaa puolestaan yksin kisan johtoon. Taaempana Vaajakosken Terän Petteri Huikko loukkaa jalkansa eikä pysty enää etenemään täydellä vauhdilla ja lopulta Terän tulokseksi jää keskeyttäminen.


HTML5-canvas not supported

Lopulta Sildkin ajetaan kiinni ja vaihtoon rynnätään Haldeniin palanneen Jarkko Huovilan johdolla. Puolen minuutin sisällä vaihtaa kahdeksan joukkuetta. Letkassa suomalaisjoukkueista ovat Koovee sekä Metsänkävijät. Kristiansand vaihtaa neljäntenä. Yhdeksäntenä vaihtava KR:n Hannu Airila on minuutin Huovilaa perässä. Osuuden nopein on Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka, joka paikkaa joukkueensa katastrofialoitusta ja nostaa sijoitusta 141 pykälää 64:nneksi. Eroa kärkeen on silti yli 16 minuuttia.

2. vaihto

3. osuus 15,8 km

Kolmannen osuuden aluksi päästellään ensimmäiset välit yleensä tuhatta ja sataa kahden ensimmäisen osuuden tekemiä uria pitkin. Nyt kovinta alkuvauhtia pitää Halden SK:n toinen suomalainen Fredrik Portin. Ainoastaan Kristiansandin Baptiste Rollier ja OK Denselin Pavlo Ushkvarok pysyvät Portinin lähietäisyydellä, muiden on annettava vähintään puoli minuuttia lisää siimaa. Merkittävimmin Portinin alkuvauhti näkyy erona Kalevan Rastiin: kun KR:n Philippe Adamski tekee pienen koukun ykköselle on kärki jo 2,5 minuutin päässä.


HTML5-canvas not supported

3. osuus 3,4 km väliaika

Seuraava merkittävä ratkaisu tapahtuu vaikealla kahdeksannella rastilla: kärkikolmikko naulaa rastin varmasti, mutta seuraavina tulevat OK Linnen Albin Ridefelt, TuMen Doug Tullie ja KooVeen Jani Lakanen eivät rastia näe vaan jatkavat liian kauas. Kun kolmikko viimein löytää rastille, siellä leimaavat KR:n Adamski ja IFK Moran Graham Griswood. Eroa kärkeen on jo lähes neljä minuuttia.


HTML5-canvas not supported

Haldenin Fredrik Portin karkasi kolmannella osuudella muilta. (Kuva Ilkka Seppä)

Viimeistä kertaa suunnistettava kolmen hajonta toimii jälleen hyvänä sekoittajana. Vaikka Rollier selvittää oman hajontansa puhtaasti, on Portin nopeampi ja pääsee lähes minuutin karkumatkalle. Takaa-ajajien letkassa Adamski vetää porukan keskimmäiselle hajonnalle. Koodi sopii vain ranskalaisen karttaan ja niinpä Lakanen, Tullie, Ridefelt ja Gristwood aloittavat epätoivoiset paikantamisyritykset. Nopeinten siinä onnistuu Lakanen ja Tullie, mutta Gristwood ja Ridefelt menettävät kaksi minuuttia. Myös seuraavat suunnistajat esittävät hajonnalla hienoja kiemuroita. Parhaimmat piruetit GPS-seurantaan piirtää Rykmentin Jarno Parkkinen, joka pörrää rastin läheisyydessä neljä minuuttia.


HTML5-canvas not supported

1. osuus 8,3 km väliaika

Seuraavat kilometrit mennään Jukolan pitkän yön putkiosuutta eikä mullistavia tilanteen vaihteluita nähdä. Kun lopultakin on tarjolla hajontaa, tekee Rollier pienen virheen ja Portin karkaa kahden minuutin päähän. Myös Lakasella ja Gristwoodilla on vaikeuksia. Erot alkavat olla kärjessä suuret, sillä kolmantena matkaava KR on jäljessä Haldenia jo viisi minuuttia.


HTML5-canvas not supported

3. osuus 13,6 km väliaika

Viimeisillä kilometreillä ei merkittäviä muutoksia tapahdu ja Portin kaartaan entisen seuransa järjestämässä Jukolassa ylhäisessä yksinäisyydessä vaihtoon. Kristiansand on perässä 2.17, Kalevan Rasti 5.27 ja OK Denseln 5.28. Osuuden ykkönen on OK Ravinenin Gustav Bergman, joka on peräti kolme minuuttia Portiniakin nopeampi.

3. vaihto

4. osuus 8,1 km

Neljännen osuuden alkuun ratamestari tarjoileekin varsin epätyypillistä Varsinais-Suomalaista suunnistusta: ensimmäiset välit kiertelevät vanhassa hiekkakuopassa. Tämä aiheuttaa eniten vaikeuksia entiselle Paimion Rastin suunnistajalle Kristiansandin värejä nyt vievälle Mats Dahlenille. Virhettä tulee kaksi minuuttia ja Haldenin johto on neljä ja puoli minuuttia.


HTML5-canvas not supported

4. osuus 2,5 km väliaika

Haldenin Mattias Karlsson ei kuitenkaan pysty käyttämään tarjousta viestin ratkaisemiseksi hyväksi vaan leipoo seiskarastille kolmen ja puolen minuutin virheen. Dahlenin kantaan noussut Kalevan Rastin tsekki Jan Petrzela sortuu Karlssonin tavoin samanlaiseen virheeseen ja näin joensuulaiset eivät ole yhtään sen lähempänä kärkeä kuin lähtiessäkään. Taaempana OK Pan Århusin Magnus Dewett vasta kartoittaakin aluetta.


HTML5-canvas not supported

Kun rata seuraavan kerran saapuu hiekkakuopille, Dahlen tekee pienen kierroksen ja jää lisää kärjestä. Taaempana OK Linnen Jakob Andersson ei ole onnekas vaan tippuu takaa-ajajien letkasta väärän hajonnan vuoksi.


HTML5-canvas not supported

Kristiansandin Mats Dahlen oli paikoitellen vaikeuksissa. (Kuva Ilkka Seppä)

Vaihtoon Karlsson tuo Haldenin kolmen minuutin erolla Kristiansandiin. Minuutti Kristiansandista saapuu Järlan Morten Jarvis Westergårdin johdolla letka, jossa ovat suomalaisseurat KR, KooVee ja Tume. Osuuden nopein on Malungsin suomalaisvahvistus Johan Bäckman, joka imee kärkeä kiinni peräti viisi ja puoli minuuttia ja vaihtaa yhdeksäntenä.

4. vaihto

5. osuus 8,6 km

Viidennen osuuden alku on myös vaikea useille kärkijoukkueista. Haldenin kokenut Mats Haldin karauttaa Dahlenin tapaiset kiemurat. Samaan sortuu Kalevan Rastin Jere Pajunen. Vielä enemmän pörrää Järlan Alain Denzler. KooVeen Joni Hirvikallio ei puolestaan meinaa löytää omaa ykköstään.


HTML5-canvas not supported

5. osuus 2,5 km väliaika

Seuraavien kilometrien aikana Kristiansandin Hans Gunnar Omdal ajaa sujuvammalla suunnistuksella Haldenin Haldinin kiinni. 12:nnelle kaksikko hakee hieman eri reitinvalintaa, mutta päätyy kuitenkin samalle polulle. Haldinin mennessä kohti rastia lähtee Omdal hieman liikaa oikealle, joutuu koukkaamaan takaisin ja kadottaa suomalaisen näkyvistä. Eroa tulee reilu minuutti.


HTML5-canvas not supported

Loppumatkalla Omdal pienentää eroa, mutta Haldin on silti 37 sekuntia ennen vaihdossa. Kolmantena vaihtaa Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna 2.12 Haldenista. KR:n Pajunen on vaihdossa neljäs reilu kolme minuuttia kärjestä. Osuuden nopein on Lidingön Öystein Kvaal Österbö, mutta viime vuoden kakkonen on edelleen kaukana voittotaistelusta.

5. vaihto

6. osuus 12,6 km

Kuudennella osuudella alkumatka menee kärkijoukkueilla paremmin kuin edellisillä osuuksilla. KR:n Jan Prochazka on saavuttamaisillaan TuMen Edgars Bertuksin, mutta sortuu virheeseen seitsemännelle rastille. Samalla ero kärkeen kasvaa minuutilla. Kristiansandin Martin Hubmann puolestaan saavuttaa hieman Haldenin Marcus Millegårdia.


HTML5-canvas not supported

6. osuus 5,1 km väliaika

Seuraavilla väleillä Hubmann saa lopulta Millegårdin kiinni, mutta ilo Kristiansandin leirissä on lyhyt aikainen, sillä sveitsiläinen tekee virheen kahdelle seuraavalle hajontarastille, jotka ovat Haldenilla erit. Prochazka saa myös kiinni Bertuksin mutta jää hajonnalla uudestaan jälkeen.


HTML5-canvas not supported

6. osuus 10,4 km väliaika

Viimeiset reilut kolme kilometriä ei tilannetta enää muuta vaan Millegård saa ojentaa kartan ankkurille ensimmäisenä. Martin Hubmann päästää isoveljensä maastoon 42 sekuntia Haldenin ankkuria Magne Dähliä myöhemmin. Bertuks on vaihdossa kolmas 2.42 ja Prochazka neljäs 3.55 jäljessä kärkeä. Osuuden toiseksi nopein OK Linnen Rassmus Andersson vaihtaa seuraavana, mutta parhaan ruotsalaisseuran ero kärkeen on jo kuusi minuuttia. Osuuden rivakinta tahtia pitää Lidingön Mårten Boström.

6. vaihto

7. osuus 14,6 km

Ankkuriosuus etenee alkuun muuttumattomassa tilanteessa. Hubmann ajaa Dählin kiinni, mutta norjalainen pääsee paremman reitinvalinnan avulla hieman edelle. Taaempana KR:n Thierry Gueorgioun nappaa puolestaan TuMen Scott Frasierin kiinni. Viestin ratkaisu nähdään viidennellä rastilla. Dähli ei löydä omaa hajontaansa heti vaan tekee parin minuutin paikannukset. Hubmann poimii oman hajontansa varmasti ja pääsee ratkaisevalle karkumatkalle. Gueorgioun ja Fraser ovat enää 20 sekunnin päässä Haldenista.


HTML5-canvas not supported

7. osuus 5,1 km väliaika

Kärkikolmikko ratkeaa puolestaan seuraavalla hajonnalla, kun Fraser joutuu lopulta suunnistamaan eri rastille kuin Gueorgioun. Se ei onnistu virheettä ja kun Fraser tekee virheen seuraavallekin ohittaa OK Linnen Oskar Sjöberg hänet. Dähli puolestaan saa hieman eroa Guerorigouniin.


HTML5-canvas not supported

7. osuus 9,9 km väliaika

Ankkuriosuuden lopun kärkinelikon ankkurit suoriutuvat virheettä ja näin norjalainen Kristiansand saa tuulettaa seuran historian toista Jukolan viestin voittoa. Puolitoista minuuttia myöhemmin maaliin saapuu Halden SK, josta Kalevan Rasti jää lopulta reilu kaksi minuuttia. Paras ruotsalaisseura on neljäntenä maaliviivan ylittävä OK Linne. Viides sija on matkaamassa Turkuun, mutta Fraser mustentaa päiväänsä entisestään suuntaamalla kuudenneksi viimeiseltä toiseksi viimeiselle. Ylimääräisen lenkin aikana Malungsin William Lind kerkeää edelle. TuMelle kuitenkin hieno kuudes sija. Seitsämenneksi tulee IFK Moras, kahdeksanneksi Hiidenkiertäjät ja yhdeksänneksi KooVee. Kymmenennen sijan nappaa ruotsalainen OK Denseln. Ankkuriosuuden ykkönen on voittajajoukkueen Daniel Hubmann.


HTML5-canvas not supported

Kristiansand juhlii Louna-Jukolan voittoa. (Kuva Heikki Silvennoinen)

Lopputulokset