Tiedotteita Kaukametsäläisille

Kolme uutta jäsentä – Paukkunen hallitukseen

Kaukametsäläisten syyskokous pidettiin 26.11.2022 Helsingissä. Uusiksi jäseniksi valittiin Pasi Jokelainen (185) Kajaanista, Jarkko Liuha (186) Kangasalta ja Petri Paukkunen (187) Kaarinasta. Jaakko Lajunen päätti kahdeksan vuoden mittaisen hallitustaipaleen ja hänen tilalle valittiin Petri Paukkunen. Muuten hallitus pysyi entisessä kokoonpanossa. Taloudesta vastaa jatkossa sihteeri Petteri Palmi. Hallituksen kokoonpano: Juhani Sihvonen (puheenjohtaja), Esko Junttila (varapuheenjohtaja), Petteri Palmi (sihteeri + talous), Kirre Palmi (Nuorten Jukola), Timo Kokko (IT), Janne Virtanen ja Petri Paukkunen. Virtanen ja Paukkunen aloittavat Jukolan uuden strategian valmistelun. Toiminnantarkastajiksi valittiin Niina Liukkonen ja Paavo Oksanen. Varalla ovat Arja Makkonen ja Pekka Nikulainen. Hallitus nimesi TA:n avuksi asiantuntijaryhmään Sanna Nymanin (viestintä).

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

Juhani Salmenkylä on kuollut

Jäseniältään vanhin veljemme (nro 78) Juhani Salmenkylä on kuollut 4. toukokuuta 2022. Kuollessaan hän oli 90-vuotias. Juhani Salmenkylä voitti seitsemän kertaa Jukolan viestin ja kehitti Iltarastit yhdessä veljensä Matin kanssa. Koripallossa hän voitti useita Suomen mestaruuksia ja toimi Suomen joukkueenjohtajana Tokiossa 1964. Hän saavutti suunnistuksessa kaksi MM-hopeaa ja yhden EM-kullan viestissä. Siviiliammatiltaan Salmenkylä oli asianajaja ja varatuomari. Suuri suunnistuksen pihkaniska on poissa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

Maakuntaneuvos Lasse Näsi on kuollut

Kaukametsäläisten jäsen n:o 124 maakuntaneuvos Lasse Näsi kuoli 22.2.2022. Näsi oli kuollessaan 91-vuotias. Hänet muistetaan uutterana maakunnallisena vaikuttajana, joka mahdollisti monien urheilutapahtumien järjestämisen Lapissa. Huipennuksena oli vuoden 1994 Luosto-Jukolan järjestäminen Pelkosenniemellä. jossa hän teki suuren työn kilpailun toteuttamisessa keskellä Lapin erämaata. Lasse Näsi siunataan Sodankylässä 19.3.2022.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

Vuosikokous valitsi viisi uutta jäsentä

Kaukametsäläisten vuosikokous pidettiin la 27.11.2021 Helsingissä. Vuosikokous valitsi viisi uutta jäsentä, joten jäsenmäärä on jälleen 77. Uusia jäseniä ovat numerojärjestyksessä: 180 Martti Anttila (Tervola), 181 Niina Liukkonen (Mikkeli), 182 Timo Ritakallio (Kirkkonummi), 183 Jari Turto (Harjavalta) ja 184 Pekka Varis (Jyväskylä).

Puheenjohtajana jatkaa  Juhani Sihvonen seuraavat kaksi vuotta. Myös hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla: Esko Junttila, Jaakko Lajunen, Petteri Palmi, Kirre Palmi, Timo Kokko ja Janne Virtanen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

28.11.2021

Jouko Vainionpään opinnäyte Jukolan viestin ICT-hankinnoista valmis

Kaukametsäläisten toimeksiantama opinnäytetyö Jukolan viestin ICT-materiaalihankintojen kehittämisestä on valmistunut. Insinööri YAMK Jouko Vainionpää luovutti työn yhdessä kilpailunjohtaja Martti Anttilan kanssa Kaukametsäläisille. Vainionpää on Napapiiri-Jukolan ICT-päällikkö.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

19.8.2021

Jukola-viikolla saimme suru-uutisen – Tuomo Peltola nukkui pois

Kolminkertainen Jukolan viestin voittaja Tuomo Peltola lähti ikuisuuden suunnistusreiteille kotonaan keskiviikkoaamuna 18.8.2021. Tuomo ankkuroi Liedon Parman joukkueen voittoon vuosina 1969, 1972 ja 1974. Kaukametsäläisten jäseneksi n:o 100 hänet valittiin vuonna 1981.

Kaukametsaläiset muistavat Tuomoa hiljaisella hetkellä Jukolan kokouksessa Napapiiri-Jukolassa lauantaina.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

13.6.2021

YRJÖ TEERIAHO SUUNNISTI UUSILLE TUNTUREILLE

Suunnistuksessa lähes kaiken kokenut, kaikkien arvostama ja rakastama Yrjö ”Yki” Teeriaho menehtyi sairauskohtaukseen Jyväskylän sairaalassa 10. kesäkuuta 2021. Teeriaho syntyi 8.11.1930 Helsingissä ja oli kuollessaan 90-vuotias.

Suunnistus oli Teeriahon rakas laji, jonka tulevaisuudesta hän kantoi jatkuvasti huolta. Hän vaikutti työyhteisönsä Maanmittauslaitoksen seuran XYZ:n perustamiseen. Vuonna 1958 XYZ voitti Jukolan viestin Karkkilassa. Teeriaho suunnisti voittajajoukkueessa toisen osuuden. Vuosina 1957 ja 1960 XYZ oli Jukolan viestissä kolmas.

Kilpailu-uran jälkeen Teeriaho teki merkittävän työn suunnistuskarttojen kehittämisessä ja toimi itsekin kartoittajana. Hän oli tekemässä 1960 ja -70-luvulla arvokilpailujen karttoja, joista huipennuksena oli Tampereen MM-kisojen kartat vuonna 1979. Teeriaho oli Suomen Suunnistusliiton kilpailujen ylivalvoja vuosina 1968 – 1974.

Teeriaho valittiin Jukolan viestin omistaja- ja taustajärjestön jäseneksi n:o 79 vuonna 1972.  Kaukametsäläisten ja samalla Jukolan viestin johtoryhmän puheenjohtajana hän toimi vuosina 1979-1994. Hänen aikanaan Jukolan viestin saavutti vankan aseman arvostettuna urheilutapahtumana, josta osoituksena osanottajamäärä lähes tuplaantui 12 000 kilpailijaan.

Teeriaho tunnettiin suunnistuksen ohella myös tuotteliaana kirjailijana. Vuosi sitten hän sai valmiiksi 12. teoksensa Suunnistus – älylaji, joka jäi testamentiksi suomalaiselle suunnistukselle. Lappi tuli hänelle tutuksi työssään kartoitustehtävissä. Useammat kirjat koskettivatkin Lappia ja etenkin Saariselkää ympäristöineen. Lisäksi hän oli ahkera lehtikirjoittaja. Hänen viimeinen kolumninsa julkaistiin 3.6.2021 Palokka-lehdessä.

Yrjö Teeriaholla oli kolme poikaa, joista keskimmäinen menehtyi keväällä. Poikien lisäksi Ykiä jäivät suremaan vaimo ja lastenlapset, lastenlastenlapset sekä monet ystävät.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

 

25.5.2021

Jukolan voittaja Tapani Luonteri on poissa

Saimme suruviestin, Jäsenemme n:o 92 Tapani Luonterin kuoli 22.05. 2021. Hän oli syntynyt 24. 07. 1930.

XYZ voitti 10-vuotis juhla Jukolan viestin 1958 Karkkilassa. Tapani juoksi kuudennen osuuden, kuten muissakin Jukoloissa. Kun viesti oli saatu hänelle, se oli varmoissa käsissä – huolet olivat poissa. Tapani oli XYZ:n riveissä Jukolassa 1957 kolmas, 1959 neljäs ja 1960 jälleen kolmas. 1962  vielä seitsemäs. Hän oli luotettava ja osaava suunnistaja, mikä korostui erityisesti viesteissä. Pahat pummit eivät kuuluneet hänen tapoihinsa. Voittaneesta joukkueesta ovat vielä elossa Hannu Virolainen ja Yrjö Teeriaho. Muistamme lämmöllä viestikaveriamme. Yki

Tapani Luonteri oli Kaukametsäläsiten varapuheenjohtaja ja rahastonhoitaja vuosina 1980-2001.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

3.3.2021

Olavi Mäki nukkui pois

Suunnistaja-lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja suunnistustoimittaja Olavi  (Olli) Mäki kuoli viime viikonvaihteessa pitkäaikaisen sairauden murtamana. Olli tunnettiin myös nimimerkillä Olli Holli. Olli oli jäsennumeroltaan 144 ja hänet kutsuttiin Kaukametsäläisiin vuonna 2006.

Vuosikymmenten ajan hän kirjoitti suunnistuksesta mieleenpainuvia artikkeleita arvokisoista ja paikallisista suunnistuskilpailuista.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

24.1.2021

Seppo Bütt  nukkui pois luotamme

Aktiivinen järjestömies ja Kaukametsäläisten jäsen n:o 117  Seppo Bütt nukkui pois luotamme 23.1.2021. Seppo oli mukana monessa mukana, kuten seuransa Sippurastin toiminnassa ja Suunnistusliiton liittohallituksessa, jossa hän oli perustamassa Oravapolku-järjestelmää, sekä Nuorten Jukolaa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

13.1.2020

Juhani Nuorala poistui keskuudestamme

Jäsenemme n:o 103 Juhani Nuorala on kuollut 4. tammikuuta 2020. Nuorala oli keskeisessä roolissa vuoden 1987 Hollolan toisen Jukolan viestin järjestelyissä. Lisäksi hän oli menestysekäs suunnistaja ja vaikutti mm. Lahden Urheilukoulun toiminnassa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

2.12.2019

Timo Kokko hallitukseen – sääntömuutos hyväksyttiin

Kaukametsäläisten vuosikokous pidettiin la 30.11.2019 Helsingissä. Risto Nuuros jäi pyynnöstään hallituksesta pois ja hänen tilalleen valittiin Timo Kokko. Nuuros toimi hallituksessa vuodesta 1997 alkaen eli 22 vuotta. Kiitos Risto!

Jäsenmäärä on 77, joten uusia jäseniä ei valittu.

Vuosikokous hyväksyi sääntömuutoksen, kun jäsenyys tuli koskemaan kaikkia Suomen kansalaisia. Alkuperäisiä sääntöjä muutettiin niin, että suomenkielisyys poistettiin. Pitkäaikainen Jukolan viestin valvoja ja suunnistuksen monitoimimies Frans Krogell oli ruotsinkielinen, eikä voitu siten valita jäseneksi. Franin kuoleman myötä Kaukametsäläisten hallitus päätti muuttaa sääntöjä nykyaikaan, jonka vuosikokous hyväksyi yksimielisesti. Todettakoon, että Frani ei koskaan kokenut olevansa ulkopuolinen, vaan hänellä oli Kaukametsäläisen jäsenen oikeudet ilman jäsenyyttä. Frani oli oikeastaan ylpeä tästä asemastaan.  Vuosikokous antoi hallitukselle luvan korjata sääntöjä muiltakin osin, mikäli Pantentti- ja rekisterihallitus näitä vaatii. Todettakoon, että Helsingin Sanomat uutisoi hienosti sääntömuutoksen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

21.7.2019

Frans Krogell on kuollut

Merkittävä suomalainen suunnistusvaikuttaja Frans Krogell nukkui pois 17.7.2019. Kuollessaan hän oli 98-vuotias. Frani toimi mm. Jukolan viestin valvojana vuosina 1972-1983.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

24.11.2018

Kaukametsäläisiin kuusi (6) uutta jäsentä

Kaukametsäläisten vuosikokous vietettiin 70-vuotisjuhlien merkeissä 24.11.2018 Helsingissä. Juhlakokouksessa palkittiin Esko Junttila Ja Petteri Palmi Suunnistusliiton kultaisella ansiomerkillä. Kultaisen plaketin saivat Matti J. Koski, Risto Nuuros ja Seppo Väli-Klemelä. Vuosikokous valitsi kuusi (6) uutta jäsentä: Jouni Aaltonen (173), Jorma Aherto (174), Timo Kokko (175), Janne Salmi (176), Jussi Silvennoinen (177) ja Ari Torniainen (178).
Kaukametsäläisten hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla: Juhani Sihvonen pj., Esko Junttila, vpj ja talous, Petteri Palmi sihteeri, Kirre Palmi Nuorten Jukola, Jaakko Lajunen, Risto Nuuros ja Janne Virtanen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

9.9.2018

Anssi Saarinen nukkui pois

Kaukametsäläisten jäsen Anssi Saarinen (n:o 122) nukkui pois eilen 8.9.2018 sairauden uuvuttamana. Anssi oli paimiolainen puurtaja, jolla oli vahva rooli Paimion Rastin toiminnassa. Myös kaikissa Paimion Jukolan viestissä oli Anssilla oli vahva rooli. Kaukametsäläisten hallituksessa Anssi oli vuosina 1997-2016. Hänen vastuullaan oli Nuorten Jukolan johtoryhmän puheenjohtajan tehtävä.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

30.6.2018

Suru-uutinen Kankaanpäästä – Juhani Loukkalahti nukkui pois

Kaukametsäläisten jäsen nro 93, Juhani Loukkalahti on poissa. Juhani nukkui pois keskiviikkona 27.6. Hän syntyi 4.12.1934 ja hän oli kuolleessaan 83 vuoden ikäinen. Juhanin kunto heikkeni hyvin nopeasti juhannuksen pyhien aikaan, sillä hän pystyi vielä seuraamaan Lahti-Hollola Jukolan tapahtumia televisiosta lähes läpi yön.
Juhani Loukkalahti oli Kankaanpään Niinisalon Jukolan pääratamestari vuonna 1975. Hänet kutsuttiin Kaukametsäläisten jäseneksi vuonna 1978.
Juhani Loukkalahti menestyi hyvin suunnistuksessa 1970- ja 1980-luvuilla (ikämies-sarjoissa), voittaen useita SM-mitaleita mm kaksi mestaruutta yösuunnistuksessa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

18.6.2018

Pentti Hassinen on poissa

Kuuluisa joensuulainen kartantekijä ja ratamestari Pentti Hassinen (jäsen n:o 102) menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen Jukolan viestiä edeltävänä päivänä 15.6.2018. Hassinen tuli kuuluisaksi mm. vuoden 1982 Pärnävaaran supikon ratamestarina, johon hän teki kartan ja laati erinomaiset radat. Kilpailun hajonnat saivat nimen ”Hassisen hajonnat”. Pentin taidot olivat käytössä myös vuoden 2000 Venlojen viestin ratamestarina.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

21.1.2018

Harri Rantala on kuollut

Harri Rantala (jäsen n:o 97) menehtyi nopeasti etenevän sairauden uuvuttamana 7.1.2018. Harrin siunaus on toimitettu lähiomaisten läsnäollessa. Harri voitti mm. Jukolan viestin Tampereen Poliisi-Urheilijoiden joukkueessa vuonna 1964 suunnistaen 5. osuuden, jossa hän oli osuutensa nopein.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

31.12.2017

Kalevi Kapanen on kuollut

Kalevi Kapanen, Kaukametsäläisten jäsen numero 70 nukkui pois 89 vuoden ikäisenä 8.12.2017. Kalevi toimi Jukolan viestin valvojana vuosina 1961-1965. Kalevi oli mukana kaikissa Jukolan viesteissä vuoteen 2013 saakka, 65 kertaa ja suunnistus oli hänelle omien sanojensakin mukaan aina ylitse kaiken.
Kalevi siunataan haudan lepoon lauantaina 20.1.2018 klo 13.00 Malmin hautausmaan kappelissa

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

30.11.2017

Vanhin jäsenemme Olavi Eronen on siirtynyt viimeisen iltahuutoon

Kaukametsäläisten vanhin jäsen nro 55 everstiluutnantti Olavi Eronen on siirtynyt viimeiseen iltahuutoon. Hänet valittiin yhdistyksen jäseneksi vuonna 1952. Olavi Eronen aloitti sotilasuransa talvisodassa 17-vuotiaana suojeluskuntapoikana. Kouluja käymätön taistelulähetti yleni lopulta upseeriksi.
Hänen sotilasuransa oli sangen poikkeuksellinen, sillä hän ei suorittanut koskaan varsinaista varusmiespalvelusta eikä käynyt Kadettikoulua yleten kuitenkin everstiluutnantiksi.
Urheilijana hän oli erinomainen suunnistaja ja kivääriampuja. Suomen Ampujainliiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä hän toimi 13 vuotta ja oli myös Suomen Olympiakomitean jäsen.
Veteraaniasiat olivat erittäin lähellä hänen sydäntään. Lisäksi hän toimi ansiokkaasti kunnallispolitiikassa.

Hänelle pidetään sotilaalliset hautajaiset Haminassa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

25.11.2017

Matti J. Koski kunniajäseneksi

Kaukametsäläisten vuosikokous valitsi pitkäaikaisen Jukolan viestin valvojan ja sihteerin sekä taloudenhoitajan Matti J. Kosken yhdistyksen kahdeksanneksi kunniajäseneksi.
Puheenjohtaja Juhani Sihvonen valittiin seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Hallitukseen valittiin sihteeriksi Petteri Palmi Kosken tilalle. Unto Tanttu jätti myös hallituksen ja hänen tilalleen valittiin Janne Virtanen. Uusiksi Kaukametsäläisiksi valittiin Timo Harju n:o 169, Juhani Jatila n:o 170, Arja Makkonen n:o 171 sekä Heikki Peltola n:o 172.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com25

20.11.2017

Lauri Vilkko on kuollut

Kaukametsäläisten jäsen n:o 90 Lauri Vilkko on kuollut 13.10.2017 Tuusulassa. Hän oli syntynyt 13. elokuuta 1925 Rautjärvellä. Upseerina työskennellyt Vilkko oli mm. Topografikunnan päällikkö. Sotilasarvoltaan hän oli eversti. Suurimmat mainetekonsa Vilkko teki vuoden 1952 olympialaisissa, jossa hän voitti pronssia nykyaikaisen 5-ottelun joukkuekilpailussa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

22.10.2016

Petteri Palmi ja Janne Virtanen Kaukametsäläisten jäseniksi

Kaukametsäläisten vuosikokous pidettiin la 22.10.2016 Helsingissä. Uusiksi Kaukametsäläisten jäseniksi kutsuttiin Suomen Suunnistusliiton kilpailupäällikkö Petteri Palmi (n:o 167), joka on toiminut Jukolan viestin johtoryhmässä 21 vuotta vuodesta 1995 alkaen. Louna-Jukolan kilpailunjohtaja paimiolainen Janne Virtanen valittiin toisena henkilönä jäseneksi n:o 168. Anssi Saarinen luopui vuosikymmeniä kestäneestä hallituspaikasta ja hänen tilalle valittiin Kirre Palmi. Hallituksen kokoonpano: Juhani Sihvonen (pj), Esko Junttila (vpj+taloudenhoitaja), Matti J. Koski (sihteeri), Kirre Palmi (Nuorten Jukola), Risto Nuuros, Unto Tanttu ja Jaakko Lajunen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

13.6.2016

Pekka Oksala on kuollut

Legendaarinen Jukolan radioääni Pekka Oksala on kuollut 8.5.2016. Pekka Oksala oli Kaukametsäläisten jäsen n:o 105. Oksalan kuiskimat radiorastit ovat osa suomalalaista Jukolan yön historiaa. Hänellä oli vielä tavoite vierailla Lappee-Jukolassa, mutta se ei enää toteutunut.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

15.12.2015

Jäsen 136 Pekka Pirilä on poissa

Suunnistuksen tulospalvelun suuri kehittäjä ja atk-pohjaisen järjestelmän luoja Pekka Pirilä kuoli 24.11.2015 vakavan sairauden murtamana.
Jukolan johtoryhmän puheenjohtajana toiminut Reimo Uljas muistelee lähes 30 vuoden takaisia aikoja. ”Jukolassa otettiin käyttöön atk-järjestelmä vuonna 1988. Sen oli tehnyt Valtion tietokonekeskus. Laajennukset ja kehittäminen olivat kuitenkin ison firman mukaisesti kalliita. Pekka oli tehnyt samoihin aikoihin oman tuloslaskentaohjelmistonsa, jota oli käytetty jo useissa kansallisissa kilpailuissa. Niinpä johtoryhmä kääntyi hänen puoleensa. Pitkiä neuvotteluja ei tarvittu, kun Pekka lupasi sovittaa ja kehittää ohjelmistonsa Jukolan tarpeisiin. Ratkaisu oli luotettava, koska toteuttajana oli lajin ja atk:n tuntija sekä edullinen, koska Pekka teki ohjelmistoaan sydämellä, ei rahan vuoksi. Järjestelmällä ei ole muuta nimeä kuin Pirilän systeemi. Se kuvaa kaiken. Jukolasta on joka vuosi saatu tulokset.”

Vielä viime kesänä Pekka oli mukana Louna-Jukolan tulospalvelutiimissä ennen sairauskohtaustaan. Pekka muistetaan analyyttisenä ja helposti lähestyttävänä ihmisenä, jonka kanssa oli helppo työskennellä. Pekka oli suuri suunnistuslegenda omalla alallaan.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com ja Reimo Uljas

28.11.2015

Kirre Palmi Kaukametsäläisten jäseneksi

Kaukametsäläisten vuosikokous pidettiin la 28.11.2015 Helsingissä. Uudeksi Kaukametsäläisten jäseneksi kutsuttiin tamperelainen Kirre Palmi (n:o 166). Palmi toimii vuoden loppuun saakka SSL:n puheenjohtajana. Hallituksen kokoonpano: Juhani Sihvonen (pj), Esko Junttila (vpj), Matti J. Koski (sihteeri/taloudenhoitaja), Anssi Saarinen (Nuorten Jukola), Risto Nuuros, Unto Tanttu ja Jaakko Lajunen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

20.10.2015

Kaukametsäläisten vuosikokous

Kaukametsäläisten vuosikokous pidetään lauantaina 28.11.2015. klo 13.00, Hotell Arthurissa, Mäen salissa, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki.

Lisätietoja: Matti J. Koski, matti.koski@jukola.com

29.11.2014

Pekka Nikulainen ja Liisa Peltola Kaukametsäläisten jäseniksi

Kaukametsäläisten vuosikokous pidettiin la 29.11.2014 Helsingissä, Uusiksi Kaukametsäläisten jäseniksi kutsuttiin Pekka Nikulainen (n:o 164) ja Liisa Peltola (n:o 165). Uutena jäsenenä halitukseen valittiin Jaakko Lajunen, joka valittiin Ilkka Kootan tilalle. Hallituksen kokoonpano: Juhani Sihvonen (pj), Esko Junttila (vpj), Matti J. Koski (sihteeri/taloudenhoitaja), Anssi Saarinen (Nuorten Jukola), Risto Nuuros, Unto Tanttu ja Jaakko Lajunen.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

24.10.2014

Osmo Niemelä on kuollut

Suuri suunnistus- ja urheilupersoona Osmo Niemelä kuoli lokakuun 7. päivänä. Hän oli kuollessaan 88-vuotias. Kaukametsäläinen n:o 68 on poissa pitkän sairauden uuvuttamana. Osmo Niemelän siunaus on toimitettu lähiomaisten läsnäollessa.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

11.3.2014

Risto Pirinen menehtyi vaikean sairauden uuvuttavamana

Kahden Kytäjällä järjestetyn Jukolan viestin (v. 1981 ja 2010) kilpailunjohtaja ja Kaukametsaläinen n:o 154 Risto Pirinen on kuollut 24.2.2014. Risto edusti Rajamäen Rykmenttiä ja oli Jukolan ohella myös muissa kilpailuissa avaintehtävissä. Syövän uuvuttama Risto toimi puutarha-alan yksityisyrittäjänä. Hän oli aktiivnen kotikaupunkinsa Hyvinkään kunnallispolitiikassa kaupungin valtuutettuna sekä teknisen lautakunnan jäsenenä.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

30.11.2013

Jaakko Lajunen Kaukametsäläiseksi

Jämsä-Jukolan kilpailunjohtaja Jaakko Lajunen on valittu Kaukametsäläisten jäseneksi (n:o 163) Kaukametsäläisten vuosikokouksessa Helsingissä. Puheenjohtajana jatkaa Juhani Sihvonen. Hallitukseen valittiin uudestaan Esko Junttila (varapuheenjohtaja), Matti J. Koski (sihteeri/talous), Anssi Saarinen (Nuorten Jukola), Ilkka Koota ja Risto Nuuros. Uudeksi jäseneksi hallitukseen valittiin Unto Tanttu.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, juhani.sihvonen@jukola.com

18.10.2013

Kaukametsäläisten vuosikokous

Kaukametsäläisten vuosikokous pidetään lauantaina 30.11.2013. klo 12.00, Hotell Arthurissa, Hjeltin salissa, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki.

Lisätietoja: Matti J. Koski, etunimi.sukunimi ät jukola.com

1.9.2013

Kunniajäsen Veikko Kostiainen on kuollut

Kaukametsäläisten jäsen nro 82/1973 Veikko Kostiainen poistui yllättäen keskuudestamme 1.9.2013. Veikko oli Kaukametsäläisten hallituksessa v. 1978 lähtien. Kunniajäseneksi (7.) hänet kutsuttiin v. 2012. Veikko tunnettiin mm. Kerava-Sipoo Jukolan (1995) ja Valio-Jukolan (2012) kilpailunjohtajana.

Lisätietoa Matti J. Koski

28.5.2013

Vanhin jäsen on poissa

Kaukametsäläisten vanhin jäsen n:o 17 Veini Laine on poistunut keskuudestamme 18.4.2013.

3.3.2013

Esko Junttila varapuheenjohtajaksi

Kaukametsäläisten hallitus valitsi muuramelaisen Esko Junttilan yhdistyksen varapuheenjohtajaksi. Hallituksen työnjako vuonna 2013 on seuraava:

– puheenjohtaja Juhani Sihvonen

– varapuheenjohtaja Esko Junttila

– Nuorten Jukolan johtoryhmän jäsen Anssi Saarinen

– jäsenkirjuri Veikko Kostiainen

– sihteeri ja rahastonhoitaja Matti J Koski

– jäsen Risto Nuuros

– jäsen Ilkka Koota

Lisätietoa: Juhani Sihvonen

25.11.2012

Unto Tanttu uusin Kaukametsäläinen – Veikko Kostiainen kunniajäseneksi

Unto Tanttu Keravalta valittiin Kaukametsäläiseksi n:o 162 Kaukametsäläisten vuosikokouksessa 24.11.2012. Tanttu on toiminut kaksi kertaa kenttäpäällikkönä Jukolan viestissä (1995 ja 2012) sekä muissa vastuullisissa tehtävissä eri suunnistuskilpailuissa. Samassa kokouksessa nimettiin kilpailunjohtaja Veikko Kostiainen kunniajäseneksi eli Taulamatiksi. Kaukametsäläisten hallitus jatkaa samassa kokoonpanossa eli puheenjohtajana Juhani Sihvonen ja jäseninä Ilkka Koota, Risto Nuuros, Veikko Kostiainen, Esko Junttila, Matti J. Koski, Anssi Saarinen

Lisätietoa: Juhani Sihvonen

19.10.2012

Kaukametsäläisten vuosikokous

Kaukametsäläisten vuosikokous pidetään lauantaina 24.11.2012. klo 12.00, Hotell Arthurissa, Vuorikatu 19, 00100 Helsinki.

Lisätietoja: Matti J. Koski, etunimi.sukunimi ät jukola.com

29.7.2012

Reijo Kujansuu on kuollut

Kaukametsäläisten jäsen nro 112, Reijo ”Reete” Kujansuu on poissa. Hän menehtyi äkillisesti sairauskohtaukseen kotonaan 10.7.2012. Reete toimi 1986 Kaanaan Jukolan kartantekijänä ja ratamestarina ja teki myös 2008 Tampere-Jukolan kartan. Reete oli arvostettu suunnistuspersoona etenkin kartta- ja ratatehtävissä.

Lisätietoja: Juhani Sihvonen, etunimi.sukunimi ät jukola.com