VALVOJAN LAUSUNTO

Valvojan lausunto

 

Kusiaismäen maasto tarjoaa erinomaiset puitteet tämän vuoden Nuorten Jukolalle. Maastolle ominaisia piirteitä ovat tiheä polkuverkosto ja pitkät rinteet. Maastopohja on kulkukelpoisuudeltaan hyvin Keskisuomalaista. Pääasiassa täysikasvuinen puusto osaltaan parantaa tuota kulkukelpoisuutta, eli vattupuskiin ei tarvitse sukeltaa, jos ei välttämättä halua. Kilpailukeskuksena toimii hiihtostadion ja siltä päästään näppärästi ilman siirtymiä suoraan suunnistustehtävien pariin.

 

Päivitetty kartta on selkeälukuinen ja pitää hyvin paikkansa. Frisbeegolf-radat ovat ainoa erikoisuus, joka karttamerkeistä löytyy, eli heittopaikka on kuvattu pienellä keltaisella suorakulmiolla ja korit mustalla ruksilla. Lisäksi näille radoille muodostuneita polkuja on kuvattu karttaan. Runsaasti latu-uria sisältävillä alueilla kannattaa katsoa ratapainatus tarkasti, että rastit tulee kierrettyä oikeassa järjestyksessä.

 

Ratamestari on laatinut hyvät radat, joissa on otettu huomioon eri osuuksien vaatimustasot. Kaikki radat tarjoavat haasteita niin teknisellä kuin fyysiselläkin puolella, sopivasti kaikille. Siinä missä lyhimmillä osuuksilla turvataan polkuihin ja suuriin kohteisiin, saavat pisimpien osuuksien suunnistajat päteä myös reitinvalintoja ja haastavampia rastinottoja tehdessään.

 

Näistä aineksista tehdään iso, iloinen ja ikimuistoinen tapahtuma niin teille suunnistajille ja huoltajille, kuin meille järjestäjillekin!

 

Kilpailuiloa toivottaen!

Jarmo Puttonen