SAARIJÄRVI

Saarijärvi – pettupitäjästä elinvoimaiseksi kaupungiksi

Saarijärven asutus on Suomen vanhimpia – Pylkönmäen Selänpäänjoelta on löytynyt asuinpaikka yli 10 000 vuoden takaa. Hieman nuorempaa asutusta löytyy myös muun muassa Kalmarin Eerolasta sekä Summasjärven pohjoispäästä. Alueelta on löytynyt ainutlaatuinen pyyntikuoppajärjestelmä, joka on edellyttänyt hyvin organisoitua yhteisöä.

Tämä yhteishenki on kestänyt vuosituhansien ajan, sillä saarijärveläiset muodostavat tänäkin päivänä yhteisön, jonka kesken on hyvä yhteishenki.

Nykypäivän Saarijärvi on luonnonkaunis, vetovoimainen, terveen elämän kasvuympäristö – yrittämisen, osaamisen ja kulttuurin täyttämä kaupunki pohjoisessa Keski-Suomessa.

Yksi Saarijärven parhaista puolista on kaupunkimme upea keskusta, joka on rakentunut kolmen järven, Saarijärven, Lumperoisen ja Herajärven väliselle saarekkeelle. Meillä voit asua järven rannalla ja keskustassa yhtä aikaa!

Upeiden maisemien lisäksi Saarijärvi tarjoaa asukkailleen, kesämökkiläisilleen sekä kaupungissa vieraileville monipuolisesti kulttuuripalveluja sekä harrastus- ja virkistysmahdollisuuksia. Kulttuurikohteistamme merkittävimpiä ovat Suomen vanhinta tunnettua asutusta edustava Kivikauden kylä sekä Runebergin vierailun aikana runoilijan majoittanut Säätyläiskotimuseo.

Saarijärvellä on useita luonnonhistoriallisesti kiinnostavia kohteita patikointi- ja latureitteineen: Pyhä-Häkin kansallispuisto, Kulhan luonnonsuojelualue sekä Julmat Lammit.

Tervetuloa nauttimaan kauniista luonnosta, vesistöstä ja kulttuurista Saarijärven kulttuuripitäjään – Suomen Sydänmaalle!

visitSaarijärvi