Nuorten Jukola 2005

20. Nuorten Jukolan juhlakisa käytiin ilman mitään tasakymmenjuhlia Rauman keskustasta noin 3 km:n päässä sijaitsevalla Lähdepellon ulkoilualueella. Alue käsitti laajoja avokallioita ja niiden välissä aika peitteisiäkin taipaleita, joita ulkoilutiet ja polut risteilivät. Vaikka korkeuserot eivät olleetkaan suuria (enimmillään parikymmentä metriä) kisa oli vaativa. Kartta oli nykymuotia 1:10.000 2,5 metrin käyrävälein.

Järjestäjänä oli Rasti-Lukko ja järjestelyt olivat hyvät. Nuorten joukkueita lähti matkaan 194 ja lisäksi oli kaksi aikuisten joukkuetta ja yksi suunnistuspankista muodostettu joukkue. Yhteismäärä oli siis kymmenkunta suurempi kuin kaksi vuotta aikaisemmin Helsingissä. Kasvu johtui ulkomaisista joukkueista, joita oli Nuorten Jukolan historian ennätys, 36: Ruotsista 23, Virosta 6, Venäjältä 5 ja ensimmäisen kerran Norjasta, 2. Kotimaisia nuorisojoukkueita oli siten 158, joista usean seuran yhdistelmiä oli aiempaan verraten hämmästyttävästi vain 1.

Jo edelliseksi vuodeksi luvatuista kehittämistoimista Nuorten Jukolan ryhmä toteutti tytöille sallittavien osuuksien lisäämisen niin, että I osuudella sai olla tyttökin. Ajat ovat muuttuneet – katso selostusta v. 1992, jolloin tytöt nimenomaan vaadittiin pois I osuudelta. Nyt tytöille mahdollisia osuuksia on 6 ja pojille 4. Pakollisia osuuksia tytöille on siten 3 ja pojille vain 1 eli ankkuriosuus. Tämäkin on vain teoriaa, sillä (poikien) ankkuriosuudellakin oli useita tyttöjä eikä tähän ilmiselvään rikkomukseen järjestäjien, valvojien tai Nuorten Jukolan ryhmän taholta puututtu. Alkuperäinen Nuorten Jukolan ajatus, jota suoritetuissa kyselyissä edelleen pidetään Nuorten Jukolan vahvuutena, että joukkueessa tulee olla sekä tyttöjä että poikia, alkaa hämärtyä, vaikka tosin edelleenkin se yksi poika teoriassa vaaditaan. Muutos herätti ihmetystä ”poikaseuroissa”, sillä Nuorten Jukolan ryhmän vaalima suuntaus ei ole linjassa kilpailevien nuorten sukupuolijakautumaan, sillä poikia on maassa enemmän. Sääntöjen em. kaltaisen rikkomisen välttämiseksi asiallisinta olisikin, että kaikki osuudet avattaisiin tytöille, mutta lisäehtona olisi, että joukkueessa on oltava vähintään 2 (3?) poikaa. Ja siitä sitten pidetään kiinni.

Eri osuuksien matkat olivat hajontojen keskimäärin 4,1-4,1-2,5-2,5-3,8-4,5-6,1 km. Viides osuus oli ns. putkiosuus. Muuten kullakin osuudella oli 2-4 hajontarastiparia. Kaikki osuudet kävivät yleisörastilla keskuskentän reunassa.

Pallokentän kiihdytys oli lähdössä vain muutamia kymmeniä metrejä ennen metsää, joten harvat ehtivät vilkaista karttaa, vaan tempasivat suoraan ylös mäen rinnettä ja sen yli, vaikka kierto olisi saattanut olla nopeampi. Mutta pian odottikin ratamestarin erikoinen. Alussa hajonnan jälkeisellä yhteisellä rastilla, jonne hetkessä pelmahti sata poikaa, oli vain yksi leimasin! Ja tämä ns. Tiomila-hajonta puri. Joukko saatiin melkoisen tappelun jälkeen jonoon. Taistelu leimauksesta kun vielä hidastaa toimenpidettä; ikävä moka muuten erinomaisessa kilpailussa. Vaihtoon saapui ensimmäisenä virolaisen OK Vörun Lauri Sild. Hän tuli ylhäisessä yksinäisyydessään lisättyään johtoaan pikku hiljaa koko matkan ja vaihtoi 44 sekuntia ennen kuin Valkeakosken Hakan (VaHa) Leo Laakkonen, josta Rajamäen Rykmentin (RR) Vili Niemi oli 7 sekunnin päässä. 12 sekuntia hänen jälkeensä vaihtoi IF Brahen Daniel Stenlund, josta alkoi jono, jossa seuraavana eli viidentenä oli ruotsalaisen Stora Tunan (Tuna) kakkonen (Gustav Eriksson) ja sitten SK Pohjantähden Vesa-Ville Väänänen (Pohjant) Oulusta, venäläinen Nord West (NWest – Oleg Trushin), ruotsalaiset Hagaby GoIF (Sebastian Månsson) ja Stora Tunan ykkönen (Joakim Svensk) sekä kymmenentenä Ylistaron Kilpa-Veljien Tuomo Istolahti 1.26 johtavasta. Jono jatkoi katkeamatta sijalle 23, jolloin oli parinkymmenen sekunnin tauko, ja siitä jatkuen taas sijalle 44. 50. joukkue vaihtoi 6.13 johtavan jälkeen. Lopullinen voittaja Halden SK vaihtoi 13:ntena 1.43 Vörun jälkeen.

Väliaikatulokset 1. vaihdosta

Henkilökohtaiset ajat 1. osuudella

Kärki vaihtui toisella osuudella ja ensimmäisenä vaihtosuoraa viiletti Hagabyn Viktor Larsson, josta Deltan Jaakko Laine oli jäänyt minuutin. Northern Windin (Wind) Petr Zaslonkin vaihtoi 1.12 Hagabyn jälkeen kolmantena. Hänestä alkoi harva jono, jossa 1-14 sekunnin välein vaihtoivat Hagabyn ja Tisarenin yhteisjoukkue, IF Femman Vaasan seudulta, kuudentena Pohjantähti, Rajamäki, Jämsän Retki-Veikot (JRV), Kangasala SK (KangSK) ja kymmenentenä Halden reilun 2 minuuttia johtavasta. Jono jatkui harvahkona niin, että 20. joukkue vaihtoi 3.28 ja 50. joukkue 8.21 kärjestä.

Tilanne vaihdossa:

1. Hagaby SWE 50.04, 2. Delta +0.59, 3. Wind RUS +1.12, 4. Hagaby&T SWE Fredrik Larsson +1.22, 5. Femman Viktor Lövdahl +1.36, 6. Pohjant Sampo Rahko +1.45, 7. RR Lauri Lehtinen +1.49, 8. JRV Miikka Virtanen +1.54, 9. KangSK Mikko Hölli +1.55, 10. Halden NOR Bård Hauen Andersen +2.11.

Osuuden nopeimman ajan 24.46 teki Femmanin Lövdal, jolle Lynxin Tuomas Metsälä jäi 12 ja Hagabyn Larsson 40 sekuntia. Alle minuutin eroon Lövdahlista pääsivät vielä Juha Hyyryläinen Navi ja Windin Zaslonkin. Ei ole kovin paljon tilanne 2 vuodessa muuttunut. Pojat ovat vain nousseet vanhempaan sarjaan. Neljännen osuuden parhaita Helsingissä olivat em. Sild, Niemi, Zaslonkin ja Metsälä. Vain silloin osuuden ylivoimaisesti nopein Uku Rooni puuttuu luettelosta. Hän oli nyt aloitusosuuden 17.

Väliaikatulokset 2. vaihdossa

Henkilökohtaiset ajat 2. osuudella

Nuorimpien tyttöjen osuudella edellisen osuuden parhaat joukkueet vaihtoivat paikkoja ja tulipa 10:n joukkoon muutama aivan uusikin joukkue. Kärjessä oli nyt Delta, jonka viestiä vei Emilia Puputti. Hänen etumatkansa Stora Tunan Cajsa Grapeen oli 16 ja kolmanteen Femmanin Julia Björkstrandiin 27 sekuntia. Tämän kannoilla oli Hagabyn Lovisa Larsson. Lähes kaksi minuuttia Deltasta vaihtoi viidentenä venäläinen NWest ja sen jälkeen noin kymmenen sekunnin välein Valkeakoski, Halden, Iitin Pyrintö, Kuopion Suunnistajat ja kymmenentenä Wind. Välit joukkueiden välillä kasvoivat vähän, sillä 10. joukkue oli 2.11, 20. joukkue 4.12 ja 50. 11.59 Deltasta.

Tilanne kolmen osuuden jälkeen:

1. Delta 1.09.10, 2. Tuna SWE +0.16, 3. Femman +0.27, 4. Hagaby SWE +34, 5. NWest RUS Polina Novokshenova +1.48, 6. VaHa Emmi Virtanen +1.58, 7. Halden NOR Frederikke Nor +2.05, 8. Iitin Pyrintö (IitPy) Emmi Hasu +2.08, 9. Kuopion Suunnistajat (KuoSu) Johanna Ukkola +2.20, 10. Wind RUS Ekaterina Stepaniants +2.28.

Osuuden vikkelin oli ruotsalaisen Tullinge SK:n Karolin Ohlsson,15.49, joka oli 12 sekuntia Grapea ja 51 sekuntia Kuopion Ukkolaa nopeampi.

Väliaikatulokset 3. vaihdossa

Henkilökohtaiset ajat 3. osuudella

Nuorimpien poikien osuudella joukkueiden raot lähes tuplaantuivat. Kymmenes joukkue oli viitisen minuuttia johtavasta, 20. vaihtoi 7.47 ja 50. 15.43 johtavan jäljessä. Johtava joukkue vaihtui jälleen. Nyt tuli kärjessä Stora Tunan ykkönen Anton Sjökvistin viemänä. Femmanin Otto Sund oli häntä jäljessä vain pari askelta ja Deltan Otto Hiidensalo kolmisenkymmentä metriä. Kolmikko oli karkumatkalla, sillä neljäs, NWest tuli vasta 2,5 minuuttia niiden jälkeen. Muut seurasivat selvin välein niin, että kunnon loppukiritaistoja nähtiin harvoin.

Tilanne:

1. Tuna SWE 1.24.10, 2. Femman +0.02, 3. Delta +0.10, 4. NWest RUS Nikolai Ivanov +2.34, 5. Hagaby SWE Love Sintring +2.52, 6. Navi Niko Ihalainen +3.08, 7. Tuna II SWE Andreas Åkerblom +3.19, 8. Halden NOR Petter Näss Björgul +3.54, 9. IitPy Mikko Simola +4.14, 10. TP Severi Kymäläinen +4.56.

Pyrinnön Severi Kymäläinen nosti joukkuettaan 17 sijaa ja oli ajallaan 13.49 osuutensa ylivoimaisesti nopein, sillä Femmanin Sund jäi 45 ja kolmas, Tunan Sjökvist 53 sekuntia. Severi oli 4. osuuden nopein edellisenä vuonna Lieksassakin. Vuosi ikää lisää ja ero toiseen kasvoi 5:stä 45 sekuntiin. Kuinkahan on v. 2006, kun sarja vaihtuu?

Väliaikatulokset 4. vaihdossa

Henkilökohtaiset ajat 4. osuudella

Stora Tuna tuli kärjessä viidenneltäkin osuudelta. Sen viestiä vei Tove Alexandersson. Vaikka hän ei tehnytkään aivan huippujuoksua niin, kun lähimmät uhkaajat menettivät vielä enemmän aikaa, ero vaihdossa toiseen, Hagabyn Beata Falkiin oli 1.27. Wind tuli kolmantena 3.24 johtavasta. Halden neljäntenä kulki Tunan vauhtia, sillä ero kasvoi vain 2 sekuntia, Tullinge, NWest, IitPy, Pyrinnön kakkonen ja ykkönen sekä Femman (+4.29) tulivat kukin aina edelliseen näkötuntumalla. Tilanne alkoi suomalaisittain näyttää katastrofilta. Paras suomalaisjoukkue oli Iitti seitsemäntenä ja sekin oli kymenlaaksolaisseurojen yhteisjoukkue, joka oli kisan ulkopuolella! Kärkijoukkueiden väliset erot kasvoivat odotetun selvästi, sillä vaikka 20. joukkue oli vain 8.08 johtavasta ero 50:nteen oli jo 21.49 eli lähes ko. osuuden verran. Rajua kimppajuoksua ei putkiosuudesta huolimatta ollut, vaikka muutama ryhmä näkötuntumalla maastossa etenikin. 4 joukkuetta kymmenen sakissa vaihtui.

Osuuden jälkeinen tilanne oli:

1. Tuna SWE 1.53.19, 2. Hagaby SWE +1.27, 3. Wind RUS Natalia Ukhorskaia +3.24, 4. Halden NOR Julie Andersen +3.36, 5. Tullinge SWE Johanna Lönnkvist +3.40, 6. NWest RUS Elizaveta Reshethiak +3.42, 7. IitPy Elina Laaksonen +3.49, 8. TP II Venla Niemi +4.02, 9. TP I Anna-Sofia Marila +4.08, 10. Femman Sabina Bäck +4.29.

Henkilökohtaisella puolella näytti sentään paremmalta. Nopeimmat olivat tasatuloksin TP-kakkosen Venla Niemi ja Kangasalan Heini Papinsaari (25.49), joista Tullingen Johanna Lönnkvist jäi 26 sekuntia. Seuraavina 1-1,5 minuutin häviöllä osuuden parhaille olivat Windin Natalia, Tisarenin Sara Larsson ja Keuruun Kisailijoiden Sari Anttonen.

Väliaikatulokset 5. vaihdossa

Henkilökohtaiset ajat 5. osuudella

Kuudennella Stora Tunan viestinviejälle sattui huono päivä ja hän jäi osuuden parhaille 14 minuuttia. Niinpä joukkue putosi sijalle 18 yli 10 minuuttia keulasta. Kolme osuuden nopeinta vei joukkueensa kärkeen. Pyrinnön Saila Kinni, jolla on 3 Nuorten Jukolan voittoa aiemmilta vuosilta, teki nytkin loistojuoksun. Hän lähti siis sijalta 9, saavutti toisia kaiken aikaa ja jännityskohde oli, ehtisikö hän ensimmäisenä vaihtoon. Ei ehtinyt, sillä Haldenin Ida Marie Näss Björgul vaihtoi ensimmäisenä 7 sekuntia ennen Sailaa, joka lopussa ohitti metrillä kolmantena vaihtaneen Tullingen Jenny Lönnkvistin. Neljäntenä joukkueena vaihtoi Hagaby vain 20 sekuntia Haldenista. Viidenteen olikin sitten väli, sillä Kangasala vaihtoi 2.30 johtavasta, NWest runsaan minuutin siitä ja Pyrinnön kakkonen vähän sen jälkeen. Siitä parin minuutin kuluttua tuli viiden ryhmä Pohjantähden johdolla. Kärkinelikko kulki siis lähituntumalla, sitten oli yksinäisiä, kunnes taas kymmenennen tienoilla oli pieni ryhmä.

Tilanne:

1. Halden NOR 2.28.41, 2. TP I +0.07, 3. Tullinge SWE +0.08, 4. Hagaby SWE Karin Persson +0.20, 5. KangSK Outi Ojanen +2.30, 6. NWest RUS Anastasia Tihonova +3.44, 7. TP II Riikka Annila +4.07, 8. Pohjant Sofia Haajanen +6.14, 9. Hagaby&T SWE Elin Winblad +6.26, 10. Tisaren SWE Malin Sand +6.29.

Saila oli osuusajoissa nopein, 31.21. Haldenin Ida Marie hävisi 24 ja Tullingen Jenny 28 sekuntia. Neljäs hävisikin jo minuutin enemmän.

Väliaikatulokset 6. vaihdossa

Henkilökohtaiset ajat 6. osuudella

Tälläkään kertaa kukaan kärkipäässä lähteneistä ankkureista ei kuulunut maassaan aivan terävimpään kärkeen. Kovempia ankkureita oli vasta seuroilla, jotka vaihtoivat 10-15 minuuttia kärjestä, mutta he olivat aivan liian kaukana, kun osuuden aika-arvio oli 37 minuuttia. Niinpä voittajan ennustaminen oli täysin arpapeliä. Halden ja TP menettivät hiukan aikaa kolmannella rastilla ja niin Tullinge ja Hagaby kirivät keulaan ja heillä oli puolenvälin väliaikarastilla keskenään parinkymmenen sekunnin ero ja noin minuutin ero Pyrintöön ja Haldeniin. Yleisörastillakin järjestys oli sama, vaikka erot olivat hiukan pienentyneet. Sitten Hagabylle sattui pari heikompaa rastiväliä, jolloin Tullinge karkasi lähes minuutin päähän, Halden saavutti Hagabyn ja TP:kin melkein. Pyrinnön Juho Saarikko jäi kuitenkin jo ennen loppuratkaisuja. Sitten tuli Tullingelle kaksi heikohkoa rastiväliä ja niin sekä Hagaby että Halden menivät muutamalla sekunnilla ohi.

Toiseksi viimeiselle rastille Haldenin Martin Jullum valitsi suoran lähestymisen nähdessään, että Tullingen Anders Ohlsson ja Hagabyn Filip Dahlgren kiersivät hiukan vasemmalta. Jullum tuli suoraan rastille ja sai pienen edun. Se riitti, vaikka ruotsalaiset yrittivät vielä kovasti saavuttaa karkulaista. Tullinge jäi maalissa 5 ja Hagaby 9 sekuntia Haldenista. Kärkijoukkueiden kisa oli siten vaihteleva ja jännittävä. Pyrintö tuli neljäntenä 2.15 voittajalle jääneenä. OK Tisaren, Kangasala SK, Hagabyn ja Tisarenin yhteisjoukkue sekä venäläinen Northern Wind olivat seuraavina 4-5 minuuttia voittajalle jääneinä. Kahdeksantena oli maalissa Rajamäen Rykmentti (+6.47) Delta perässään ja kymmenentenä IF Femman (+7.03). On luonnollista, että joukkueiden väliset erot kasvavat matkan edistyessä. Niinpä 20. joukkue tuli maaliin 21 ja 50. 36 minuuttia voittajan jälkeen. Henkilökohtaisesti kovimman ajan 34.36 teki mikkeliläisen Navin Henrik Väisänen, jolle Deltan Oskari Liukkonen jäi 18 ja Lynxin Niklas Saramäki 54 sekuntia.

Haldenin joukkueen manageri, raumalaislähtöinen Kari Arponen oli luvannut kävellä Ruotsin rajalta takaisin Haldeniin, jos seura voittaa Nuorten Jukolan. Hän ei ilmeisesti odottanut nuortensa voittoa, vaikka edellisen syksyn 25-mannakavlessa Ruotsissa seuralla oli ollut ylivoimaisesti eniten ja hyvin menestyneitä nuoria. Hän jäikin rajalla pois seuran bussista ja teki loppumatkan jalan. Matkaa ei tosin ollut kuin 35 km, mutta kuitenkin.

Maasto osoittautui oletettua hankalammaksi. Ratamestarin aika-arvio ylittyi 18,5 minuuttia. Neljällä osuudella nopein selvisi alle aika-arvion, mutta vain kerran kukaan 3 kärkijoukkueesta oli osuutensa nopein. Kärjen vaihtuminen viidesti auttoi myös ylityksessä. Parikymmentä joukkuetta tavoittelee vakavissaan Nuorten Jukolan kirkkaimpia sijoja. Valtaosa on mukana hienossa tapahtumassa, kilpailee itsensä tai naapuriseuran kanssa tms. Joukkueiden väliset erot ovatkin huomattavat. Niinpä 67 joukkuetta eli vajaa puolet oli lähtenyt ankkuriosuudelle, kun voittaja oli maalissa. Mutta sehän ei tahtia haittaa.

Vieraille Raumalla kärsitty kolmoishäviö ja vain 2 suomalaisjoukkuetta 7:n (8) parhaan joukossa sekä aiempaan verrattuna vaatimaton menestys v. 2005 nuorten MM-kisoissa herättivät huomiota. Lisätarkastelussa tuli esiin, pitäisikö erityisesti nuorimpien eli Nuorten Jukolassa 11-14-vuotiaitten osalta olla huolissaan, siis todella huolissaan, nuorisosuunnistuksemme tulevaisuudesta? Alla olevassa pikkutaulukossa ovat viime aikojen 2 viimeistä normaalia Nuorten Jukolaa eli vv. 2003 ja 2005 (ulkomaisia joukkueita ei juuri Lieksassa ollut). Tarkasteltavina ovat nopeimpien sijat osuuksilla 3 ja 4 eli 11-14-vuotiaat. Kauttaviivan vasemmalla puolella oleva luku kertoo, kuinka monta ulkomaista kilpailijaa oli oikealla mainitun osuuden nopeimman joukossa. tytöt pojat huom

2003 4/7 6/8 tai 8/11 ulkom. mukana 8 + 1 vahvistus suomal. seurassa 2005 4/6 9/13

Kisaamassa olivat kaikki Suomen parhaat, mutta eivät suinkaan kaikki parhaat muista maista! Esitettiin kysymys: ’Onko suomalaisessa nuoriso-/lapsisuunnistuksessa annettu valta leikille ja eettisyyden pohdiskelulle?’ Hyviä asioita – kohtuuden puitteissa. Mutta, olemmeko putoamassa pelistä?

Lopputulokset joukkuejäsenillä

Henkilökohtaiset ajat 7. osuudella

Lopputulokset vaihtokohtaisin sijoituksin

Lopputulokset:

  1. Halden SK I NOR ( Halvard Nordbröden, Bård Hauan Andersen, Frederikke Moth Nor, Petter Näss Björgul, Julie Andersen, Ida Marie Näss Björgul, Martin Jullum) 3.06.36,
  2. Tullinge SK I SWE (Jonas Kärrström, Emelie Pettersson, Karolin Ohlsson, Fredrik Forsberg, Johanna Lönnkvist, Jenny Lönnkvist, Andreas Ohlsson) 3.06.41,
  3. Hagaby GoIF I SWE (Sebastian Månsson, Viktor Larsson, Lovisa Larsson, Love Sintring, Beata Falk, Karin Persson, Filip Dahlgren) 3.06.45,
  4. Tampereen Pyrintö I (Eki Munukka, Jussi Reijonen, Lotta Karhola, Severi Kymäläinen, Anna-Sofia Marila, Saila Kinni, Juho Saarikko) 3.08.51,
  5. OK Tisaren I SWE (Jossan Aronsson, Martin Sand, Julia Lauri, Jonte Aronsson, Sara Nilsson, Malin Sand, Johan Aronsson) 3.10.53,
  6. Kangasala SK I (Topias Tiainen, Mikko Hölli, Niina Papinsaari, Martti Siikaluoma, Heini Papinsaari, Outi Ojanen, Samu Lehtola) 3.11.01, (( Hagabyn & Tisaren yhteisjoukkue (Jakob Wallenhammar, Fredrik Hagström, Lovisa Falk, Adam Karlsson, Lilian Forsgren, Elin Winblad, Daniel Attås) 3.11.27)),
  7. Northern Wind I RUS (Pavel Petrov, Petr Zaslonkin, Ekaterina Stepaniants, Alexander Zchukovski, Natalia Ukhorskaia, Ekaterina Terekhova, Leonid Mytinski) 3.11.58,
  8. Rajamäen Rykmentti I (Vili Niemi, Lauri Lehtinen, Maaret Turunen, Eetu Summanen, Ilona Lehtinen, Saara Nikkari, Aapo Summanen) 3.13.23,
  9. Delta I (Kalle Liukkonen, Jaakko Laine, Emilia Puputti, Olli Hiidensalo, Jenny Puputti, Saara Nikkari, Laura Leijola, Oskari Liukkonen) 3.13.33,
  10. IF Femman (Peter Sundelin, Viktor Lövdahl, Julia Björkstrand, Otto Sund, Sabina Bäck, Mari Mäki-Torkko, Mathias Hall) 3.13.39,
  11. North West I RUS (Oleg Trushin, Aleksei Novokshenov, Polina Novokshenova, Nikolai Ivanov, Elizaveta Reshethiak, Anastasia Tihonova, Sergei Gorokhov) 3.14.22,
  12. SK Pohjantähti I (Vesa-Ville Väänänen, Sampo Rahko, Saana Rahko, Arttu Väänänen, Elli Kosola, Sofia Haajanen, Antti Ahokoivu) 3.14.51,
  13. Navi I (Antton Viljakainen, Juha Hyyryläinen, Henna-Riikka Haikonen, Niko Ihalainen, Iisa Lehtiniemi, Laura Pajunen, Henrik Väisänen) 3.16.16,
  14. Valkeakosken Haka I (Matti Takala, Rasmus Alen, Emmi Virtanen, Juha Korpio, Minna-Mari Olli, Essi Partanen, Juha Mikkolainen) 3.16.23,
  15. Tampereen Pyrintö II (Lauri Kahila, Juuso Jutila, Saana Vahvelainen, Olli Siren, Venla Niemi, Riikka Annila, Joonas Julkunen) 3.16.24,
16. KooVee I 3.16.39, 17. Lynx I 3.16.50, 18. Northern Wind II RUS 3.17.04, 19. Jämsän Retki-Veikot I 3.18.44, 20. MS Parma I 3.19.02.
Logo

Perustiedot

Päivämäärä:
20.08.2005
Paikka:
Rauma
Järjestäjät:
Rastilukko

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Carl Marttinen
Ratamestari:
Janne Kallioniemi
Kilpailunvalvoja:
Taisto Salo, Siikaisten Sisu

Tulokset

Reittihärveli