Nuorten Jukola 2007

25.8.2007 Paimiossa

22. Nuorten Jukola suunnistettiin Paimion Rastin isännöimänä parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta Paimion sairaalan lähimaastossa. Keskuksena oli Hanhijoen koulu, jonka pihapiiri tarjosi riittävät ja sopivan tiiviit tilat kaikille toiminnoille ja hyvän tunnelman syntymiselle. Maasto oli 3-osainen: avointa hiekkakangasta runsaine teineen ja polkuineen – hyvää nuorimmille – peltojen rajaamaa varsinais-suomalaista avokalliomaastoa kohtuullisin korkeuseroin sekä hiihtomäen tienoo – isommat korkeuserot vanhimpien osuuksille. Vaikka kartalta katsoen kaksi ensin mainittua maastoa vaikuttavat melko vaatimattomilta, ne olivat tarkoitukseensa sopivat. Vaativuutta oli ’ammattilaisillekin’ kohtuullisesti ja aloittelijoille enemmän kuin tarpeeksi. Tasoerot kun samanikäistenkin kesken viestissä ovat hyvin suuret.

Kilpailun johtajana oli Anne Summa, ratamestarina Markku Sipponen ja suojelijana nykyään paimiolainen kävelijämestari Sari Essayah, joka piti kovasti tapahtumasta ja sen reippaasta tunnelmasta. Kisajärjestelyt onnistuivat hyvin. Ennusteet povasivat sadetta, mutta niin ei onneksi käynyt, vaikka pilvisyys oli ajoittain runsasta.

Viestiin starttasi 194 nuorten ja 1 aikuisten joukkue, joista hyväksytysti pääsi maaliin 167. Mukaan kutsuttiin ensikertaa myös koulujen ja nuorisojärjestöjen joukkueita, mutta niitä tuli vain yksi koulujoukkue Paimiosta. Ruotsalaisia oli tällä kertaa mukana 13 joukkuetta ja norjalaisia, venäläisiä ja virolaisia yhteensä 10 joukkuetta. Suomalaisten joukkueiden määrä kasvoi siten hiukan edellisvuodesta (167 → 171). Usean seuran yhdistelmäjoukkueiden määrä oli 29.

Osuuskaavio oli entisellään ja osuuspituudet 5,0+4,9+2,6+2,6+3,8+5,0+6,3 km.

Tilastojen mukaan tasaisen hyvä joukkue oli edellisvuoden voittajalla Kangasala SK:lla. MS Parmalla oli myös hyvät juniorit, joskin kaksi nuorinta osuutta olivat pieniä kysymysmerkkejä. Edellisvuoden kakkonen, Navi Mikkelistä, tuskin pystyisi sijaansa uusimaan. Monesti kärkisijoilla olleet Tampereen Pyrintö (TP) ja Lynx Kirkkonummeltakaan eivät kilpailutilastojen mukaan tulisi maalissa terävintä kärkeä hätyyttelemään. Ulkomaisista joukkueista ei ollut selvää tietoa. Eihän Nuorten Jukolan tapaista seuran koko nuorisotoimintaa peilaavaa viestiä muualla ole. Ruotsin nuorisoviesteissä hyvin vahvana esiintynyt Stora Tuna ei tälläkään kertaa ollut mukana.

Kilpailijat lähetettiin matkaan formula-kisoista tutuilla liikennevaloilla. Vihreän valon syttyessä kilpailijat ryntäsivät matkaan suosiotaan osoittavan, runsaan yleisön keskeltä.


Nuorten Jukola 2007. Liikennevalot vaihtuneet vihreäksi ja viestiä aloittamassa mm. Ms Parman Niko Ritakallio (132), Kalevan Rastin yhdistelmäjoukkueen Timo Kortelainen (62) ja Halden SK:n Johannes Kvalsvik Antonsen (172). Kuva: Pertti Simola.

Virolainen OK Ilves oli rynninyt lähtösijalta 81 kärkeen 2 km:n väliaikarastilla, mutta jono oli tiuha, sillä 1 minuutissa leimasi 46 joukkuetta. Toiseksi viimeistä rastia lähestyi kärjessä likituntumalla kymmenkunta joukkuetta. Pääosa ajautui hiukan sivuun, mutta Helsingin Suunnistajien (HS) Einari Heinaro luki kartan oikein ja leimasi sillä ensimmäisenä heti perässään Kangasala SK (KangSK) ja sitten muutaman sekunnin välein Pohjankyrön Rasti (PoRa) ja Ilves. Einari (ranki-seiska) piti kärkipaikkansa – aika 29.13 – vaihtoon saakka, vaikka Kangasala SK:n Martti Siikaluoma ahdistelikin niin, että vaihdossa eroa oli vain 2 sekuntia. Kolmantena vaihtoi PoRan Toni Saari (+4) ja sitten Kankaanpään Suunnistajien Antti Alppi (+5), Ilveksen Kenny Kivikas (+7), Siikaisten Sisun Kalle Peltomäki (+9), Hiisirastin Raido Mitt (+11), Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäki (+12), Lapin Veikkojen Kalle Onnela (+13) ja kymmenentenä KangSK 2:n Kristian Kannus (+14).
1 minuutissa vaihtoi 24 ja 2 minuutissa 50 joukkuetta. Lopputuloksissa kärkeen sijoittuneista Täby OK aloitti sijalla 42 (+1.50) ja Rajamäen Rykmentti (RR) sijalla 55 (+2.16).

Väliajat ensimmäisen vaihdon jälkeen

Kauhavan Wisan Sami Valkama rynnisti sijalta 15 ja puolen minuutin takamatkalta kärkeen jo 2 km:n väliaikarastilla heti perässään KangSK. Ilves oli kolmantena jo toista minuuttia Samista.
Samin vauhti ja tarkkuus riittivät loppuun saakka, sillä reippaasti tuuletellen hän toi Kauhavan viestin ensimmäisenä vaihtoon. Muu kärki oli hakenut ja vaihtui, sillä toisena vaihtoi puolisen minuuttia jääneenä KooVeen Miika Arvola ja heti hänen perässään Turun Suunnistajien (TuS) Matti Saari, Täby OK:n Fredrik Carlsson , venäläisen Nord Westin Nikolai Ivanov ja KangSKn Topi Tiainen. 2 minuutissa vaihtoi 9 joukkuetta. 20. joukkue oli kärkeä jäljessä 3.35. Kaikki lopullisen kärkipään joukkueet olivat hankkiutuneet hyviin asemiin, sillä RR:kin oli 8. (+1.24).

Kärjen väliajat:

1. KauWi 56.04, 2. KooVee +28, 3. TuS +29, 4. Täby OK SWE +30, 5. Nord West RUS +33, 6. KangSK +37, 7. EsSu Antti Honkimaa +50, 8. RR Lauri Lehtinen +1.24, 9. OK Ilves EST Tauno Tiirats +1.31, 10. OK Skogsfalken SWE Simon Smedberg +2.22.

Kovinta kiirettä osuudella piti Täbyn Carlsson 26.32 ja seuraavina olivat Arvola KooVee +15 (rankissa 16.), rankikärki Sami Hämäläinen MSParma +20, rankivitonen Lauri Lehtinen RR +28, rankikolmonen S. Valkama KauWi +49 ja rankivitonen Severi Kymäläinen TP +1.07. Monet seurat olivat valinneet ennalta arvioiden paremman samanikäisistään tälle osuudelle ja kenties kovajuoksuisemman aloittajakseen.

Väliajat toisen vaihdon jälkeen
Henkilökohtaiset toisen osuuden ajat

Kolmatta osuutta veivät 14-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt. Sairaalan tasainen puistokangas oli todella vauhdikasta juosta, sillä nopein piti vauhtia 5.25 min/km (!) alittaen ratamestarin osuuden arvioajan 2 minuutilla! Kärjessä tuli osuudelta juuri tuo nopein eli TP:n Emmi Mähönen. Hän lähti sijalla 14 (+2.47) ja tuli vaihtoon 4 sekuntia ennen kuin KangSK:n Iida Savolainen. He olivat erossa muista, sillä seuraavina tulivat lähes minuutin jääneinä Täby, Nord West ja vielä hiukan enemmän KooVee, RR, Femman jne. Viiden parhaan joukossa oli siten kolme joukkuetta Tampereen seudulta ja kaksi ulkomailta. Kymmenes joukkue oli kärjestä 2.06 ja 20. 4.10.

Kärjen väliajat:

1. TP 1.13.48, 2. KangSK +4, 3. Täby OK +51, 4. Nord West Polina Novakshenova +56, 5. KooVee Henna Skog +1.13, 6. RR Marika Suominen +1.35, 7. IF Femman Sofie Lövdal +1.37, 8. OK Orient Emma Simosas +1.39, 9. Skogsfalken Johanna Erlandsson +2.05, 10. RR 2 Maaret Turunen +2.06.

TP:n Emmi oli selvästi osuuden nopein (13.54), sillä seuraava, HS:n Essi Hietaoja jäi hänelle 52 sekuntia. Seuraaviksi vikkelimmät olivat Sofie Lövdal Femman (+1.22), Halden SK:n Gry Granstedt (+1.55) ja Madeleine Ahlström Västerås SOK (+1.57). Erot olivat siten huomattavan suuret.

Väliajat kolmannes osuuden jälkeen
Henkilökohtaiset kolmannen osuuden ajat

Neljäs osuus oli saman pituinen kuin kolmas. Se on alunperin poikaosuus, jolle nykyään tytötkin saavat osallistua. 16 suomalaisjoukkueella oli tyttö. Ulkomaalaiset pojat osoittautuivat taitaviksi ja vikkeliksi, sillä kahden nopeimman lisäksi 10 parhaan joukossa on henkilökohtaisissa tuloksissa 3 muutakin.

Kärjessä tuli osuuden toiseksi nopeimman ajan tehnyt Täbyn Henrik Olsson. Aivan hänen perässään vaihtoi KangSK:n Karo Saarinen ja kolmantena hiukan jääneenä TP:n Heikki Virekunnas. Sitten oli minuutin rako Skogsfalkeniin, jonka kannoilla oli Nord West, josta oli puoli minuuttia KooVee:hen, josta oli saman verran Rajamäkeen, jota noin minuutin päässä seurasivat HS, Femman ja TuS. Kotimaisten joukkueiden maine oli edelleen Tampereen seutuisten vastuulla, sillä kuuden parhaan joukossa niitä oli 3 kuten ulkomaisia joukkueitakin.

Kärjen väliajat:

1. Täby 1.27.50, 2. KangSK +3, 3. TP +14, 4. Skogsfalken Filip Olsson +1.12, 5. Nord West Alexander Zamchi +1.12, 6. KooVee Oskari Valkamo +1.44, 7. RR Aapo Aaltio +2.11, 8. HS Panu Kangas +3.06, 9. Femman Christian Kronberg +3.14, 10. TuS Olli Huhtinen +3.16.

Osuuden nopein oli Skogsfalkenin Olsson – 13.08 (5.08 min/km!!), jolle Täbyn Henrik jäi sekunnin ja EsSun Anssi Vesanto kaksi. Kuopion Suunnistajien (KuoSu) Aleksi Tuovinen oli seuraava (+14) ja sitten KangSK:n Karo (+1.03). Huomattava on, että 10 nopeimman joukossa on 5 ulkomaista poikaa.

Väliajat neljännen osuuden jälkeen
Henkilökohtaiset neljännen osuuden ajat

Viidennellä, tyttöjen putkiosuudella, on usein sattunut melkoisia muutoksia tai ainakin erot ovat kasvaneet kovasti. Nyt ei suuria repeämiä tapahtunut, vaan erot kasvoivat vain vähän. Rankikakkonen TP:n Lotta Karhola aloitti vauhdikkaasti ja johti 1,9 km:n jälkeen yli 50 sekunnilla ryhmää, jossa olivat KangSK, Täby ja NordWest. Loppu ei häneltä mennyt ihan yhtä hyvin, sillä ensimmäisenä vaihtoi KangSK:n Niina Papinsaari, josta Lotta oli jäänyt 3 ja Täbyn Christina Hellberg Lövald 16 sekuntia. NordWest vaihtoi yksinään runsaan minuutin kärjestä ja lähes kolme minuuttia ensimmäisen jälkeen vaihdossa olivat Femman ja Rajamäki, hiukan niitä myöhemmin KooVee sekä puolisen minuuttia siitä Navi ja KuoSu sekä kymmenentenä vielä minuutin verran enemmän jääneenä Northern Wind Venäjältä.

Kärjen väliajat:

1. KangSK 1.55.14, 2. TP +3, 3. Täby +16, 4. Nord West Elizaveta Reshetniak +1.38, 5. Femman Julia Björkstrand +2.55, 6. RR Sanna Minkkinen +2.56, 7. KooVee Miina Kanko +3.18, 8. Navi Henna-Riikka Haikonen +3.45, 9. KuoSu Johanna Ukkola +3.47, 10. Northern Wind RUS Ekaterina Chetaeva +4.57.

Osuuden selvästi nopein oli rankikymppi, Navin Henna-Riikka Haikonen (26.54), jolle Femmanin Julia jäi 40 ja TP:n Lotta 49 sekä NordWestin Elizaveta 49 sekuntia.

Väliajat viidennen osuuden jälkeen
Henkilökohtaiset viidennen osuuden ajat

Kuudennella, 18-vuotisten tyttöjen osuudella, osanottajat kävivät kilpailukeskuksessa yleisörastilla ja kartan vaihdossa. Kärjessä liikkui rankivitonen, Kangasalan Heini Papinsaari, joka myös vaihtoi ensimmäisenä. Täbyn Lisa Larsen vaihtoi toisena (+17) ja TP:n rankinelonen Venla Niemi pian hänen jälkeensä.kolmantena. Hänen jälkeensä oli yli 2 minuutin rako Naviin, NordWestiin, Northern Windiin ja MSParmaan. Niistä oli pari minuuttia lisää ruotsalaiseen Tullinge SK:hon, jolle Täbyn kakkosjoukkue oli jäänyt jonkin verran ja RR vähän enemmän. Yhdeksän parhaan joukossa oli siten 5 ulkomaista joukkuetta. Osanottajien tasoerot alkoivat näkyä, sillä esimerkiksi 20:nnen ero kärkeen lähes kaksinkertaistui 16,5 minuuttiin.

Kärjen väliajat:

1. KangSK 2.34.33, 2. Täby +17, 3. TP +21, 4. Navi Laura Pajunen +2.43, 5. NordWest Anastassia Tikhonova +2.47, 6. Northern Wind Natalia Ukhorskaia +2.47, 7. MSParma Tiia Miettinen +2.50, 8. Tullinge SK Jenny Lönnkvist +4.52, 9. Täby 2 Anna Bachman +5.16, 10. RR Hanna Raitanen +5.33.

Osuuden nopein oli Hiisirastin yhdistelmäjoukkueen Ulvilan Uran 16-vuotisten rankikärki Mira Kaskinen – 34.47. Hänelle jäi Tullingen Jenny Lönnkvist, keskimatkan tämän vuoden nuorten maailman mestari, 25 ja TuS:n Tuulia Viberg 56 sekuntia. Seuraavia olivat MSParman Tiia (+1.50) ja Northern Windin Natalia (+1.51).

Väliajat kuudennen osuuden jälkeen
Henkilökohtaiset kuudennen osuuden ajat

Pirkanmaalaiset seurasta riippumatta uskoivat Kangasalan ankkuriin Samu Lehtolaan (rankissa 2.) ja uskoivat, että hän hoitaa homman kotiin. Varsinais-suomalaiset taas luottivat vahvasti MSParman Antti Vainioon (rankissa 5.) ja nurmijärveläiset, että RR:n Vili Niemi (rankissa 4.) nousee ainakin uhkaamaan kärkeä. Täbyn Oskar Sjöbergiä ei tunnettu, joten hän oli suuri kysymysmerkki, mutta kotimaisista arvioijista tuskin kukaan olisi pannut ropojaan hänen puolestaan. (Hän on Ruotsissa sarjassaan 15-20.. Vaikka Ruotsin taso on kova, ei siltä sijalta pitäisi sentään Suomen nuorten huippua lyödä.) TP:n sen sijaan arvioitiin menettävän asemiaan, koska sen ankkuri löytyi rankista vasta sijalta 34.

Täbyn ankkuriosuus lähti kuitenkin hyvin käyntiin. Oskar Sjöberg johti jo parin kilometrin jälkeen Kangasalaa puolisen minuuttia ja kartan vaihdossa neljän km:n tienoilla ero oli jo yli 2 minuuttia. Ja se kasvoi kaiken aikaa. Niinpä Täby OK:n suunnistaja tuli kaikessa rauhassa ja yksinäisyydessä maaliin voittajana runsaiden suosionosoitusten saattelemana. Kului yli 3 minuuttia ennen kuin KangSK:n Samu Lehtola ylitti maaliviivan. Osuuden nopein, RR:n Vili Niemi kiristi joukkueensa ennakkoarvioita paremmin kolmanneksi (+3.54) ohi MSParman Vainion (+4.19). 16-sarjan rankikakkonen, Femmanin Viktor Lövdal nosti joukkueensa tilastoarvioiden mukaan hiukan paremmin tietysti viidenneksi (+5.34) ja häntä seurasivat Northern Windin Petr Zaslonkin (+5.42), NordWestin Alexander Belov (+5.43) sekä Navin Juhani Hyyryläinen (+5.52). Kymmenen joukkoon ehtivät vielä TP:n Eki Munukka (+9.08) ja Tullinge SK:n Nikolai Stucki (+11.32). Erot joukkueiden välillä olivat lopulta selvät eikä yhtä venäläisparia lukuun ottamatta kiritaisteluja kärjessä nähty. Myöhemminkin ne olivat melko harvinaisia. Kymmenes joukkue oli maalissa 11,5 ja 20. runsaat 21 minuuttia kärjen jälkeen.
62 joukkuetta oli vaihtanut ankkuriosuudelle, kun voittaja saapui maaliin.


Nuorten Jukola 2007. Voittajajoukkue Täby OK vasemmalta: Christina Lövald-Hellberg, Annika Nilsson, Lisa Larsen, Henrik Olsson, Joakim Carlsson, Fredrik Carlsson och Oskar Sjöberg. Kuva: Pirjo Valjanen.

 

Voitto meni näin ollen kolmannen kerran Nuorten Jukolan historiassa ulkomaille (aiemmat v. 2003 OK Tisaren SWE, 2005 Halden SK NOR). Täbyn voiton avain oli tasaisuus: yksi osuusvoitto, mutta ei yhtään kauas kärjestä suoritusta. Sijoitukset eri vaihdoissa olivat 42-4-3-1-3-2-1. Seura oli voittanut Ruotsin nuorisokilpailun v. 2006. Palkintorahat se käytti 3 joukkueensa matkaan Paimioon. ’Upea tapa käyttää palkintorahat – fantastinen voitto’ iloitsee kirjuri seuran nettisivuilla.
Voiton lisäksi ulkomaiset joukkueet olivat näyttävästi esillä. 20 parhaan joukossa niitä oli 9.

Vili Niemi oli siis osuuden nopein (36.28) ja hänelle hävisi rankikärki Valkeakosken Hakan Leo Laakkonen 25 sekuntia. Victor Lövdal oli kolmas (+1.15), Oskar Sjöberg neljäs (+1.22), Sibbo Vargarnan Victor Mansner viides (1.31) ja ruotsalaisen Rotebro IS:n Erik Pettersson kuudes (+1.46).
Jälleen kerran oli selvää, että hyvään loppusijoitukseen tarvitaan hyvä ankkuri – vaikkei hän aivan maan huipulta olisikaan.

Kärkipään joukkueet ovat muutenkin menestyvien ’suurseurojen’ nuoria. Poikkeuksen muodostaa vain 14:nneksi tullut Keuruun Kisailijat. Se paransi ilman tilastohuippuja tasaisella suorituksellaan osittain ’ali-ikäisenä’ yhdellä edellisvuoden sijoitustaan lähes samalla joukkueella. Vuosi sitten monet sen osanottajista olivat siten vielä ali-ikäisempiä osuuksillaan, joten sekin saavutus on näin jälkikäteenkin hatun noston arvoinen. Keuruulla tehdään hyvää nuorisotyötä ja kilpailijat osaavat edetä viesteissä tasaisesti, kuten pitääkin, virheitä välttäen.

Nuorten Jukola 2007 lopputulokset
Henkilökohtaiset seitsemännen osuuden ajat

Parhaita tuloksia:

 

 1. Täby OK SWE 3.12.41 (Joakim Carlsson 31.04-42, Fredrik Carlsson 4-57.36/26.32-1, Annika Nilsson 3-1.14.30/17.03-21, Henrik Olsson 1-1.27.50/13.10-2, Christina Lövald Hellberg 3-1.56.10/28.10-9, Lisa Larsen 2-2.34.50/38.49-12, Oskar Sjöberg 1-3.12.41/37.51-4)
 2. Kangasala SK 3.15.50 (Martti Siikaluoma 29.16-2, Topias Tiainen 6-57.43/28.27-11, Iida Savolainen 2-1.13.52/16.09-8, Karo Saarinen 2-1.27.53/14.01-5, Niina Papinsaari 1-1.55.44/27.50-5, Heini Papinsaari 1-2.34.33/38.49-11, Samu Lehtola 2-3.15.50/41.16-27)
 3. Rajamäen Rykmentti 3.16.35 (Eetu Summanen 31.30-55, Lauri Lehtinen 8-58.31/27.01-4, Marika Suominen 6-1.15.24/16.53-16, Aapo Aaltio 7-1.30.02/14.37-17, Sanna Minkkinen 6-1.58.40/28.38-13, Hanna Raitanen 10-2.40.07/41.26-32, Vili Niemi 3-3.16.35/36.28-1)
 4. MS Parma 3.17.01 (Eero-Matti Vainio 33.18-81, Sami Hämäläinen 17-1.00.11/26.52-3, Jemina Martelius 19-1.17.50/17.38-34, Antti Rousku 15-1.32.36/14.46-19, Laura Juntunen 12-2.00.46/28.10-10, Tiia Miettinen 7-2.37.24/36.37-4, Antti Vainio 4-3.17.01/39.37-11)
 5. IF Femman 3.18.16 (Otto Sund 46-31.07, Peter Sundelin 15-1.00.09, Sofie Lövdal 7-1.15.26/15.17-3, Cristian Kronberg 9-1.31.04/15.38-27, Julia Björkstrand 5-1.58.39/27.34-2, Sabina Bäck 11-2.40.32/41.53-36, Victor Lövdal 5-3.18.16/37.43-3)
 6. Northern Wind RUS 3.18.24 (Velimir Nazarychev 11-29.30, Alexander Zhukovski 25-1.00.46/31.16-29, Alexandra Lebedeva 20-1.17.59/17.12-24, Vitali Chaban 14-1..32.33/14.34-16, Ekaterina Chetaeva 10-2.00.41/28.07-7, Natalia Ukhorskaia 6-2.37.20/36.39-5, Petr Zaslonkin 6-3.18.24/41.03-24)
 7. Nord West RUS 3.18.25 (Igor Dementiev 29.46-17, Nikolai Ivanov 5-57.39/27.53-9, Polina Novakshenova 4-1.14.44/17.05-22, Alexander Zamchi 5-1.29.05/14.20-9, Elizaveta Reshetniak 4-1.56.52/27.47-4, Anastassia Tikhonova 5-2.37.19/40.23-23, Alexander Belov 7-3.18.25/41.05-26)
 8. Navi 3.18.34 (Niko Ihalainen 29.13-33, Mikko Hölttä 20-1.00.41/31.07-27, Jenna Pajunen 15-1.16.58/16.16-10, Matisa Ahola 16-1.32.36/15.38-26, Henna-Riikka Haikonen 8-1.59.30/26.54-1, Laura Pajunen 4-2.37.16/37.46-8, Juha Hyyryläinen 8-3.18.34/41.18-28)
 9. Tampereen Pyrintö 3.21.50 (Henri Kontoniemi 32.14-70, Severi Kymäläinen 14-59.53/27.39-6, Emmi Mähönen 1-1.13.48/13.54-1, Heikki Virekunnas 3-1.28.04/14.16-7, Lotta Karhola 2-1.55.47/ 27.43-3, Venla Niemi 3-2.34.54/39.07-14, Eki Munukka 9-3.21.50/46.55-82)
 10. Tullinge SK SWE 3.24.14 (Johanna Persson 31.09-49, Fredrik Forsberg 30-1.02.49/31.39-31, Linnea Adolfsson 32-1.21.00/18.11-45, Tobias Forsn 23-1.35.22/14.21-10, Rebecka Heinrup 20-2.04.12/28.50-15, Jenny Lönnkvist 8-2.39.55/35.13-2, Nicolai Stucki 10-3.24.14/44.48-58)
 11. KooVee 3.24.58 (Markus Sinijärvi 30-46-34, Miika Arvola 2-57.34/26.47-2, Henna Skog 5-1.15.01/17.26-29, Oskari Valkamo 5-1.29.34/14.32-14, Miina Kanko 7-1.59.03/29.28-18, Kaisa Lylynperä 13-2.43.08/44.05-55, Juho Westerlund 11-3.24.58/41.49-11)
 12. Turun Suunnistajat 3.25.57 (Mikko Huhtinen 29.47-18, Matti Saari 3-57.35/27.48-8, Vera Österman 12-1.16.17/18.42-52, Olli Huhtinen 10-1.31.07/14.49-20, Salla Koskinen 21-2.06.01/34.54-52, Tuulia Viberg 12-2.41.45/35.43-3, Tatu Piiroinen 12-3.25.57/44.11-56)
 13. Halden SK NOR 3.26.36 (Petter Näss Björgul 33.15-80, Mats Nordbröden 29-1.01.58/28.41-13, Gry Granstedt 18-1.17.48/15.49-4, Fröya Hauan Andersen 20-1.34.41/16.52-52, Fredrikke Nohr Moth 14-2.03.59/29.17-17, Julie Hilland Andersen 15-2.44.31/40.32-24, Christian Schive 13-3.26.36/ 42.04-38)
 14. Keuruun Kisailijat 3.27.38 (Topi Leppäsalmi 30.50-37, Sari Anttonen 24-1.00.45/29.55-21, Sanna Pusa 30-1.20.52/20.06-72, Juha Martikainen 25-1.35.25/14.32-13, Sonja Mörsky 19-2.04.11/28.46-14, Milka Leppäsalmi 16-2.44.46/40.35-25, Sami Anttonen 14-3.27.38/42.52-45)
 15. OK Skogsfalken SWE 3.28.18 (Tobias Nilsson 29.48-19, Simon Smedberg 10-59.28/29.40-20, Johanna Erlandsson 9-1.15.53/16.25-13, Filip Olsson 4-1.29.02/13.08-1, Erika Johansson 13-2.00.53/31.51-33, Rebecka Olsson 14-2.43.27/42.34-41, Felix Larsson 15-3.28.18/44.50-61)

16. Täby OK 2 SWE 3.31.40, 17. OK Ilves EST 3.33.36, 18. Tampereen Pyrintö 2 3.33.50 19. Nord West 2 RUS 3.33.59 20. Angelniemen Ankkuri 3.34.03.

Reimo Uljas 2007

Logo

Perustiedot

Päivämäärä:
25.8.2007
Paikka:
Paimio
Järjestäjät:
Paimion Rasti

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Anne Summa
Ratamestari:
Markku Sipponen
Kilpailunvalvoja:
Ilkka Saarimäki
Ratavalvoja:
Pentti Karru SauvU

Tulokset

Kartat

Nuorten Jukola
Appletti kuva
jpg – kuva
jpg – kuva
jpg – kuva
jpg – kuva
jpg – kuva
jpg – kuva

Reittihärveli

Kuvia

Nuorten Jukola 2007. Täby OK: Joakim Carlsson, Fredrik Carlsson, Annika Nilsson, Henrik Olsson, Christina Hellberg Lövald, Lisa Larsen, Oskar Sjöberg Kuva: Pirjo Valjanen.
Nuorten Jukola 2007. Liikennevalot vaihtuneet vihreäksi ja viestiä aloittamassa mm. Ms Parman Niko Ritakallio (132), Kalevan Rastin yhdistelmäjoukkueen Timo Kortelainen (62) ja Halden SK:n Johannes Kvalsvik Antonsen (172). Kuva: Pertti Simola.
Nuorten Jukola 2007. 2.osuus. KooVeen Mika Arvola toi seuransa kakkosena toiseen vaihtoon. Pyrinnön Severi Kymäläinen pinkoi "ulkokaarretta" osuutensa viidenneksi nopeimman ajan.
Nuorten Jukola 2007. 5.osuus. Navin Henna-Riikka Haikosen ja Femmanin Julia Björkstrand olivat osuutensa nopeimmat.
Nuorten Jukola 2007. 7.osuus. Rajamäen Vili Niemen ja Valkeakosken Hakan Leo Laakkosen vauhdikkaat ankkuriosuudet loppuosat.
Nuorten Jukola 2007. 4.osuus. EsSun Anssi Vesanto ja Kuopion Suunnistajien Aleksi Tuovinen olivat osuuden nopeimmat suomalaiset.
Nuorten Jukola 2007. 1.osuus. Lapin Veikkojen Kalle Onnela oli osuuden 9. nopein ja Deltan 14. nopein. Espoon suunnan Oskari Mikkola oli pidemmän loppuhajonnan kiertäneistä aloittajista kolmanneksi nopein.
Nuorten Jukola 2007. Kuudes osuus käynnissä. Angelniemen Inkeri Lindeman ja Pyrintö3:n Elina Virekunnas. Kuva: Pirjo Valjanen.