Nuorten Jukola 2011


Yleistä

Vuoden 2011 Nuorten Jukola järjestettiin pohjoisempana kuin koskaan, Kajaanissa Vimpelinlaakson urheilukeskuksessa. Urheilukenttä katsomoineen ja muine faciliteetteineen sekä läheiset, suuret nurmi- ja hiekkakentät majoitukseen ja pysäköintiin tarjosivat erinomaiset puitteet tapahtumalle.

Maasto

Kun vielä Vimpelinvaaran maastossa oli sopivasti korkeuseroja, hyvän ja huonon näkyvyyden alueita sekä melkoinen määrä erityisesti nuoria auttavia, mutta myös sekoittavia ulkoiluteitä ja polkuja, olosuhteet erinomaiseen tapahtumaan olivat olemassa. Sää oli mainio, poutaa ja lämpöä parikymmentä astetta. Tunnelma olikin perinteen mukaisesti korkealla.

Osanotto

Kajaanin sijainti ja erityisesti pitkä maamatka etelän satamista puri erityisesti ulkomaalaisiin joukkueisiin. Ainoatakaan ei ollut Ruotsista eikä Virosta. Venäjältä oli sentään viisi ja Norjasta yksi. Ilmoittautuneita nuorten joukkueita oli 153 ja suunnistuspankkilaisista saatiin vielä 1 joukkue. Aikuisten yhteistyökumppaneiden joukkueita oli 2. Joukkueista oli usean seuran yhdistelmiä 22.Joukkueita oli siten järjestäjän ryhmät huomioon ottaen kolmisenkymmentä vähemmän kuin edellisvuonna Tampereella.

Ulkomaisten joukkueiden lisäksi puuttui seurojen reservijoukkueita. Totuus, että pitkä maamatka pudottaa osallistujien määrää 20%, pätee edelleen. Paikan sijaintia suhteessa harrastajiin kuvannee hyvin se, että alle 2,5 tunnin maamatkalla selvisi vain 1 joukkue.

Seurantavälineet

Kilpailutilanteen kehityksen seurantaa helpottivat useat väliaikarastit ja että parillakymmenellä joukkueella oli 2.-, 5.- ja ankkuriosuudella GPS-laitteet.

Kotijoukot saattoivat jo perinteen mukaisesti seurata kisaa netistä.

Kilpailun sanomassa ”mainostettiin” Kainuun suunnistustapahtumia, joita tämän NJ:n lisäksi ovat mm. tulevien vuosien Rastiviikot ja huipentumana MM-kisat 2013.

Spekulointia

Viime aikojen kestomenestyjä, edellisvuoden järjestäjä, Tampereen Pyrintö (TP) näytti pari viikkoa aiemmin tasonsa Nuorten Tiomilan (U10) sarjan H18 voittajana. Saman ikäisissä tytöissä se oli 7. Vaikka NJ:n joukkueeseen tarvitaan alle 14-vuotiaitakin, epäselvää ei liene, etteikö niitäkin Pyrinnön laajasta nuorisojoukosta löydy. Viime vuoden voittaja Helsingin Suunnistajat (HS) oli U10:ssä pojissa kolmas ja tytöissä 14. Se oli Pyrinnön haastaja numero 1, vaikka joutuikin kisaan varatyttöjä käyttäen, kun edellisvuoden 18-vuotiaitten mo-edustaja oli loukkaantuneena.

Edellisvuoden kakkosen, Kangasala SK:n (KSK) pojat olivat U10:ssä 4. ja tytöissä 5., joten se oli todella vakava ehdokas palkintopallille. Samaa oli sanottava viime vuoden kolmosesta, Tampereen Kooveestä, jolta tosin poikien U10 meni heikosti. Onnistuessaan terävimpään kärkeen saattoi povata myös ainakin Deltaa ja Navia. Ja tuskin Nydalens SK oli lähtenyt ihan turistimatkalle Oslosta asti.

Kilpailu

Osuuspituudet olivat  5,0 – 5,0 – 2,3 -2,3 – 3,4 – 4,4 – 6,0 km. Osuus 5 oli entisen mukaisesti putki, muilla oli hajonta. Hajontojen pituusero osuuksilla oli 100 metriä. Tosin todellisuudessa varsinaisen hajonnan muodostavat erot suunnistustaidoissa ja juoksukunnossa.

Osuuskaavio oli entinen: vain tytöt saattoivat suunnistaa osuuksilla 3, 5 ja 6 ja vain pojat osuudella 7.  Muilla osuuksilla saattoi käyttää joko poikia tai tyttöjä.

 1. Osuus

Startti tapahtui pallokentän vihreältä nurmelta. Alkurastit mentiin Lahden Suunnistajat -37:n (LS37) Lauri Huotarin johdolla, Sitten joukkoa vetivät Rastivarsojen Valtteri Rantala ja Pyrinnön Anton Kuukka.

Kolmen kilometrin vaiheilla johdossa viiletti Kooveen Justus Laitinen. HS I:n Veli Kankaalle sattui alussa pari huonoa rastiväliä ja sijoitus oli 20:n tienoilla. Pari rastivälin nopeinta aikaa nostivat hänet viidennen sijan tienoille ja pitkällä välillä rastivälin nopein aika selvään johtoon. ”Pitkällä ulkoilutievälillä toiset vaan jäivät”, hän kertoi haastattelussa. Yleisörastilla ½ km ennen vaihtoa hänellä oli 52 sekunnin rako toiseksi pikku hiljaa nousseeseen HS II:n Lauri Roiniseen.

Seuraava parin sadan metrin rastiväli hiihtomäen rinteessä vaikutti paljon kärkisijoihin niin tällä kuin muillakin osuuksilla. Reitinvalintoja oli kaksi: suoraan  hidaskulkuista ( ei ilmennyt selvästi kartasta) rinnettä pitkin, jolloin rasti oli vielä vaikea ottaa tai alakautta avoimen reunaa pitkin. Aikojen valossa alareitti oli yli ½ minuuttia nopeampi. Kangas lähti suoraan, samoin Roininen ja heti hänen perässään ollut ryhmä. Takana tullut toinen ryhmä valitsi Kuukan johdolla alareitin. He saavuttivat puolisen minuuttia Kangasta ja ohittivat vielä pikkulenkin tehneen Roinisen ryhmän.

Ensimmäisenä vaihtoon kiirehti Kangas (HS), toisena runsasta puolta minuuttia myöhemmin Huotari (LS-37) ja sitten Kuukan (TP, +40) johtama ryhmä. Siinä olivat myös SK Pohjantähti (Samuli Schroderus,+40), Delta (Vilho Loukkalahti, +43), Laitasaaren Veto (Aleksi Karppinen, +47), Rastiimi (Anssi Koirikivi, +47), Navi II (Jeremias Lipsanen, +52), Rastivarsat (Valtteri Rantala, +56) ja kymmenentenä Nord West RUS (NW, Nikita Vinogradov,  +57). HS II oli 12. (+1.00), Koovee 15. (+1.04), Navi 16. (+1.09), KSK 19. (+1.20) ja Nydalen 25. (+2.18). Suosikit olivat siten hyvin leikissä mukana.

1. osuuden tulokset.
Rastiväliajat

2. osuus

HS I:n Arttu Syrjäläiselle tuli johdossa pientä haparointia ja TP:n Aleksi Niemi tavoitti häntä kaiken aikaa. Lyhyemmän hajonnan ansiosta Aleksi pääsi noin 4 km:n kohdalla ohi ja lähes minuutin johtoon.

Lopussa taas Arttu tavoitti häntä ja ero vaihdossa oli 9 sekuntia Pyrinnön hyväksi. Poikien kyyti oli sen verran kovaa (Aleksilla 4 ja Artulla 5 rastivälin nopeinta aikaa), että ero toisiin kasvoi noin 3 minuuttiin. MS Parman (MSP) Arto Talvinen lähti osuudelleen sijalta 46 (+3.52), mutta varma juoksu (mm. 5 rastivälillä nopein ja suurimpina tappiona 2 rastivälillä 11-14 sekuntia), että hän ohitti em. lukuun ottamatta muut ja nosti joukkueensa kolmanneksi (+2.58).

Delta I:n Edvard Sundman vaihtoi seuraavana (+3.37), sitten Nydalenin Erik Olsvik Dengerud (+4.30) ja HS II:n Ville Lampinen kuudentena (+4.32). Sitten tulivat Navi I (+4.38), Nord West (+4.52), kovasti parantaneet Deltan II (+4.55) ja SK Vuoksi (kymmenes, +4.56).  Koovee oli 11. (+5.06), Pohjantahti 12. (+5.06) ja KSK 26. (jo +8.27). Sen kohdalla kärkisijat vaikuttivat jo menneiltä.

Osuuden nopeimmat olivat Talvinen MSP 27.07, Niemi TP (+13), Syrjäläinen HS I (+1.03), Dengerud Nydalen (+3.05), Sundman Delta I (+3.47) ja Eemeli Suominen Delta II (+3.49).

Lopputulosten ennakoita

Toisen osuuden suorituksilla oli ratkaiseva merkitys lopputuloksiin. Lopullinen 10:n parhaan joukkueen ryhmä oli valmiina jo tässä vaiheessa. Toisen osuuden jälkeen 12:n parhaan ryhmässä olivat kaikki maalissa 10:n joukkoon sijoittuneet. Ryhmästä putosivat vain Deltan kakkonen, joka oli maalissa 30. ja Vuoksi 13:nneksi. Jatkossa vain keskinäiset sijat vaihtelivat, mutta sitähän ei tiedetty ennakolta. Jännittäviä vaiheita riitti siten kosolti.

2. osuuden väliajat.
Henkilökohtaiset osuustulokset.
GPS-seuranta

3. osuus

Pyrinnön Sanni Alatalo lähti päättäväisesti kolmannelle osuudelle ja matka eteni viestiin kuuluvasti varmasti, vaikkei loistokkaasti. Kahdella rastivälillä tuli 40 – 50 sekunnin tappio nopeimmille ja muilla metsäväleilläkin parikymmentä sekuntia.  Kun kuitenkin HS:n Krista Lahtiselle tuli kaksi yli minuutin ja kolme puolen minuutin rastivälitappiota, Sanni karkasi yli 2 minuutin johtoon.

Delta I:n Josefina Sundman oli osuuden toiseksi nopein. Hän saavutti Kristan ja meni lopussa ohikin. Delta I vaihtoi siten toisena (+2.31), sitten HS I (+2.40). Neljäntenä vaihtoi MSP:n Anni Valtonen (+3.19), viidentenä Nydalenin Stine Madslien Bakken (+3.31) ja kuudentena NW:n Zlata Malysheva (+4.39). Sekunnin hänen jälkeensä vaihtoi Koovee, sitten Pohjantähti (+4.40), HS II (+5.09) ja kymmenentenä Navi (+5.20). KSK:n kone ei lähtenyt käyntiin, vaan kisa jatkui sijalla 22 (+10.44). Karkuun päässeen Pyrinnön jäljessä ryhmä siten tiivistyi. Merkittävin muutos oli Vuoksen putoaminen 17:nneksi (+9.36).

IF Femmanin Alexandra Enlund oli osuuden nopein, 16.13. Seuraavina olivat Sundman Delta I (+29), Nydalenin Bakken (+37), Pohjantähden Johanna Näsi (+1.09), Kooveen Iiris Taubert (+1.10) ja Rasti-Jussien Sanna Koskela (+1.19).

3. osuuden väliajat.
Henkilökohtaiset osuustulokset.

4. osuus

Pyrinnön Teemu Eerola oli nopein 4 rastivälillä. Kolmella välillä hänellä oli 11-16 sekunnin tappiot nopeimmalle. Deltan Tuomas Puputti eteni alussa hiukan hitaammin kuin häntä saavuttava HS:n Topi Syrjäläinen. Kun Tuomakselle tuli runsaan ½ minuutin virhe, Topi siirtyi toiseksi. Kun sitten Topi voitti pari  rastiväliä, mutta Tuomas viipyi niillä lähes minuutin enemmän, rako kasvoi selvästi. Topi eteni todella tarkasti – kerran 10 sekunnin tappio välin nopeimmalle, muilla tappiota 0 – 4 sekuntia ollen osuutensa nopein. Pyrintö johti vaihdossa, mutta ero HS:ään supistui lähes minuutilla (+1.47).

Delta vaihtoi kolmantena (+3.38) ja viisi sekuntia sen jälkeen MSP:n Aleksi Ruohola. Nydalenin Gjermund Halden vaihtoi viidentenä (+4.43) ja seuraavina NW:n Vitaliy Fedorov (+5.07), HS II (5.49), Koovee (+6.15), Navi (+6.42) sekä kymmenentenä Pohjantähti (+8.00). Erot kasvoivat siten vähän, mikä on luonnollista, koska kärkijoukkueet etenivät hyvin.

Osuuden nopein oli siis HS:n Syrjäläinen 14.05 (jolla oli satakunta metriä lyhyempi hajonta kuin lähinnä seuraavilla) ja sitten olivat Eerola TP (+52), Joona Tynys Kouvolan Suunnistajat ja Aleksi Ruohola MSP (+1.16), Vitaliy Fedorov NW (+1.21) sekä Anton Salmenkylä HS II (+1.33).

4. osuuden väliajat.
Henkilökohtaiset osuustulokset.

5.osuus

Tyttöjen viidennellä, putkiosuudella,  TP:n Eliisa Alatalo teki varmaa työtä – 3 rastivälillä vikkelin ja muilla tappiota enintään 17 sekuntia. Niinpä hän oli osuuden nopein ja ero seuraaviin kasvoi merkittävästi muiden tehtyä virheitä. HS I:n kakkosesta nostettu Helena Matilainen oli pitkään toisena, vaikka matkaan tuli. kaksi 1,5 minuutin etsintääkin. Kun hän vielä vahingossa juoksi rastin 8 ohi suoraan seuraavalle ja aikaa kului pari minuuttia ylimääräistä, Nydalen ja Delta ohittivat hänet. Tosin lopussa hän ohitti Deltan ja vaihtoi kolmantena (+7.25).

Deltan viestiä vei harvoin Nuorten Jukolassa nähty vierasapu, Viroa nuorten EM-kisoissa edustanut Margret Zimmermann. Hän ei liene tuntenut oloaan kotoisaksi Vimpelinvaaran rinteillä, sillä neljällä rastivälillä tuli tappiota 34 – 57 sekuntia välin nopeimmille ja muillakin 10 – 30 sekuntia. Niinpä sija putosi ensin neljänneksi ja sitten viidenneksi. Toisin oli Nydalenin Anine Ahlsandin laita. Hän oli nopein 4 rastivälillä, jos kohta viitosrasti etsitytti 1,5 minuuttia, jolloin hän putosi kaksi sijaa viidenneksi. Lopun skarppaus nosti hänet vaihtoon toiseksi (+6.55), siis puoli minuuttia HS I:n edellä.

MSP:n  Essi Hakalan sija vaihteli toisten ja omien etsimisten myötä välillä 3 – 5. Puoli kilometriä ennen vaihtoa hän ohitti Deltan ja vaihtoi neljäntenä (+.7.48). Delta oli siis viides (+7.54), HS II:n Mona Juppo vaihtoi kuudentena (+10.53) ja sitten seurasivat Koovee (+10.58), Navi (+12.58), Ounasvaaran Hiihtoseura (OH, +14.16) ja kymmenentenä Rajamäen Rykmentti (+14.32).  Totutun mukaisesti tyttöjen suuret erot tulivat esiin joukon harvenemisena.

Osuuden nopein oli TP:n Eliisa, 24.04. Hänelle jäi Nydelenin Anine peräti +2.12. Sitten seurasivat Niina Hulkkonen Pihkaniskat (+2.36), Hanna-Maija Rantakylä Hämeenlinnan Suunnistajat (HlS, +2.51), Jannike Kuuttinen Närpes OK (+2.54) ja Essi Väisänen Vuoksi (+2.57).

5. osuuden väliajat.
Henkilökohtaiset osuustulokset.
GPS-seuranta

6.osuus

Kuudennella osuudella oli peräti 16 rastia eli keskimäärin rasti 260 metrin välein. Melkoista rastinoton harjoittelua siis. Tosin mahtui joukkoon yksi yli kilometrin välikin. Pyrinnön Emmi Mähönen saattoi hyvän etumatkansa vuoksi viedä osuuttaan varmasti, hiukan vauhdista tinkien. Kahdella rastivälillä tuli nopein aika, mutta tusinalla muulla eroa nopeimpaan oli 10-20 sekuntia, kauneuspilkkuna yksi 54 sekunnin tappio pisimmällä välillä rastille 5. Osuuden nopeimmalle tuli tappiota 2,5 minuuttia, mutta sen tilanne kesti hyvin, sillä Nydalenin vasta 16-sarjalaisella Solveig Hegstad Krugerilla oli pikkuvaikeuksia kaiken aikaa ja hän putosi ennen puolta väliä kolmanneksi ja kilometriä myöhemmin neljänneksi.

Kolmantena lähtenyt HS:n niin ikään 16-sarjalainen Pihla Otsamo eteni pitkään saavuttaen hiukan Emmiä  ja ohitti Nydalenin, mutta lopun pari huonoa väliä päästivät Emmin lisää karkuun lähes ½ minuutilla. HS oli siis vaihdossa toinen (+8.02). Kooveen Henna Skog eteni alusta lähtien Emmiä ja Pihlaa nopeammin, jos kohta kaksi yli puolen minuutin välitappiota tuli hänellekin. Ennen kahta kilometriä hän siirtyi viidenneksi ja kilometriä myöhemmin kolmanneksi, millä sijalla hän myös toi joukkueensa vaihtoon (+8.22). Nydalen vaihtoi neljäntenä (+9.07), Deltan Pinja Jylänki viidentenä (+14.21), OH:n Marjo Bergman kuudentena (+15.03) ja sitten seurasivat kuusi sijaa noussut Mäntsälän Urheilijat (+15.57), Navi (+16.44), HlS (+17.37) sekä kymmenentenä HS II (+18.06). Kymmenen joukkoon maalissa omasivat hyvät mahdollisuudet vielä ainakin seuraavina vaihtaneet Pohjantähti (+18.10), yhden ison pummin (135 metrin matkalla kului aikaa 8.39) vuoksi pudonnut MSP (+18.25), NW (+18.52), Vuoksi (+20.02) ja ehkä kuudestoista, Kangasalakin (+21.30).

Kuudennen osuuden nopein oli siis Kooveen Skog, 33.17, jonka jälkeen seuraavina olivat Johanna Hulkkonen Pihkaniskat (+1.00), Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri (+1.38), Jannina Gustafsson Tuusulan VV (TVV, +1.45), Oona Valkonen Kangasniemen Kalske (+1.49) sekä Iida Savolainen KSK (+1.55).

6. osuuden väliajat.
Henkilökohtaiset osuustulokset.

Ankkuriosuus

TP:n ankkuri, rankitilanteen 11., Elias Kuukka, saattoi siten lähteä hyvän, tiedossaan olevan etumatkan turvin viemään osuuttaan. Alussa oli parilla välillä pientä kiertelyä, mutta sitten löytyi tasainen viestitahti. Niinpä hän toi joukkueensa maaliin ylivoimaisena voittajana. HS:n ankkuri – rankin 8. – Luukas Valtonen erehtyi ykkösvälillä väärälle ulkoilutielle ja menetti puolisen minuuttia niin, että Kooveen Antti Ojansivu tavoitti hänet.

Pitkällä välillä viitoselle eri reittejä kulkeneista Antti eksyi pahasti, menetti aikaa yli 3 minuuttia ja putosi neljänneksi. Luukas eteni toisena tasaisesti loistamatta ja oli jäänyt Eliakselle puolessa välissä lisää liki ½ minuuttia. Parin sadan metrin välillä rastille 10 hän kaatui, löi päänsä kiveen ja menetti hetkeksi tilanteen tajun. Tuloksena oli runsaan  kolmen minuutin haku rinteessä edestakaisin. Veren tahraama karttapussi vaikeutti vielä pienessä kohteessa olleen rastin – kisan vaikein rasti – paikallistamista.

Nydalenin vasta 16-vuotias, nuorten EM-hiihtosuunnistuksen pronssimitalisti, Jonas Madslien Bakken pääsi silloin lähes minuutin tuntumaan ohittaen Kooveen. Jonaksen paremmat reitinvalinnat toivat hänet jo Luukaksen kannoille. Hiukan heikompi reitinvalinta lopussa ja seuraavan rastin minuutin pummi – olikohan liikaa yritystä, kun edellä olevan Luukaksen paita jo vilahteli – pudottivat Nydalenin kyydistä. Niinpä Luukas toi kasvot veressä loppusuoraa hoiperrellen HS:n toiseksi (+12.36). Nydalen tuli kolmanneksi (+13.03), lopussa Deltan ohittanut Koovee neljänneksi (+16.01), sitten Deltan Tomi Närvä (+16.14), tasaisesti osuudella noussut Nord Westin Dimitriy Polyakov (+17.08), kenties yllättäjä Ounasvaara (+17.11), HS II (+18.34), Pohjantähti (+19.42) ja kymmenentenä Hämeenlinna (+20.01).

Seuraavina tulivat maaliin Navi, MSParma, Vuoksi, Mäntsälä ja Kangasala (+20.20 – 22.53).

Lievän aivotärähdyksen saaneen Luukaksen matka jatkui ambulanssilla sairaalaan, jossa otsaan laitettiin 8 tikkiä. Seuraavana viikonvaihteena hän oli taas jo kilpailuissa, vaikka tapahtuma saattoi vielä vähän tuloksiin vaikuttaakin.

Osuuden nopeimmat olivat Kristian Kannus KSK II 35.03, Polyakov NW (+40), Topi Raitanen TVV (+58), Aleksi Anttolainen LS-37 (+1.37), Kuukka TP (+2.24) ja Tommi Oksanen HS II (+2.52).

Lopputulokset.
Henkilökohtaiset osuustulokset.
Ankkureiden GPS-seuranta

Yhteenvetoa

Pyrintö voitti Nuorten Jukolan kuudennen kerran. Sen suunnistajat tekivät niin tasaista työtä (huonoimmat osuussijoitukset olivat 9.), että tuskin HS olisi parhaalla joukkueellaan ja ilman Luken kaatumistakaan pystynyt tekemään muuta kuin pelin hieman jännemmäksi. Nuorisotyönsä tason nämä seurat osoittivat reservijoukkueittensakin sijoituksilla. TP:llä oli peräti 6 joukkuetta sijoinaan 1, 26, 36, 76, 109 ja 120. HS:n neljän joukkueen sarja oli vastaavasti 2, 8, 56, 66.  Entisten Nuorten Jukolan mahtiseurojen Lynxin ja Rajamäen Rykmentin ykkösjoukkueiden kohtaloksi koitui hylkäys sijoilta 14.

Kun Osuuspankki-ryhmän lahjoittamalla kiertopalkinnolla on vielä kaksi vuotta kiertoaikaa, HS siirtyi hopeasijansa myötä sen tilaston kärkeen. TP:llä on kahden voittonsa myötä pieni etu lopputuloksen suhteen.

Ensimmäiset pisteensä kiertopalkintoon saivat Nydalenin lisäksi OH, HlS, Vuoksi, MU ja kuudestoista Rastivarsat. Tervetullutta vaihtelua.

Järjestelyt olivat hyvät. Osallistujina oli myös pohjoisen seuroja, mm. Kiimingin ja Pudasjärven Urheilijat, jotka eivät aiemmin ole Nuorten Jukoloissa esiintyneet, sekä Haukiputaan Heitto (ed. kerran 1989) ja Sotkamon Jymy, joka on osallistunut pari kertaa. Toivottavasti kokemus oli niin myönteinen, että se innostaa nuorisotyön lisäämiseen ja jatkuviin osanottoihin.

Kisan suojelija,  kainuulainen MM-hiihtäjä Matti Heikkinen, viihtyi hyvin paikalla, osallistui palkintojenjakoon ja kehui tapahtuman tunnelmaa.

Ensi vuonna Nuorten Jukola on Mynämäellä. Toivottavasti silloin saadaan taas joukkueita Ruotsista ja Virostakin. Nydalenkin kertoi kiitosviestissään halustaan tulla upeaan tapahtumaan uudelleen. He kiittivät myös erinomaista nettilähetystä, joka mahdollisti kotijoukoillekin oman joukkueen menestyksen seuraamisen sekä GPS:ää, johon ei ainakaan Norjassa ole heidän mukaansa nuorten kisoissa totuttu.

 

Nuorten Jukola 2011 voittajajoukkue Tampereen Pyrintö
Nuorten Jukola 2011 voittajajoukkue Tampereen Pyrintö

 

 

Tampereen Pyrintö. Nuorten Jukola 2011 voittajajoukkue. Kuva: Nuorten Jukola 2011 kuva-arkisto.

NUORTEN JUKOLAN SANOMA

Nuorten Jukola 2011 logo

Perustiedot

Päivämäärä:
20.8.2011
Paikka:
Kajaani
Järjestäjät:
Kajaanin Suunnistajat

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja:
Ville Widgren
Ratamestari:
Pentti Malinen
Kilpailunvalvoja:
Ilkka Saarimäki
Ratavalvoja:
Markku Tolonen, KajKuohu
Kilpailun kotisivut

Tulokset

Reittihärveli