Joensuu-Jukola tehdään yhdessä talkoovoimin

https://www.youtube.com/watch?v=FejS4vlszN8&t

Jukolan viestin järjestelyistä 95 prosenttia tehdään vapaaehtoisten talkootyönä. Joensuu-Jukolan 2017 onnistuneet järjestelyt tarvitsevat noin 1500 henkilön intohimoista talkooapua eri alojen osaajilta! Löydä mieluinen talkootehtävä lukemalla valiokuntien esittelyt ja ilmoittaudu Joensuu-Jukolan talkoolaiseksi!

Talkooviesteissä kerrotaan muun muassa ajankohtaisista asioista sekä Joensuu-Jukolan järjestelyiden etenemisestä. Talkooviestit löytyvät nettisivuilta valikon ”talkoolaiset” alta.

Joensuu-Jukolan talkoolaisia varten on perustettu Facebookiin uusi ryhmä, joka löytyy nimellä ”Joensuu-Jukola 2017 talkoolaiset”. Ryhmä on tarkoitettu kaikille rekisteriin ilmoittautuneille talkoolaisille.  Jos käytät Facebookia, niin liity ihmeessä ryhmään mukaan!

Areenatuotantovaliokunta

Areenatuotantovaliokunta vastaa kilpailun ääni – ja kuvamaailman toteuttamisesta. Areenatuotannon vastuualueeseen kuuluu TV-tuotannon tukemisen ohella myös kilpailijoiden GPS -seurantalaitteiden jako, kilpailun radioinnin tukeminen ja yhteistyö Yle:n kanssa, kilpailukeskuksen suurilla näytöillä esitettävä materiaali, sekä kenttäkuulutus. Areenatuotanto tekee yhteistyötä useiden valiokuntien kanssa.

 • Haluatko olla mukana tekemässä Ylen TV- ja radiolähetystä?

Areenatuotantopäällikkö 
Timo Lipponen
0400 718 341, timo.lipponen@jukola.com

IT-valiokunta

IT-valiokunnan tärkein tehtävä on saada kaikille kilpailijoille oikeat tulokset. Tämän lisäksi tehtäviä ovat mm. online-väliaikojen saaminen metsästä, tulosten julkaisu kisakeskuksen tulostaulua varten ja reaaliaikaisesti internetissä, kisakeskuksessa ja maastossa tarvittavien verkkopalvelujen tuottaminen sekä muiden valiokuntien avustaminen IT-asioissa.

 • IT-osaajia
 • Tulospalvelun toimitsijoita

IT-päällikkö 
Ari Korpelainen
050 524 7531, ari.korpelainen@jukola.com

Kartta- ja ratavaliokunta

Kartta- ja ratavaliokunta vastaa kisakartoista ja -radoista sekä rastien rakentamisesta ja valvonnasta. Kartta- ja ratavaliokunnassa talkoolainen pääsee halutessaan työskentelemään tapahtuman eteen jo keväällä tai tulemaan mukaan vasta tapahtumaviikonloppuna. Tässä valiokunnassa riittää taatusti mielenkiintoista tehtävää, sillä talkoolaisena pääset työskentelemään koko viestiä johdattavien karttojen parissa.

Kevään aikana valiokunnan suurena urakkana on karttojen lajittelu ja pussitus. Jukola-viikonlopulle käsiteltävänä on 30 000 karttaa, joten hommia paiskitaan maaliskuun puolivälistä huhtikuun lopulle.

Kilpailun aikana kartta- ja ratavaliokunta hoitaa maastossa olevia juomapaikkoja ja tarjoaa vettä ohijuokseville suunnistajille. Tähänkin tehtävään suunnistajista huolehtimaan tarvitaan yhteensä noin 50 henkilöä.

Ratamestariryhmän johtaja
Jussi Silvennoinen
040 766 3959, jussi.silvennoinen@jukola.com

Kenttävaliokunta

Kenttävaliokunnassa saa nikkaroida. Työrupeama alkaa todenteolla koulujen päättymisen jälkeen, jolloin käynnistyy Joensuu-Jukolan kisapaikan rakennus. Työtä pyritään tehdä mahdollisimman paljon konein, mutta talkoolaisia tarvitaan myös opasteiden, aitojen, maalirakenteiden ja telttojen kokoamista ja pystyttämistä varten.

Kilpailuviikonloppuna kenttävaliokunnan korjausryhmä päivystää kisapaikalla ja varmistaa, että kaikki sujuu rakenteiden puolesta ongelmitta.

Tehtävää tässä valiokunnassa on runsaasti vielä kisarupeaman jälkeenkin, sillä rakenteiden purkamistöissä riittää aherrettavaa.

Kenttäpäälliköt
Matti Toivanen
045 896 7042, matti.toivanen@jukola.com

Kalle Sivén
050 511 0362, kalle.siven@jukola.com

Ympäristö- ja huoltovaliokunta

Ympäristö- ja huoltovaliokunta vastaa sähkö-, vesi- ja jätevesihuollon sekä jätehuollon suunnittelusta ja toteutuksesta sekä tapahtuman ympäristöasioista.

Ympäristöasioiden vastaava
Sari Jormanainen
050 350 5493, sari.jormanainen@jukola.com

Huoltopäällikkö
Aarre Hummelholm
0400 181 484, aarre.hummelholm@jukola.com

Turvallisuus- ja liikennevaliokunta

Liikenne- ja turvallisuusvaliokunta vastaa liikenteen ja paikoituksen suunnittelusta ja toteutuksesta sekä kisojen turvallisuuteen liittyvistä asioista kuten järjestyksenpito, paloturvallisuus ja ensiapu.

 • Järjestyksenvalvojia
 • Liikenteenohjaajia
 • Ensiapuhenkilöstöä

Turvallisuuspäällikkö
Martti Riekki
050 565 1730, martti.riekki@itasuomenturvatalo.fi

Kilpailuvaliokunta

Kilpailuvaliokunta hoitaa kilpailun teknisen toteutuksen Jukolan viestissä. Tässä valiokunnassa talkoolaisella on mahdollisuus päästä aivan kilpailun ytimeen, sillä kilpailuvaliokunta toimii niin sanotusti ”kilpailijoiden iholla”.

Kilpailuvaliokunta vastaa suunnistajien varustarkastuksesta, sähköisen leimauskortin nollauksesta sekä toimii eri tehtävissä vaihdossa ja maalissa.

Kilpailuvaliokunnassa pääset tekemään työtä ryhmässä. Talkoolaiseksi tähän valiokuntaan liittyminen ei vaadi suunnistusosaamista tai urheilukokemusta, ainoastaan intoa olla osana elämystä!

Kilpailupäällikkö
Jari Väisänen
0500 515 180, jari.vaisanen@jukola.com

Ravintolavaliokunta

Ravintolavaliokunnan tehtävänä on ruokkia ja ravita nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Joensuu-Jukolassa tarjoillaan noin 25 000 ruoka-annosta ja juodaan 25 000 kupillista kahvia. Kauppansa tekee myös 10 000 kisamakkaraa, joten toimitsijoita tarvitaan sekä ravintoloihin, kahvioihin että grillipisteisiin.

 • Ravintolatyöntekijöitä

Ravintolapäällikkö
Hanna Haapalainen
050 401 8698, hanna.haapalainen@jukola.com

Talous- ja markkinointivaliokunta

Talous- ja markkinointivaliokunta huolehtii taloudenpidosta ja rahaliikenteestä sekä Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Valiokunta hoitaa yhteydenpidon tapahtuman yhteistyökumppaneiden suuntaan ja markkinoi tapahtumaa kilpailu- ja harrastelijajoukkueille sekä yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 • Markkinointiosaajia

Talouspäällikkö
Veli-Matti Lonka
050 384 7803, veli-matti.lonka@jukola.com

Toimistovaliokunta

Toimistovaliokunnan alla toimivat kilpailijoiden, yleisön, talkoolaisten ja kutsuvieraiden infopisteet kilpailun aikana. Tehtäviin kuuluvat mm. joukkuemateriaalien jakaminen, karttojen palautus seuroille sekä kilpailijoiden ja yleisön neuvonta. Toimistovaliokunta vastaa juhlalavan ohjelmien suunnittelusta ja toteuttamisesta (mm. avajaiset, Jukolan juhla, palkintojen jako) sekä lastenmaailman toimintojen suunnittelusta ja toteuttamisesta. Toimistovaliokunnan tehtäviin toivotaan myös kielitaitoisia talkoolaisia.

 • Kääntäjiä (englanti, ruotsi ja venäjä)
 • Lastenmaailman talkoolaisia

Pääsihteeri
Sami Leinonen
050 557 8003, sami.leinonen@jukola.com

Talkoolaisvastaava
Meri Karppanen
talkoot.2017@jukola.com

Viestintävaliokunta

Viestintävaliokunta vastaa avoimesta, nykyaikaisesta ja positiivisesta viestinnästä, joka kannustaa osallistumaan Jukolaan paikan päällä, TV:n tai radion ääressä sekä sosiaalisessa mediassa.  Valiokunta mahdollistaa median sujuvan työskentelyn. Jukolan viestissä työskentelee 200 median edustajaa Suomesta ja ulkomailta. Viestinnän ydintiimi osallistuu Lappee-Jukolaan 2016 talkoolaisina.

 • Vastuuhenkilöitä uutistoimitukseen ja mediakeskukseen
 • Valo- ja videokuvaajia
 • Kuvausoppaita medialle
 • Toimittajia
 • Sosiaalisen median osaajia. Haluatko olla Twitterin, Facebookin tai Instagramin vastuuhenkilö?
 • Yhteistyökykyisiä ja kielitaitoisia ihmisiä mediakeskukseen

Viestintäpäällikkö
Juuso Metsälä
045 352 6569, juuso.metsala@jukola.com, @juusometsala