Lähdön erillisohjeet

Lähtöohje kuva

Näin toimitaan Venlojen ja Jukolan viestien lähdössä

  •  Varaa riittävästi aikaa sisäänkirjautumiseen ja Emit-nollaukseen. Kilpailijan tulee sisäänkirjautua viimeistään 20 minuuttia ennen lähtöä.
  • Siirry kirjautumisen jälkeen ripeästi lähtöalueelle (matka n. 600m). Käy verryttelyn aikana katsomassa oman lähtörivisi sijainti lähtöruudukon reunoilla olevista numerokylteistä tai kartanjakajien liiveistä.
  • Siirry hyvissä ajoin (noin 15 minuuttia ennen lähtöä) odottamaan rivisi kohdalle kuuluttajan lisäohjeistusta.
  • Siirry rivin suuntaisesti rintanumerosi mukaiselle paikalle lähtöruudukossa kuulutuksen annettua siihen luvan noin 8 minuuttia ennen lähtöä.
  • Oma paikkasi on osoitettu maassa olevalla merkinnällä. Asetu odottamaan paikkasi taakse. Varmista, että maassa olevassa merkinnässä on rintanumeroasi vastaava numero.
  • Karttojen jakaminen aloitetaan kuulutuksen mukaan. Yhdessä rivissä on 10 suunnistajaa rinnakkain. Kutakin kahta (2) riviä (20 suunnistajaa) kohden on yksi kartanjakaja.
  • Varmista, että saat kartanjakajalta omaa rintanumeroasi vastaavan kartan. Kilpailija on vastuussa siitä, että ottaa oikean kartan.
  • Pidä kartta näkyvillä vartalosi edessä lähtölaukaukseen asti.
  • Älä avaa kartan sulkijatarraa ennen lähtölaukausta. Kilpailuohjeiden mukaisesti kartan avaaminen ennen lähtölaukausta johtaa joukkueen hylkäämiseen
  • Älä liiku paikaltasi ennen lähtölaukausta (kirkonkellojen soitto). Kilpailuohjeiden mukaisesti lähtö videoidaan ja varaslähdön ottaneet tai sen aiheuttaneet joukkueet hylätään.

Kun lähdet suorittamaan omaa osuuttasi tule sisäänmenoportin kautta kilpailualueelle säähän soveltuva suunnistusasu ylläsi, kilpailunumero kiinnitettynä (4) hakaneulalla paitaan ja Emit -kortti mukana. Lähtöön ja vaihtopuomille ei ole varattu mitään vaatteiden/varusteiden säilytystilaa. Lähdön ja vaihtopuomin alueella on wc -pisteitä. Lähtö- ja vaihtoalueella on myös ensiapupiste.

Vaihe 1

Varustarkastuksessa tarkastetaan, että kilpailunumero on kiinnitetty huolellisesti ja jalassasi on sallitut kengät (piikkarien käyttö on kielletty). Vinkki: Kenkien nauhat kannattaa teipata vielä solmimisen jälkeen

Vaihe 2

Sisäänkirjautumisteltassa kilpailunumeron viivakoodi luetaan järjestelmään ja sen jälkeen kilpailija laittaa Emit-kortin lukulaitteeseen. Pidä kilpailunumero hyvin näkyvillä ja Emit-kortti esillä, kun menet sisäänkirjautumaan, jotta kirjaaminen sujuu nopeasti.

Vaihe 3

Emit-nollauksessa käytössäsi oleva kortti nollataan. Jos korttisi ei tällöin toimi, sinut ohjataan takaisin sisäänkirjautumisteltaan, jossa voit vuokrata toimivan Emit-kortin tai hakea toimivan Emit-kortin teltan ulkopuolelta. Vuokrakortin maksun voit suorittaa myöhemmin kilpailuinfoon. Jos haet kortin sisäänkirjautumisteltan ulkopuolelta, muista kirjautua uudelleen sisäänkirjautumisessa.

Vinkki: Tarkasta Emit-korttisi toiminta 0-leimasimilla, jotka sijaitsevat kilpailuinfon vieressä ja sisäänkirjautumisteltan edessä. Emit-korttisi on todennäköisesti kunnossa, jos 0-leimasimen led vilkuttaa tasaisesti.

Vinkki: Kiinnitä pahvinen Emit-kortin tarkastusliuska pienellä teipinpalalla.

Vaihe 4

Viestien lähdöt suoritetaan Sarvingintieltä. Lähtöön kuljetaan Emit-nollauksen jälkeen ripeästi viitoitettua reittiä pitkin järjestäjien opastamana. Lähtö tapahtuu asvalttitieltä. Lähtöalue on kapea = varo törmäämistä kanssakilpailijoiden kanssa!

Toimi lähtöalueella kuuluttajan antamien ohjeiden mukaisesti. Hakeudu riittävän ajoissa omaa kilpailunumeroasi vastaavalle lähtöpaikalle (kunkin rivin kohdalla on opaste ko. rivin numeroista). Numerot on merkitty myös tiehen. Kun kartat jaetaan, kilpailijan vastuulla on tarkastaa, että saa oikean kartan. Joukkueen numero ja osuus on merkitty taitettuun karttaan. Älä avaa kartan teippiä ennen lähtömerkin antamista. Lähtö videoidaan. Vinkki: K-pisteelle on sopivasti matkaa lukea rauhassa karttaa. Älä turhaan ryntäile lähtöviitoituksella.

Vaihe 5

Saavu maaliin osuuttasi vastaavan karsinaan. Oikea karsina opastetaan näyttötaulun/järjestäjän ohjauksen mukaisesti. Käytössä on maalileimaus. Leimaa maalissa ja anna kartta pois järjestäjille maalikatoksen alla.
Vinkki: Avaa kartta valmiiksi auki, kun annat sen maalihenkilöstölle

Vaihe 6

Vaihtokarttatelineet on merkitty kilpailunumeroin telineiden päähän. Karttatelineiden alussa oleva numerointi osoittaa koko telinejonon karttojen numerot (esim. 1-300). Pienimmät numerot ovat lähimpänä vaihtopuomia.

Kun saavut oman joukkueesi karttapussin luokse, nosta seuraavan osuuden kartta suoraan ylöspäin pussista (kuva). Älä revi! Jatka sitten matkaasi vaihtopuomille. Vaihtopuomilla pieninumeroisimmat joukkueet ovat oikeassa päädyssä ja suurimmilla numeroilla juoksevat vasemmassa päädyssä.

Vinkki: Vaihtopuomilla on numerointi, jossa oman joukkueesi seuraavan juoksijan tulisi odottaa.

Jos jostain syystä joukkueesi karttapussissa ei ole oikea karttaa tai olet vahingossa ottanut väärän joukkueen karttapussista kartan, tulee sinun välittömästi ilmoittautua vaihtopuomin oikeassa päädyssä olevaan INFO -pisteeseen. Siellä ongelma hoidetaan kuntoon.