KISAKAUPUNKI MIKKELI

Saimaan kaunis Mikkeli on urbaanisti ja rohkeasti kehittyvä Etelä-Savon maakuntakeskus. Usko tai älä, täältä on vain parin tunnin ajomatka pääkaupunkiseudulle ja useat muutkin keskuskaupungit ovat lähellämme. Olemme suosittu vapaa-ajan kaupunki, mutta tarjoamme hyvän elämän edellytykset ympäri vuoden.

Mikkeli voi historiaan nojaten kutsua itseään Savon synnyinseuduksi. Nimensä vuonna 1838 perustettu kaupunki on saanut arkkienkeli Mikaelilta. Monet tuntevat Mikkelin Suomen sotien päämajakaupunkina, jossa Mannerheim kenraalikuntineen oli tuttu näky.

Mikkelissä yhdenvertaisuus, kestävä kehitys, koulutus, turvallisuus ja ylpeys omasta tekemisestä ovat elämän perusasetukset. Hyvinvointi, elinvoima ja osallisuus luovat mikkeliläisille turvallisen paikan elää ja luoda uutta. Mikkelissä on rohkeutta ja osaamista kaupunkiympäristössä, unohtamatta omaleimaisia taajamia ja syvästi rakastamaamme luontoa.

Mikkeli on luotettava alusta uusille ajatuksille ja innovaatioille – erityisen hyvin meidät tunnetaan digitaalisuudesta, teknologiasta sekä luomu-, matkailu- ja metsäalan osaamisesta. Kaupungin kehittyminen on päättäväistä ja puhdasta niin kuin vesistöt ympärillämme.

Mikkelin kaupungin lukuja
– perustettu vuonna 1838
– pinta-ala 3 229,57 km²
– vesistöä 681,11 km²
– 52 001 asukasta

www.mikkeli.fi
www.visitmikkeli.fi