Inka Nurminen ja Aleksi Sorsa hallitsivat keskimatkan kisaa Otavassa

Kansainvälinen keskimatkan suunnistuskilpailu Mikkelin Otavassa kokosi lähes 500 kilpailijaa. Mannilan Sydänmaan vaativa ja pienipiirteinen maasto sain kilpailijoilta varauksetonta kehua. Etukäteen asetelmana oli miten Unkarin EM-kisoissa kilpailleet ovat palautuneet rankasta kisaurakasta, kun vastassa olivat levänneet haastajat. Tällä kertaa levänneet olivat parempia.

Naisten kaksi ensimmäistä sijaa meni Keski-Suomeen. 4,2 kilometrin ja 15 rastin radalla nopein oli Jämsän Retki-Veikkojen Inka Nurminen ja toinen oli Suunta-Jyväskylän Veera Klemettinen. Kalevan Rastin EM-kävijä Marika Teini taipui kolmanneksi. Nurminen hallitsi kisaa alusta alkaen ja johti jo 2.7 kilometrin väliaikarastilla. Lopulta Nurminen voitti Klemettisen 44 sekunnin erolla. Nurminen oli hieman yllättynyt kilpailustaan. – Olen suunnistanut tänä kesänä vähän metsäkisoja, kun tähtäin oli heinäkuun sprintin MM-kisoissa. Etenin rastiväli kerrallaan ja tuntui, että tänään opin, miten suoritus voidaan hallita myös maastossa. Yhtään virhettä en tehnyt, kertoi iloinen Nurminen. Myös Veera Klemettinen on yllättynyt kakkossijastaan. – Minäkään en yhtään virhettä tehnyt, mutta muutama reitinvalintaratkaisu jäi mietityttämään. Olisiko pitänyt mennyt suoraan vai olisiko pitänyt kiertää? Se pitää vielä tarkastella jälkikäteen, aprikoi Klemettinen. Kolmanneksi sijoittunut Marika Teini koki Unkarin EM-kisojen aikaan ruokamyrkytyksen ja Otavassa takki oli hieman tyhjä. – Raskasta oli ja energiat olivat vähissä. Toisaalta suunnistus sujui, kun vain pieniä virheitä tuli ja ihan hyvä näin, Teini kommentoi.

Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikonen oli 27. – Ei tullut paljon virheitä, mutta harrastajana juoksu ei enää kulje entiseen tapaan, totesi Haikonen.

Sorsa yllätti muut, mutta ei itseään

Miesten sarjan voitti monien mielestä yllättäen Tampereen Pyrinnön Aleksi Sorsa. Mies itse ja hänen valmentajaisänsä eivät olleet yllättyneet. – Kärsin pitkäaikaisesta loukkaantumiskierteestä ja nyt olen päässyt takaisin kroppa ehjänä kehiin. Tiesin, että olen hyvässä kunnossa ja en tehnyt yhtään virhettä, joten ykkössija ei ollut minulle yllätys, Sorsa sanoi. Toiseksi sijoittui seurakaveri Mikko Eerola, joka jäi vain viisi sekuntia Sorsasta. – Yksi virhe tuli heti lyhyellä ykkösrastivälillä ja se ratkaisi tämän päivän kisan. Viikolla oli fyysinen vire erittäin hyvä, mutta tänään ei ollut se paras päivä, kertoi Eerola. Kolmanneksi sijoittunut Turun Metsänkävijöiden ukrainalainen Ruslan Glebov tunnusti olleensa väsynyt ja juoksu ei kulkenut, vaikka eroa Sorsaan tuli vain 12 sekuntia. – Kunto on laskussa, mutta suunnistus sujui, totesi Glebov.

Navin Joonas Ahola oli 19., Aleksi Karppinen 34. ja Vinski Malinen 39.

Kansallisen kilpailun sarjoissa eteläsavolaisista voittoihin ylsivät Petra Aho-Penttilä, Petri Noponen, Pekka Inkeri, Timo Hyytiäinen, Eetu Närhi, Hertta Malinen ja Viivi Noponen.

Esi-Jukola jatkuu sunnuntaina Viestiliigan viesteillä.