Katalonialaiset treenasivat Mikkeli-Jukolan harjoitusmaastoissa

Ensi kesänä Mikkelissä järjestettävä Jukolan viesti tuo suunnistajia paikkakunnalle kiihtyvään tahtiin ympäri maailman. Tuorein vierailija oli elokuun alussa Katalonian joukkue Espanjasta, joka haki tuntumaa eteläsavolaisiin maastoihin paitsi Jukolaa, myös ensi kesänä Kuopiossa suunnistettavia MM-kilpailuja varten.

– Olemme satsanneet erityisesti harjoituskarttojen tarjontaan, joka näkyy suunnistusmatkailijoiden määrän kasvuna Mikkelin seudulla. Kansainvälisiä vierailijoita tulee olemaan paljon, josta hyvänä esimerkkinä tämä Katalonian joukkue. Seuraavaksi meillä vierailee parinkymmenen suunnistajanuoren ryhmä Ranskasta, sanoo Mika Ahola Mikkeli-Jukola organisaatiosta.

– Harjoituskarttojen myyntiennätys on tiettävästi vuoden 2018 Lahti-Hollola Jukolasta, jolloin myytiin noin 9 000 karttaa. Tavoitteemme on myydä yli 10 000 karttaa, joka tuo varovastikin laskien noin miljoona euroa matkailurahaa Mikkelin seudulle.

Yösuunnistus ja metsän tuoksu toivat mieleen Jukola-fiiliksiä

Katalonian joukkuetta valmentaa Pau Llorens Caellas, joka on viime vuodet suunnistanut Navin riveissä suunnistuksen suurviesteissä Jukolassa ja Tiomilassa. Caellas oli vaikuttamassa, että joukkue valitsi Mikkelin leirikohteeksi.

-Meillä on oma Katalonian tiimi ja valmennamme urheilijoita kohti kansainvälistä huippua. Tällöin on tärkeää löytää parhaita mahdollisia harjoitusolosuhteita, jotka palvelevat paitsi kehitystä suunnistajana, mutta myös valmistautumista lähellä oleviin arvokilpailuihin. Ensi vuoden Jukolan viesti Mikkelissä ja MM-kilpailut Kuopiossa ovat meille tärkeitä tavoitteita. Suomi on myös yksi suunnistuksen emämaista, jossa lajin kulttuuri ja osaamistaso on korkealla. Saamme aina paljon uutta Suomessa vieraillessamme, perusteli Caellas leiripaikan valintaa.

Caellas oli tyytyväinen leirin antiin ja joukkue sai tehtyä suunnitelmien mukaiset treenit.

– Saimme kovia tehoharjoituksia ja kävimme pari kertaa yöllä suunnistamassa, joka toi meille Jukola-fiiliksiä. Suomessa suunnistaessa tunteemme ovat aina erityisiä, sillä se tuo mieliin suomalaisen metsän tuoksun ja Jukola-kokemuksia. Ehdottomasti viime vuosien paras harjoitusleiri, Caellas kehui.

Harjoitukset suunniteltiin Navin valmennustiimin kanssa. – Tiesimme etukäteen, että maastot ovat täällä fyysisesti ja taidollisesti vaativia. Keski-Euroopassa olemme tottuneet kyllä korkeuseroihin, mutta siellä ei ole niin paljoa aluskasvillisuutta, kuten mustikanvarpuja, joka se tekee maastopohjasta raskaan juosta. Maastopohja on kuitenkin yllättänyt positiivisesti sillä, ettei siinä ole juurikaan juoksua vaikeuttavia irtokiviä. Karttojen laatu on ollut erinomainen ja se on kruunannut onnistuneen harjoitusleirin.

Katalonian joukkueen suunnistajat edustavat kansainvälisissä kilpailuissa Espanjaa. – Meidän tavoitteena on kehittää suunnistajia ja pyrimme saamaan joukkueestamme mahdollisimman monta Espanjan maajoukkueeseen, Caellas päättää.