Mikkeli-Jukolan tekijät esittäytyy #1 Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Jukola on maailman vastuullisin viestisuunnistustapahtuma. Sen onnistumisen avainasemassa ovat reilut tuhat talkoolaista, joista suurin osa on mukana vain kisaviikonvaihteen, mutta osa jo vuosia ennen tapahtumaa.

Tutustu juttusarjassa Mikkeli-Jukola 2025 tekijöihin!


Nimi ja tehtävä: Juho Siikilä, Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja

Miksi olet mukana Mikkeli-Jukolassa? Navi järjestää Jukolan viestin, joten on luonnollista, että seuran puheenjohtajana olen mukana järjestelyissä.

Oletko aiemmin ollut vastuutehtävässä Jukolassa tai muussa suunnistuskilpailussa (missä ja milloin)? En ole aiemmin ollut suunnistuskisoja järjestämässä, jos työn puolesta tehtyä juttuja ei lasketa. Virtaa siis ainakin vielä riittää.

Miten päädyit tähän tehtävään? Kuten harrastus- ja seurahommiin yleensä päädytään – eli muutaman mutkan kautta ja kysymällä mukaan hommiin.

Mitä tehtäviä vastuullesi kuuluu? Järjestelytoimikunnan kokousten pitäminen ja kokonaisuuden seuranta yhdessä kilpailun pääsihteerin Sami Leinosen ja muun työvaliokunnan kanssa.

Kuka on varahenkilösi ja ketkä ovat muut tärkeät sektorivastaavasi? PJ:n varahenkilöinä toimii meidän järjestelyiden ydinporukka eli kuuden hengen työvaliokunta, jossa käsitellään mm. valiokuntiin suoraan kuulumattomat asiat.

Mikä motivoi tekemään Jukolaa? Etuoikeus ja mahdollisuus olla ja saada järjestää Jukolan viesti.

Mikä on parasta tehtävässäsi? Mahdollisuus olla mukana järjestämässä Jukolan viestiä ja se, kuinka paljon itsekin oppii eri alojen ammattilaisilta ja muilta ihmisiltä

Mikä on haasteellisinta? Yrittää seurata kokonaisuutta ja asioiden yhteen nivoutumista. Valiokuntia ja sektoreita on niin monta, että yhteistoiminta ja toisten toimenpiteiden vaikuttavuus muiden suunnitelmiin on tärkeä asia koordinoida huolellisesti.

Millaisia talkoolaisia tarvitaan? Iloisia ja avuliaita. Ilman talkoolaisia Jukolan viesti ei saada järjestetyksi. Talkoolaisia tarvitaan kaikille kuviteltavissa oleville eri osa-alueille. Näin ollen jokaiselle löytyy varmasti sopiva tehtävä ja työvuoro, omista kyvyistä ja käytettävissä olevasta ajasta riippuen. Jokainen yksittäinen tehty työvuoro on tärkeä.

Miksi kannattaa tulla mukaan talkootehtäviin? Pääsee järjestämään suunnistuksen hienointa ja Mikkelin alueen suurinta ja kauneinta tapahtumaa hyvässä porukassa!

Mitä aiot tehdä Jukolan jälkeen? Aloittaa vuoden 2040 Mikkeli-Jukolan suunnittelun 🙂 lisäksi aion myös itse päästä taas enemmän ka paremmin rasteille ja suunnistamaan.

Mieleenpainuvin juttu, joka on jäänyt mieleen tässä vaiheessa? Niitä on nyt jo valtavan monta! Ehkä tällä hetkellä omien kisojen järjestäminen elokuun lopulla Esi-Jukolan ja viestiliigan muodossa. Mahtavat kisat erittäin hienolla järjestelyporukalla. Lisäksi Lakia-Jukola Kauhavalla oli hieno kokemus tällä kertaa uusin silmin, eli tutustua kaikkiin eri toimintoihin ja järjestelyihin tulevan järjestän roolissa.

Faktalaatikko

nimi: Juho Siikilä

ikä: 36

työpaikka: Puolustusvoimat

tehtävä Mikkeli-Jukolassa: Järjestelytoimikunnan PJ

mitä muuta harrastaa: Lenkkeilyä

mitä aina mukaan talkoisiin: Kumisaappaat!

ohjenuora/motto: –