PEFC Suomi – mukana Lukkari-Jukolassa

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka ajaa jokaisen metsässä kulkijan etua. Järjestelmän tavoitteena on varmistaa, että metsämme säilyvät paitsi monimuotoisina, myös virkistyskäyttöön soveltuvina – metsänomistajan taloudellisia toiveita unohtamatta. Suunnistukseen sopivat hyvin hoidetut metsät ja suunnistuksen avulla lapset ja nuoret tutustuvat metsiin.

Lasten ja nuorten metsätuntemuksen lisääminen on asia, johon metsänomistajat ovat sitoutuneet PEFC-sertifioinnilla. On hienoa, että meillä Suomessa on jokamiehenoikeudet, jotka sallivat metsässä virkistymisen ja liikkumisen meille kaikille. Suunnistus on yksi tapa nauttia metsässä liikkumisesta.

PEFC:llä ja Suunnistusliitolla on paljon yhteisiä tavoitteita: mm. metsien kestävä hoito ja vastuullinen käyttö. Rohkaisemme kaikkia vastuulliseen liikkumiseen metsässä, roskaamiseen nollatoleranssi.

Jukola on suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen tuhansia ihmisiä, jotka haluavat nauttia metsien tunnelmasta yhdessä. Voit myös bongata PEFC:n vihreän merkin Jukola kartastasi.

PEFC:n löytää Lukkari-Jukolasta Suunnistusliiton paviljongista – tervetuloa osallistumaan arvontaan!

Lisää uutisia

Vuodesta toiseen mukana