Tehtäviä

KILPAILUTOIMINNOT JA AREENA

Kartta ja ratatekniset toiminnot

Kartta- ja ratatiimi teettää kilpailualueen kartan sekä hoitaa kilpailutapahtuman ja sen jälkeisen iltarastien ratamestaritehtävät. Ennen tapahtumaa on muun muassa kilpailun kartat tulostutettava, lajiteltava ja pussitettava, valmistettava rastirakenteet ja huolehdittava rastien teknisestä valmiudesta ja toimivuudesta. Tiimin on hoidettava myös rastien kilpailujen aikainen valvonta ja kilpailun jälkeinen purku. Myös juomarastit sekä radan sisäiset viitoitukset kilpailun aikana kuuluvat kartta- ja ratatiimille. Suunnistustaitoa vaaditaan kaikilta tässä tiimissä.

Lisätietoja antavat

Satu Salorinne, satu.salorinne(at)gmail.com, p. 045 8657311   ja

Ari Heinola, ari.heinola(at)kymp.net, p. 040 8605305

Kilpailukeskuksen kilpailutekniset toiminnot

Kilpailutiimin tehtäviin kilpailukeskuksessa kuuluvat emit-nollaus, lähdöt, karttatelineillä ohjaus, vaihdot, maaliintulot, uusintalähdöt ja varakarttatoiminnot. Myös kenraaliharjoituksen järjestäminen edellisenä päivänä kuuluu kilpailutiimille. Kyseiset tehtävät sijoittuvat tapahtuman ytimeen Tampsan montun välittömään läheisyyteen. Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta ja ne on helppo oppia annettavan perehdytyksen avulla kilpailua edeltävinä päivinä paikan päällä.

Lisätietoja antavat

Tuulia Kukkonen, tuulia.m.k.kukkonen(at)gmail.com, p. 040 9369537   ja

Mikko Niskanen, treenimikko(at)gmail.com,  p. 050 5325786

ICT ja Tulospalvelu

ICT- ja tulospalvelutiimi tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat tulokset, siirtää online-väliajat tulospalveluohjelmaan, julkaisee kilpailun tulokset reaaliaikaisesti verkossa, live-lähetyksessä sekä kilpailukeskuksen video- ja tulostauluilla. Tiimi tuottaa myös kilpailukeskuksessa ja maastossa tarvittavat tietoliikenneyhteydet.

ICT-tiimissä tarvitaan talkoolaisia kilpailijoiden sisäänlukuun ja maaliintulon jälkeen emit-kortin lukemiseen tietojärjestelmää. Työ ei vaadi suunnistustaitoa eikä merkittäviä ATK-taitojakaan.

ICT-tiimi rakentaa tarvittavat yhteydet kisakeskukseen ja tähän työhön tarvitaan talkoolaisia. Työ on pääasiassa piuhojen vetoa ja se ei vaadi erityistaitoja.

ICT-tiimi toimii myös kilpailun yleisenä ATK-tukena muille tiimeille. Tähän työhön kaivataan normaalia osaavampia ATK-henkilöitä.

Suurin osa tehtävistä ei vaadi suunnistustaitoa.

Lisätietoja antaa

Mikko Kiiski, mikko.kiiski(at)iki.fi, p. 0500 655071

Areenatuotanto

Areenatuotannon tehtävänä on mahdollistaa miellyttävä viestin seuraamiskokemus sekä paikan päällä kisakeskuksessa että net-TV:n välityksellä.

Kisakeskuksessa olevia talkootehtäviä ovat esimerkiksi:

  • Kilpailun kuvaamisen sekä kilpailukeskuskuulutuksen vaatiman infran rakentaminen (yhteistyössä ICT-tiimin kanssa) kilpailukeskukseen ennen viestiä ja purku viestin jälkeen. (Sopii henkilöille, jotka haluavat ja osaavat tehdä konkreettista käsillään)
  • Haastattelijat suoraan lähetykseen (2+2 nuorta/ NUJUssa)
  • Kuvaajana toiminen tuotannon antaman koulutuksen mukaisesti (sopii yli 14v nuorelle hyvin, kun on kiinnostunut live kuvaamisesta)
  • Net-TV tuotannon avustavat tehtävät sopivat vuorovaikutustaidot omaaville henkilöille
  • GPS-laitteiden jako (sopii järjestelmällisille ja ”asiakaspalveluhenkisille” henkilöille)

Kisakeskuksen talkootehtävät eivät vaadi suunnistustaitoa.

Maastossa olevia talkootehtäviä ovat:

  • rastivaroittajat (ilmoittavat maastosta kärkisuunnistajien liikkeistä kuvaajalle) sekä kuvaajana toimiminen.

Maastossa olevat talkootehtävät vaativat suunnistustaitoa ja yli 15-vuoden ikää.

Lisätietoja antaa

Mikko Niskanen, treenimikko(at)gmail.com, p. 050 5325786

MARKKINOINTI

Markkinointitiimi hankkii tapahtuman yhteistyökumppaneita, hoitaa yhteydenpidon heidän suuntaansa ja vastaa sopimusten toteutumisesta. Tiimi markkinoi tapahtumaa myös osallistujille ja katsojille sekä vastaa kutsuvieraista. Markkinointitiimi huolehtii lisäksi taloudenpidosta sekä vastaa ohjelmista (avajaiset ja palkintojenjako).

Yhteyshenkilöt:

Salla Töyrylä; sallatoy(at)gmail.com, p. 044  328 4175

sekä Marjut Laitinen (talous) ja Arto Tilli (markkinointi)

VIESTINTÄ

Viestintätiimi huolehtii kotisivujen ja some-kanavien sisällöntuotannosta sekä muusta uutisoinnista, sisältää myös yhteistyökumppanuuksiin liittyvää uutisointia, sekä haastatteluja ennen kilpailuja ja niiden aikana. Tiimi osallistuu myös erilaisten ohjeistusten laadintaan yhteistyössä toimistotiimin kanssa, ml. tarvittavat tekstien käännökset ruotsiksi ja englanniksi. Tarkoituksena on myös toteuttaa valo- ja videokuvausta tapahtumaviikonlopun aikana. Viestintään liittyen on paljon tehtäviä jo ennen tapahtumaviikonloppua. Tarve on 5–10 talkoolaiselle, kielitaito olisi hyödyllinen ainakin joltakin tiimissä (tekstien kääntö englanniksi ja ruotsiksi).

Yhteyshenkilö:

Salla Töyrylä, sallatoy(at)gmail.com, p. 044 328 4175

sekä Lassi Kaitainen (nettisivut)

TURVALLISUUS, LIIKENNE JA ENSIAPU

Turvallisuudessa, liikenteessä ja ensiavussa työ on suurelta osin ulkona tehtävää asiakaspalvelua. Näitä tehtäviä koskevat suunnitelmat tehdään yhteistyössä eri viranomaisten ja organisaatioiden kanssa. Tehtäviin kuuluvat muun muassa liikenteenohjaus, pysäköintijärjestelyt, ensiapu, pelastuspalvelut sekä järjestyksenvalvonta. Talkootehtävät sijoittuvat pääsääntöisesti kilpailupäiville.

Yhteyshenkilöinä toimivat:

Turvallisuus ja liikenne: Simo Norema, 050 545 6619, simppa5@hotmail.com

Ensiapu: Johanna Tilli,  040 531 7747, tilli.jotilli@gmail.com

RAKENTAMINEN JA HUOLTO

Kilpailujen järjestämiseen ja kilpailukeskusten rakentamiseen ja purkamiseen sisältyy monelaisia tehtäviä.

Ennen kilpailuja valmistaudutaan useiden päivien ajan valmistavilla töillä. Rastipukit rakennetaan ja mahdollisimman iso osa kilpailukeskusten rakenteista tehdään ennakkoon valmiiksi. Purkutyöt tehdään välittömästi kilpailujen jälkeen ja osa rakenteista siirretään toisen päivän kilpailukeskukseen. Suurin henkilömäärä tarvitaan perjantaina ja lauantaina. Kaikki rakenteet puretaan suunnuntain ja maanantain aikana.

Rakentaminen koostuu monenlaisista tehtävistä. Rastipukit ja vaihtopuomit rakennetaan etukäteen. Aitaelementtejä kootaan etukäteen. Tässä työssä tarvitaan hyviä puuseppätaitoja. Nämä työt ajoittuvat osittain kilpailua edeltäville viikoille.

Alueille kootaan iso määrä telttoja ja katoksia ja ne kalustetaan. Vaihtoalueelle tehdään paljon aitarakenteita ja niihin kiinnitetään mainoksia. Näissä tehtävissä ei vaadita juurikaan aiempaa kokemusta ja työ sopii monen ikäisille talkoolaisille.

Teltat ja katokset sähköistetään suunnitelmien mukaan. Sähkötöiden ammattilaisia tarvitaan molempiin kilpailukeskuksiin.

Yhteyshenkilöt:

Kilpailukeskusten rakennusvastaava:

Jukka Matilainen 0400 709 897

Palvelut-sektorin johtaja:

Mika Nokka 0400 591 804

MAJOITUS

Kilpailijoita majoittuu kilpailuviikolopun aikana Korkeakosken koululle lattiamajoitukseen. Majoitukseen tarvitaan valvontaan ja luokkien järjestelytehtäviin talkoolaisia perjantaista (19.8.)  iltapäivästä  sunnuntaiaamupäivään  (21.8.)  saakka. Valvojia tarvitaan myös yöllä. Tehtäviin kuuluu myös aamu- ja iltapalojen jakoa. Työvuorojen pituus on  2-4 h.

Lisätietoja:

Vesa Kaipainen    040 860 5355

vesa.kaipainen@andritz.com

RAVINTOLATOIMINNOT

Ravintolavaliokunta järjestää Nuorten Jukolan ja Superviikonlopun ruokahuollon suunnistajille, toimitsijoille, VIP-vieraille ja katsojille. Lisäksi järjestetään kahvio molempiin tapahtumiin, sekä koulumajoitukseen tuleville suunnistajille aamu- ja iltapalat majoituspaikkaan.

Talkoolaisia tarvitaan ruoan esillepanoon, ruokailutilojen siistimiseen yms. molempien tapahtumien aikana sekä kahvioon myyjiksi molempiin tapahtumiin. Lisäksi talkoolaisia tarvitaan aamu- ja iltapalapussien kokoamiseen jo ennen tapahtumaa sekä niiden jakeluun sekä kahvin/teen keittoon suunnistajien majoituspaikassa.

Ravintolavaliokunnan vetäjät ovat

Outi Posti, puh.(0400) 807 778, outi.m.posti@gmail.com ja

Tiina Paavola.

TOIMISTO

Toimistotiimi vastaa kilpailijoiden, yleisön ja talkoolaisten infopisteistä tapahtumaviikonlopun aikana kilpailukeskuksessa. Tehtäviin kuuluvat esim. joukkuemateriaalien ja palautuskarttojen jakaminen, ruokalippujen myynti, kilpailijoiden neuvonta, koulumajoituksen organisointiin osallistuminen yhteistyössä majoitusvastaavien kanssa. Myös valmisteluun liittyviä tehtäviä on ennen tapahtumaviikonloppua. Tarve on noin 10 talkoolaiselle, kielitaito olisi hyödyllinen ainakin joiltakin tiimissä (englanti ja ruotsi).

Yhteyshenkilö: Salla Töyrylä, sallatoy(at)gmail.com, p. 044 328 4175

sekä Sanna Tolsa (toimisto)

 

KIITOS, kun kiinnostuit!  

Kysy tarvittaessa lisää yhteyshenkilöiltä ja/tai ilmoittaudu mukaan talkoolaiseksi!

 

Ilmoittautumiseen liittyvät tiedustelut:
Marja Streng,  marja.streng@kymp.net,  044 3111 242