Mikkeli-Jukola 2025 järjestelysopimus allekirjoitettu 22.1.2024

Järjestelysopimuksen allekirjoitustilaisuus Mikkelin kaupungintalolla 22.1.2024

Mikkeli-Jukola 2025 -tapahtumaa on suunniteltu jo useiden vuosien ajan, ja järjestelyoikeudet saatiin syksyllä 2020. Virallinen sinetti tapahtuman järjestämiselle saatiin, kun Navi, Kaukametsäläiset ry ja Suomen Suunnistusliitto allekirjoittivat tapahtumaan liittyvät sopimukset maanantaina 22.1.2024 Mikkelin kaupungintalolla.

Navista järjestelysopimuksen allekirjoitti puheenjohtaja Juho Siikilä, Mikkeli-Jukola 2025 järjestelytoimikunnasta puheenjohtaja Juha Paanila ja Kaukametsäläiset ry:stä puheenjohtaja Juhani Sihvonen. Samassa yhteydessä allekirjoitettiin myös Navin ja Suomen Suunnistusliiton välinen markkinointisopimus. Suunnistusliitosta paikalla oli toimitusjohtaja Mika Ilomäki. Mikkelin kaupungilta tilaisuuteen osallistuivat kaupunginjohtaja Janne Kinnunen ja hallintojohtaja Ari Liikanen sekä kaupungin viestinnän edustajat.

Mikkeli-Jukola 2025 on 76. Jukolan viesti ja 47. Venlojen viesti, ja se järjestetään viikonloppuna 14.-15.6.2025. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin Mikkelissä vuonna 2009. Tulevan Jukolan kilpailukeskuksena on Suutarisen betonitehtaan tontti Tikkalassa. Tapahtuman järjestäminen vaatii paljon talkoolaisia, työtunteja ja kokemusta isojen kilpailuiden organisoinnista. Juha Paanilan mukaan vuoden 2024 alkuosa viilataan vielä suunnitelmia, ja keväällä pitäisi olla täysi suunnitelmaversio käytettävissä, ja siihen mennessä kaikki isot ja olennaiset linjat määriteltynä.

Navin Jukola-organisaatiossa on nimetty tällä hetkellä noin 100 henkilöä, jotka ovat eri vastuualueiden vetäjiä.  Jukolan järjestämiseen kuuluu, että käytännön oppia haetaan paikan päältä edeltävistä tapahtumista. Ensi kesänä osallistutaan Kauhavalla Lakia-Jukolaan, niihin tehtäviin, joissa toimitaan myös omassa tapahtumassa.

Kaksipäiväiseen tapahtumaan odotetaan noin 20 000 suunnistajaa, ja lisäksi yleisöä odotetaan tulevan paikalle tuhansia. Talkoolaisia tapahtumaan tarvitaan yli 1 300 henkilöä. Talkoolaiseksi voit ilmoittautua: https://navisuunnistus.fi/kilpailut/mikkeli-jukola-2025/

On ilo ja kunnia järjestää vuoden 2025 Jukolan viesti – kiitos kaikille osapuolille ja yhteistyökumppaneille yhteisestä matkasta kohti Mikkeli-Jukolaa 2025!