Jukolas nyckelfunktioner testades under generalrepetitionen

Spänningen börjar vara på topp i Håkansböle idrottscentrum och stämningen är förväntansfull. Under den gångna veckan har grässlätterna förvandlats till det traditionella Jukolabudkavle tävlingscentrum med sina tältbyar och målkonstruktioner.

Byggnadsarbetet har pågått flitigt. Många hammare har slamrat när tiotals frivilliga talkoarbetare har byggt staket och andra nödvändiga konstruktioner inför tävlingen. Tiotals stora tält hart växt fram för att användas som bl.a. restauranger, butiker, och andra nyckelfunktioner. Allt detta har krävt hundratals arbetstimmar.

Allt klart inför Jukola

På onsdagskvällen samlades hundratals funktionärer i Håkansböle för att i generalrepetitionen testa tävlingsfunktionerna i Jukolabudkavlen. Samtidigt fick funktionärerna tillfälle att bekanta sig med hur det kommer att gå till i tävlingen inkommande veckoslut.

Trots att det ännu finns saker att finslipa inför veckoslutets höjdpunkt, var den allmänna stämningen mycket positiv. De eventuella brister som kom fram i generalrepetitionen kommer ännu att gås igenom noggrant och korrigeras. Tävlingsledaren har all orsak att le: Valio-Jukola är nu beredd att ta emot tiotusentals orienterare och åskådare.

« Tillbaka