Jukolakavlens Buskap 2012

Budskapet i Jukolakavlen adresserades i år till Förbundet för Finländskt Arbete som är känt för symbolen Nyckelflagga. Budskapet lästes upp i målområdet av Fabian Hertner som genomförde slutsträckan i laget Kalevan Rasti.

Budskapet mottogs av verkställande direktör för Förbundet för Finländskt Arbete, Pekka Tsupari.

– Jag har glädjen av att ta emot budskapet i Valio-Jukola som organiseras i min hemstad Vanda. Vi i det 100-åriga Förbundet för Finländskt Arbete uppskattar det val som orienterarna i Valio-Jukola har att föra budkavlet mitt i sommarnatten i en krävande terräng med karga klippor och täta granskogar i Sibbo. Orientering är ett äventyr i naturen som baserar sig på balansen mellan kondition och förnuft. Orientering är flit, nya idéer och påhitt, framgångar, hårt arbete och tro på sin egen förmåga. Orienterarens motivation och tro på sina egna kunskaper utgår från egen vilja att utvecklas och vara bättre än förr.

Jukolakavlen erbjuder gemenskap som bäst. Att  hålla ihop är det viktiga budskap som också vi i Förbundet för Finländskt Arbete har meddelat för finländare i alla tider i Finlands historia. Orienterarna och verksamheten i  Förbundet för Finländskt Arbete har samma mål: arbete och flit vinner alla utmaningar som finns. Jag tar emot budskapet med stor tacksamhet och önskar fortsatt framgång för Jukolakavlen!, kommeterade Tsupari i sitt inlägg

JUKOLAKAVLENS BUDSKAP 2012

Vår nationalskald Aleksis Kivis berättelse om Jukolas sjuhövdade brödraskara innehåller många tankesätt och uttryck, som satt sina spår i finsk dialog.

Ett av dessa är Jukola-Juhanis omnämnande, när han tyngs av inlärningssvårigheter: ”Fliten besegrar ödet”.

Vi Valio-Jukolas orienterare förstår betydelsen av flit och hårt arbete, ty vår sport kräver en rejäl dos av seghet och självförtroende. Vi har, till mottagare av Jukolas budskap, utsett Suomalaisen Työn Liitto (förbundet för finländskt arbete), som är känt för sin Flaggnyckel-logo och som i år firar sitt 100-års jubileum.

Låt oss genom detta budskap, som med oss färdats genom sommarnatten i Sibbo Storskog, som präglas av ödsliga berg och djupa granskogar, uttrycka vår högaktning för det arbete som Suomalaisen Työn Liitto gör för profilering av inhemskt arbete och inhemsk produktion.

Vanda, den 17:e juni 2012

Vi orienterare vid Valio-Jukola

« Tillbaka