Banläggarna berömde damernas löpfart i Venla-kavlen

Vinnarlaget och andra tätlagen klarade av banorna snabbare än förväntat.

Banläggarna i Kangasala-Jukola Jarkko Liuha och Petteri Laitinen var nöjda efter tätlagens målkomst.

– Det gick helt som planerat. De ställen, som vi hade tänkt vara utmanande, var sådana. Kvinnorna är löpstarka och täten gick snabbare än vad vi hade räknat, sade Liuha.

Också gafflingarna fungerade bra.

– Fyra olika gafflingar i början fungerade som väntat, det är vi nöjda med. Att det funkade, det ser vi också i att vid varje växling var det ett nytt ledarlag, för alla var tvugna att orientera själv, fortsatte Liuha.

Det fina vädret påverkade säkert också den snabbare sluttiden. Vinnarlaget Fredrikstad SK gick i mål hela 15 minuter före den räknade målkomsten. Vad kan det bero på?

– Vädret var helt optimalt. Det är torrt men inte för varmt. Också vegetationen växer fram i olika takter varje sommar, funderar Laitinen.

Det var många löpare som kommenterade efter sin sträcka att banan och terrängen var inte så utmanande som de hade tänkt sig. Framkomligheten i terrängen var bättre än förväntat.

Och vad gör banläggarna under tävlingen?

– Vi letar efter bra platser för att följa tävlingen. I terrängen fungerar allt så bra att ingen har behövt oss där. Det var trevligt att följa efter gps i speakerkojan.