Jukolan yössä viihtyy koko perhe

Eve, Kuisma ja Meeri nauttivat Jukolan tunnelmasta.

Kuva: Mikael Grönroos

Suunnistus on usein koko perheen harrastus. Näin on myös helsinkiläisessä Kulmalan perheessä. Ei siis ihme, että kolmen polven voimin perheessä valvotaan Jukolaa Kauhavan yössä.

Päivi Kulmala kertoo aloittaneensa suunnistuksen 6-vuotiaana. Kytäjä-Jukolassa hän muistelee olleensa 9-vuotiaana vuonna 1981 talkoolaisena. Jukoloita on hänelle sittemmin kertynyt lukuisia eri joukkueissa. Sukulaisista ja harrasteystävistä on muodostettu Hernemäen Porinan joukkueet ovat tuttu näky Jukolan ja Venlojen lähtöviivoilla yli 20 vuoden ajan. Lakia-Jukolassa Päivi suunnisti poikkeuksellisesti eri joukkueessa, sillä Porinan Venlojen joukkueessa suunnisti tytär Eve.

Kulmalan tyttäret ovat saaneet suunnistusgeenit, sillä Päivin puoliso myös suunnistaa. Eve on aloittanut Jukoloiden kiertämisen jo lapsukaisena vanhempien osallistuessa viesteihin. Samaa perinnettä Eve jatkaa puolisonsa Meeri Toivasen kanssa, mukana kulkee myös Kuisma 8 kuukautta. 

Lakia-Jukolan hämärtyvässä yössä jännätään Hernemäen Porinan suorituksen lisäksi Kuisman papan suoritusta Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla. Ja samalla suunnitellaan jo seuraavaa Jukolaa Mikkelissä, jossa Meeri vakavasti pohtii ensimmäiseen Jukolaan osallistumista suunnistajana. Kuismasta ajatus on ainakin kannatettava – niin tyytyväisenä hän Jukolan tunnelmasta nauttii.