VALIOKUNNAT

Jukolan viestin kisakeskus on kuin kylä, josta löytyy monenlaisia tehtäviä eri alojen osaajille. Maailman suurinta suunnistusviestiä on joka vuosi tekemässä yli 1500 talkoolaista. Tarjolla on paljon tehtäviä, joihin suurimpaan osaan ei tarvita suunnistuskokemusta vaan tärkeintä on halu ja into olla mukana tekemässä suurta urheilutapahtumaa. Tutustu eri valiokuntiin ja liity mukaan itsellesi sopivaan jaostoon! Talkoolaisten ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Talkoopäällikkö:

Sanna Peltoluhta, puh. 040 744 4827 (arkisin klo 16.30 jälkeen ja viikonloppuisin) sanna.peltoluhta(at)gmail.com

Valiokuntien vastaavien sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@jukola.com , ellei toisin mainita.

Areenatuotanto

Areenatuotantovaliokunnan tehtävänä on mahdollistaa miellyttävä viestin seuraamiskokemus sekä kisakeskuksessa että television välityksellä. Kisakeskuksessa olevia talkootehtäviä ovat esimerkiksi:

  • Ylen toimittajien avustavat tehtävät (sopii rohkeille ja hyvät vuorovaikutustaidot omaaville henkilöille).
  • GPS-laitteiden jako (sopii järjestelmällisille ja ”asiakaspalveluhenkisille” henkilöille).
  • JukolaLiven eli kansainvälisen nettilähetyksen avustavat tehtävät (sopii kielitaitoisille, markkinoinnista kiinnostuneille ja innokkaille henkilöille, tietoteknisestä osaamisesta on hyötyä).

Kisakeskuksen talkootehtävät eivät vaadi suunnistustaitoa.

Maastossa olevia talkootehtäviä ovat:

  • Rastivaroittajat (ilmoittavat maastosta kärkisuunnistajien liikkeistä tv-ohjaajalle).
  • Rastimanagerit (tv-kuvausrastin avustavat työt).
  • Radion oppaat (maastossa liikkuvien radion toimittajien eli ”kuiskaajien” opastusta).

Maastossa olevat talkootehtävät vaativat suunnistustaitoa ja yli 15-vuoden ikää.

Valiokunnan vastaava: Mikko Reitti 044 580 5455 mikko(at)oikeareitti.net

IT ja tulospalvelu

IT- ja tulospalveluvaliokunta tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat tulokset, siirtää online-väliajat tulospalveluohjelmaan, julkaisee kilpailun tulokset reaaliaikaisesti internetissä, televisiossa sekä kilpailukeskuksen video- ja tulostauluilla. Valiokunta tuottaa myös kilpailukeskuksessa ja maastossa tarvittavat tietoliikenneyhteydet sekä yhteydet medialle ja yleisölle.

Tarjolla tehtäviä mm. rastien rakentaminen, kytkentä, päivystykset ja tulospalvelu. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Huolehdimme koulutuksesta. On myös tehtäviä joissa ei tarvitse IT-osaamista.

Valiokunnan vastaavat:
IT-Infra: Markus Turja, 045 249 9586
Tulospalvelu: Arto Puro-Aho, 050 312 2549

Kartta ja rata

Kartta- ja ratavaliokunta teettää kilpailualueen ja harjoitusmaastojen kartat sekä hoitaa kilpailutapahtuman ja harjoitusten ratamestaritehtävät. Ennen tapahtumaa on muun muassa kilpailun kartat painatettava, lajiteltava ja pussitettava, valmistettava rastirakenteet ja huolehdittava rastien teknisestä valmiudesta ja toimivuudesta. Valiokunnan on hoidettava myös rastien kilpailujen aikainen valvonta ja kilpailun jälkeinen purku. Kaikki tehtävät vaativat suunnistustaitoa.

Valiokunnan vastaava: Juha Nivukoski, 045 128 3890

Kenttä ja huolto

Kenttävaliokunta vastaa sähkö- ja vesihuollosta sekä pesualueen suihkujen ja saunojen toiminnan varmistamisesta. Sähkö- ja LVI -huoltoon tarvitsemme alan osaajia, jotka saavat varmistettua huollon toimivuuden Jukola-viikonlopun aikana. Kenttävaliokunta huolehtii kilpailukeskuksen rakentamisesta ja purkamisesta. Kilpailukeskukseen tarvitaan rakentajia erityisesti pari viikkoa ennen Jukola-viikonloppua ja purkajia viikko tapahtuman jälkeen. Jokaiselle, jolla pysyy pora ja saha kädessä, löytyy hommia!

Huoltovaliokunnan vastuulle kuuluvat Lakia-Jukolan ajoneuvot ja niiden poltto- ja voiteluainehuolto, roskahuollon kuljetustehtävät ja wc- tarvikkeiden täydennys osana tapahtuman ympäristöasioita. Lisäksi huoltovaliokunta vastaa tapahtuman tarvikehankinnoista ja varastotoinnista. Huoltovaliokunnan talkoolaisia ovat myös eko-oppaat, jotka ohjeistavat lajittelua kilpailukeskuksen ytimessä ja toimivat yleisinä Jukolan jätehuollon asiantuntijoina.

Edellä mainitut tehtävät sijoittuvat pääosin Jukolan kylän ytimeen Kauhavan lentokentällä. Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta ja niihin annetaan perehdytys ennen tapahtumaa.

Valiokunnan vastaavat:
Kenttä: Jarmo Kujanpää, 050 375 6070
Huolto: Timo Liinamaa, 040 503 6649

Kilpailutoiminnot

Kilpailuvaliokunnan tehtäviin kuuluvat emit-nollaus, lähdöt, vaihdot, maaliintulot, uusintalähdöt ja varakarttatoiminnot. Kyseiset tehtävät sijoittuvat tapahtuman ytimeen kilpailukeskuksessa. Tehtävät eivät vaadi suunnistus- tai muuta aiempaa kokemusta ja ne on helppo oppia annettavan perehdytyksen avulla.

Valiokunnan vastaava: Tuija Katajamäki, 040 562 5373

Markkinointi ja talous

Talous- ja markkinointivaliokunta huolehtii taloudenpidosta ja hankkii Jukolaan yhteistyökumppaneita sekä vastaa Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Valiokunta hoitaa yhteydenpidon tapahtuman yhteistyökumppaneiden suuntaan ja markkinoi tapahtumaa kilpailu- ja harrastejoukkueille sekä yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi valiokunta vasta kutsuvierastoimintojen järjestelyistä.

Valiokunnan vastaava: Jouni Keski-saari, jounikeski(at)gmail.com , 050 086 1504
Markkinointi: Jouko Vuolle, 050 469 1985

Ravintola ja ruokahuolto

Ravintolavaliokunnan tehtävänä on ruokkia nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Jukolassa tarjoillaan noin 30 000 ruoka-annosta ja juodaan 30 000 kupillista kahvia.

Turvallisuus

Turvallisuusvaliokunnan työ on suurelta osin yhteistyötä eri viranomaisten ja organisaatioiden kanssa. Valiokunnan tehtäviin kuuluvat muun muassa liikenteenohjaus, pysäköintijärjestelyt, ensiapu ja lääkintä, pelastuspalvelut sekä järjestyksenvalvonta. Talkoolaisia tarvitaan erityisesti liikenteenohjauksessa. Toiveissa on, että liikenteenohjaajat ovat paikallisia, sillä paikallistuntemuksen avulla Jukolan kävijöitä pystytään palvelemaan mahdollisimman sujuvasti.

Valiokunnan vastaava: Jarmo Kirkkomäki, 050 586 1696

Viestintä ja media

Viestintävaliokunta huolehtii Jukolan kotisivujen ja some-kanavien sisällöntuotannosta sekä tiedotteiden jakelusta. Tapahtumaviikonloppuna tarjoamme median edustajille mediakeskuksen palvelut, opastusta kuvauspaikoille ja haastateltavien löytämiseen. Tiedotukseen tarvitaan kirjoittavia toimittajia, valokuvaajia, nettisivuosaamista, sometusapua, kääntäjiä ja mediakeskuksen asiakaspalvelijoita.

Valiokunnan vastaava: Iida-Maria Huhtala, 050 405 5360

Median yhteydenotot osoitteeseen: media@jukola.com