Ensimmäistä kertaa Venlojen viestissä

Vasemmalla Vilma Vuorinen ja oikealla Anni Halman.
Vantaalaisen suunnistusseura Pihkaniskojen leirissä kaksi nuorta suunnistajaa vietti aikaa rentoutuen. Vielä ei jännittänyt, vaikka Venlat olivat juuri lähdössä metsään.

Sekä Vilma Vuorinen ja Anni Halman olivat lähdössä Venlojen viestiin ensimmäistä kertaa, kun ikää on tullut juuri ja juuri tarpeeksi. Molemmat ovat aloittaneet harrastuksen muutama vuosi sitten. Kokemusta on jo Nuorten Jukolasta ja monesta pienemmästä kisasta.

Vilma ja Anni juoksevat samassa Pihkaniska-joukkueessa toisella ja kolmannella osuudella. Vilma kertoo, ettei rastien löytyminen jännitä, vaan ennemminkin se, ettei jaksa juosta. Joukkuetoverit kuitenkin lohduttavat, että tavoitteena on vain hyväksytty suoritus.

Vilma on eksynyt suunnistuksen pariin isän mukana, Anni ihan omasta kiinnostuksestaan. Kaveripiirissä ei seuratovereiden lisäksi ollut muita suunnistajia, sillä koulussa suunnistus on monen inhokkilaji.

Nuorilla on monia harrastuksia, mutta suunnistus on tällä hetkellä ykkönen. Tavoitteena on kehittää suunnistustaitoja ja sekä saada hyväksytty suoritus.