Kavlebanken

Kavlebanken är ett system där en enskild orienterare kan försöka hitta ett lag för Venla- eller Jukola-kavlen ELLER ett lag kan försöka hitta en saknande orienterare. Att använda kavlebanken är ganska enkelt. Först och främst bör du skapa ditt eget personliga Jukola-konto här  eftersom man inte kan använda Kavlebanken utan ett Jukola-konto.

Att lägga en anmälan till Kavlebanken:

1) Logga in på https://registration.jukola.com/?kieli=sv&kisa=j2024&suunnistajapankki=nayta  med ditt eget Jukola-konto
2) Välj rätt meny: ”Löpare som letar efter lag” ELLER ”Lag som letar efter löpare”
3) Fyll i alla tomma lådor. Det lönar sig att berätta kort om dina egna önskemål/färdighetsnivå.
4) Kom ihåg att memorera PIN-koden som du får i systemet (PIN-koden kommer även att meddelas i din e-post)
När anmälan har skickats till Kavlebanken kommer alla som loggar in på Kavlebanken att se den information du gett om dig förutom din e-postadress.

Att leta efter en löpare/ett lag i Kavlebanken:

1) Logga in på https://registration.jukola.com/?kieli=sv&kisa=j2024&suunnistajapankki=nayta med ditt eget Jukola-konto
2) Om du är en löpare som söker efter lag, så finner du lagen på den nedre listan.  Däremot om du representerar ett lag som söker efter en löpare, så finner du dem på den övre listan.
3) När du hittar en anmälan som intresserar dig, RING till annonsören.
4) Om ni slutligen kommer överens med annonsören om löpningen i laget, så skall ni ta bort er anmälan i Kavlebanken. Till detta behöver ni er personliga PIN-kod. Radering kan göras antingen av anmälaren själv eller av den som ringt till anmälaren (i så fall måste anmälaren meddela sin egen PIN-kod till den som ringer).

Efter att löparen har valts till ett lag, är laget ansvarig för att informera löparen om allt. Löparen och laget bör omedelbart komma överens om alla detaljer relaterade till löpningen i laget (avgifter, sträcka, returkartor, etc.)

Användningen av Kavlebanken kräver ingen kontakt med Jukolakontoret, utan används av individer/lagrepresentanter själva. Om PIN-koden har tappats bort kan du be den på Jukolakontoret (lakia@jukola.com). En person kan lämna in mer än en anmälan till Kavlebanken och kan även anmäla andra familjemedlemmar till Kavlebanken.

Foto: Ilkka Metsälä