Tervetuloa Lakia-Jukolaan Kauhavalle!

Kauhava on lakeuksien vireä seutukaupunki, joka tunnetaan mm. häjyistä, jääkäreistä, huvipuisto PowerParkista ja yrittäjyydestä. Täällä ei vain yritetä, vaan tehdään oikein tosissaan. Paikallinen sanonta kuuluukin: ”Hyvää yritetään, mutta priimaa pukkaa tulemaan”. Tämä pätee myös Lakia-Jukolan järjestelyissä. Toivottavasti tästä Lakia-Jukolasta tulee hyvä, mutta vähintään priima, muisto teille jokaiselle kävijälle!

Kauhava on vilkas tapahtumakaupunki varsinkin näin kesäisin. Meillä järjestetään kesäaikaan noin 40 erilaista kesätapahtumaa. Lakia-Jukola viikollakin on meneillään Kauhavan Kädentaitoviikko, puukkofestivaalit sekä kesämarkkinat. Kädentaidot ovat olleet olennainen osa kauhavalaisuutta jo historiassa, jolloin taitavat puukontekijät ja kankaiden kutojat tekivät kaupunkia tunnetuksi.

Nykypäivän kädentaitajille tuttuja nimiä ovat esim. Lankava ja Iisakki Järvenpään puukkotehdas. Kädentaitoihin liittyviä matkailukohteita meillä on jo lähes 40.  Käsityöihmisiä ramppaakin meillä siinä määrin, että olemme tituleeranneet kaupungin Käsityökaupunki Kauhavaksi. Ja palkituksi tulleet siinäkin. 

Hevoset ovat myös tärkeä osa eteläpohjalaista perinnettä. Nykypäivänä tosin häjyt eivät ajele hevoskärryillä pitkin kylänraitteja, vaan hevoset ohjastajineen ovat huippu-urheilijoita, jotka kisaavat maailmanluokan raviradalla PowerParkissa. PowerParkin ravirata onkin saanut kunnian järjestää Kuninkuusravit vuonna 2028. 

Kauhavan matkailun tarjontaa ja kesätapahtumia esittelee kaupungin matkailusivusto www.visitkauhava.fi sekä @VisitKauhava Facebookissa ja Instagramissa. VisitKauhava on tietysti mukana Lakia-Jukolassa myös tapahtumapaikalla. Iloinen keltapunainen teltta kutsuu lauantaina tutustumaan Kauhavan tarjontaan.

Toivotan teille viihtyisiä hetkiä Lakia-Jukolassa ja Kauhavalla. Kiitos, että tulit vieraaksemme ja olet lämpimästi tervetullut uudelleen!

 

Vesa Rantala
kaupunginjohtaja