Kilpailukutsu / Nuorten Jukola

36. Nuorten Jukola Valkeakoskella lauantaina 14.8.2021

Nuorten Jukola on 7-osuuksinen kansainvälinen nuorten viestisuunnistuskilpailu. Joukkueissa on oltava eri-ikäisiä tyttöjä ja poikia.

 

Osuudet, ikä- ja taitotasovaatimukset sekä alustavat osuuspituudet

Osuus Syntymävuosi Taitotaso Osuuspituus
1. H/D16 v. 2005 tai myöhemmin   14 4,6 km
2. D16 v. 2005 tai myöhemmin   14 4,3 km
3. H/D14 v. 2007 tai myöhemmin   10 2,3 km
4. D14 v. 2007 tai myöhemmin   12 3,0 km
5. H14 v. 2007 tai myöhemmin   12 3,1 km
6. H/D18 v. 2003 tai myöhemmin   16 5,5 km
7. D18 v. 2003 tai myöhemmin   16 4,8 km
Yhteensä 27,6 km

 

Osuusmatkoihin sisältyy noin 400 m viitoituksia. Hajonnat kaikilla muilla osuuksilla, paitsi 3. osuudella.

 

Lähtö

Viestin yhteislähtö on klo 11.00 ja voittajajoukkueen arvioitu maaliintulo klo 14.00.

 

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö on kielletty, nastarit on sallittu.

 

GPS-seuranta

Viestin kärkijoukkueille on varattu GPS-laitteet kilpailunaikaista seurantaa varten osuuksille 1, 2, 4, 5, 6 ja 7. Joukkue, joka kieltäytyy kantamasta seurantalaitetta, suljetaan kilpailusta. Muiden kuin näytöllisten GPS-laitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on sallittu. Tarkennetut ohjeet annetaan nettisivuilla.

 

Osallistumisoikeus

Viesti on ensisijaisesti tarkoitettu seurajoukkueille. Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, jotka eivät muuten saa joukkuetta, sekä seurat, joilla on osallistumiseen halukkaita nuoria enemmän kuin kokonaisiin joukkueisiin mahtuu. Viestijoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Mikäli suunnistusseuran jäsen aikoo osallistua koulu- tai nuorisojärjestöjoukkueeseen, on lupa saatava edustusseuralta. Kaikkien joukkueiden kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset. Osanottajilta ei vaadita kilpailijalisenssiä tai vakuutusta. He kilpailevat omalla vastuullaan.

Järjestäjän puolesta yhdistelmäjoukkueita kootaan suunnistajapankkiin ilmoittautuneista yksittäisistä suunnistajista.

Nuorten Jukolaan osallistunut kilpailija ei saa osallistua samana päivänä käytävään Hämeen rastiviestiin (Viestiliiga). Kilpailija saa siten osallistua lauantaina vain yhteen kilpailuun, joko Nuorten Jukolaan tai Hämeen rastiviestiin.

 

Palkinnot

Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Kunniapalkinnon saa seitsemän parasta seurajoukkuetta. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon ja omakseen kiertopalkinnon pienoismallin. Lisäksi kilpailun paras yhdistelmäjoukkue palkitaan.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nuorten Jukolaan avataan 14.6.2021 ja suljetaan perjantaina 30.7.2021 klo 23.59. Linkki ilmoittautumisjärjestelmään julkaistaan kilpailun nettisivuilla.

 

Jälki-ilmoittautumiset

Jälki-ilmoittautumisia korotetuin maksuin otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestelmän kautta 6.8.2021 klo 23.59 saakka.

 

Osanottomaksu

115 €/joukkue. Jälki-ilmoittautumismaksu 170 €/joukkue.

Ilmoittautumisen ja jälki-ilmoittautumisen maksut suoritetaan verkkomaksulla suoraan ilmoittautumisjärjestelmästä.

 

Joukkueiden juoksujärjestykset

Lopulliset juoksujärjestykset on ilmoitettava perjantaina 13.8.2021 klo 14.00 mennessä ilmoittautumispalvelun kautta.

 

Kilpailutoimisto / INFO

Kilpailutoimisto ja INFO ovat avoinna perjantaina 13.8.2021 klo 17.00 – 21.00 kilpailukeskuksessa ja lauantaina 14.8.2021 kilpailukeskuksessa klo 8.00 – 21.00.

 

Kilpailukortit

Joukkueella on oltava vähintään kolme Emit-korttia. Samaa korttia ei voi käyttää kahdessa eri joukkueessa. Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 5 €/kortti. Tarvittavien vuokrakorttien lukumäärä on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit-korttien numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen, vaan ne kirjataan tulospalvelujärjestelmään kilpailupaikalla lähtö- tai vaihtoalueelle mentäessä.

 

Seuratelttapaikat

Seuratelttojen pystytys on mahdollista kilpailukeskukseen perjantaina klo 17.00 alkaen. Teltat on pystytettävä niille varatuille paikoille. Paikkavaraukset suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumispalvelulla. Järjestäjä jakaa seuratelttapaikat. Paikan koko on 6 m x 6 m ja varausmaksu 12 €.

 

Kartta

Suunnistuskartta 7/2021, mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, tulostekartta. Kartan koko A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Kartantekijä Jussi Silvennoinen.

Alueen vanha kartta löytyy kilpailun nettisivuilta.

 

Harjoituskieltoalue

Kilpailualue on harjoittelu- ja kilpailukiellossa. Kieltoalue on esitetty kisasivulla ja SSL:n karttarekisterissä.

 

Kilpailumaasto

Maasto on monipuolista ja eri-ikäistä hämäläistä talousmetsää, jossa näkyväisyys ja kulkukelpoisuus vaihtelevat. Maapohja on paikoin kivistä. Alueella on tiheähkö ulkoilureittien ja latupohjien verkosto. Maaston itäosaa hallitsee varsinainen Korkeakangas, jossa korkeuseroa on yli 60 metriä. Muuten korkeuserot ovat maltilliset.

 

Opastus

Kilpailukeskuksena toimii Korkeakankaan hiihtokeskus. Yksityiskohtaiset ohjeet saapumiseen ja opastukseen löytyvät Nuorten Jukolan nettisivuilta Saapuminen-välilehdeltä.

Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 13.8.2021 klo 16.00. Järjestäjien antamia ajo-ohjeita on noudatettava. Veikko Hakulisen tie on suljettu kisapäivinä Pälkäneentien ja kilpailukeskuksen väliltä.

 

Pysäköinti

Pysäköinti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Matka pysäköinnistä kilpailukeskukseen on korkeintaan 400 m.

 

Pukeutuminen ja peseytyminen

Pukeutuminen ja peseytyminen ovat kilpailukeskuksessa. Naisilla peseytyminen on sisätiloissa, miehillä maasto-olosuhteissa.

 

Majoitus

Kilpailujen nettisivuilta löytyy linkki Valkeakosken majoitustarjontaan.

Tiedot mahdollisesta edullisesta yhteismajoituksesta tarkentuvat myöhemmin keväällä Suomen Covid-19-tautitilanteen kehityksen perusteella. Seuraathan https://jukola.com/nj2021/majoitus/.

 

Harjoittelu

Nuorten Jukolaan on tarjolla kesäkuun alusta lähtien tyyppiharjoituksia hintaan 5€/kartta. Tietoja harjoituksista päivitetään verkkosivuille. Tiedustelut ja tilaukset Seeti Salonen (seeti.salonen@gmail.com).

 

Ruoka

Kilpailukeskuksessa on kisaravintola, kahvio ja makkaragrilli. Pastalounas (8,50 €, sis. lämmin ruoka, salaatti, leivät, vesi tai mehu) on tarjolla klo 10.30-16.00 kilpailukeskuksen ravintolassa, myös kasvisvaihtoehto. Ruuat ovat laktoosittomia, erikoisruokavalioista saatavilla maidoton ja gluteeniton vaihtoehto. Ruokalippuja suositellaan ostettavaksi ilmoittautumisjärjestelmän kautta 11.8. mennessä. Liput löytyvät kilpailumateriaalikassista.*

 

Toimihenkilöt ja yhteystiedot

 

Yleiset tiedustelut: nuortenjukola2021@gmail.com

 

Tervetuloa Valkeakoskelle nauttimaan suunnistuksen superviikonlopusta!

Valkeakosken Haka, Kaukametsäläiset ja Suomen Suunnistusliitto

 

* Muokattu 2.6.2021 opastuksen osalta

* Muokattu 19.7.2021 juoksujärjestysten ilmoittamisen osalta

* Muokattu 23.7.2021 seuraltettapaikkojen ja osallistusmisoikeuden osalta

*Muokattu 30.7.2021 ruokailun osalta

* Muokattu 6.8.2021 ruokalippujen ennakkomyynnin keston osalta