Kilpailuohjeet / Nuorten Jukola

36. Nuorten Jukola 14.8.2021 Valkeakoskella

TIIVISTELMÄ

 • Juoksujärjestykset pe klo 14.00 mennessä
 • Kilpailukeskus Korkeakankaan hiihtokeskus, Veikko Hakulisen tie suljettu kisapäivinä, katso saapumisohjeet
 • Pysäköinnistä 50 – 800 m kilpailukeskukseen
 • INFO auki pe 17.00-21.00 & la 8.00-21.30
 • Kilpailumateriaali infosta seuroittain
 • Kartta 1:10 000, käyräväli 5 m, koko A4
 • Rastikoodeja ei ole rastinumeron perässä -> rastimääritteet
 • Yleisörasti ja GPS-seuranta osuuksilla 1, 2, 4, 5, 6, 7
 • Huoltajakarsina osuuksilla 3.-5., sisään huoltajakortilla (kilpailumateriaalissa)
 • Yhteislähtö klo 11.00, sisäänluku alkaa klo 10.20 ja päättyy klo 10.50
 • Vaihtoon oikeanpuoleista karsinaa, maaliin vasemmanpuoleista
 • Kilpailutoimintojen havainnollistaminen klo 10.15
 • Uusintalähtö osuuksille 2.-7. klo 15.00, sisäänkirjaus ja vaihto suljetaan klo 14.50
 • Netti-TV-lähetyksen seuraaminen omista mobiililaitteista kielletty
 • Ei pesua
 • Palkintojenjako klo 15.40, 15 parasta joukkuetta + paras yhdistelmäjoukkue
 • Karttojen palautus klo 15.00
 • Pastalounas 8,50 € klo 10.30-16.00
 • Tutustu COVID-19-ohjeistukseen. Tapahtumassa on vahva maskisuositus.

 

YLEISTÄ

Nuorten Jukola on kansainvälinen 7-osuuksinen viestisuunnistuskilpailu seurajoukkueille. Osallistuminen eri osuuksille on rajattu siten, että kullekin osuudelle saavat osallistua ainoastaan kohdassa “Radat ja osuudet” mainittuihin sarjoihin kuuluvat kilpailijat.

Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, joilla ei ole riittävää määrää nuoria muodostamaan omaa joukkuetta. Yhdistelmäjoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Yhdistelmäjoukkueeksi katsotaan myös joukkue, jossa TA:n luvalla juoksee poika tyttöjen osuudella tai tyttö poikien osuudella. Näitä joukkueita muodostettaessa tulee huomioida, että niistä ei synny kärkisijoista kilpailevia, vaan tarkoitus on mahdollistaa mahdollisimman monen lapsen ja nuoren osallistuminen kilpailuun. Nuorisosopimuksen tehneet seurat eivät ole yhdistelmäjoukkueita.*

Kaikkien seurajoukkueiden kokoonpanossa ovat voimassa osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset.

Kilpailun järjestäjä kokoaa yhdistelmäjoukkueita suunnistajapankkiin ilmoittautuneista yksittäisistä suunnistajista.

 

KILPAILUSÄÄNNÖT

Kilpailussa noudatetaan Suomen Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistuspiikkareiden käyttö on kielletty, nastarit on sallittu.

Kilpailun järjestää Valkeakosken Haka ry. Kilpailun taustayhteisöjä ovat Suomen Suunnistusliitto ja Kaukametsäläiset ry.

Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailun internetsivuilla torstaina 12.8.2021 klo 16.00 ja ne ovat nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla.

 

KILPAILUN VASTUUHENKILÖT

TAPAHTUMAPAIKAT, OSOITTEET, OPASTUS JA PYSÄKÖINTI

Kilpailukeskuksena toimii Korkeakankaan hiihtokeskus. Yksityiskohtaiset ohjeet saapumiseen ja opastukseen löytyvät Nuorten Jukolan nettisivuilta Saapuminen-välilehdeltä. Ajoaika opastusten aluista pysäköintiin on noin 10-15 minuuttia. Opasteet ovat paikoillaan perjantaina 13.8.2021 klo 16.00. 

Pysäköinnistä on 50-800 metriä kilpailukeskukseen. Varaa riittävästi aikaa saapumiseen liikenteen mahdollisen ruuhkautumisen takia. Pysäköinti on maksuton. Järjestäjien antamia ajo-ohjeita on noudatettava. Veikko Hakulisen tie on suljettu kisapäivinä Pälkäneentien ja kilpailukeskuksen väliltä.

 

Lauantaille luvatun sateen takia pyydämme seuroilta etukäteen tiedon busseista osoitteeseen nuortenjukola2021@gmail.com, jotta voimme suunnitella bussikentän käytön tarkasti.

 

KILPAILUTOIMISTO / INFO

Seurakohtaiset kilpailumateriaalit (mm. numerot) noudetaan INFOsta.

Kilpailutoimisto ja INFO ovat avoinna kilpailukeskuksessa perjantaina 13.8.2021 klo 17.00 – 21.00 ja lauantaina 14.8.2021 klo 8.00 – 21.30.

 

SEUROJEN KILPAILUMATERIAALI

Kilpailumateriaali on noudettavissa seuroittain joko perjantaina klo 17.00 – 21.00 tai lauantaina klo 8.00 alkaen kilpailukeskuksessa olevasta INFOsta kuittausta vastaan. Vain ne seurat, jotka ovat maksaneet kaikki maksunsa, saavat kilpailumateriaalin. Suorittamattomat maksut voi maksaa INFOssa.

Kilpailumateriaaliin kuuluu mm. kilpailunumerot, karttojen palautuslipuke, huoltajakortti, ennakkotilatut ruokaliput, Emit-tarkistuslipukkeet sekä mahdolliset vuokra-Emit-kortit. Kilpailunumeroita ei kerätä pois. Seuran edustaja kuittaa vuokratut kilpailukortit saaduiksi seuramateriaalin yhteydessä. Palauttamatta jätetystä kortista laskutetaan seuralta 80 € / kortti.

Huom! Seuramateriaali ei sisällä hakaneuloja.

 

KARTTA

Suunnistuskartta 7/2021 (tulostettu), mittakaava 1:10 000, käyräväli 5 m, koko A4. Kartoittaja on Jussi Silvennoinen (2019-2020), kartan ajantasaistus ja viimeistely Timo Saarinen. Kartat ovat muovisuojuksessa. Alueen vanha kartta on nähtävillä kilpailun nettisivuilla. Kilpailukartta on nähtävillä vaihtoalueella.

 

KILPAILUMAASTO

Maasto on monipuolista ja eri-ikäistä hämäläistä talousmetsää, jossa näkyväisyys ja kulkukelpoisuus vaihtelevat. Maapohja on paikoin kivistä. Alueella on tiheähkö ulkoilureittien ja latupohjien verkosto. Maaston itäosaa hallitsee varsinainen Korkeakangas, jossa korkeuseroa on yli 60 metriä. Muuten korkeuserot ovat maltilliset.

Katso tarkemmin “Maasto ja kartta” -välilehti.

 

LÄHTÖ JA K-PISTE, VIITOITUKSET

Viestin lähtö on kilpailukeskuksessa. Viitoituksen pituus lähdöstä ja vaihdosta K-pisteelle on noin 210 m. Viitoitus viimeiseltä rastilta vaihtoon/maaliin on noin 220 m.

 

RASTIT

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Maastossa on rasteja paikoitellen lähekkäin. Muista tarkistaa koodi! Maastossa on myös Viestiliigan sekä sunnuntain kilpailun rasteja. Online-rasteja on käytössä kaikilla osuuksilla. Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Mallirastilla on myös nolla-leimasin, jolla on mahdollisuus testata Emit-kortin toimivuus.

 

RASTIMÄÄRITTEET JA -KOODIT

Kuvalliset rastimääritteet on painettu karttaan. Ratapainatus sisältää rastien järjestysnumerot,  rastikoodeja ei tilanpuutteen vuoksi ole painettu rastinumeron perään. Rastikoodit löytyvät vain rastimääritteistä. Näytöllistä Emit-korttia käyttävien tulee ottaa huomioon, että leimasimen Emit-koodi ei välttämättä vastaa rastin koodia. Tarkista aina rastikoodi rastilla leimatessasi.

 

RADAT JA OSUUDET

Osuuspituuksiin sisältyy viitoituksia noin 430 m. Hajonnat muilla paitsi 3. osuudella.

 

Osuudet 1, 2, 4, 5, 6 ja 7 käyvät yleisörastilla kilpailukeskuksen läheisyydessä. Näkymän yleisörastille löydät kilpailukeskuskartasta. Osuuksien taitotasot on kerrottu kilpailukutsussa.

 

KIELLETYT ALUEET

Kielletyt alueet on merkitty kilpailukarttaan ratapainatusvärillä kielletyn alueen merkillä. Jos kielletyn alueen reunassa on yhtenäinen viiva, niin maastossa on vastaavalla kohdalla yhtenäinen kielletyn alueen nauha. Tonttialueet ovat suunnistuksen lajisääntöjen mukaisesti kiellettyjä alueita.

HUOLTAJAKARSINA 3.-5. OSUUDELLA

K-paikalle johtavan viitoituksen varrella verryttelyalueen vieressä on huoltajakarsina, jossa joukkueen huoltaja voi opastaa 3.–5. osuudelle lähtevää suunnistajaa reitin suunnittelussa. Karsinaan pääsee vain huoltajakortilla K-pisteelle johtavan ylikulkusillan vierestä. Katso kilpailukeskuskartta.

 

KILPAILUNUMEROT

Kaikilla osuuksilla käytetään kilpailunumeroita. Numero on kiinnitettävä selvästi paidan rintamukseen. Omat hakaneulat. Joukkueiden numerointi on pääosin vuoden 2020 viestin sijoitusten mukainen. Joukkuenumeroa, osuusnumeroa tai yritystunnuksia ei saa taittaa piiloon. Numerossa on viivakoodi, jonka tulee säilyä vahingoittumattomana Emit-korttien sisäänkirjautumiseen saakka.

 

EMIT-KORTIT

Kilpailussa käytetään elektronista Emit-leimausjärjestelmää. Tarkistuslipukkeet jaetaan seuran materiaalipussissa. Kirjoita tarkistuslipukkeeseen joukkueen numero, osuus ja Emit-kortin numero, suositellaan myös lipukkeen teippaamista. Vaihtokarsinaan siirryttäessä Emit-kortit luetaan tuloslaskentajärjestelmään ja nollataan. Joukkueen on käytettävä vähintään kolmea eri Emit-korttia, samaa Emit- korttia ei saa missään tapauksessa käyttää kahdella perättäisellä osuudella eikä kahdessa eri joukkueessa.

Jos oma Emit-kortti todetaan toimimattomaksi vaihtoon mentäessä, järjestäjät antavat toimivan kortin lainaksi. Jos uusintalähtöön lähtijän kortti on vielä aiemman osuuden suunnistajalla, lähtijä saa järjestäjiltä kortin lainaksi. 

 

JUOKSUJÄRJESTYKSET

Juoksujärjestys tulee ilmoittaa ilmoittautumisjärjestelmässä.

Joukkueiden juoksujärjestykset on jätettävä ilmoittautumisjärjestelmään viimeistään perjantaina 13.8.2021 klo 14.00 mennessä.

Tämän jälkeen juoksujärjestysmuutoksia otetaan vastaan ja sallitaan vain TA:n hyväksymänä erittäin painavista ja perustelluista syistä.

 

LÄHTÖLUETTELO

Lähtöluettelo on nähtävillä kilpailun internetsivuilla torstaina 12.8.2021 klo 16.00 ja tulostaululla.

 

LÄHTÖ

Kilpailu alkaa yhteislähdöllä lauantaina 14.8. klo 11.00. Ensimmäisen osuuden kilpailijoiden Emit-korttien sisäänluku ja nollaus alkaa klo 10.20 ja päättyy klo 10.50. Sisäänlukuun tullaan kasvomaski päällä. Maskin saa poistaa verryttelyalueelle siirryttäessä.

Sisäänluvun ja nollauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät lähtöalueen ja K-pisteen väliselle alueelle. Omalle lähtöpaikalle mennään kuuluttajan ohjeiden mukaan. Kilpailijat asettuvat riveihin, joissa kussakin on 15 suunnistajaa. Numerointi on rivin reunassa. Kartat jaetaan kilpailijoille käteen 2 minuuttia ennen lähtöä. Lähtijän tulee tarkistaa, että hänen kartassaan on oikea kilpailu- ja osuusnumero. Karttaa ei saa avata ennen lähtöä. Lähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaan. Lähtömerkkinä toimii kuulluttajan sanoma ”AJA”. Lähtö videoidaan. Varaslähdön ottanut joukkue hylätään.

Verryttelyalueella on WC.

 

JUOMAPAIKKA

Maastossa ei ole juomapaikkaa.

 

VAIHTO

Sisäänlukuun tullaan kasvomaski päällä. Maskin saa poistaa verryttelyalueelle siirryttäessä.

Vaihtoon saavutaan saman viimeisen rastin kautta kaikilla osuuksilla, katso kilpailukeskuskartta. Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusta pitkin opasteiden mukaiseen vaihtokarsinaan. *Vaihtoon saapuvat juoksijat tulevat vaihtoon oikeanpuoleista karsinaa pitkin. Kaikilla osuuksilla suoritetaan vaihto-/maalileimaus. Maastosta saapuvan kilpailijan tulee luovuttaa oma karttansa auki levitettynä toimitsijalle ja jatkaa sen jälkeen karttatelineelle. Karttatelineeltä hän ottaa oman kilpailunumeronsa mukaisen seuraavan osuuden kartan ja vie sen vaihtopuomilla odottavalle oman joukkueen seuraavan osuuden kilpailijalle. Tarkista, että otat oikean joukkueen ja oikean osuuden kartan! Väärällä kartalla suunnistanut joukkue hylätään.

Jos joku on ottanut joukkueesi kartan, ilmoita siitä toimitsijalle. Varakarttapaikasta vaihtopuomin vierestä saat varakartan. Varakartan hakemiseen kulunutta aikaa ei hyvitetä. Vaihtoon tullut kilpailija poistuu vaihdon jälkeen leimantarkastukseen. Jos leimaustiedot ovat oikein, niin kilpailija pääsee ulos vaihtoalueelta. Jos leimaustiedoissa on jotain virheitä, ohjataan kilpailija ns. itkumuurille (ohjeet jäljempänä). Viestinomainen vaihto lopetetaan klo 14.50, minkä jälkeen vaihtoon tulevat joukkueet ohjataan suoraan leimojen tarkistukseen.

 

MAALI

Viimeiseltä rastilta juostaan viitoitusta pitkin opasteiden mukaiseen maalikarsinaan. *Maaliin saapuvat juoksijat tulevat maaliin vasemmanpuoleista karsinaa pitkin. Sijoille 1–40 sijoittuvien joukkueiden maaliintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Maaliviivan jälkeen sijaitsevassa maalipisteessä suoritetaan leimaus, josta otetaan joukkueen maaliintuloaika.

Sijoittuminen sijoille 41– ratkaistaan maalileimausajan perusteella (viestinomaisesti maaliin tulleet). Maaliintulon jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen. Maali suljetaan klo 17.00.

 

LÄHTÖ-, VAIHTO- JA MAALITOIMINTOJEN HAVAINNOLLISTAMINEN

Kilpailutoiminnot havainnollistetaan klo 10.15 mallijuoksijoiden ja kuulutuksen avulla.

 

UUSINTALÄHTÖ OSUUKSILLE 2.-7.

Uusintalähdössä lähtevien kilpailijoiden tulee luetuttaa ja nollata kilpailukorttinsa sisäänlukuteltassa sekä siirtyä vaihtoalueelle klo 14.50 mennessä. Vaihto suljetaan klo 14.50, jonka jälkeen vaihtopuomi avataan ja kaikki uusintalähtöön osallistuvat kilpailijat siirtyvät karttatelineelle oman karttansa luokse. Uusintalähtö tapahtuu klo 15.00 kuuluttajan ohjeiden mukaisesti.

Viestinomaisen lähdön loppuminen, uusintalähtöön sisäänluku ja uusintalähdön aikataulu voi muuttua voittajan maaliintuloajan perusteella. Aikataulumuutoksista tiedottaa kuuluttaja.

 

ITKUMUURI

Mikäli leimauksissa todetaan olevan epäselvyyksiä, toimitsija tekee hylkäysesityksen, joka selvitetään välittömästi itkumuurilla. Jos suoritus todetaan virheelliseksi puuttuvan tai virheellisen rastileiman tai väärän leimausjärjestyksen takia, pyydetään joukkueen huoltaja tarvittaessa paikalle. Hylkäys vahvistetaan vasta tämän jälkeen.

 

KESKEYTTÄMISET JA HYLKÄYKSET

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee saapua normaalisti vaihtoon/maaliin. Kilpailija vie seuraavan osuuden kartan vaihtopuomilla odottavalle seuraavan osuuden suunnistajalle. Keskeyttänyt kilpailija ilmoittaa leimantarkistuksessa keskeyttäneensä. Mikäli kilpailija tulee (pakottavasta syystä) keskeyttäneenä/loukkaantuneena vaihdon/maalin ohi, hänen tulee ilmoittautua leimantarkistusteltassa ja luovuttaa karttansa toimitsijoille.

Hylätty tai keskeyttänyt joukkue saa jatkaa viestiä aina maaliin asti. Jos hylätty tai keskeyttänyt joukkue on kuitenkin vähemmän kuin puoli tuntia jäljessä johtavaa joukkuetta, joukkueen viestin jatkamista viivytetään ja seuraava vielä lähtemätön viestinviejä päästetään lähtemään osuudelleen vasta, kun kärjen vaihdosta on kulunut puoli tuntia. Edellä mainitun joukkueen seuraavan osuuden kartta poistetaan karttatelineestä ja sen tilalle laitetaan joukkueen kilpailu- ja osuusnumerolla varustettu punainen lomake. Vaihtoon tuleva kilpailija ottaa lomakkeen karttatelineestä ja vie sen vaihtopuomilla odottavalle suunnistajalle, joka menee lomakkeen kanssa varakarttapisteelle. Varakarttapisteellä hänelle annetaan kartta ja lähtölupa, kun puoli tuntia kärjen vaihdosta on kulunut.

 

GPS-SEURANTA

Osuuksilla 1, 2, 4, 5, 6 ja 7 on GPS-seuranta. GPS-seurantaan valittu joukkue, joka kieltäytyy kantamasta seurantalaitetta, suljetaan kilpailusta. Kantoliivi on noudettavissa GPS-teltasta lauantaina klo 10.00 alkaen. Kilpailunumero on esitettävä liiviä noudettaessa. GPS-seurantalaite asennetaan kilpailijalle GPS-teltassa ennen siirtymistä sisäänkirjautumistelttaan.

Suorituksen jälkeen laitteet kerätään pois leimantarkistuspisteestä poistuttaessa. 1. osuudelle GPS-seurantalaitteen saavat ne 20 joukkuetta, jotka ilmoitetaan kilpailun internetsivuilla kilpailuviikolla ja kilpailukeskuksen ilmoitustaululla. Lopuille osuuksille voidaan lisätä tarpeen mukaan seurattavia joukkueita. Lisätyt joukkueet ilmoitetaan kuuluttamalla ja sisäänkirjautumisteltassa. Järjestäjällä on oikeus tarvittaessa vaihtaa GPS-seurattavia joukkueita kilpailun aikana.

 

NETTI-TV-LÄHETYS

Kilpailu televisioidaan IS-TV:n sekä Ruudun kautta. Lähetys on nähtävissä osittain kilpailukeskuksessa screeniltä. Lähetyksen seuraaminen omista mobiililaitteista on ehdottomasti kielletty sekä kilpailijoille että huoltajille!

 

SUUNNISTAJAPANKKI

Suunnistajapankkiin voi ilmoittautua Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä.

Juoksijoita voi varata suunnistajapankista klo 9.50 saakka, jonka jälkeen info sijoittaa varaamatta jääneet suunnistajat suunnistajapankin joukkueisiin.

Suunnistajapankkiin ei voi ilmoittautua infossa. Ilmoittautumisjärjestelmään ilmoittautuneet suunnistajapankin juoksijat kokoontuvat turvavälein infoon klo 10. Suunnistajat jaetaan joukkueisiin ja he saavat kilpailunumeron. Täydet suunnistajapankin joukkueet lähtevät maastoon normaalisti yhteislähdöllä. Mikäli joukkueella ei ole aloittajaa, lähtevät sen joukkueen suunnistajat uusintalähdössä klo 15.

Suunnistajapankin joukkueisiin osallistuvilta peritään osuutensa mukainen maksu eli joukkueen osallistumismaksun seitsemäsosa (15 €) numeroa noutaessa.

 

PUKEUTUMINEN, PESU JA WC:T

Erillistä pukeutumistilaa ja pesumahdollisuutta ei ole kilpailukeskuksessa koronarajoitusten takia. Kilpailukeskuksessa ja vaihtoalueella on useita WC-tiloja sekä bajamajoja. Sisätiloissa nastareilla liikkuminen on ehdottomasti kielletty.

 

ENSIAPU

Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa huoltoparakissa INFOn vieressä. Ensiapupisteen sijainti on merkitty kilpailukeskuskarttaan sekä opastettu kyltein kilpailukeskuksessa.  Hätätilanteissa yhteys suoraan hätäkeskukseen 112.

 

PALKINTOJENJAKO

Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Kunniapalkinnon saa seitsemän parasta seurajoukkuetta. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon ja omakseen kiertopalkinnon pienoismallin. Lisäksi kilpailun paras yhdistelmäjoukkue palkitaan.

Palkintojenjakoa varten joukkueet kokoontuvat juhlalavan läheisyyteen sijoituksensa mukaisiin paikkoihin järjestäjän ohjauksen mukaan viimeistään klo 15.30.

Palkintojenjako alkaa klo 15.40. Palkintojenjakoa voidaan aikaistaa, jos kilpailut saadaan vietyä läpi arvioitua nopeammin.

Palkittavien joukkueiden tulee seurata kuulutusta. Joukkueet siirtyvät palkintojenjakoon käänteisessä järjestyksessä kuuluttajan ja toimitsijoiden ohjeiden mukaisesti.

 

NUORTEN JUKOLAN KIERTOPALKINTO

Nuorten Jukolan kiertopalkinnon säännöt

 1. OP-Ryhmän lahjoittamasta uudesta kiertopalkinnosta kilpaillaan Nuorten Jukola -viestissä vuodesta 2021 alkaen seitsemänä peräkkäisenä vuonna.
 2. Kiertopalkinnon saa vuodeksi haltuunsa seura, jonka joukkue voittaa lopputuloksiltaan hyväksytyn kilpailun. Voittanut seura säilyttää palkinnon huolellisesti, vastaa asiaankuuluvista kaiverruksista ja toimittaa palkinnon seuraavaan kilpailuun. Seura saa muistoksi kiertopalkinnon.
 3. Vuosien 2021–2027 kilpailuissa jaetaan kiertopalkintopisteitä 15 parhaalle seurajoukkueelle seuraavasti:
 4. Voitosta saa 25 pistettä ja seuraavista sijoista 20–15–12–11–10–9–8–7–6–5–4–3–2–1 pistettä.
 5. Jos 15 parhaan joukossa samalla seuralla on kaksi tai useampia joukkueita, pisteitä saa ainoastaan parhaiten sijoittunut joukkue. Vapaaksi jäävät pistemäärät siirtyvät seuraavaksi parhaalle seuralle.
 6. Kiertopalkinnon saa omakseen vuonna 2027 seitsemän kilpailun jälkeen seura, joka vuosina 2021– 2027 on viidessä kilpailussa saavuttanut korkeimman yhteispistemäärän. Jos useampi seura on saavuttanut samat pisteet, on voittaja se, jolla on eniten voittoja, ellei voitto näinkään ratkea, niin se, jolla on voittojen lisäksi eniten kakkossijoja, sen jälkeen kolmossijoja jne.

 

KARTTOJEN PALAUTUS JA REITTIHÄRVELI

Kartat jaetaan seurojen materiaalipussissa olevaa karttojen palautuslipuketta vastaan INFOsta uusintalähdön jälkeen klo 15.00 alkaen. Joukkueiden palautuskarttoihin sisältyy joukkueen suunnistajien suunnistamien ratojen kartat sekä yksi ”kaikki rastit” -kartta hajontakaavioineen. Nuorten Jukolan reittihärveli avataan sunnuntain kilpailun jälkeen. Juoksijoita pyydetään piirtämään reittinsä reittihärveliin.

 

KAUPAT

Kilpailukeskuksessa on urheilutarvikemyymälöitä ja esittelypisteitä.

 

RAVINTOLA JA KAHVILA

Pastalounas (sis. lämmin ruoka, salaatti, leivät, vesi tai mehu) on tarjolla klo 10.30-16.00 kilpailukeskuksen ravintolassa, myös kasvisvaihtoehto. Ruuan hinta on 8,50 €. Tavallisimmat erityisruokavaliot (L,M,G) on huomioitu. Ruokalippuja suositellaan ostettavaksi ennakkoon 11.8. mennessä ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Kilpailukeskuksessa ruokalippuja voi ostaa INFOsta. Ruokalippuja ei myydä ravintolassa.

Kilpailukeskuksessa on myös kahvio ja makkaragrilli, josta löytyy mm. leipiä, pullaa, kahvia, teetä ja muita juomia. Kahvilassa ja INFOssa on mahdollista maksaa sekä käteisellä että kortilla. Huomioithan koronaohjeistukset ruokaillessa (käsihygienia, etäisyydet, ruokailu ohjatuilla istumapaikoilla).

 

VESIPISTE

Kilpailukeskuksessa on vesipiste INFOn läheisyydessä. Varaa silti mukaan riittävästi omaa juotavaa.

 

TURVALLISUUS

Tutustu tapahtuman Covid-19 -ohjeisiin. Tapahtumassa on vahva maskisuositus.*

Avotulen teko sekä kaasu- ja trangia -keittimien käyttö ja tupakointi kilpailukeskuksessa on ehdottomasti kielletty.

 

TUULISUOJAT

Tuulisuojat pystytetään etukäteisvarausten mukaisesti järjestäjien jakamille paikoille. Tuulisuojapaikkakartta on nähtävillä nettisivuilla ja ilmoitustaululla. Tarvittaessa tuulisuojapaikkoja voi varata lisää INFOsta, mikäli vapaita paikkoja on vielä jäljellä. Tuulisuojatelttojen pystytys on mahdollista kilpailukeskukseen perjantaina klo 17.00 alkaen.

Kaikki teltat on kiinnitettävä riittävän tukevasti ja turvallisesti niin, että ne pysyvät paikoillaan myös kovassakin tuulessa. Kiinnittämiseen on ensisijaisesti käytettävä teltan valmistajan antamia ohjeita. Teltan kiinnittämiseen voi käyttää irtopainoja, kiinteitä tolppia tai maakiiloja. Huomioithan, että rajuilman aikana kiinnitystä voi joutua tehostamaan tai teltan voi joutua jopa purkamaan.

 

HARJOITUSKARTAT

Harjoituskarttoja voi ostaa nettisivuilla olevan ohjeen mukaisesti. Kolme harjoitusmaastoista sijaitsee alle 15 minuutin ajomatkan päässä kilpailukeskuksesta. Harjoitusradoilla rastit on merkitty koodillisilla valko-oransseilla rastilipuilla.

Kilpailuviikonlopulle 13.-15.8. suunnitellut karttatilaukset tulee tehdä viimeistään torstaina 12.8.2021 klo 20.00 mennessä. Perjantaille tilattuja karttoja voi noutaa sovitusti myös kilpailutoimistosta perjantaina klo 13.8.2021 klo 17.00-21.00. Harjoituskarttoja ei myydä kilpailutoimistossa. Katso tarkemmin Harjoittelu-välilehti.

 

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi tiedustella INFOsta ja kilpailun jälkeen sähköpostilla nuortenjukola2021@gmail.com

 

SIISTEYS JA JÄTTEET

Kaikki jätteet laitetaan keräysastioihin, noudata lajitteluohjeita! Myös maastosta on tuotava kaikki jätteet (myös energiageelipussit) pois.

 

Kilpailuohjeita täydennetään ja tarkennetaan tarvittaessa. Lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailukeskuksen ilmoitustaululla ja nettisivuilla.

* Muokattu 12.8. klo 23.08 vaihto- ja maalikarsinoiden osalta

* Muokattu 13.8. klo 12.30 maskiohjeiden ja yhdistelmäjoukkueiden osalta