Valkeakosken Haka

Valkeakosken Haka on monipuolinen urheilun yleisseura Valkeakoskelta. Seuramme haluaa edistää kaikkien jäseniemme mahdollisuuksia harrastaa huippu-, kilpa- ja kuntourheilua sekä tarjota harraste- ja terveysliikuntaa eri ikäryhmille.

 

Seuramme on perustettu 9.10.1932 ja on yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä urheiluseuroista. Koko historiansa ajan Hakassa on pyritty tuomaan esille liikunnan merkitystä ihmisten kokonaisvaltaisessa kasvussa, kehittymisessä ja itsensä toteuttamisessa. Valkeakosken Haka on koko kaupungin urheiluseura!

 

Valkeakosken Haka ry:ssä on kuusi lajijaostoa: hiihto, koripallo, luistelu, nyrkkeily, suunnistus ja yleisurheilu. Jalkapallon puolella Haka ry:stä on rekisteröitynyt omaksi yhdistykseksi Veikkausliigaa pelaava FC Haka ja FC Haka Juniorit. Lisäksi voimistelujaosto on rekisteröitynyt omaksi yhdistykseksi, Haka Gym ry:ksi. Sittemmin Haka Gym ry  yhdistyi Valkeakosken Koskenpoikien voimistelujaoston kanssa Valkeakosken Voimistelijoiksi.

 

Hakaa on vuosikymmenten aikana kehitetty ennakkoluulottomasti yleisseurasta kohti erikoisseurojen yhteenliittymää – Hakaperhettä. Haka tunnetaan, sitä arvostetaan ja se luo myönteistä kuvaa kotikaupungistaan Valkeakoskesta.

 

Valkeakosken Hakasta suunnistusjaosto on toiminnaltaan suurin lajijaosto. Suunnistusjaostossa olemme alueellisesti aktiivinen ja kehittyvä suunnistusseura. Tähtäämme toiminnassamme eteenpäin erityisesti lasten ja nuorten suunnistustoiminnassa.

 

Jäseniä suunnistusjaostossa on yli 250, joista lähes sata on lisenssisuunnistajia. Kannustamme kaikkia jäseniämme monipuoliseen liikuntaan yli lajirajojen, kilpailemalla ja kuntoilemalla harrastamiseen sekä aktiiviseen seuratoimintaan.

 

Haka on aina ollut aktiivinen kilpailujen järjestäjä. Meidät tunnetaan valtakunnallisesti hyvin järjestetyistä suunnistus- ja hiihtosuunnistuskilpailuistamme. Pyrimme järjestämään vuosittain Veikko Hakulisen hiihtorastit, Hakan keskimatkan sekä Junnusuunnistuksen. Lisäksi kesällä järjestämme viikoittain Valkeakosken Iltarastit. Olemme järjestäneet myös SM-kilpailuja: vuonna 2015 ja 2021 hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut sekä vuonna 2001 suunnistuksen SM-pitkän.

 

Käy tutustumassa seuraamme täältä.