Sunnuntain ohjelma

Sunnuntai 15.8.

Suomalaisen nuorisosuunnistuksen huipentumana voidaan pitää Valkeakosken superviikonloppua. Sunnuntaina järjestetään valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma sekä INOV-8-liigan finaaliosakilpailu, joissa kokoontuvat Suomen suunnistavat lapset ja nuoret.

Kompassi-tapahtumassa kilpaillaan kolmessa eri sarjassa:

  • Kultakompassi: H/D14
  • Hopeakompassi: H/D12
  • Pronssikompassi: H/D10

Sunnuntaina pääosassa ovat Kultakompassi-sarjalaiset, jotka kilpailevat keskenään yhteislähtökilpailussa. Henkilökohtaisen kilpailun tulosten perusteella käydään myös alueiden välinen joukkuekilpailu.

Hopeakompassi-sarjassa kisataan väliaikalähdöllä 12-sarjan suora rata ja Pronssikompassi-sarjassa kisataan rastireitillä.

INOV-8-liigan finaaliosakilpailussa kilpailevat Suomen 16-20 -vuotiaat nuorisohuiput valmennusstipendeistä takaa-ajolla. Lähtöjärjestyksen määrää kesän aikana käydyistä osakilpailuista kertynyt pistepotti.

Sunnuntain INOV-8-liigan finaaliin voi osallistua, vaikka ei olisi saanut pisteitä osakilpailuista tai osallistunut niihin. Ilman pisteitä finaaliin osallistuvat kilpailijat lähtevät sarjoittain minuutin välein viimeisen pisteitä saaneen kilpailijan jälkeen. Finaalissa palkitaan myös päivän nopeimmat sarjoittain.

Aikuisille on myös tarjolla ruokaa suunnistusnälkään kansallisen keskimatkan muodossa.