Harjoittelu

Nuorten Jukolaan on mahdollista harjoitella varta vasten suunniteltujen harjoitusten avulla.

1. Viestiharjoitus, Tapainlinna

Seitsemän osuutta sisältävä viestiharjoitus. Harjoituksen voi suorittaa henkilökohtaisena harjoituksena tai viestiharjoituksena yhteislähdöllä. Radoissa on hajontaa, ja hajontakaavio on samanlainen kuin Nuorten Jukolassa perinteisesti, eli esimerkiksi osuudet 1 ja 2 ovat pari eikä kolmannella osuudella ole hajontaa. Jos haluat tilata ratoja ilman hajontaa, ilmoitathan siitä tilauksen yhteydessä. Harjoitus on hyödynnettävissä 20.8. asti.

Ratapituudet ja mallikartat
Osuus 1 4,2 km
Osuus 2 4,2 km
Osuus 3 1,8 km
Osuus 4 1,9 km
Osuus 5 1,9 km
Osuus 6 5,3–5,4 km
Osuus 7 4,3–4,4 km

Tapainlinnan maastossa on runsaasti samoja elementtejä kuin Nuorten Jukolan kilpailumaastossa: mäkistä aluetta, suota, polkuja ja paikoitellen tiheämpää maastoa. Kyseessä on suosittu ulkoilualue, jossa on paljon muitakin liikkujia. Alueella on rakennustyömaita, joita ei ole päivitetty karttaan, mutta niillä ei pitäisi olla vaikutusta suunnistukseen.

Radat on suunnitellut Nuorten Jukolan ratamestari Ossi Autio. Kartta on Janne Seppälän laatima, ja tuoreimmat päivitykset ovat Hyvinkään Rastin käsialaa 5/2023. Kartta on A4-kokoa, mittakaava on 1:10000 ja käyräväli 5 m.

Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput sekä koodit. Lähdössä ja maalissa ei ole merkkejä.

Pysäköinti: Tapainlinnan koulu, Torikatu 30, Hyvinkää. Jos koulun pihalle ei mahdu, Torikadun varrella on muitakin pysäköintialueita.

Harjoituksen hinta on 7 €/kartta. Jos tilaat täyden setin eli yhden kartan joka osuutta, hinta on 40 €.

2. Viestiharjoitus, Paukunharju

Seitsemän osuutta sisältävä viestiharjoitus. Osuudet vastaavat pituudeltaan ja luonteeltaan Nuorten Jukolaa. Joka osuudelta on yksi ratavaihtoehto. Jos haluat tilata harjoituksen niin, että osuuksilla on hajontaa, ole yhteydessä hyvissä ajoin. Harjoitus on hyödynnettävissä 20.8. asti.

Ratapituudet ja mallikartat
Osuus 1 4,7 km
Osuus 2 4,7 km
Osuus 3 2,0 km
Osuus 4 3,0 km
Osuus 5 2,9 km
Osuus 6 5,9 km
Osuus 7 4,8 km

Maastossa on samoja elementtejä kuin Nuorten Jukolan kilpailumaastossa: korkeuseroja, runsaasti polkuja ja paikoitellen tiheämpää maastoa. Alueella saattaa olla muitakin liikkujia, ja majalla, jonka luona on pysäköinti, järjestetään muitakin tapahtumia.

Radat on suunnitellut Nuorten Jukolan ratamestari Ossi Autio. Kartta on alun perin Janne Seppälän laatima, ja Nuorten Jukolan kartoittaja Harri Hytönen on ajantasaistanut sen vuonna 2022. Kartta on A4-kokoa, mittakaava on 1:10000 ja käyräväli 5 m.

Rasteilla on normaalikokoiset rastiliput sekä koodit. Lähdössä ja maalissa ei ole merkkejä.

Pysäköinti: Paukunharjun maja, Monninlinja 215, Hausjärvi.

Harjoituksen hinta on 7 €/kartta. Jos tilaat täyden setin eli yhden kartan joka osuutta, hinta on 40 €.

3. Sprintin mallisuunnistus

Kompassi-tapahtuma kilpaillaan sprinttinä, ja harjoitus on suunniteltu siihen valmistautumiseen. Rata sijaitsee majoituskoulun läheisyydessä noin 2–2,5 km kilpailukeskuksesta. Harjoitus on käytettävissä vain Nuorten Jukolan kilpailuviikonloppuna. Harjoitusta voi ostaa Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä hintaan 5 € per kartta tai kilpailukeskuksesta infosta.

Tilausohjeet

Tilaa harjoitusten 1 & 2 kartat Lotta Borgenströmiltä: lottakui@gmail.com Toimita todiste maksusta (esim. kuvakaappaus) tilauksen yhteydessä tai tilauksen ja harjoitusten suunnistamisen välissä.

Tilauksen jälkeen saat ohjeet, mistä kartat voi noutaa. Kartat ovat kirjekuoressa, jossa on seuran tai tilaajan nimi.

Kartat ehtivät varmasti ajoissa noudettavaksi, jos tilaat ne vähintään 7 päivää ennen tarvetta.

Harjoitus 3 tilataan Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä.

Maksuohjeet

Harjoitukset 1 & 2: Maksa karttasi tilisiirrolla Hyvinkään Rastille (tilinumero FI16 5062 0320 1942 89, viestiksi NuJu-harjoituskartat sekä seuran nimi) tilauksesi yhteydessä. Hinta on 7 €/kartta tai 40 € / yksi kartta joka osuutta.

Harjoitus 3: Kartat maksetaan Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmässä. Hinta on 5 € per kartta.

Tiedustelut

Lisätietoa harjoituksista saa Lotta Borgenströmiltä (lottakui@gmail.com). Kadonneista rasteista voi ilmoittaa hänelle.