Kilpailukutsu

38. Nuorten JukolaHyvinkään Rastin logo
Lauantai 19.8.2023, Hyvinkää
Hyvinkään Rasti

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Piikkareiden käyttö on kielletty kaikilla osuuksilla. Nastareiden käyttö on kielletty osuuksilla 6 ja 7.

Osallistumisoikeus

Viesti on tarkoitettu ensisijaisesti seurajoukkueille. Yhdistelmäjoukkueen voivat koota seurat, jotka eivät muuten saa joukkuetta, sekä seurat, joilla on osallistumiseen halukkaita nuoria enemmän kuin kokonaisiin joukkueisiin mahtuu. Viestijoukkue voidaan koota myös saman kunnan koulujen oppilaista tai nuorisojärjestön jäsenistä. Mikäli suunnistusseuran jäsen aikoo osallistua koulu- tai nuorisojärjestöjoukkueeseen, on lupa saatava edustusseuralta. Osuuskohtaiset ikä- ja sukupuolirajoitukset koskevat kaikkia joukkueita.

Osanottajilta ei vaadita kilpailulisenssiä tai vakuutusta, osallistuminen tapahtuu omalla vastuulla.

Järjestäjät kokoavat yhdistelmäjoukkueita suunnistajapankkiin ilmoittautuneista suunnistajista. Tällaisiin joukkueisiin osallistuvilta suunnistajilta peritään osallistumismaksuna 20 €/hlö.

Osuudet, ikä- ja taitotasovaatimukset sekä alustavat osuuspituudet

1. osuus: HD16 (s. 2007–), taitotaso 14, 4,9–5,0 km
2. osuus: D16 (s. 2007–), taitotaso 14, 4,9–5,0 km
3. osuus: HD14 (s. 2009–), taitotaso 10, 2,6 km
4. osuus: D14 (s. 2009–), taitotaso 12, 3,0–3,1 km
5. osuus: HD14 (s. 2009–), taitotaso 12, 3,0–3,1 km
6. osuus: HD18 (s. 2005–), taitotaso 16, 6,5–6,6 km
7. osuus: D18 (s. 2005–), taitotaso 16, 5,5–5,6 km
Yhteensä 30,7 km

Osuusmatkoihin sisältyy noin 350 m viitoituksia. Kaikilla paitsi 3. osuudella on hajontaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen Nuorten Jukolaan avataan maanantaina 19.6.2023 ja suljetaan perjantaina 4.8.2023 klo 23.59. Linkki ilmoittautumisjärjestelmään julkaistaan kilpailun nettisivuilla. Osallistumismaksu on 140 €/joukkue. Maksut suoritetaan verkkomaksulla suoraan ilmoittautumisjärjestelmästä. Ulkomaisilta joukkueilta peritään pankkipalvelumaksu valuutan siirrosta.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista ilmoittautumisjärjestelmän kautta sunnuntaihin 13.8.2023 klo 23.59 saakka. Jälki-ilmoittautuvien osallistumismaksu on 190 €/joukkue. Maksutapa on sama kuin normaalissa ilmoittautumisessa.

Juoksujärjestykset

Lopulliset juoksujärjestykset on ilmoitettava perjantaina 18.8.2023 klo 18.00 mennessä ilmoittautumisjärjestelmän kautta. Jos se ei ole mahdollista, juoksujärjestys on ilmoitettava kirjallisesti infon vastuuhenkilölle. Perusteltuja muutoksia voi pakottavista syistä tehdä infoon kirjallisesti kilpailupäivään klo 10.00 asti, muutokset hylkää tai hyväksyy TA.

Joukkue, joka ei ilmoita juoksujärjestystä ohjeiden mukaisesti, ei saa lähtölupaa. Muussa kuin ilmoitetussa järjestyksessä juokseva joukkue hylätään.

Kilpailukortit ja leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Joukkueella on oltava vähintään kolme Emit-korttia. Samaa korttia ei voi käyttää kahdessa eri joukkueessa eikä peräkkäisillä osuuksilla samassa joukkueessa.

Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 5 €/kortti. Tarvittavien vuokrakorttien lukumäärä on ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Emit-korttien numeroita ei tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Lähtö

Viestin yhteislähtö on klo 11.00. Voittajajoukkueen arvioidaan saapuvan maaliin noin klo 14.00. Lähtö tapahtuu kilpailukeskuksesta.

GPS-seuranta

Viestin kärkijoukkueille on varattu GPS-laitteet osuuksilla 1, 2, 4, 5, 6 ja 7. Joukkue, joka kieltäytyy kantamasta seurantalaitetta, suljetaan kilpailusta. Näytöllisten GPS-laitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty.

Palkinnot

Kilpailun 15 parasta seurajoukkuetta palkitaan Nuorten Jukola -mitaleilla. Seitsemän parasta seurajoukkuetta palkitaan kunniapalkinnoin. Voittajajoukkue saa vuodeksi haltuunsa kiertopalkinnon sekä pysyvästi kiertopalkinnon pienoismallin. Lisäksi palkitaan paras yhdistelmäjoukkue.

Harjoituskielto

Kilpailualue on harjoituskiellossa. Tarkemmat tiedot ovat Suunnistusliiton Karttarekisterissä.

Kilpailumaasto

Pääosin nopeakulkuista ulkoilumaastoa, jossa on paljon polkuja ja ulkoiluteitä. Pidemmillä radoilla on myös jonkin verran peitteisempiä alueita ja hyväpohjaista suota. Korkeuserot eri radoilla ovat suurimmillaan 20–35 metriä. Maastossa on paljon luonnonsuojeluun liittyviä kiellettyjä alueita. Tähän liittyen nastareiden käyttö osuuksilla 6–7 on kielletty.

Kartta

Harri Hytösen 2022–2023 uusintakartoittama suunnistuskartta, mittakaava 1:10000, käyräväli 5 m, tulostekartta, koko A4. Kartat ovat muovisuojuksessa. Alueen vanha kartta on nähtävillä kilpailun nettisivuilla.

Harjoittelu

Kilpailuun valmistautumiseen on tarjolla harjoituksia, jotka avautuvat toukokuussa.

Opastus

Opastuksen alkupiste on VT3:n liittymä nro 17 (Pohjoinen kehätie). Tarkemmat saapumis- ja pysäköintiohjeet annetaan kilpailuohjeissa. Opastus on valmiina kilpailupäivänä klo 7.00.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus koostuu jalkapallokentistä, nurmialueesta sekä jäähallin tiloista pysäköintialueineen. Pukeutumiseen ja peseytymiseen on käytössä sisätiloja. Kilpailukeskukseen on hyvät kulkuyhteydet julkisella liikenteellä: rautatieasemalta kävelymatkaa on noin 2 km, ja paikallisbussi (linja 6) pysähtyy kilpailukeskuksen vieressä.

Seurateltat

Seuratelttojen pystytys on mahdollista kilpailukeskukseen perjantaina 18.8.2023 klo 18.00 alkaen. Teltat on pystytettävä niille varatuille paikoille. Seuratelttapaikat varataan ilmoittautumisjärjestelmästä. Paikan koko on 5 m x 6 m ja varausmaksu 12 €.

Info

Info on avoinna perjantaina 18.8.2023 majoituskoululla klo 17–21 sekä tapahtumapäivänä kilpailukeskuksessa klo 8.00 lähtien.

Kilpailumateriaali

Noudetaan infosta seuroittain kilpailupäivänä. Materiaali sisältää ennakkoon ostetut ruokalipukkeet sekä emit-tarkistuslipukkeet mutta ei hakaneuloja. Hakaneuloja voi ostaa infosta.

Pysäköinti

Kilpailijoiden pysäköinti järjestetään Vaiveronkadun varrella kadunvarsipysäköintinä sekä lähistön pysäköintikentillä. Kävelyetäisyys pysäköintipaikoilta on pääsääntöisesti alle kilometrin. Pysäköintimaksuja ei ole käytössä.

Koulumajoitus

Koulumajoitus on varattavissa ilmoittautumisjärjestelmästä. Majoituksen hinta on 25 €/hlö/yö, ja se sisältää iltapalan sekä aamupalan. Majoituskoululta on kilpailukeskukseen noin 2,25 km. Hyvinkään rautatieasemalta majoituskoululle on matkaa noin 1 km.

Majoituskoululla on rajallisesti pysäköintitilaa. Majoituskoululle ei järjestetä pysäköinninohjausta. Pysäköinti majoituskoulun lähikatujen varsilla on pääsääntöisesti sallittu.

Kilpailukeskuksessa yöpyminen on kielletty.

Ruokailu

Kilpailukeskuksessa on ravintola. Ateria maksaa 11 € paikan päällä ostettuna ja 9,50 € ennakkoon ilmoittautumisjärjestelmästä ostettuna. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on maidoton, laktoositon ja gluteeniton.

Kilpailukeskuksessa on ravintolan lisäksi kahvio- ja makeismyyntiä.

Toimihenkilöt ja yhteystiedot

Kilpailunjohtaja Marko Pietari
Ratamestari Ossi Autio
Tiedottaja Riikka Ahoniemi (kilpailut.tiedotus at hyvinkaanrasti.fi)
TA Mika Kantola
Ratavalvoja Jouni Moisander

Tervetuloa!