Kilpailuohjeet

Hyvinkään Rastin logoINOV-8-liigan finaali, Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma
Sunnuntai 20.8.2023, Hyvinkää
Hyvinkään Rasti

Kilpailusäännöt

Kilpailuissa noudatetaan Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistusliiton myöntämällä poikkeusluvalla D14- ja H14-sarjoissa kokeillaan 30 sekunnin lähtöväliä sekä käänteistä lähtöjärjestystä jälkimmäiseen suoritukseen.

Osallistumisoikeus

Kilpailuihin osallistuminen edellyttää voimassa olevaa Suunnistusliiton lisenssiä. Muita kuin suomalaisia seuroja edustavilta suunnistajilta ei edellytetä suomalaista lisenssiä.

Sarjat

INOV-8-liigan finaali: D16, H16, D18, H18, D20 ja H20.

Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma: D10RR, H10RR, D12TR, H12TR, D12, H12, D14 ja H14. D12TR- ja H12TR-sarjat eivät kerrytä Kompassi-pisteitä. D14- ja H14-sarjoissa kilpailu sisältää kaksi suoritusta.

Lisäksi kuntosuunnistus.

Radat

INOV-8-liigan finaali: sääntömääräiset pitkän matkan radat. D18-, H18-, D20- ja H20-sarjojen radoilla on salmiakkihajonta. Kiinnitä erityistä huomiota rastien käymiseen oikeassa järjestyksessä! Ole tarkkana, että luet rastin numeroinnin oikein: yhden rastin numerointi saattaa olla toisen rastin rastiväliviivan alla. Alla on kaksi esimerkkiä salmiakkihajonnasta.

D20: 6,9 km, 18 rastia
H20: 8,3 km, 23 rastia
D18: 6,7 km, 17 rastia
H18: 7,5 km, 19 rastia
D16: 5,1 km, 12 rastia
H16: 5,4 km, 14 rastia

Kompassi-tapahtuma: sääntömääräiset sprinttiradat.

D14, 1. osa: 2,8 km, 13 rastia
H14, 1. osa: 2,9 km, 13 rastia
D14, 2. osa: 2,7 km, 13 rastia
H14, 2. osa: 2,8 km, 14 rastia
D12: 1,7 km, 9 rastia
H12: 1,8 km, 10 rastia
D12TR: 1,6 km, 10 rastia
H12TR: 1,6 km, 10 rastia
D10RR: 2,2/1,5 km, 10 rastia
H10RR: 2,2/1,5 km, 10 rastia

Rastireitin pituudet on ilmoitettu sekä sääntöjen mukaista lyhintä reittiä että nauhaa pitkin.

Kilpailukortit ja leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Emit-korttien numerot on ilmoitettava IRMAan ilmoittautumisen päättymiseen mennessä. Ulkomaalaiset seurat voivat ilmoittaa numerot vaihtoehtoisesti kilpailunjohtajalle sähköpostitse.

Jos kilpailija suunnistaa muulla kuin ennakkoon ilmoittamallaan Emit-kortilla, muutos on ilmoitettava paikan päällä infoon ennen kilpailijan lähtöaikaa. Muutoksesta peritään 2 euron maksu. Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 5 €/kortti. Kortit palautetaan suorituksen jälkeen infoon. Palauttamatta jätetystä kortista veloitetaan 75 € per kortti.

Kilpailija, joka käyttää muuta kuin ilmoittamaansa Emit-korttia, saatetaan hylätä.

Emit-tarkistuslipukkeita on saatavilla lähdöissä.

Rastit

Rastit on merkitty maastoon oranssi-valkoisin rastilipuin. Jokaisella rastilla on myös Emit-leimasin, jossa suunnistajan tulee leimata Emit-korttinsa. Leiman rekisteröitymisen varmistamiseksi Emit-kortti on syytä painaa leimasimessa pohjaan asti. Rastin koodi on merkitty leimasimen viereen, minkä perusteella suunnistaja voi tarkistaa olevansa oikealla rastilla. Kilpailukeskuksessa on mallirasti.

Rastimääritteet

Kuvalliset rastimääritteet on painettu karttaan. Lisäksi Kompassi-tapahtuman lähdössä Start 3 on nähtävillä lähtöä käyttävien sarjojen rastimääritteet sekä kuvallisina että sanallisina. RR-sarjojen kartoissa ei ole rastimääritteitä.

Kompassi-tapahtuman kartoissa rastien koodit on painettu rastinumeroiden viereen viivalla erotettuna.

Maastossa on runsaasti rasteja, joten koodit on syytä tarkistaa aina.

Kielletyt alueet

Maastossa on runsaasti kiellettyjä alueita, jotka on merkitty karttaan kuvausohjeiden mukaisesti. Alueet on merkitty maastoon yhtenäisellä punavalkoisella kielletyn alueen nauhalla niiltä osin, kun alueita reunustaa kartassa yhtenäinen viiva ratapainatusvärillä. Kielletyn alueen nauha on asetettu noin metrin korkeudelle.

Karttaan merkittyjen kiellettyjen alueiden lisäksi maastossa on yksittäisiä pieniä, nauhalla rajattuja kiellettyjä alueita, joita ei ole merkitty karttaan (esim. ketun pesä).

Lajisääntöjen mukaisesti oliivinvihreät pihamaat ovat kiellettyjä alueita. Lisäksi sprinttisuunnistuksen sääntöjen mukaisesti Kompassi-tapahtuman kilpailualueella on muitakin kiellettyjä kohteita, joihin voi tutustua Suunnistusliiton verkkosivuilla.

Kompassi-tapahtumassa karttamerkein kiellettyjä kohteita on saatettu rajata maastoon nauhalla, vaikka nauhaa ei olisi merkitty karttaan. Maastossa on myös RR-ratojen valkoinen nauha, joka ei liity kiellettyihin alueisiin.

INOV-8-liigan finaalin lähtö

Lähtö Start 2, johon on kilpailukeskuksesta noin 3,5 km. Reitti on opastettu. Lähdöstä on varustekuljetus kilpailukeskukseen. Lähtöön vievän reitin varrella on bajamajoja.

Takaa-ajojen ensimmäiset kilpailijat lähtevät klo 12.00 (D16, H16), 12.15 (D18, H18) ja 12.30 (D20, H20). Väliaikalähdöt niille kilpailijoille, joilla ei ole pisteitä, alkavat klo 12.45.

Toiminta lähdössä:

Kilpailijat kutsutaan järjestyksessä nimellä lähtöalueelle 7 minuuttia ennen lähtöaikaa. Lähtöalueelle siirtyessään he nollaavat Emit-korttinsa. Kilpailijat asetetaan lähtöjärjestyksen mukaisesti jonoon (H- ja D-sarjat samaan jonoon). Mallikartta (kilpailukartta ilman ratoja) on nähtävillä jonotuksen aikana. Minuutti ennen lähtöaikaansa kilpailijat voivat astua viimeiseen karsinaan, jonka pöydälle asetetaan kilpailukartat järjestyksessä. Kartoissa on kilpailijan nimi, numero sekä lähtöaika. Siinä vaiheessa oman kartan saa ottaa, mutta sen saa avata vasta lähtöhetkellä. Kilpailija on itse vastuussa sekunnilleen oikeaan aikaan lähtemisestä.

Kompassi-tapahtuman lähdöt

Lähtöjä on useita, ja etäisyys kilpailukeskuksesta on enintään 1 km. Reitit lähtöihin on opastettu. Lähtöjen läheisyydessä on bajamajoja.

Lähdöt ja ensimmäisten lähtijöiden lähtöajat:
D14 & H14, suoritus 1: Start 1, ensimmäinen lähtö klo 9.30
D14 & H14, suoritus 2: Start 4, ensimmäinen lähtö klo 13.30
Muut Kompassi-tapahtuman sarjat: Start 3, ensimmäinen lähtö klo 11.45

Kompassi-tapahtuman muiden kuin D14- ja H14-sarjojen toiminta lähdössä:
5 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailija kutsutaan nimellä lähtöalueelle. Sarjojen D10RR, H10RR, D12TR sekä H12TR kilpailijat voivat tutustua kilpailukarttaan, johon on painettu rata, ja D12- ja H12-sarjojen kilpailijat kilpailukarttaan, johon on merkitty K-piste mutta ei rataa.
4 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijoiden lähtöajat tarkistetaan.
3 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat nollaavat Emit-korttinsa.
2 minuuttia ennen lähtöaikaa: D10RR- ja H10RR-sarjojen suunnistajat saavat kilpailukarttansa ja heitä opastetaan. D12TR- ja H12TR-sarjojen suunnistajat voivat tutustua karttaan, johon on painettu rata. D12- ja H12-sarjojen kilpailijat voivat tutustua karttaan, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen lähtöaikaa: D10RR- ja H10RR-sarjojen suunnistajat voivat tutustua kilpailukarttaansa. D12TR-, H12TR-, D12- ja H12-sarjojen kilpailijat saavat ottaa kilpailukarttansa ja tutustua siihen.

Kompassi-tapahtuman D14- ja H14-sarjojen toiminta lähdössä:
5 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailija kutsutaan nimellä lähtöalueelle. Kilpailijat voivat tutustua kilpailukarttaan, johon on merkitty K-piste mutta ei rataa.
4.30 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat voivat tutustua kilpailukarttaan, johon on merkitty K-piste.
4 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijoiden lähtöajat tarkistetaan.
3.30 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijoiden odottavat Emit-nollaukseen pääsemistä.
3 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat nollaavat Emit-korttinsa.
2.30 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat odottavat kartoille pääsemistä.
2 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat voivat tutustua karttaan, johon on merkitty K-piste.
1.30 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat voivat tutustua karttaan, johon on merkitty K-piste.
1 minuutti ennen lähtöaikaa: Kilpailijat odottavat kartoille pääsemistä.
0.30 minuuttia ennen lähtöaikaa: Kilpailijat siirtyvät karttaämpäreille. Kartan voi ottaa lähtöhetkellä.

Opastus lähtöihin

Viitoitukset lähtöihin alkavat opaspaalulta.

Start 1: etäisyys lähtöön on noin 900 m, oranssivalkoinen viitoitus
Start 2: etäisyys lähtöön on noin 3,5 km, sinipunainen viitoitus
Start 3: etäisyys lähtöön on noin 650 m, keltamusta viitoitus
Start 4: etäisyys lähtöön on noin 600 m, keltamusta viitoitus

Lähtöjen Start 3 ja Start 4 opastus on yhteinen verryttelyalueelle asti. Lähdöt sijaitsevat vierekkäin verryttelyalueen tuntumassa, ja kyltein on merkitty, kumpi on Start 3 ja kumpi Start 4.

Lähtöluettelo ja lähtöjärjestys

INOV-8-liigan finaalin sarjoissa takaa-ajolähtö liigan pistetilanteen perusteella: eniten pisteitä saanut lähtee ensimmäisenä ja muut sen jälkeen niin, että yhden pisteen ero tarkoittaa kuuden sekunnin takamatkaa. Ne suunnistajat, joilla ei ole yhtään pistettä ennen finaalia, lähtevät takaa-ajojen jälkeen väliaikalähdöllä minuutin lähtövälein.

Valtakunnallisen Kompassi-tapahtuman D14- ja H14-sarjojen ensimmäisen osan lähtö tehdään arvotussa järjestyksessä väliaikalähdöllä. Lähtöväli on 30 sekuntia. Toisen suorituksen lähtö tehdään käännetyssä järjestyksessä ensimmäisen suorituksen perusteella (ensimmäisen suorituksen nopein lähtee viimeisenä), lähtöväli on 30 sekuntia. Ne, jotka eivät saaneet hyväksyttyä tulosta ensimmäiseltä radalta tai saapuivat maaliin sen sulkeutumisen jälkeen, lähtevät muita ennen. Lopputulokset määräytyvät kahden suorituksen yhteisaikojen perusteella.

Muissa Kompassi-tapahtuman sarjoissa väliaikalähtö arvotussa järjestyksessä minuutin lähtövälein.

Numeroitu lähtöluettelo osallistujista julkaistaan kilpailun nettisivuilla viimeistään 48 tuntia ennen ensimmäisiä lähtöjä. Kompassi-tapahtuman D14- ja H14-sarjojen toisen osan lähtöluettelo julkaistaan kilpailukeskuksessa tulostaululla sekä järjestäjien nettisivuilla mahdollisimman pian ensimmäisen osan päättymisen jälkeen.

Viimeiset rastit ja maali

Kilpailussa on kolme viimeistä rastia, joilta on viitoitus maaliin. RR-radoilla on oma viimeinen rasti. Myös D14- ja H14-sarjojen toisessa osassa on oma viimeinen rasti. Muut sarjat (myös D14- ja H14-sarjojen ensimmäinen osa) käyttävät samaa viimeistä rastia.

Maalileimauksen jälkeen kilpailijat siirtyvät leimantarkastukseen, jossa on erilliset pisteet INOV-8-liigan finaalin sekä Kompassi-tapahtuman suunnistajille. Mikäli leimoissa on epäselvyyksiä, seuran huoltaja pyydetään tarvittaessa paikalle. Ylimääräiset leimat eivät aiheuta hylkäystä, jos suunnistaja on kiertänyt oikeat rastit oikeassa järjestyksessä.

Karttoja ei kerätä maalissa pois. Kilpailukarttaa ei kuitenkaan saa näyttää eikä siitä saa antaa tietoa suunnistajalle, jolla on vielä suoritus tekemättä.

Maali sulkeutuu klo 11.15 (D14- ja H14-sarjojen ensimmäinen suoritus) sekä klo 15.30.

Rastireitin ja tukireitin lisäohjeet

Rastireitti ja tukireitti on merkitty maassa kulkevalla valkoisella muovinauhalla, joka on piirretty karttaan oranssilla värillä. Suunnistaja saa poiketa nauhalta.

Rastireitin rastit sijaitsevat nauhan varrella ja tukireitin rastit nauhan läheisyydessä. Nauhan varrella ei ole muita kuin rastireitin rasteja.

Rastireitin rastit on muista sarjoista poiketen numeroitu RR1, RR2… Rastireittisarjoissa jokaisesta puuttuvasta leimasta aikaan lisätään 10 minuuttia, mutta suoritusta ei hylätä.

Keskeyttäminen

Keskeyttäneet kilpailijat tulevat maaliin ja ilmoittavat leimantarkastuksessa keskeyttäneensä. Jos kilpailija ei pakottavasta syystä kykene tulemaan maaliin (esimerkiksi loukkaantuminen), hän ilmoittaa keskeyttämisestä muille kilpailun toimitsijoille.

Kilpailumaasto

INOV-8-liigan finaali:

Maasto koostuu selkeästi kahdesta osasta. Maaston länsiosa on Usmin ja Paarijoen kallioista ja pienipiirteistä mäkimaastoa, jossa on kilpailtu viimeksi SM-keskimatka 2022. Kulkukelpoisuus maastossa on lähtökohtaisesti hyvää, mutta pisimmillä radoilla käytetään myös vaikeampikulkuisia alueita.

Kilpailumaaston itäosa on Sveitsin ulkoilualuetta, missä on ennen Nuorten Jukolaa kilpailtu viimeksi Koululiikuntaliiton Suunnistuskilpailu 2012. Sveitsille ominaiset piirteet ovat pitkänomaiset harjut ja laaja polkuverkosto. Kilpailumaasto koostuu sekä talousmetsästä, luonnonsuojelualueista että ulkoilualueista ja maastotyyppi voikin vaihtua äkillisesti. Maastossa on kohtalaisen suuria korkeuseroja kaikilla radoilla.

Kompassi-tapahtuma:

Sprinttikilpailun maastossa on vaihtelevasti pientaloja, kerrostaloja ja julkisia rakennuksia. Alueella on kahden vilkasliikenteisen kadun rajaamilla alueilla vähäliikenteisiä asuntokatuja sekä runsas kevyenliikenteen reittien verkosto. Muutamat aidatut piha-alueet sekä oliivinvihreällä merkityt kielletyt piha-alueiden osat muodostavat sprinttisuunnistukseen haastavia sokkeloita. Puistoalueista osa on metsää, missä reitit kulkevat polkuja pitkin. Suurin korkeusero on noin 15 m.

Kilpailualuetta ei ole suljettu muulta normaalilta käytöltä. Kaduilla ja pyöräteillä tulee noudattaa liikennesääntöjä eli teillä tulee kulkea tien reunassa tai jalkakäytävillä ja tiet tulee ylittää varovaisuutta noudattaen. Vilkasliikenteiset kadut ylitetään kevyen liikenteen siltoja käyttäen. Radoilla on 1–3 kohdassa suojatie, jossa on liikenteenohjaaja.

Kartta

INOV-8-liigan finaali: suunnistuskartta, 1:10000, käyräväli 5 m, tulostekartta, A3-koko. Kartan länsiosan ajantasaistus Arvo Paulin 2022. Kartan itäosan uusintakartoitus Harri Hytönen 2022–2023.

Kartalla on käytetty seuraavia erikoismerkkejä:

Kompassi-tapahtuma: sprinttisuunnistuskartta, 1:3000, käyräväli 2,5 m, kartoitus Harri Hytönen 2022–2023, tulostekartta, A3- sekä A4-kokoja. Alueelta ei ole aiempaa sprinttisuunnistuskarttaa.

Kartat ovat muovisuojuksessa. Alueiden vanhat kartat ovat nähtävillä kilpailun nettisivuilla.

Kuntosuunnistus

Tapahtumassa on kuntosuunnistus, jonka lähtö on auki klo 11.30–13.30. Kuntosuunnistus käsittää sekä metsä- että sprinttiratoja. Osallistumismaksu 10 € maksetaan infossa, ja sitä vastaan suunnistaja saa lipukkeen, joka vaihdetaan kuntosuunnistuksen lähdössä karttaan. Maksulla saa suunnistaa useita ratoja. Emit-korttien vuokraamisen kanssa menetellään kuten kilpasarjoissa. Kuntosuunnistuksen lähtöpaikka on lähdön Start 3 opastuksen varrella (keltamusta viitoitus).

Kuntosuunnistukseen osallistuvien on ilmoittauduttava kuntosuunnistuksen maalissa suorituksensa jälkeen. Maali on erillään kilpasarjojen maalista. Kuntosuunnistuksen tuloslista julkaistaan kilpailun nettisivuilla.

Kilpasarjoihin osallistuvat eivät saa osallistua kuntosuunnistukseen ennen kilpailusuorituksiaan. Kuntosuunnistuksen karttoja ei saa näyttää kilpailijalle, jolla on vielä suoritus tekemättä.

Kilpailunumerot

Kilpailunumerot ovat jaossa kilpailukeskuksessa. Niiden käyttäminen on pakollista. Numerot tulee kiinnittää paidan rintamukseen niin, että numeropuoli on näkyvillä kokonaan. Tarvittaessa hakaneuloja voi ostaa infosta.

Juomapisteet

INOV-8-liigan finaalin radoilla on yksi juomapiste, jossa on tarjolla vettä. Kompassi-tapahtumassa maastossa ei ole juomapisteitä. Maalissa kilpailijoille on tarjolla vettä.

GPS-seuranta

INOV-8-liigan finaalissa on GPS-seuranta. Lista seurattavista suunnistajista julkaistaan kilpailun nettisivuilla etukäteen.

GPS-liivit ovat jaossa kilpailukeskuksessa ja GPS-laitteet lähdön läheisyydessä. Liivit ja laitteet kerätään pois maalissa välittömästi leimantarkastuksen jälkeen. Omien GPS-liivien käyttö on sallittu. Varaa riittävästi aikaa laitteen noutamiseen!

Näytöllisten GPS-laitteiden käyttö kilpailusuoritusten aikana on kielletty.

Opastus

Opastuksen alkupiste on VT3:n liittymä nro 17 (Pohjoinen kehätie). Opastus on valmiina kilpailupäivänä klo 8.00. Navigointiosoite opastuksen alkuun on Pohjoinen kehätie 20, Hyvinkää.

Saapumisohjekartta on saatavissa kilpailun nettisivuilta.

Pysäköinti

Kilpailijoiden pysäköinti järjestetään läheisillä pysäköintialueilla sekä Vaiveronkadun varrella kadunvarsipysäköintinä.
– Pysäköintialue P1 Vaiveronkatu / jäähallin pysäköintialue, ohjattu pysäköinti
– Pysäköintialue P2 Mustikkamaankatu, pysäköinnissä ei ohjausta
– Pysäköintialue P3 Pujottelutie seurabussien pysäköintiin

Kävelyetäisyys pysäköintialueilta kilpailukeskukseen on noin 300–400 metriä. Pysäköintialueilla on tilaa rajallisesti, mutta Vaiveronkadun varrella pysäköinti on pääsääntöisesti sallittu normaalien liikennesääntöjen puitteissa. Kadunvarsipysäköinnissä ei ole liikenteenohjausta. Kadunvarsipysäköinnissä kävelyetäisyys kilpailukeskukseen voi olla yli kilometrin.

Pysäköintiohjekartta on saatavissa kilpailun nettisivuilta.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksen osoite on Vaiveronkatu 70, Hyvinkää. Kilpailukeskus koostuu jalkapallokentistä, nurmialueesta sekä jäähallin tiloista pysäköintialueineen. Pukeutumiseen ja peseytymiseen on käytössä sisätiloja. Kilpailukeskuksessa on myös suunnistustarvikkeiden myyntipisteitä.

Jäähallin sisätiloissa liikkuminen nastareilla on kielletty.

Kilpailukeskukseen on hyvät kulkuyhteydet julkisella liikenteellä: rautatieasemalta kävelymatkaa on noin 2 km, ja paikallisbussi (linja 6) pysähtyy kilpailukeskuksen vieressä.

Seurateltat

Kilpailukeskuksen seuratelttapaikat varataan Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä. Telttojen pystytys varatuille paikoille kilpailukeskukseen on mahdollista perjantaina 18.8.2023 klo 18.00 alkaen. Paikan koko on 6 m x 8 m. Mahdollisia vapaita paikkoja voi varata infosta (12 € per paikka).

Palkinnot

INOV-8-liigan finaali:

Palkitaan

  • Kokonaiskilpailun kolme parasta per sarja
  • Päivän kolme nopeinta per sarja
  • Paras seura viiden ensimmäisen osakilpailun pisteiden perusteella

Kompassi-tapahtuma:

Palkitaan

  • Muissa kuin D12TR- ja H12TR-sarjoissa kolme parasta per sarja pokaalein ja seitsemän parasta per sarja erikoispalkinnoin
  • D12TR- ja H12TR-sarjoissa kolme parasta per sarja erikoispalkinnoin
  • Kultakompassi-alueottelun voittanut alue kiertopalkinnolla
  • Kompassi-alueottelun voittanut alue kiertopalkinnolla

Kultakompassi-alueotteluun lasketaan kunkin alueen kolmen parhaan suunnistajan pisteet sarjoista D14 ja H14. Pisteet lasketaan toisen osan perusteella (ei lopputuloksista).

Kompassi-alueotteluun lasketaan kunkin alueen kolmen parhaan suunnistajan pisteet sarjoista D10RR, H10RR, D12, H12, D14 ja H14. 14-sarjoissa pisteet lasketaan toisen osan perusteella (ei yhteisajoista).

Pisteet määräytyvät seuraavasti:

1. sija: 50 pistettä
2. sija: 45 pistettä
3. sija: 42 pistettä
4. sija: 40 pistettä
5. sija: 38 pistettä
6. sija: 36 pistettä
7. sija: 34 pistettä
8. sija: 33 pistettä

Sen jälkeen jokainen sija tuottaa yhden pisteen edellistä vähemmän niin, että viimeinen pisteitä tuottava sija on 40. sija (yksi piste). Jos alueet ovat tasapisteissä, alueiden järjestyksen ratkaisee sarjojen voittajien määrä, sen jälkeen toisella sijalla olevien määrä jne.

Palkintojenjako on kuulutuksen ilmoittamana ajankohtana kaikkien tulosten selvittyä.

Info

Info on avoinna kilpailupäivänä kilpailukeskuksessa klo 8.00 lähtien.

Löytötavarat pyydetään toimittamaan infoon, josta niitä voi myös tiedustella.

Ensiapu

Kilpailukeskuksessa on ensiapupiste jäähallissa. Lisäksi INOV-8-liigan finaalin ratojen varrella olevalla juomapisteellä on ensiapuvalmius. Hätätilanteissa tulee ottaa yhteys hätänumeroon (112). Maastossa on aikaisempina vuosina havaittu maa-ampiaispesiä, joten allergisten on hyvä varautua ottamalla omat lääkkeet mukaan.

Ruokailu

Kilpailukeskuksessa on ravintola, josta saa lounasta hintaan 11 €. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Ravintola on auki klo 10.30–16.30. Maksuja otetaan vastaan kortilla, käteisellä ja MobilePaylla.

Kilpailukeskuksessa on ravintolan lisäksi kahvio- ja makeismyyntiä. Järjestäjien kahvio avautuu klo 8.30 ja grilli klo 10.00.

Turvallisuus

Pelastussuunnitelma julkaistaan kilpailun nettisivuilla ennen kilpailua. Avotulen teko, kaasu- ja trangia-keittimien käyttö sekä tupakointi kilpailukeskuksessa on kielletty.

Siisteys ja kierrätys

Roskien pudottaminen kilpailumaastoon on kielletty. Pyydämme suunnistajia toimimaan siististi ja lajittelemaan roskansa myös kilpailukeskuksessa.

Rastiralli

Kilpailukeskuksessa on perheen pienimmille rastiralli, joka avautuu klo 10. Lapset osallistuvat huoltajansa vastuulla.

Toimihenkilöt ja yhteystiedot

Kilpailunjohtaja: Marko Pietari
Ratamestari: Lauri Partanen (INOV-8-liigan finaali), Heikki Sandström (Kompassi-tapahtuma)
Tiedottaja: Riikka Ahoniemi (kilpailut.tiedotus at hyvinkaanrasti.fi)
Valvoja: Eemeli Suominen
Tuomarineuvosto: Anu Saarinen (pj), Mikko Lepistö, Mia Taini

Tervetuloa!