Kilpailukutsu

INHyvinkään Rastin logoOV-8-liigan finaali, Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma
Sunnuntai 20.8.2023, Hyvinkää
Hyvinkään Rasti

Kilpailusäännöt

Kilpailuissa noudatetaan Suunnistusliiton lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Suunnistusliiton myöntämällä poikkeusluvalla HD14-sarjoissa kokeillaan 30 sekunnin lähtöväliä sekä käänteistä lähtöjärjestystä jälkimmäiseen suoritukseen.

Osallistumisoikeus

Kilpailuihin osallistuminen edellyttää voimassa olevaa Suunnistusliiton lisenssiä.

Sarjat

INOV-8-liigan finaali: HD16, HD18 ja HD20.

Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma: HD10RR, HD12TR, HD12 ja HD14. HD12TR-sarjat eivät kerrytä Kompassi-pisteitä. HD14-sarjoissa kilpailu sisältää kaksi suoritusta.

Lisäksi kuntosuunnistus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tehdään IRMA-järjestelmään viimeistään 13.8. Osallistuminen maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä IRMAan. Osallistumismaksu on 12-vuotiaiden ja nuorempien sarjoissa 12 €, 14-vuotiaiden sarjoissa 16 € ja muissa sarjoissa 18 €.

Kuntosuunnistuksen ilmoittautuminen paikan päällä.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista IRMA-järjestelmässä 14.–15.8. Osallistumismaksut ovat 50 % normaaleja maksuja suurempia.

Radat

INOV-8-liigan finaali: sääntömääräiset pitkän matkan radat.

Kompassi-tapahtuma: sääntömääräiset sprinttiradat.

Lähtöjärjestys

INOV-8-liigan finaalin sarjoissa takaa-ajolähtö liigan pistetilanteen perusteella: eniten pisteitä saanut lähtee ensimmäisenä ja muut sen jälkeen niin, että yhden pisteen ero tarkoittaa kuuden sekunnin takamatkaa. Ne suunnistajat, joilla ei ole yhtään pistettä ennen finaalia, lähtevät takaa-ajojen jälkeen väliaikalähdöllä minuutin lähtövälein.

Valtakunnallisen Kompassi-tapahtuman HD14-sarjojen ensimmäisen suorituksen lähtö tehdään arvotussa järjestyksessä väliaikalähdöllä. Lähtöväli on 30 sekuntia. Toisen suorituksen lähtö tehdään käännetyssä järjestyksessä ensimmäisen suorituksen perusteella (ensimmäisen suorituksen nopein lähtee viimeisenä), lähtöväli on 30 sekuntia. Ne, jotka eivät saaneet hyväksyttyä tulosta ensimmäiseltä radalta, lähtevät muita ennen. Lopputulokset määräytyvät kahden suorituksen yhteisaikojen perusteella.

Muissa Kompassi-tapahtuman sarjoissa väliaikalähtö arvotussa järjestyksessä minuutin lähtövälein.

Lähdöt

INOV-8-liigan finaali: Etäisyys kilpailukeskuksesta lähtöön on enintään 3,5 km. Reitti on opastettu. Lähdöstä on varustekuljetus kilpailukeskukseen.

Ensimmäiset kilpailijat lähtevät alustavasti klo 12.00 (HD16), 12.15 (HD18) ja 12.30 (HD20).

Kompassi-tapahtuma: Etäisyys kilpailukeskuksesta lähtöön on enintään noin 1 km. Reitti on opastettu. Lähtöjä on useita, mutta ne sijaitsevat lähekkäin.

Ensimmäiset lähdöt alustavasti:
HD14, suoritus 1: klo 9.30
HD14, suoritus 2: klo 13.30
Muut Kompassi-tapahtuman sarjat: klo 11.30

Harjoituskielto

Kilpailualueet on asetettu harjoituskieltoon. Tarkemmat tiedot ovat Suunnistusliiton Karttarekisterissä (INOV-8-liigan finaali, Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma, Nuorten Jukola).

Kartta

INOV-8-liigan finaali: suunnistuskartta, 1:10000, käyräväli 5 m, tulostekartta, A3-koko. Kartan länsiosan ajantasaistus Arvo Paulin 2022. Kartan itäosan uusintakartoitus Harri Hytönen 2022–2023.

Kompassi-tapahtuma: sprinttisuunnistuskartta, 1:3000, käyräväli 2,5 m, kartoitus Harri Hytönen 2022–2023, tulostekartta, A3- sekä A4-kokoja. Alueelta ei ole aiempaa sprinttisuunnistuskarttaa.

Kartat ovat muovisuojuksessa. Alueiden vanhat kartat ovat nähtävillä kilpailun nettisivuilla.

Kilpailukortit ja leimausjärjestelmä

Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Emit-korttien numerot on ilmoitettava IRMAan ilmoittautumisen päättymiseen mennessä.

Jos kilpailija suunnistaa muulla kuin ennakkoon ilmoittamallaan Emit-kortilla, muutos on ilmoitettava paikan päällä infoon ennen kilpailijan lähtöaikaa. Muutoksesta peritään 2 euron maksu. Emit-kortteja voi vuokrata järjestäjiltä hintaan 5 €/kortti.

Kilpailija, joka käyttää muuta kuin ilmoittamaansa Emit-korttia, hylätään.

Kuntosuunnistus

Tapahtumassa on kuntosuunnistus, jossa on sekä sprintti- että metsäsuunnistusratoja. Lähtö on auki klo 11.30–13.30. Kilpasarjoihin osallistuvat eivät saa osallistua kuntosuunnistukseen ennen kilpailusuorituksiaan. Kuntosuunnistuksen maksu on 10 €.

Opastus

Opastuksen alkupiste on VT3:n liittymä nro 17 (Pohjoinen kehätie). Tarkemmat saapumis- ja pysäköintiohjeet annetaan kilpailuohjeissa. Opastus on valmiina kilpailupäivänä klo 7.00.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus koostuu jalkapallokentistä, nurmialueesta sekä jäähallin tiloista pysäköintialueineen. Pukeutumiseen ja peseytymiseen on käytössä sisätiloja. Kilpailukeskukseen on hyvät kulkuyhteydet julkisella liikenteellä: rautatieasemalta kävelymatkaa on noin 2 km, ja paikallisbussi (linja 6) pysähtyy kilpailukeskuksen vieressä.

Seurateltat

Seuratelttojen pystytys on mahdollista kilpailukeskukseen perjantaina 18.8.2023 klo 18.00 alkaen. Teltat on pystytettävä niille varatuille paikoille. Seuratelttapaikat varataan Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä. Paikan koko on vähintään 5 m x 6 m ja varausmaksu 12 € (kattaa koko viikonlopun).

Pysäköinti

Kilpailijoiden pysäköinti järjestetään Vaiveronkadun varrella kadunvarsipysäköintinä sekä lähistön pysäköintikentillä. Kävelyetäisyys pysäköintipaikoilta kilpailukeskukseen on pääsääntöisesti alle kilometrin. Pysäköintimaksuja ei ole käytössä.

Koulumajoitus

Koulumajoitus on varattavissa Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä. Majoituksen hinta on 25 €/hlö/yö, ja se sisältää iltapalan sekä aamupalan. Majoituskoululta on kilpailukeskukseen noin 2,25 km. Hyvinkään rautatieasemalta majoituskoululle on matkaa noin 1 km.

Majoituskoululla on rajallisesti pysäköintitilaa. Majoituskoululle ei järjestetä pysäköinninohjausta. Pysäköinti majoituskoulun lähikatujen varsilla on pääsääntöisesti sallittu.

Kilpailukeskuksessa yöpyminen on kielletty.

Ruokailu

Kilpailukeskuksessa on ravintola. Tarjolla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on maidoton, laktoositon ja gluteeniton. Ateria maksaa 11 € paikan päällä ostettuna ja 9,50 € viimeistään 30.7. Nuorten Jukolan ilmoittautumisjärjestelmästä ostettuna. Ennakkoon ostaneille toimitetaan ruokaliput Nuorten Jukolan joukkuemateriaalin yhteydessä.

Kilpailukeskuksessa on ravintolan lisäksi kahvio- ja makeismyyntiä.

Toimihenkilöt ja yhteystiedot

Kilpailunjohtaja Marko Pietari
Ratamestari Lauri Partanen (INOV-8-liigan finaali), Heikki Sandström (Valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma)
Tiedottaja Riikka Ahoniemi (kilpailut.tiedotus at hyvinkaanrasti.fi)
Valvoja Eemeli Suominen

Tervetuloa!