Järjestyksenvalvojakoulutukset

Porvoo Borgå Jukola 2023 järjestää tapahtuman järjestyksenvalvojiksi ilmoittautuneille tarvittaessa joko järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen tai kertauskoulutuksen.

Ensiksi sinun tulee ilmoittautua Porvoo Jukolan 2023 talkoolaiseksi. Tässä linkki ilmoittautumissivuille: https://jukola.com/2023/ilmoittautuminen-talkolaiseksi/

Merkitse haluavasi valiokuntaan ”Turvallisuusvaliokunta”, lisätietoihin voit kirjoittaa: ”Järjestyksenvalvojaksi” sekä millaisen JV-koulutuksen tarvitset, ellei sinulla ole voimassa olevaa järjestyksenvalvojakorttia. Jos sinulla on JV-kortti, kirjoita sen numero ao. kohtaan. Täältä löydät lisätietoa Jukolan Viestistä https://jukola.com/2023/

Kurssit järjestetään Porvoossa. Ohjeet kurssille ilmoittautumiseen lähetämme niille, jotka ovat meille järjestyksenvalvojiksi rekisteröityneet.Nämä kurssit ovat osallistujille maksuttomia, mutta osallistujan on itse kustannettava matkat kurssille, passikuva JV-korttia varten sekä JV-kortti, joka on voimassa 5 v. Kurssille osallistuva sitoutuu toimimaan järjestyksenvalvojana Porvoo Jukolassa. Muussa tapauksessa laskutamme kurssille osallistuvalta kurssin hinnan.

Jos sinulla ei ole voimassa olevaa järjestyksenvalvojakorttia, minkä koulutuksen tarvitset?’

 1. Jos olet suorittanut JV peruskurssin ennen 1.3.2007 ja olet pitänyt JV-korttisi koko ajan voimassa, riittää kertauskurssi (8 tuntia), mutta uutta korttia pitää hakea ennen kuin nykyinen korttisi vanhenee.
 2. Jos olet suorittanut JV peruskurssin ennen 1.3.2007 ja korttisi on ehtinyt vanhentua, pitää sinun käydä peruskurssi (40 tuntia).
 3. Jos olet suorittanut JV peruskurssin 1.3.2007 jälkeen ja olet pitänyt JV-korttisi voimassa koko ajan, pitää sinun suorittaa kertauskurssi (8 tuntia).
 4. Jos olet suorittanut JV peruskurssin 1.3.2007 jälkeen ja korttisi on ehtinyt vanhentua, riittää, kun suoritat kertauskurssin (8 tuntia). Kortin vanhenemisen ajankohdalla ei ole vaikutusta.
 5. Jos sinulla ei ole ollut lainkaan järjestyksenvalvojakorttia, pitää sinun suorittaa JV peruskurssi (40 tuntia).

 

A. JÄRJESTYKSENVALVOJAN PERUSKOULUTUS

Hyväksytysti suoritettu järjestyksenvalvojan peruskoulutus antaa sinulle valmiudet toimia järjestyksenvalvojana erilaisissa tilaisuuksissa. Koulutuksen suorittamisen jälkeen saat koulutustodistuksen, jolla voit hakea järjestyksenvalvojakorttia poliisilta.Järjestyksenvalvojan peruskoulutuksen suorittaminen edellyttää 100 % läsnäoloa kaikkina kurssipäivinä ja mitään koulutusosiota ei voida hyväksi lukea tai korvata itseopiskelulla. Ohjeet järjestyksenvalvojakortin hakemiseen: Voit hakea kaikkia yksityisen turvallisuusalan korttilupia sekä korttien kaksoiskappaleita poliisin sähköisessä asiointipalvelussa tai valitsemassasi lupapalvelupisteessä. Järjestyksenvalvojan peruskoultus sisältää mm.

 • Järjestyksenvalvojatoimintaa ohjaava lainsäädäntö
 • Perusoikeudet
 • Järjestyksenvalvojan toimialueet
 • Järjestyksenvalvojan toimintaperiaatteet ja toimintaoikeudet
 • Järjestyksenvalvojan tunnukset ja luvat
 • Järjestyksenvalvojan voimankäyttövälineet
 • Henkilöiden ja tavaroiden tarkastaminen
 • Paloturvallisuus, ensiapu ja toiminta hätätilanteissa
 • Voimakeinojen käyttö ja voimakeinojen harjoittelu

Toteutus ja ajankohta: Tämä koulutus järjestetään Porvoossa 17.4.-29.4.2023 välisenä aikana seuraavasti:

ma 17.4. klo 17.00-21.00

ti 18.4. klo 16.00-21.00

to 20.4. klo 17.00-21.00

la 22.4. klo 8.00-16.00

ma 24.4. klo 17.00-21.00

ti 25.4. klo 17.00-21.00

to 27.4. klo 17.00-21.00

la 29.4. klo 8.00-15.00
Linkki Careerian ilmoittautumissivulle, Järjestyksenvalvojan peruskoulutus: https://careeria.fi/koulutus/__trashed-3/

 

B. JÄRJESTYKSENVALVOJAN KERTAUSKOULUTUS Järjestyksenvalvojaksi hyväksymisen uudistaminen edellyttää kertauskoulutusta (8 oppituntia). Tavoitteena on varmistua järjestyksenvalvojan ammattitaidon säilymisestä.Koulutuksen sisältö

 • Koulutuksessa kerrataan keskeisiä järjestyksenvalvojatoimintaan liittyviä asioita ja päivitetään lainsäädännössä tapahtuneet järjestyksenvalvojan toimintaan liittyvät muutokset.
 • Kertauskoulutuksen käytännön harjoituksessa paneudutaan henkilön ja tämän mukana olevien tavaroiden tarkastukseen. Lisäksi kertauskoulutuksessa käydään läpi tosielämän pohjalta rakennettu case -tapaus.
 • Koulutus toteutetaan sisäasiainministeriön vahvistaman sisällön ja tuntijaon sekä koulutusmateriaalin mukaisesti.


Toteutus ja ajankohdat. Kaksi vaihtoehtoista 8 tunnin kertauskoulutusta Porvoossa:

 • joko lauantai 25.3.2023 klo 8-16
 • tai lauantai 15.4.2023 klo 8-16

Linkki Careerian ilmoittautumissivulle, järjestyksenvalvojan kertauskoulutus: https://careeria.fi/koulutus/jarjestyksenvalvojan-kertauskoulutus/

Alla olevassa poliisihallituksen materiaalissa kerrotaan tarkemmin vaatimuksista: https://www.yritysturvallisuus.fi/hscms/uploads/pdf/69526_JARJESTYKSENVALVOJAN_KOULUTUSMATERIAALI_2018_paivitys.pdf