Valiokunnat

Pieni kylä rakennetaan Epooseen Jukolan viesti-viikonlopuksi ja sen rakentamiseen, kylän toimintojen pyörittämiseen sekä lopulta purkamiseen tarvitaan paljon vapaaehtoisia sekä monenlaista osaamista. Maailman suurinta suunnistusviestiä on joka vuosi tekemässä yli 1500 talkoolaista erilaisissa tehtävissä. Liitythän sinäkin mukaan? Tarjolla on paljon tehtäviä, joissa ei tarvitse mitään erityisosaamista lajista vaan tärkeintä on halu ja into olla mukana tekemässä upeaa urheilutapahtumaa. Löydä siis itsellesi sopiva jaosto ja rekisteröidy Lyyti-ilmoittautumisjärjestelmään talkoolaiseksi!

Kunkin valiokunnan kohdalla on listattu, mihin tehtäviin talkoolaisia edelleen tarvitaan. Tarkemmat tiedot tehtävistä saat kunkin valiokunnan vetäjältä (yhteystiedot jokaisen valiokunnan esittelyn yhteydessä).

Tapahtuman talkoopäällikkö Esa Liukkoselta (040 716 9114, esa.liukkonen@jukola.com) voit kysyä myös talkoisiin liittyviä yleisiä kysymyksiä.

 

Areenatuotanto

Mikko Reitti, 044 580 5455, mikko.reitti@jukola.com

Areenatuotantovaliokunnan tehtävänä on mahdollistaa miellyttävä viestin seuraamiskokemus sekä kisakeskuksessa että television välityksellä.

Kisakeskuksessa olevia talkootehtäviä ovat esimerkiksi:

– Ylen toimittajien avustavat tehtävät (sopii rohkeille ja hyvät vuorovaikutustaidot omaaville henkilöille).

– GPS-laitteiden jako (sopii järjestelmällisille ja ”asiakaspalveluhenkisille” henkilöille).

– JukolaLiven eli kansainvälisen nettilähetyksen avustavat tehtävät (sopii kielitaitoisille, markkinoinnista kiinnostuneille ja innokkaille henkilöille, tietoteknisestä osaamisesta on hyötyä).

Kisakeskuksen talkootehtävät eivät vaadi suunnistustaitoa.

Maastossa olevia talkootehtäviä ovat:

– Rastivaroittajat (ilmoittavat maastosta kärkisuunnistajien liikkeistä tv-ohjaajalle).

– Rastimanagerit (tv-kuvausrastin avustavat työt).

– Radion oppaat (maastossa liikkuvien radion toimittajien eli ”kuiskaajien” opastusta).

Maastossa olevat talkootehtävät vaativat suunnistustaitoa ja yli 15-vuoden ikää.

 

IT ja tulospalvelu

Mauri Karlin, 040 742 2136, mauri.karlin@oktrian.fi

IT- ja tulospalveluvaliokunta tuottaa kilpailuun osallistuville joukkueille oikeat tulokset, siirtää online-väliajat tulospalveluohjelmaan, julkaisee kilpailun tulokset reaaliaikaisesti internetissä, televisiossa sekä kilpailukeskuksen video- ja tulostauluilla. Valiokunta tuottaa myös kilpailukeskuksessa ja maastossa tarvittavat tietoliikenneyhteydet sekä yhteydet medialle ja yleisölle.

Tarjolla tehtäviä mm. rastien rakentaminen, kytkentä, päivystykset ja tulospalvelu. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Huolehdimme koulutuksesta. On myös tehtäviä joissa ei tarvitse IT-osaamista.

 

Kartta ja rata

Pasi Liitiäinen, 040 540 2872, pasi.liitiainen@jukola.com

Kartta- ja ratavaliokunta teettää kilpailualueen ja harjoitusmaastojen kartat sekä hoitaa kilpailutapahtuman ja harjoitusten ratamestaritehtävät. Ennen tapahtumaa on muun muassa kilpailun kartat painatettava, lajiteltava ja pussitettava, valmistettava rastirakenteet ja huolehdittava rastien teknisestä valmiudesta ja toimivuudesta. Valiokunnan on hoidettava myös rastien kilpailujen aikainen valvonta ja kilpailun jälkeinen purku. Kaikki tehtävät vaativat suunnistustaitoa.

 

Kenttä- ja huoltovaliokunta

Jari Pullinen, 040 584 6055, jari.pullinen@jukola.com

Kenttä- ja huoltovaliokunta vastaa Porvoo Borgå Jukolan kilpailukeskuksesta. Sen suunnittelu on jo käynnistetty ja rakentaminenkin alkaa vielä tämän vuoden aikana ollen kiivaimmillaan huhti-kesäkuussa 2023. Tapahtuman jälkeen sitten tietysti puramme kaiken, mitä ei ole sovittu jätettäväksi paikalleen ja siivoamme jälkemme, niin kuin vain suunnistajilla on tapana. Oma lukunsa on Jukola-tapahtumien kiertävän materiaalin purkaminen ja kuljettaminen Mynämäestä Porvooseen jo tulevana kesänä välittömästi Lukkari-Jukolan 19.6.2022 jälkeen. Lukkari-Jukolassa on myös mahdollista perehtyä etukäteen siihen, mitä olemme tekemässä vuotta myöhemmin.

Itse tapahtumaviikonlopun aikana valiokunta seuraa kilpailuja ja huolehtii siinä sivussa, että:
– kilpailukeskuksen rakenteet pysyvät kunnossa
– sähköä ja vettä on siellä missä niitä tarvitaan
– saunat ovat lämpiminä sekä
– Wc-tarvikkeiden täydennykset ja jätehuolto toimivat.

Näihin tehtäviin tarvitsemme osaajia rakennus-, sähkö-, vesi- ja viemäri sekä maarakennusaloilta. Jotta heillä olisi, mistä rakentaa, tarvitaan muutamia henkilöitä, jotka hankkivat tuon rakennusmateriaalin ja kaikkea mahdollista muuta tapahtuman järjestämisessä tarvittavaa materiaalia sekä pitävät kilpailuorganisaation käytössä olevat ajoneuvot liikkeellä. Tapahtumaviikonloppuna 17.-18.6.2023 tarvitaan sitten myös paljon henkilöitä jotka pitävät saunat lämpiminä sekä täydentävät wc-tarvikkeita ja pitävät jätteet järjestyksessä yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Nämä kaikki tehtävät sijoittuvat Jukolan kylän ytimeen Porvoon Epoossa, joten niissä pystyy samalla aistimaan erinomaisesti Jukolan tunnelman. Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta. Jokaiselle, jolla pysyy ruuvinväännin ja saha kädessä tai joka pystyy pitämään paikat ojennuksessa, löytyy hommia!

 

Kilpailuvaliokunta

Hannu Fabritius, hannu.fabritius@jukola.com
Vara: Henrik Lund, 040 540 0876, henrik.lund@jukola.com

Kilpailuvaliokunnan tehtäviin kuuluvat emit-nollaus, lähdöt, vaihdot, maaliintulot, uusintalähdöt ja varakarttatoiminnot. Kyseiset tehtävät sijoittuvat tapahtuman ytimeen kilpailukeskuksessa. Tehtävät eivät vaadi suunnistuskokemusta ja ne on helppo oppia annettavan perehdytyksen avulla. Aiempaa kokemusta ei tarvita.

 

Logistiikka

Peter Tallberg 050 071 8269 peter.tallberg@jukola.com

Logistiikkavaliokunnan tavoitteena on, että kaikki tarvittavat henkilö- ja materiaalikuljetukset kilpailualueelle ja sieltä pois, ennen kilpailua, kilpailun aikana ja kilpailun jälkeen sujuvat mahdollisimman hyvin. Sujuvaan yhteiskuljetukseen ja etäparkkeihin panostetaan erityisesti. Logistiikkavaliokunnan päätehtävät on jaettu kolmeen päävastuualueeseen:

– Liikenne

– Pysäköinti

– Kuljetukset

Liikenteen- ja pysäköinninohjaukseen tarvitaan suuri määrä talkoolaisia. Olisimme erittäin iloisia jos saisimme mukaan henkilöitä, joilla on tieturvakortti, mutta tämä ei missään tapauksessa ole vaatimus. Liikenteen ohjaukseen järjestetään kurssi Mpk Ry:n toimesta keväällä 2023.

Tarvitsemme myös omaa kalustoa omaavia traktori- ja mönkijäkuskeja erilaisiin kuljetustehtäviin.

Vaatimuksena kaikkiin tehtäviin on ajokortti ja täysi-ikäisyys.

 

Markkinointi ja talous

Jari Johansson (markkinointi) 050 4656512 jari.johansson@jukola.com

Nina Simosas (talous) 050 3412704 nina.simosas@jukola.com

Talous- ja markkinointivaliokunta huolehtii taloudenpidosta ja hankkii Jukolaan yhteistyökumppaneita sekä vastaa Jukola-tuotteita myyvästä Jukola-kaupasta. Valiokunta hoitaa yhteydenpidon tapahtuman yhteistyökumppaneiden suuntaan ja markkinoi tapahtumaa kilpailu- ja harrastejoukkueille sekä yleisölle niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lisäksi valiokunta vasta kutsuvierastoimintojen järjestelyistä.

Kassapisteiden hoitajille tehtäviä tarjolla. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Huolehdimme koulutuksesta.

 

Viestintä ja media 

Nina Sevelius, 050 3677 392, nina.sevelius@jukola.com

Viestintävaliokunta huolehtii Jukolan kotisivujen ja some-kanavien sisällöntuotannosta sekä tiedotteiden jakelusta. Tapahtumaviikonloppuna tarjoamme median edustajille mediakeskuksen palvelut, opastusta kuvauspaikoille ja haastateltavien löytämiseen. Tiedotukseen tarvitaan kirjoittavia toimittajia, valokuvaajia, nettisivuosaamista, sometusapua, kääntäjiä ja mediakeskuksen asiakaspalvelijoita.

Viestintävaliokuntaan mahtuu edelleen talkoolaisia, erityisesti kääntäjiä, asiakaspalvelijoita ja somettajia kaivataan tällä hetkellä lisää.

 

Toimisto- ja ohjelmavaliokunta

Heidi Liljeström, 050 363 7488, heidi.liljestrom@jukola.com

Toimistovaliokunnan alla toimivat kilpailijoiden, yleisön ja talkoolaisten infopisteet kilpailun aikana. Tehtäviin kuuluvat muun muassa joukkuemateriaalien ja palautuskarttojen jakaminen sekä kilpailijoiden ja yleisön neuvonta eri kielillä.

Ohjelmavaliokunta vastaa tapahtuman avajaisten, Jukola-juhlan, palkintojenjakojen, metsäkirkon, lastenmaailman suunnittelusta ja toteutuksesta.

 

Turvallisuusvaliokunta

Risto Säynäväjärvi 040 5693706 risto.saynavajarvi@jukola.com

Turvallisuusvaliokunnan työ on suurelta osin yhteistyötä eri viranomaisten ja organisaatioiden kanssa. Tavoitteenamme on varmistaa, että tapahtuma on kaikilta osin vallitsevien määräysten mukaisesti järjestetty ja turvallinen kaikille suunnistajille, yleisölle ja toimitsijoille.

Turvallisuusvaliokunnan tehtävät on jaettu kolmeen päävastuualueeseen:
– Ensiapu ja lääkintä
– Pelastuspalvelut
– Järjestyksenvalvonta

Erityisesti ensiapu- ja lääkintäpalveluihin sekä järjestyksenvalvontaan tarvitaan suuri määrä talkoolaisia. Näihin tehtäviin tulevilla tulisi olla mielellään tehtävän mukaisesti ensiapu- tai järjestyksenvalvojakortti. Järjestämme myös kyseisiä koulutuksia.

Vaatimuksena kaikkiin tehtäviin on täysi-ikäisyys.

 

Ravintola ja ruokahuolto

Catharina Borgman catharina.borgman@jukola.com

Ravintolavaliokunnan tehtävänä on ruokkia nälkäiset suunnistajat, katsojat, vip-vieraat ja toimitsijat. Jukolassa tarjoillaan noin 30 000 ruoka-annosta ja juodaan 30 000 kupillista kahvia.

Talkoolaisia tarvitaan ravintoloihin erilaisiin tehtäviin.

 

Ympäristö

Jukka Puustinen, 040 546 1393, jukka.puustinen@jukola.com

Ympäristövaliokunta varmistaa, että Porvoo Borgå Jukolan suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan kestävä kehitys Ekokompassi tapahtumat -sertifikaatin mukaisesti. Jukolan imagon mukaisesti toiminnoissa tehdään ympäristöystävällisiä ratkaisuja, joista yhtenä osana on jätteiden erilliskeräys. Ympäristövaliokunnan talkoolaisia ovat eko-oppaat, jotka ohjeistavat lajittelua kilpailukeskuksen ytimessä ja toimivat yleisinä Jukolan jätehuollon asiantuntijoina.

Lisäksi ympäristövaliokunnan johdolla hoidetaan jätehuollon muut tehtävät, kuten jätepisteiden huolto sekä paperien ja käsidesien lisäys bajamajoilla (bajamajojen siivous ei kuulu talkoolaisille). Mikäli olet kiinnostunut em. tehtävistä, ilmoittaudu huoltovaliokunnan talkoolaiseksi.