Talkoolaistiedote


HUOM!
Yleinen talkoolaisinfo/-koulutus järjestetään maanantaina 12.6.2023 Porvoon urheiluhallilla klo 18.00 alkaen. Tilaisuus striimataan, joten ei haittaa vaikket pääse paikalle, voit katsoa sen netistä livenä tai nauhoitteena myöhemmin. Tilaisuudesta tulee muistutusta seuraavissa talkoolaistiedoitteissa!

Lisäksi talkoolaiset perehdytetään tehtäviin  kenraaliharjoituksessa 14.6.2023 tai ennen omaa talkoovuoroa Jukola viikonloppuna 16.-18.6.2023.

Valiokuntien omista koulutustilaisuuksista tiedotetaan sähköpostilla kunkin valiokunnan osalta erikseen.


Talkoolaistiedote / huhtikuu 2023

Hei kaikki talkoolaiset,

Kevät on lähtenyt vauhdilla liikkeelle ja Jukola viikonloppu lähenee. Meitä on jo yhteensä reilut 800 talkoolaista, mutta vielä tarvitsemme lisää apukäsiä. Jos tiedät vielä ystäviä tai tuttuja, jotka eivät ole ilmoittautuneet talkoolaiseksi, nyt alkaa olemaan viimeiset hetket, jolloin pääsee vielä valitsemaan tehtäviä.

Meillä on talkoolaisten osalta suuri tarve vielä erityisesti turvallisuus- ja logistiikkavaliokunnissa. Jos tiedät jonkun, jolla on voimassa oleva järjestyksenvalvojankortti tai olisi halukas osallistumaan järjestyksenvalvojan koulutukseen (17.4-29.4.), niin pyydä häntä ilmoittautumaan välittömästi talkoolaisrekisteriin (Jukola-sivuilla). Haluaisimme saada mukaan myös lääkäreitä, joita tarvitsemme vielä vähintään 10. Lisäksi olisi tarvetta liikenteen ohjaajille (Tieturva1 ja/tai Tieturva2) ja pysäköinnin ohjaajille.

Myös itse kilpailuun on jo ilmoittautunut todella mukavasti joukkueita ja tällä hetkellä Venla-joukkueita on mukana n.1300 ja Jukola-joukkueita n.1500. Ja näissä on kilpailijoita yhteensä yli 15000.

Jos haluat tarjota majoitusta Jukola viikolla tai viikonloppuna, käy tutustumassa Jukola-sivuilla tähän liittyvään informaatioon. Ja käykää säännöllisesti muutenkin tutustumassa Jukola-sivuihin, josta löydätte päivitettyä tietoa Jukolasta ja tämän tapahtuman järjestelyiden etenemisestä.

Osa teistä on jo saanut infoa myös omasta valiokunnasta alkuvuoden aikana ja toivottavasti kaikille tulee tietoa lähiviikkoina. Valiokunnat lähettävät kevään aikana tarkempaa tietoa oman valiokunnan tapahtumista ja koulutuksista. Kaikille yhteinen talkoolaiskoulutus järjestetään 12.6. klo 18:00 Porvoon urheiluhallilla, mutta tästä tiedotamme vielä lisää lähempänä ko. ajankohtaa.

Olemme saaneet palautetta, että esim. nämä talkooinfo-sähköpostit eivät ole tavoittaneet kaikkia talkoolaisia. Jokaisen kannattaa säännöllisesti käydä tutkimassa myös oman sähköposti roskaposti-kansiota, koska joissakin tapauksissa Jukola-postit menevät sinne. Nämä yleiset talkooinfot löytyvät myös Jukola-sivuilta.

Jos teillä tulee kysyttävää talkooasioihin liittyen, olkaa yhteydessä.

Terveisin,
Esa Liukkonen
Talkoopäällikkkö
esa.liukkonen@jukola.com
040 716 9114


Talkoolaistiedote / joulukuu 2022

Hei Jukolan talkoolaiset,

Meitä on jo melkein 500 talkoolaista talkoorekisterissä, mutta vielä tarvitaan paljon lisää apukäsiä ensi kesän Jukolaan. Kun kerrotte ystäville ja tutuille talkootehtävistä Jukolassa, muistakaa ettei tehtävä sido osallistujia koko päiväksi tai viikonlopuksi. Me olemme kiitollisia kaikesta avusta, jonka saamme, oli se sitten kahden tunnin vuoro tai koko viikonloppu. Mutta kokemuksen perusteella moni on pitänyt niin paljon Jukolan fiiliksestä, että on tehnyt usean tunnin vuoroja. Tulemme myös arpomaan kaikkien talkoolaisten kesken Haikon Kartanon lahjakortteja (arvo 100 Euroa), joten tämä toivottavasti innostaa epävarmoja talkoolaisia myös mukaan.

Kilpailukeskuksessa on tapahtunut jo paljon syksyn aikana. Maapohjia on muokattu ja tasattu, risuja siivottu pois, aitaa rakennettu ja tuulisuoja- sekä telttapaikkoja merkitty. Ennen lumen tuloa on siis ehditty tekemään jo paljon näkyvää. Lisäksi kaikki valiokunnat ovat tarkentaneet suunnitelmiaan, jotta kaikki olisi varmasti valmista kisavieraita varten 17.-18.6.2023 viikonloppua. Kaikki talkoolaiset on jo kiinnitetty alustavasti johonkin valiokuntaan ja kaikki valiokunnat tulevat lähettämään ensimmäisen tiedotteen valiokunnan omille talkoolaisille talven aikana. Tarkkoja tehtäviä ei välttämättä ole vielä tiedossa talvella, mutta jokainen ainakin saa tiedon valiokunnasta, jossa tulee työskentelemään.

Jukolan viestin ilmoittautuminen ja lisäpalveluiden varaus aukesi 1.12.2022. Tällä hetkellä Jukola-joukkueita on jo lähes 300 ja Venla-joukkueita reilut 200. Ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 2.2.2023. Kannattaa käydä kurkkaamassa jukola.com sivuilla säännöllisesti, koska sinne päivitämme uusimmat uutiset ja tarpeelliset infot, kuten asunnon vuokraaminen Jukolan aikana. Eri tasoisista majoituksista on jo kysyntää ja kysyntä kasvaa kevään aikana.

Jos olette kuulleet, että joku talkoolainen ei ole saanut näitä infoja, kannattaa tarkistaa oman sähköpostin roskapostikansio. Nämä infot löytyvät myös Jukola-sivuilta.

Mutta nyt on aika hetki hengähtää, viettää aikaa yhdessä perheen ja ystävien kanssa sekä hiljentyä Joulun viettoon. Toivotan kaikille Rauhaisaa Joulua ja Menestyksekästä Jukola Vuotta 2023!

Terveisin,
Esa Liukkonen
Porvoo Borgå Jukola talkoopäällikkö
esapetri.liukkonen@gmail.com


Talkoolaistiedote / lokakuu 2022

Hei kaikille!

Meitä on jo 400 Porvoon Jukolan talkoolaista, mutta tarvitsemme vielä lähes 1000 talkoolaista lisää. Jos et ole jo kertonut ystäville, sukulaisille ja työkavereille ensi kesän Jukolasta, tee se mahdollisimman pian. Tämä tapahtuma kannattaa nähdä ja kokea paikan päällä ja parhaiten se onnistuu talkoolaisena. Talkoolaisten kesken tullaan arpomaan myös hyviä palkintoja, mutta niistä kerromme lisää tulevissa talkooinfoissa.

Ensi kesän Jukola tulee olemaan hiiliviisas tapahtuma. Tulemme kaikessa toiminnassamme miettimään ratkaisuja, joilla saamme tapahtumasta mahdollisimman hiiliviisaan. Toivottavasti löydämme hyviä käytäntöjä Porvoon Jukolassa, joita voimme siirtää perintönä myös seuraaville järjestäjille. Hiiliviisasteema on tuonut ensi kesän tapahtumalle myös paljon uusia tukijoita.

Muutama viikko sitten saimme ensi kesän Jukolan viralliseksi suojelijaksi ST1:n pääomistajan Mika Anttosen. Porvoolaislähtöinen Anttonen kertoi Jukolan ympäristöä arvostavien arvojen vastaavan hänen omia arvojaan. Erityisesti Porvoon Jukolan valitsema hiiliviisausteema on Anttoselle läheinen.

Jukolan valmistelut ovat edenneet kesän ja syksyn aikana. Kisakeskusta on valmisteltu ensi kesää varten mm. raivaustalkoiden muodossa ja Jukolaa on harjoiteltu syyskuussa Virvikin Esi-Jukolassa. Valiokunnat ovat syksyn aikana käyneet läpi oman alueen vastuita ja tämän pohjalta tarkentuu myös talkoolaistarve ja tarkemmat tehtävät. Kaikki talkoolaiset on alustavasti jo kiinnitetty valiokuntiin, mutta tarkempaa tehtäväkuvaa ei suurimmalle osalle ole vielä päätetty. Valiokunnat tulevat ilmoittamaan jokaiselle talkoolaiselle tehtävän vuoden vaihteen jälkeen ja kevättalvella alkaa tulemaan tarkempaa infoa jokaiselle oman valiokunnan tapahtumista.

Jos pystyt vuokraamaan mökin, asunnon tai huoneen Jukolan aikana, käy tutustumassa sivulla https://jukola.com/2023/yksityinen-majoitus/. Tässä olisi hyvä mahdollisuus ansaita kesälomarahat!

Toivon kaikille mukavaa syksyn jatkoa. Seuraava talkooinfo lähetetään joulukuussa.

Terveisin,
Esa Liukkonen, talkoopäällikkö
esapetri.liukkonen@gmail.com

 


Talkoolaistiedote / kesäkuu 2022

Hei,

Kesäiset terveiset Porvoo Borgå Jukolan järjestäjiltä. Tämä on ensimmäinen talkootiedote kaikille Porvoo Borgå Jukolaan ilmoittautuneille talkoolaisille.

Lukkari-Jukola Mynämäellä on onnistuneesti saatu järjestettyä ja siellä  mukana oli ilahduttavan paljon ihmisiä myös Porvoo Borgå Jukolan organisaatiosta. Tämä oli hieno mahdollisuus päästä opettelemaan omaa vastuualuetta ensi kesää silmällä pitäen. Porvoosta oli myös ahkera tiimi purkamassa Lukkari-Jukolaa, jotta kierrätettävät materiaalit ja rakennustarvikkeet saatiin siirtymään ensi vuotta varten Epooseen.

Seuraavana onkin sitten vuorossa Porvoo Borgå Jukola ja on todella mahtavaa saada teidät mukaan tähän projektiin. Vaikka Porvoo Borgå Jukolaa on jo valmisteltu muutama vuosi pienemmällä porukalla, alkaa nyt huomattavasti kiihkeämpi vaihe, jossa tämä projekti tulee entistä näkyvämmäksi ja konkreettisemmaksi myös Porvoon seudulla.

Tällä hetkellä meillä on talkoolaisiksi ilmoittautuneita n. 200 henkilöä, mutta tarvitsemme vielä reilut 1000 talkoolaista lisää. Jakakaa siis tätä ilmoittautumislinkkiä https://jukola.com/2023/ilmoittautuminen-talkolaiseksi/  kaikille tutuille, ystäville ja työkavereille, jotka haluavat tulla kokemaan maailman suurimman viestitapahtuman. Tällaista tapahtumaa ei lähivuosina ole tulossa Porvooseen.

Käykää tutustumassa myös Porvoo Borgå Jukolan nettisivuihin (www.jukola.com/2023), josta löydätte uutisia ja infoa Jukolan järjestelyiden etenemisestä.

Haluan toivottaa nyt teille kaikille mukavaa ja rentouttavaa kesää. Seuraava talkooinfo lähetetään syksyllä lokakuussa.

Terveisin,
Esa Liukkonen, Porvoo Borgå Jukolan talkoopäällikkö
esapetri.liukkonen@gmail.com