Talkoinfo


Talkoinfo / Oktober 2022

Hej på er alla!

Vi är redan 400 talkoarbetare till Borgå-Jukola, men vi behöver ytterligare 1000 talkoarbetare. Om du inte redan berättat för vänner, släktingar och arbetskamrater om nästa sommars Jukola, så gör det så fort som möjligt. Detta evenemang lönar det sig att se och uppleva på plats och ställe och det lyckas bäst som talkoarbetare. Bland talkoarbetarna kommer det också att lottas ut fina priser, men om dom informerar vi i kommande talkoinfon.

Nästa sommars Jukola kommer att vara ett kolsmart evenemang. Vi kommer att i all vår verksamhet överväga beslut, med vilka evenemanget blir så kolsmart som möjligt. Vi hoppas att vi kan finna god praxis i Borgå-Jukola, som vi kan ge som arv till kommande arrangörer. Temat kolsmart har även hämtat många nya anhängare till nästa sommars evenemang.

För några veckor sedan fick vi till officiell beskyddare för nästa sommars Jukola huvudägaren för ST1, Mika Anttonen. Den borgåbördige Anttonen berättade att Jukolas värderingar för omgivningen motsvarar hans egna värderingar. I synnerhet temat kolsmart, som Borgå-Jukola valt, ligger Anttonen nära.

Förberedelserna för Jukola har framskridit under sommarn och hösten. Tävlingscentralen har förberetts för nästa sommar bl.a. genom röjningstalkon och man har övat för Jukola i för-Jukola i september i Virvik. Utskotten har under hösten gått igenom sina ansvarsområden och på basen av det preciserar sig behovet av talkoarbetare och deras uppdrag. Alla talkoarbetare har preliminärt redan anslutits till utskotten, men för de flesta har ännu inte närmare uppdrag fastställts. Utskotten kommer att meddela varje talkoarbetare om sin uppgift efter årsskiftet och på vårvintern börjar det komma noggrannare info om evenemangen i var och ens utskott.

Om du kan hyra en stuga, bostad eller ett rum under Jukola, besök sidan https://jukola.com/2023/sv/erbjud-inkvartering/. Här skulle vara en bra möjlighet att tjäna semesterpengar!

Jag önskar alla en god fortsättning på hösten. Nästa talkoinfo skickas i december.

Hälsningar,
Esa Liukkonen, talkochef
esapetri.liukkonen@gmail.com

 


Talkoinfo / Juni 2022

Hej,

Somriga hälsningar från arrangörerna av Porvoo Borgå Jukola. Det här är den första infon till dem som anmält sig som talkoarbetare till Porvoo Borgå Jukola.

Lukkari-Jukola i Virmo (Mynämäki) har framgångsrikt arrangerats och där deltog en glädjande stor mängd människor också från Porvoo Borgå Jukola -organisationen. Det här var en fin möjlighet att lära sig om sitt eget ansvarsområde med tanke på nästa sommar. Från Borgå deltog även ett flitigt team i rivningen av Lukkari-Jukola så att det cirkulerande materialet och byggnadstillbehören kunde flyttas till Ebbo inför nästa år.

Nästa gång är det Porvoo Borgå Jukola i turen och det är fantastiskt att få er med i detta projekt. Även om Porvoo Borgå Jukola redan förberetts i några år med en mindre grupp, är det nu som det mera intensiva skedet börjar. Nu blir projektet mera synligt och konkret även i borgåtrakten.

I detta skede har ca 200 personer anmält sig som talkoarbetare, men ännu behöver vi dryga 1000 talkoarbetare till. Dela alltså denna anmälningslänk https://jukola.com/2023/sv/bli-talkoarbetare/  åt alla bekanta, vänner och arbetskamrater som vill komma och uppleva den stora budkavlen. Ett sådant här arrangemang är inte på kommande till Borgå de närmaste åren.

Bekanta er med hemsidorna för Borgå Jukola (www.jukola.com/2023), här hittar ni nyheter och info om hur arrangemangen framskrider.

Jag önskar er alla en riktigt skön och avkopplande sommar. Nästa talkoinfo skickas i höst i oktober.

Hälsningar,
Esa Liukkonen, Porvoo Borgå Jukolas talkochef
esapetri.liukkonen@gmail.com