Jo 3000 suunnistajaa ilmoittautunut Lakia-Jukolaan – Uhkolan Akilles ehti ensimmäisenä

Lakia-Jukolan ilmoittautuminen on ollut auki viikon verran ja jo yli 3000 suunnistajaa on ilmoittautunut haastamaan itsensä ensi kesänä Kauhavan maastoissa. Ilmoittautuneita joukkueita Venlojen viestiin on yhteensä 234 ja Jukolaan 312.

Lakia-Jukolan pääsihteeri Pauli Mäkelä on tyytyväinen ilmoittautumistahtiin.

Olemme reilusti edellä viime vuoden Porvoo Borgå-Jukolan ilmoittautumistahtia ja lopulta Porvoossa olikin yli 18 000 suunnistajaa. Erityisesti telttapaikkoja on varattu kovaan tahtiin. Esimerkiksi järjestäjän pystyttämistä puolijoukkueteltoista on myyty jo kolmasosa eli reilu 100 kappaletta. Tänä vuonna nopeat vievät parhaat telttapaikat ja esimerkiksi kilpailukeskusta lähimmät Toukolan ja Viertolan teltta-alueet on jo loppuunmyyty.

Mäkelän mukaan ilmoittautumisia tipahtelee perinteisesti tasaiseen tahtiin, mutta ilmoittautumisportaiden lähestyessä tahti kiihtyy. Lakia-Jukolan ensimmäinen ilmoittautumisporras vaihtuu 2. helmikuuta.

– Jos joululahja on hankkimatta, niin joukkue Jukolaan voisi olla hieno ”elämyslahja”. Nyt halvimman hintaportaan aikana osallistumismaksu on 50€ henkeä kohti. Siis reilusti halvempi kuin esimerkiksi monissa muissa massaurheilutapahtumissa, Mäkelä vinkkaa.

Ensimmäinen ilmoittautunut joukkue Lakia-Jukolaan oli kaveriporukka Riihimäeltä

Useat joukkueet kiirehtivät ilmoittautumaan heti ilmoittautumisen auettua. Lakia-Jukolan ensimmäiseksi ilmoittautuneeksi joukkueeksi kirjautui Uhkolan Akilles, jolle Lakia-Jukola on järjestyksessään 4. Jukolan viesti. Kysyimme joukkueen ilmoittajalta Otto Piiloselta tarinaa seuran taustalla.

Uhkolan Akilles koostuu kolmekymppisistä entisistä riihimäkeläisistä, jo ala-asteella muodostuneesta kaveriporukasta. Joukkueen nimeksi valikoitui Riihimäen kaupunginosa, jossa suurin osa joukkueen jäsenistä on varttunut aikuisiksi. Akilles taas oli luontainen valinta johtuen jäsenten taipumuksesta kantapäävaivoihin. Näin saatiin myös joukkueen lyhenteeksi UhkA, vaikka ei meitä uhkana voi kenellekään pitää.

Tieto ensimmäisen ilmoittautuneen joukkueen tittelistä otettiin joukkueessa ilolla vastaan. Aiempina vuosina joukkuetta on vahvistettu suunnistajapankin kautta, mutta tänä vuonna tavoitteena on hyväksytyn suorituksen lisäksi saada koko seitsikko omasta takaa.


Pääset ilmoittautumaan täältä: https://jukola.com/2024/kilpailijat/ilmoittautuminen/ 

Katso Lakia-Jukolan kilpailukutsu: https://jukola.com/2024/kilpailijat/kilpailukutsu/

Katso kilpailukeskuksen majoitusaluekartta ja tarkemmin majoitusvaihtoehdoista: https://jukola.com/2024/majoitus/majoittuminen-kisa-alueella/

 

Kuva: Kimmo Hirvonen / Porvoo-Borgå Jukola