”Jokainen joukkue ja suunnistaja löytävät reitiltä omat kohokohtansa ja muistettavat hetket”

Meillä on ilo ja kunnia toivottaa teidät kaikki tervetulleiksi tämän vuoden Jukolan ja Venlojen viestiin, joka järjestetään 15.-16. kesäkuuta 2024 Kauhavan lentokentän upeissa maisemissa. Tämä 75. Jukolan viesti ja 46. Venlojen viesti ovat erityisiä monella tapaa, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota ikimuistoisen elämyksen kaikille osallistujille ja katsojille.

Lakia-Jukola on kahden vahvan ja perinteikkään seuran, Lapuan Virkiän ja Kauhavan Wisan, yhteistyön tulos. Nämä seurat ovat tunnettuja aktiivisuudestaan ja omistautumisestaan suunnistukselle, ja heidän panoksensa on ollut korvaamaton tämän tapahtuman järjestämisessä. Kiitämme alueen maanomistajia joiden suopealla suhtautumisella olemme saaneet luvan järjestää kilpailutapahtuma teidän metsissänne. Lisäksi kiitämme lämpimästi kaikkia järjestelyissä mukana olleita ja erityisesti talkoolaisia, joiden ahkera työ mahdollistaa tämän suurtapahtuman toteutumisen. Ilman teitä tämä ei olisi mahdollista.

Tämän vuoden kilpailualue, Kauhavan lentokentän ympäristö, tarjoaa monipuolisen ja haastavan maaston. Avokalliot ja pienet suot yhdistyvät metsäalueisiin, joita rikkovat pienet peltoalueet. Tämä vaihteleva maasto tarjoaa haasteita niin kokeneille suunnistajille kuin ensikertalaisillekin. Olemme varmoja, että jokainen joukkue ja suunnistaja löytävät reitiltä omat kohokohtansa ja muistettavat hetket.

Jukolan ja Venlojen viesti keräävät jälleen kerran yhteen valtavan määrän osallistujia ympäri maailmaa. Tänä vuonna kilpailuun on ilmoittautunut yli 3000 joukkuetta, mikä tarkoittaa yli 17 000 osallistujaa. Tämä kertoo tapahtuman vetovoimasta ja suunnistuksen suosiosta. Jukolan henki elää vahvana: yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden voima on käsin kosketeltavissa, kun tuhannet suunnistajat ja heidän tukijoukkonsa kokoontuvat viettämään viikonloppua luonnon helmassa.

Erityisen tärkeänä pidämme vastuullisuutta. Lakia-Jukola on sitoutunut ympäristöystävällisyyteen ja kestävän kehityksen periaatteisiin. Olemme ottaneet huomioon ympäristövaikutukset kaikissa järjestelyissä, ja pyrimme minimoimaan tapahtuman ekologisen jalanjäljen. Toivomme, että myös osallistujat ja katsojat jakavat kanssamme tämän tavoitteen ja toimivat sen mukaisesti.

Lakia-Jukola ei ole pelkästään urheilutapahtuma, vaan kokonaisvaltainen elämys, jossa yhdistyvät kilpailun jännitys, luonnon kauneus ja yhteisön voima. Tänä viikonloppuna syntyy tarinoita, joita muistellaan vielä vuosien päästä. Tavoitteemme on tarjota kaikille osallistujille ikimuistoinen kokemus, oli kyseessä sitten kilpailu, kannustaminen tai vain nauttiminen tapahtuman tunnelmasta.

Lopuksi haluamme kiittää lämpimästi kaikkia yhteistyökumppaneitamme, joiden tuki on ollut korvaamatonta tapahtuman järjestämisessä. Teidän avullanne voimme toteuttaa Jukolan ja Venlojen viestin korkein standardein ja tarjota osallistujille unohtumattoman elämyksen. Kiitämme myös kaikkia talkoolaisia, jotka ovat tehneet väsymättömästi töitä tapahtuman eteen. Teidän panoksenne on korvaamaton ja arvostuksemme on mittaamaton.

Toivotamme kaikille osallistujille ja katsojille antoisaa ja menestyksekästä Jukolan ja Venlojen viestiä 2024. Nauttikaa kilpailusta, luonnosta ja yhdessäolosta. Tervetuloa Kauhavan lentokentälle, tervetuloa Lakia-Jukolaan!

Ilpo Pajula
Kilpailunjohtaja