”Kysyvä ei tieltä eksy”

Sain mieluisan tehtävän toimia Lakia Jukola 2024 suojelijana. Olen itse opetellut suunnistuksen alkeita jo aikanaan partiossa ja aliupseerikoulussa jopa voitin suunnistusmestaruuden. Omassa työssäni olen päässyt harjoittamaan paljon autosuunnistusta etsiessäni kastekoteja ja muita työhön liittyviä vierailupaikkoja. Nyt arkisuunnistusta helpottaa joka kännykästä löytyvä navigaattori.

Liikun paljon metsässä juosten tai pyöräillen ja toki marjastaen. Joskus oma sijainti on epäselvä. Silloin sinne tänne säntäilyn sijasta lienee viisainta pysähtyä ja katsella maisemaa, mielellään vähän ympäristöä korkeammalta kohdalta. Jostakin voi löytää tuntomerkin, joka auttaa hahmottamaan oman sijainnin.

Elämässäkin voi välillä olla suunta hukassa. Vastoinkäymiset tai pettymykset vievät lujan pohjan askelten alta ja elämän tarkoitusta ja suuntaa pitää pohtia uudestaan. Tähän tarjoaa mahdollisuuden myös Jukolan viestin perinteinen metsäkirkko lauantai-iltana. Siinä saa pysähtyä hetkeksi elämän suurten kysymysten äärelle ennen edessä olevaa kilpailua. Ehkä se auttaa hahmottamaan oman sijainnin ja tarkistamaan suuntaa.

Lämpimästi tervetuloa Jukolan viestiin Kauhavalle ja upeaa kilpailua!

Matti Salomäki
Lapuan hiippakunnan piispa
Lakia-Jukolan 2024 suojelija