Lakia-Jukola panostaa vastuullisuuteen ja edellyttää sitä myös yrityskumppaneilta

Jukolan viestin kokoisen massatapahtuman yksi keskeisistä arvoista on vastuullisuus. Tapahtuman järjestely vaatii yrityksiä kumppaneiksi, joten on luonnollista, että vastuullisuus näkyy myös kumppaneiden kautta. Lakia-Jukola halusi tuoda vastuulliset kumppanit esille ja toi kumppanien käyttöön Vastuullinen Lakia-Jukolan kumppani -logon, joka on tarkoitettu pääyhteistyökumppaneiden käytettäväksi omassa viestinnässään ja markkinoinnissaan. Jukolan viestissä on tehty useiden vuosien ajan vaikuttavaa vastuullisuustyötä. Tänä vuonna Porvoo-Borgå Jukolassa tuotiin hienosti hiiliviisaus näkyväksi Euroopan Unionin rahoittaman Hiiliviisas Jukola -hankkeen kautta.

Vastuullisuus on kuitenkin paljon muutakin kuin hiilinieluja tai kierrätystä, joten Lakia-Jukolassa olemme ottaneet laajemman vastuullisuusnäkemyksen, joka kattaa laajan joukon eri alueita – myös sosiaalisen vastuun.

—Yhtenä merkittävänä asiana Lakia-Jukolassa on valita lähellä tuotettua ruokaa ravintolaan ja huolehtia ruokahävikin pienentämisestä älykkäillä ratkaisuilla, kertoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka-Pekka Sorvisto.

Lähdemme siitä, että yhteistyökumppanimme toimivat myös vastuullisesti ja toivomme, että tapahtuman aikana voitaisiin puhua, että Lakia-Jukola on vastuullisesti toimivien tahojen verkosto. Tässä verkostossa eri osapuolet ovat sitoutuneet vastuullisuustyöhön ja jakavat saman tavoitteen vastuullisemmasta yhteiskunnasta. Vastuullinen Lakia-Jukolan kumppani -logo tuo osaltaan tätä asiaa näkyväksi.

Logon vaikuttimena on kompassi. Suunnistuksessa kuljetaan kompassin neulan suuntaisesti eteenpäin ja samalla tavalla pyrimme menemään vastuullisuusasioissa eteenpäin. Logon voi myös nähdä ilmentävän moraalista kompassia.

—Jukolan viesti on Suomen suurin aikuisurheilutapahtuma ja siksi meidän tulee olla esimerkkinä vastuullisuusasioissa. Jukolan 75-vuotiseen historiaan on osallistunut lukuisia vastuullisia järjestäjiä ja yhteistyökumppaneita eri puolelta Suomea. Saavutettuun tasoon on vaadittu paljon työtä, sanoo Jukolan viestin johtoryhmän ja Kaukametsäläiset ry:n puheenjohtaja Juhani Sihvonen.