Lakia-Jukolan harjoitusmaastot kovassa käytössä

Lakia-Jukolan monipuoliset harjoitusmaastot ovat olleet viime viikkoina todella kovalla käytöllä. Useat suomalaisjoukkueet ovat saapuneet ottamaan etelä-pohjanmaalaisen maastotyypin kiemurat haltuun.

Lakia-Jukolan pääsihteeri Pauli Mäkelän mukaan kiinnostus harjoitusmaastoja kohtaan ei ole ollut yllätys.

– Jukola on monelle suunnistajalle se kauden kohokohta, johon pyritään saamaan paras mahdollinen suoritus. Siksi harjoitusmaastoja käytetään hyväksi. Meillä maasto on hyvin erilaista kuin vaikkapa Porvoossa viime vuonna, joten viime vuoden kokemuksista ei välttämättä ole paljon hyötyä. Isoimpana erona tietysti on se, että Lakia-Jukolassa on käytössä 2,5 metrin käyräväli hieman perinteisemmän 5 metrin sijaan.

Lakia-Jukolassa on virallisia harjoitusmaastoja yhteensä 8 kappaletta. Mäkelän mukaan kaikkia karttoja on myyty hyvin, mutta selkeä ykkönen löytyy.

– Yliviitalan prologiharjoitus on ollut tämän kevään hitti. Kyseinen maasto kuvaa hyvin Lakia-Jukolaa, joten sitä voi todellakin suositella. Viime syksyn suosituin maasto Susivuori ei ole ollut aivan yhtä kovalla käytöllä tänä keväänä.

Mitä tehdä, jos harjoitusmaastoihin ei ehdi?

– Hyvä ja helppo keino on tälle vuodelle yhteistyössä Suunnistasujuvammin.fi:n kanssa toteutettu digitaalinen Jukola-koulu, joka on ollut varsin suosittu. Siellä on paljon hyvää materiaalia niin ensikertalaiselle kuin konkarillekin. Tarjolla on maastovideoita ja vaikkapa mielenkiintoisia rataspekulaatioita, vinkkaa Mäkelä.

Kukkuran mallisuunnistus on jo auki

Aivan kisamaaston viereen rajautuva Kukkuran mallisuunnistus on jo auki. Kyseessä on kaikki rastit -kartta, johon suunnistaja voi itse suunnitella mieluisat rastivälit. Jukolaviikonloppuna tarjolla on bussikuljetus harjoitusmaastoon pe 14.6. klo 16-22 ja la 15.6. klo 10 – 18. Opastus bussikuljetuksen lähtöpaikalle Infosta. Kartan hinta 10 €, joka sisältää edestakaisen bussikuljetuksen kisaviikonloppuna. Karttaa myydään myös kilpailuinfosta kisaviikonloppuna 14.6 klo 10.00 – 16.6. klo 15.00.

Lisätietoa harjoittelumahdollisuuksista löytyy: https://jukola.com/2024/kilpailijat/harjoittelu/