Nimet paperiin – Lakia-Jukolan järjestelysopimus allekirjoitettiin Kauhavalla

Maailman suurin viestisuunnistustapahtuma Jukolan viesti tulee Kauhavalle 15-16.6.2024! Lakia-Jukolan järjestelysopimus allekirjoitettiin tiistaina 1.11.2022 LSK Business Parkin tiloissa Kauhavalla.  

Järjestelysopimuksen allekirjoittivat Kauhavan Wisan puheenjohtaja Annukka Annala, Lapuan Virkiän puheenjohtaja Sami Latomäki, Kaukametsäläisten hallituksen puheenjohtaja Juhani Sihvonen ja sihteeri Petteri Palmi sekä Mika Ilomäki Suomen Suunnistusliitosta.

– LSK Business Parkin alue tarjoaa erinomaiset puitteet Jukolan viestin tapaisten isojen tapahtumien järjestämiseen. Jukolan viestin ovat siirtymässä yhä enemmän valmiisiin ympäristöihin, jolloin rakennettavaa olisi vähemmän ja olosuhteet kestävät säidenkin vaihtelut. Mutaisista peltoparkeista pyritään eroon, kertoo Juhani Sihvonen.

– Lakia-Jukolan järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa. Tällä hetkellä painopiste on kartoituksessa ja ratasuunnittelussa sekä kumppanimarkkinoinnissa. Lakia-Jukolassa pyrimme kaikessa toiminnassa ottamaan huomioon kestävä kehitys ja pyrimme panostamaan lähiruuan mahdollisimman suureen osuuteen noin 40 000 kisavieraan ruokahuollossa. Kumppaneita tarvitaan ja erityisesti talkoolaisia tapahtuman järjestelyihin, sanoi järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jukka-Pekka Sorvisto 

Alueellisia pääyhteistyökumppaneita ovat LSK Business Parkin ja Kauhavan kaupunki.

–Kauhavasta on tullut suosittu tapahtuma-areena; viime kesänä meillä oli yksi tai useampi kesätapahtuma joka viikko toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin saakka. Matkailulla on merkittävä vaikutus alueemme taloudelle ja suurtapahtumilla on positiivisia imagovaikutuksia kaupungille. Näin ollen Kauhavan kaupunki päätti jo vuonna 2017 olla mukana tukemassa Jukolan viestin toteuttamista ja saamista Kauhavalle, kertoo vt. kaupunginjohtaja Liisa Salo.