Onko Jukolan voittaja tänä vuonna Eksyneet Etanat, Suunnattomat Suksijat vai SK Ohijuoksu?

Lakia-Jukolan voittajajoukkueista tullaan tänä vuonnakin lyömään vetoa ja spekulaatiot käyvät kuumina. Olisiko tänä vuonna jo suomalaisten vuoro voittaa kotitanhuvilla? Lakia-Jukolaan on ilmoittautunut jo tuhansia joukkueita. Poimimme tähän muutamia varteenotettavia Jukolan ja Venlojen viestin voittajajoukkueita tai muuten vain menestystä janoavia metsänkävijöitä.

Jukolan viestissä haastajan asemaan sopivat hyvin joukkueet Hiomattomat Timantit, 7 oikein, Apostolinkyyti, kuraiset mullit sekä Ehtivää sorttia. Yllättäjä voi kuitenkin olla joukkue Tuoreet jalat!

Onko Herrasmies Suunnistajat joukkueena liiankin kohtelias ja häviää sen vuoksi Metsässävouhottajille tai Kananpojille? Mikäli vedonlyönnissä luottaa koulutuksen voimaan, niin Kelpo Maistereilla ja 2Einsteins -joukkueilla on silloin hyvä sauma, mutta Eksyneiden ekonomistien varaan ei kannattane laskea.

Aivan voittokamppailuihin eivät ehkä sen sijaan yllä SK Kadonneet, Mihinä moon, Moka on lahja, #äläkääjättäkö, Aivan Sama ja Ei se oo niin justiinsa! Myös Hannun kalakaverit lienee enemmän nautiskelemassa, kuten Auringonlaskun Ratsastajatkin.

Toivottavasti kukaan ei joudu tekemisiin SK Saako Konsultoida -joukkueen kanssa, jos nämä alkavat konsultoida keskellä Kauhavan nevoja.

Ongelmia luultavasti on joukkueilla OK Ylikunto sekä SK Kadonneet.

Savon kylähullut osallistuu tänä vuonna Lakia-Jukolaan, mutta arvoitukseksi jää, onko joukkue voittajakunnossa.

Venlojen puolella kärkikolmikkoon voisi ehdottomasti nostaa joukkueet Hillittömät paahtajat ry, Vainulla vain, Aina perillä ja Sokeakin kana jyvän löytää.

Kovia haastajia ovat varmasti Silkkijakkujengi, Lääkitys kunnossa ja Kinkovuoren Kuningattaret sekä Varmasti metsässä.

Vedonlyönnissä voittajista ei ehkä roposia kannata sen sijaan tuhlata joukkueisiin Kartta väärinpäin, Hukkareissu, Ryömivät rämpijät, Maisemia katselemassa, En osaa suunnistaa, Epätoivoinen Yritys, Ihan hukassa, Huviretki, Laajat kurvit, Pummilla itkumuurille ja Tästä on joku muuki menny. Isoja ongelmia saattaa kisassa olla joukkueella Paha rasti – etsikää meidät ennen pimeää.

Luottoa omiin kykyihin on joukkueilla Suunnaton into sekä Sokeakin kana jyvän löytää.

Kunnioitusta herättää Kätilöiden ponnistus. Ulkonäköön puolestaan satsaavat Haaskannäköset ja Ihanat Maisterit Baanalla.

Lopputuloksen näemme kesäkuussa Kauhavan lentokentän maalisuoralla, jossa takavasemmalta ensimmäisenä maaliin saattavatkin porhaltaa Märempi rasti, Vierestäohi, Kavioura kateissa SK, Ristiin rastiin, Sähäkät Sutturat tai Kato Mihin Mä meen! Tai sitten voittajajoukkue ei ole vielä edes ilmoittautunut kesän tärkeimpään koitokseen ja yllättää meidät kaikki!

 

Teksti ja kuvat: Riitta Ketola