Sumppu-keräyspisteet hoitavat Lakia-Jukolan pakkausjätteet

Lakia-Jukolan jätehuoltoon osallistuu pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy. Se tuo paikalle Sumppu-pop-up-keräyspisteitä, joilla pidetään paikat siistinä.

Lakia-Jukolan jätehuollossa on luonnollisesti iso työ, josta pakkausjätteiden osuuden hoitaa Sumi Oy. Tapahtuman pakkausjätteiden keruuta varten Sumi ja ympäristöhuoltoyritys Verdis Oy järjestävät maksutta paikalle Sumppuja. Ne ovat yleisötapahtumiin luotuja pop-up-keräyspisteitä. Jukolan viestiin tuodaan kaksi Sumppu pahvipuristinta, kaksi Sumppu-muovipuristinta sekä Sumppu-lasi- ja metallikeräyssäiliö. Ne helpottavat tapahtumajärjestäjää jätteenkeräyksessä.

”Haluamme poistaa esteitä pakkausten erilliskeräämiseen haastavissa olosuhteissa. Sumppu-keräyspisteen avulla kannustamme ihmisiä keräämään pakkaukset raaka-aineeksi uusia tuotteita varten – ja vähentämään tapahtuma-alueiden ikävää roskaantumista. Sumppu on kookas kokonaisuus, mutta pieni askel, jolla jätehuollon palvelua voidaan tuoda kohteisiin, joista se aiemmin on puuttunut”, kertoo Sumi Oy:n toimitusjohtaja Mika Surakka.

Europress Group Oy:n toimittamat CombiMax SMARTSolar -jätepuristimet saavat virtansa aurinkopaneeleista. Niiden avulla keräyspiste toimii ilman sähköverkkoakin ja varavirta saadaan normaalista pistokkeesta. Puristin toimii äänettömästi, mutta on yhtä tehokas kuin normaalilla voimavirralla toimiva laite. Surakan mukaan Sumi haluaa lisätä pakkausten keräysastetta, joten Sumpuilla tarjotaan ihmisille mahdollisuus lajitella oikein ja vähentää pakkausten joutumista sekajätteeseen.

Mikä on pakkaustuottajayhteisö Sumi Oy?

Sumi Oy on kotimainen voittoa tavoittelematon, asiakkaidensa omistama pakkausten virallinen tuottajayhteisö. Se vastaa noin 4000 asiakasyrityksensä lakisääteisen pakkausten tuottajavastuun toteutuksesta.  Sumin päätehtäviin kuuluvat metalli-, muovi-, lasi-, paperi- ja kartonki- sekä puupakkausten keräysverkoston ja kierrätyksen järjestäminen sekä pakkausten kierrätettävyyden edistäminen. Kun Jukolan viestin tapahtumakävijät keräävät pakkausjätteet asianmukaisesti jäteastioihin, Sumi saa käytetyt pakkausmateriaalit uusiokäyttöön – ja näin edistetään suomalaista kiertotaloutta.

Kerää pakkaukset kotimaiseen kiertoon – www.sumi.fi