Tapaa Kaukametsäläinen livenä!

Osa uusimpia kaukametsäläisiä vuosilta 2022-23 vasemmalta Timo Ritakallio, Jarkko Liuha ja Petri Paukkunen. (Kuva: Chris MacLeod)

Kaukametsäläiset ry on Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö. Se on perustettu 30.6.1948. Kaukametsäläiset, Jukolan viestin taustaorganisaatio, pystyttää hallituksensa päätöksellä Lakia-Jukolaan esittely-standin. Impivaaralaisittain siis esittelyteltan. Tällainen esiintulo tapahtuu nyt ensimmäistä kertaa.

Kaukametsäläisten kotisivuilla on varsin kattava esitys organisaatiosta ja Jukolasta. Kokeilemme nyt, josko kisavieraita kiinnostaisi tavata ihan livenä pitkän linjan taustavaikuttajia, joita kaikki Kaukametsäläiset ovat. Ensimmäisen vuoden teemaksi on valikoitunut se tärkein eli kartta. Jussi Silvennoinen Pasi Jokelaisen tukemana on tehnyt näyttävän kertomuksen karttojen kehityksestä Jukolassa. Näytillä on monen aikakauden karttoja sekä mielenkiintoisia sattumuksia matkan varrelta.

Esittelyteltta sijaitsee aivan kutsuvierasteltan nurkalla ja se on avoinna lauantaina klo 10 – 18.30. Ilmaisjakeluna teltalla on melko runsaasti ”Jukolan viestin tarina 1949-1988” kirjaa kovakantisena.

Mielenkiintoisena erikoisuutena näytillä on Jussi Silvennoisen vuonna 2018 laatima fiktiivinen suunnistuskartta ”Impivaara”. Tämä ”Seitsemän veljestä kartalla” kertoo suuret linjat Aleksis Kiven teoksen tapahtumista 52:n rastin avulla.

Tervetuloa teltallemme vierailemaan!

Kaukametsäläiset ry

https://jukola.com/kaukametsalaiset-ry/

Kuvassa Kaukametsäläisten hallitus 2023. Puheenjohtaja Juhani Sihvonen (edessä vas.) ja Kirre Palmi. Petteri Palmi (takana vas.), Esko Junttila, Timo Kokko, Petri
Paukkunen ja Janne Virtanen