YLE:n ja tv-tuotannon väki tutustuivat kilpailukeskukseen

Kuvassa vasemmalta Tapani Lerkki (Yle), Markus Turja (Lakia-Jukola), Janne Nieminen (Yle), Tommi Slotte (Yle), Ilpo Pajula (Lakia), Aleksi Myllylä (Grassmark), Marja Rindell (Yle), Jukka-Pekka Sorvisto (Lakia) ja Antti Hacklin (Grassmark).

Jukolan viesti näytetään jälleen perinteisesti suorana YLE:n kanavilla ja TV-tuotannon suunnittelu etenee kovaa vauhtia. TV-tuotannosta vastaavan Grassmarkin väkeä ja YLE:n henkilökuntaa kävivät keskiviikkona 10.4. tutustumassa Kauhavan lentokentän alueelle tulevaan kisakeskukseen poutaisessa mutta tuulisessa säässä. Kisajärjestäjät saivatkin vastata kysymykseen, ”Tuuleeko täällä aina näin kovasti?”.

TV-tuotannon suunnittelussa tulee ottaa monia eri asioita huomioon, jotta lopputulos on sekä tv:n että kisakeskuksen screenien katsojia miellyttävä. Vierailun aikana saatiin suunniteltua kamerapaikkoja ja tuotannon teknistä toteutusta. Grassmarkin Aleksi Myllylä oli tyytyväinen näkemäänsä.

–  Kisakeskus on laaja ja yhtenäinen alue, joka mahdollistaa monia asioita tv-tuotannon puolella.

Yle Urheilun suunnistustapahtumien tuottaja Marja Rindell puolestaan kertoi, että Venlojen ja Jukolan viestit tulevat kokonaisuudessaan Yle tv1:ltä, sillä samaan aikaan tv2 näyttää jalkapallon EM-kisoja Saksasta.

– Lähetykset alkavat 15 minuuttia ennen lähtölaukauksia eli klo 13.45 ja 22.45. Normaalisti klo 17.00 alkavat tv-uutiset siirtyvät jonkin verran myöhempään Venlojen viestin takia. 

Pääsihteeri Pauli Mäkelän mukaan Venlojen voittajajoukkue on ratamestarin laskelmien mukaan maalissa 17.02.
Rindell kertoi lisäksi, että Radion puolella on tulossa muutoksia totuttuun.

– Jukola tulee 10 vuoden tauon jälkeen Yle Radio Suomesta, koska Yle Puhe lakkautettiin.

Yle Radio Suomen kanavatuottaja Janne Niemisen mukaan tämän vuoden radiolähetyksessä on tarkoitus tuoda aiempaa enemmän esille myös tapahtumaa ja sen taustoja.