Valkeakoskella kohtaavat nykyiset ja tulevat huiput

Lauantai 14.8:

Suunnistuksen superviikonloppu sisältää monipuolisen kattauksen suunnistusta kattaen kaikki ikäluokat. Lauantaina kisataan järjestyksessään 36. Nuorten Jukola. Legendaarinen nuorten viesti kisattiin Hämeessä viimeksi vuonna 2010, kun Tampereen Pyrintö isännöi viestiä Kaupissa. Nuorten Jukolassa kirmataan toista vuotta putkeen uusilla osuusjaoilla ja tänä vuonna Korkeakankaan metsissä viesti ratkeaakin ensimmäistä kertaa tyttöjen ankkuriosuuteen.

Nuorison jälkeen Korkeakankaan maaston haasteista pääsee nauttimaan Viestiliigan osallistujat. Lauantaina nähdäänkin poikkileikkaus suomalaiseen suunnistukseen, kun nuoret ja aikuiset kisaavat samassa maastossa. Kotijoukot pääsevät nauttimaan liikunnan riemusta myös suoraan kotisohvilta, koska molemmat lauantain tapahtumat näytetään suorana netti-TV-lähetyksenä.

 

Sunnuntai 15.8

Suomalaisen nuorisosuunnistuksen huipentumana voidaan pitää Valkeakosken superviikonloppua. Sunnuntaina järjestetään valtakunnallinen Kompassi-tapahtuma sekä INOV-8-liigan finaaliosakilpailu, joissa kokoontuvat Suomen suunnistavat lapset ja nuoret.

Kompassi-tapahtumassa kilpaillaan kolmessa eri sarjassa:

  • Kultakompassi: H/D14
  • Hopeakompassi: H/D12
  • Pronssikompassi: H/D10

Sunnuntaina pääosassa ovat Kultakompassi-sarjalaiset, jotka kilpailevat keskenään yhteislähtökilpailussa. Henkilökohtaisen kilpailun tulosten perusteella käydään myös alueiden välinen joukkuekilpailu.

Hopeakompassi-sarjassa kisataan väliaikalähdöllä 12-sarjan suora rata ja Pronssikompassi-sarjassa kisataan rastireitillä.

 

INOV-8-liigan finaaliosakilpailussa kilpailevat Suomen 16-20 -vuotiaat nuorisohuiput valmennusstipendeistä takaa-ajolla. Lähtöjärjestyksen määrää kesän aikana käydyistä osakilpailuista kertynyt pistepotti.

Aikuisille on myös tarjolla ruokaa suunnistusnälkään kansallisen keskimatkan muodossa.

 

Tervetuloa nauttimaan elokuisesta suunnistusviikonlopusta Valkeakoskelle!