Hauskoja joukkuenimiä

Suurin osa joukkueista kilpailee seuran nimen alla, mutta Jukola on tunnettu myös siitä, että työ- ja ystäväporukat kokoavat joukkueen ja ovat mukana enemmän tai vähemmän tosissaan.

Nimet voivat kertoa jotakin harrastuksista, sillä joukkueissa ovat mukana muun muassa Telemark Team Örn ja Alppikanuunat. Työpaikkoihin ja ammatteihin liittyvissä nimissä on kaksi suuntausta. Virallisia ovat Maanpuolustuskorkeakoulu, Pelastuslaitos Päijät-Häme ja Helsingin Palokunnan Urheilijat. Osa käyttää epävirallisempia nimiä, joista käy kuitenkin ilmi työpaikka tai ammatti, kuten Virastokeskuksen Vikkelät, Pörssin ladyt, Kätilöiden ponnistus, Karieksen Porraus tai Suunnattomat Pykälät.

Joukkueiden nimeämisessä näkyy myös sukulaisuus. Niminä ovat muun muassa Serkkujen yö, Kälyset siskot Ponsasta, Suutarin tyttöserkut ja Mammat ja Mummut.

Kaveriporukkajoukkueiden nimissä kukkii huumori. Metsään lähtevät Tuuripellet, Laiskanpulskeet Jallit, Sattajärven hukuttautujat, Seitsemän ja varanumero, Puutteenperän Konkelot, Klenkat, Jouluksi Kotiin ja Eksyneet Etanat. Venlat pistävät vielä paremmaksi, vai mitä sanotte nimistä Kartta väärinpäin, Kukakantaapoismetsästä, Voitolla suohon, Missä mä oon ja Sisulla eteenpäin sanoi joku?

Missä mä oon? -joukkue osallistuu ensimmäistä kertaa Jukolaan. He kertovat, että nimi tuli siitä, että he miettivät, mitä he hokevat, kun ovat suunnistamassa. Joukkueessa juoksevat Kara Martikainen, Hanna Väyrynen, Sara Paasonen ja Noora Jaakamo (kuvassa).

Onnea Jukolaan kaikille! Toivottavasti siitä tulee Heleppoo ja kivvaa, niin kuin eräs joukkue nimellään jo ennustaa.

Teksti ja kuva: Pipsa Lainas